Close
Faqja 67 prej 110 FillimFillim ... 1757656667686977 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 661 deri 670 prej 1091
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    08-09-2009
    Postime
    547
    Nuk jane ndryshime te qellimshme as ato te arabeve e as keto tonat per emra te caktuar. Jane thjesht forma te te folurit brenda nje gjuhe te caktuar. Do te ishte krejt fallco sikur Jezusit t'i thuhej Jeshua ne shqip. Pike se pari si do te lakohej emri ne 5 rasat tona???

Kalofshi bukur!
    Adoremus in Aeternum Sanctissimum Sacramentum!

Ja ku jam, mua më dërgo!
    Anëtarësuar
    06-12-2008
    Postime
    275
    Citim Postuar më parë nga Mjekesia Lexo Postimin
    Prandaj ne Kuran Kristianet permenden me emrin Ithtaret e librit ndersa libri qe ju zbrit Isait quhet Inxhill dhe jo bibel ose liber.Kjo per faktin se Inxhili qe ju zbrit Isait eshte ndryshe nga bibla ose dhiata e re sot.Kurani i Zotit eshte liber qe nuk le dyshim per vertetesine e tij.

Ne muslimanet nuk themi I lavdeuari per profetin Muhamed a.s po ju kristianet pse nuk i therrisni Jezusit ne emrin e tij ne gjuhen Hebreje.A ka lidhje emri Jezus me emrin Zeus?
    Kur u shkrua sipas teje Inxhili?
    Sepse shpesh disa myslimane qe njoh une thone qe Bibla eshte ndryshuar, por kur i pyes se kur ndodhi kjo kane frike te thone, ata qe jane te kujdesshem te pakten. Ja pse:
    Po te thone qe u ndryshua para e.s. do te dokumentohej tek Dhiata e Re nje ndryshim i tille i hebrenjve, por Jezui thote qe ata e kane ndryshuar ligjin ne veprat e tyre, domethene, tjeter gje thote ligji e tjeter bejne.
    Ndersa, po te thone qe u ndryshua gjate e.s. nuk gjen askund origjinalin, perderisa nje linje besimtaresh duhej te mbeteshin derisa te vinte "profeti" i ardhshem, duhej te mbetej edhe nje kopje e te ashtuquajturit "inxhil" per Muhamedin. Kjo nuk eshte gjetur nga asnje arkeolog as europian e as arab. Perkundrazi u gjeten disa kopje te nje "Ungjilli" te shek. XVI apo edhe me vone, qe ne menyre te rreme pretendonte te ishte i shekujve te pare. Ka dy gjera qe nuk shkuan me te: Nuk u gjeten origjinali ne gjuhet e lashta greke, apo latine (duket qe falsifikuesi nuk kishte koke as per ta perkthyer), dhe nga ana tjeter del ne pah nje hipokrizi tjeter: po te ishte ai ungjill i kohes se ungjijve te tjere, perse te tjeret nuk mund tu besohet?

Prandaj, kur flasim per dicka te tille, jo vetem per Biblen, por per cdo gje, duhet te jemi te bindur se pari per vete plotesisht dhe te kemi siguruar faktet historike dhe arkeologjike, t'i studiojme ato dhe pastaj te nxjerrim perfundime, jo te jepemi si tifoze sporti, me fanatizem te mbrojme idene tone.

coptic
    ... njerëzitë deshnë më tepërë errësirënë se dritënë; sepse punërat' e atyreve ishinë të-liga.

100 % shqiptar Maska e Milkway
    Anëtarësuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    Citim Postuar më parë nga coptic Lexo Postimin
    Kur u shkrua sipas teje Inxhili?
    Sepse shpesh disa myslimane qe njoh une thone qe Bibla eshte ndryshuar, por kur i pyes se kur ndodhi kjo kane frike te thone, ata qe jane te kujdesshem te pakten. Ja pse:
    Po te thone qe u ndryshua para e.s. do te dokumentohej tek Dhiata e Re nje ndryshim i tille i hebrenjve, por Jezui thote qe ata e kane ndryshuar ligjin ne veprat e tyre, domethene, tjeter gje thote ligji e tjeter bejne.
    Ndersa, po te thone qe u ndryshua gjate e.s. nuk gjen askund origjinalin, perderisa nje linje besimtaresh duhej te mbeteshin derisa te vinte "profeti" i ardhshem, duhej te mbetej edhe nje kopje e te ashtuquajturit "inxhil" per Muhamedin. Kjo nuk eshte gjetur nga asnje arkeolog as europian e as arab. Perkundrazi u gjeten disa kopje te nje "Ungjilli" te shek. XVI apo edhe me vone, qe ne menyre te rreme pretendonte te ishte i shekujve te pare. Ka dy gjera qe nuk shkuan me te: Nuk u gjeten origjinali ne gjuhet e lashta greke, apo latine (duket qe falsifikuesi nuk kishte koke as per ta perkthyer), dhe nga ana tjeter del ne pah nje hipokrizi tjeter: po te ishte ai ungjill i kohes se ungjijve te tjere, perse te tjeret nuk mund tu besohet?

Prandaj, kur flasim per dicka te tille, jo vetem per Biblen, por per cdo gje, duhet te jemi te bindur se pari per vete plotesisht dhe te kemi siguruar faktet historike dhe arkeologjike, t'i studiojme ato dhe pastaj te nxjerrim perfundime, jo te jepemi si tifoze sporti, me fanatizem te mbrojme idene tone.

coptic
    Bibla u ndryshua ne vitin 325 e.s , pra ne kohen e Konstandinit , ose me sakt gjat keshillit te Nikes .

Ti a ke pergjigje per pyetjen time ??

i/e regjistruar Maska e VOLSIV
    Anëtarësuar
    14-10-2009
    Postime
    1,069
    >>> Ore une nuk e marr vesh perse doni ti mbushni mendjen njeri-tjetrit qe tjetri e ka gabim. Eshte goxha pergjegjesi te pretendosh qe din 100% si ka shkuar e verteta.
    > Ajo qe do rekomandoja une do ishte kapercimi i ketyre debateve pa fryte dhe harxhimi i energjive duke qene secili me i mire ne fene e tij, atehere jam i sigurt qe do kuptoheni per te verteten edhe pa folur fare.
    La verita' ti rendera' libero!

Άγιος Ειρηναίος της Λυών Maska e Seminarist
    Anëtarësuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Citim Postuar më parë nga xhamia Lexo Postimin
    Bibla u ndryshua ne vitin 325 e.s , pra ne kohen e Konstandinit , ose me sakt gjat keshillit te Nikes .

Ti a ke pergjigje per pyetjen time ??

As Arius, kryeati i Coptic, as e ka pretenduar kete qe thua ti. Edhe ai ka qene ne Nike.
    Ky eshte thjesht nje mit banal i ngrejtur nga muslimanet moderne, si Kadafi psh..
    Ndryshuar për herë të fundit nga Seminarist : 21-01-2010 më 06:31

Anëtarësuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    Citim Postuar më parë nga Seminarist Lexo Postimin

As Arius, kryeati i Coptic, as e ka pretenduar kete qe thua ti. Edhe ai ka qene ne Nike.
    Ky eshte thjesht nje mit banal i ngrejtur nga muslimanet moderne, si Kadafi psh..
    Or Seminarist nuk ja ve askujt koken per muri mi pa te vertetat .

Ky "mit" nuk eshte ngritur nga muslimanet por eshte ngritur nga njerzit qe shofin e jo nga ata qe ecin vetem mbas gjerave qe kenaqin unin e tyre .

Nuk e shikoj "kete histori" nga kendveshtrimi i nje muslimani por kjo eshte me se e vertet sepse nuk e thojn vetem muslimanet kete gje por edhe plot te tjer qe fare nuk besojne .

Άγιος Ειρηναίος της Λυών Maska e Seminarist
    Anëtarësuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Jo Xhamia!

As krahu liberal i ashtuquajtur kristian ne perendim, qe besojne ne sajim te teksteve te dhiates se re, nuk japin Nikene si date te ktij sajimi.

Nikeja si data e korruptimit te Bibles u ngrejt nga muslimanet moderne. Madje ata e shohin Ariusin si musliman, ne nje kohe qe Ariusi, duke sulmuar doktrinen e Trinise, eshte TAMAM ai person qe, bazuar ne teologjine muslimane, mund te akuzohet se i ben shok Allahut, ai qe thote se ka nje Zot tjeter pak me te vogel pervec Allahut.

Anëtarësuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    Jo Xhamia!

As krahu liberal i ashtuquajtur kristian ne perendim, qe besojne ne sajim te teksteve te dhiates se re, nuk japin Nikene si date te ktij sajimi.

Nikeja si data e korruptimit te Bibles u ngrejt nga muslimanet moderne. Madje ata e shohin Ariusin si musliman, ne nje kohe qe Ariusi, duke sulmuar doktrinen e Trinise, eshte TAMAM ai person qe, bazuar ne teologjine muslimane, mund te akuzohet se i ben shok Allahut, ai qe thote se ka nje Zot tjeter pak me te vogel pervec Allahut.
    Ndoshta ky ndryshim ka qen edhe me heret por qe eshte be publike Bibla eshte pikerisht ky keshille .....sepse gjerat nuk ndodhin ne moment por planifikohen shum me pare .

Nuk eshte musliman ai qe thot qe ka Zot me te madh apo me te vogel se Allahu dhe mos u mundo me paraqit ti tasht Ariusin si musliman .

Mbasi nuk eshte ndryshu Bibla , pse pra nuk jane futur te gjithe testamentet e shokeve te Jezusit , prej 12 vetem 7(plus njeri ska qen fare me te) ku jane dhe 6 testamente tjera ???

Nderi i Universit Maska e Gostivari_usa
    Anëtarësuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Atje ku nuk me gjeni dot!
    Postime
    3,639
    Jo Xhamia!

Doktrina e trinitetit!!! Doktrine qe nuk permendet as ne Bibel!
    Nqs se per nje moment e marrim si te vertete kete doktrine, sipas te ciles Zoti merr formen e njeriut, dhe misherohet ne trupin e Jezu Krishtit, atehere a mund te themi qe nqs se Zoti eshte ne gjendje te marri formen e njeriut , Zoti poashtu mund te marri edhe formen cdo kafshe tjeter qe ekziston ne bote, si psh ate te karkalevace!!!

A do e besoje ti kete ose jo ?!! E kam fjalen qe Zoti mund te mari formen e karkalecave!!!!

GV_USA
    WE WILL NOT GO DOWN!

God Bless You Maska e _Mersin_
    Anëtarësuar
    21-05-2008
    Vendndodhja
    ne nota humori
    Postime
    2,593
    Po kur qenka keshtu pse se therrisni Dividin, Solomonin etj hebrej me emrat e tyre ne origjinal, por me format arabe Davud, Sulejman etj?

Sepse Kurani Zbriti te arabisht dhe jo ne gjuhen Hebreje.

Po Ungjilli ne greqisht zbriti?

Profeti Muhamed a.s ishte premtimi qe Zoti i beri Ibrahimi duke mbyllur ciklin profetik deri ne diten e kijametit me librin e fundit Kuranin.Ka 2000 vjet dhe ju akoma prisni mbretin qe do ju vendose mbreterine, nderkohe Mbreteria e ligjeve te Zotit u vendos dhe asnje prej popullit hebre si beri asgje profetit Muhamed a.s por perkundrazi ai triumfoi me ndihmen e Zotit mbi te gjithe dhe e mbylli ciklin e shpalljes hyjnore duke dhene frutat e monoteizmit dhe drejtesise.
    "Shoku Mjekesise"

Faqja 67 prej 110 FillimFillim ... 1757656667686977 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •