Close
Faqja 65 prej 110 FillimFillim ... 1555636465666775 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 641 deri 650 prej 1091
    100 % shqiptar Maska e Milkway
    Anëtarësuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    E mor quna e goca ....nje pyetje e thjesht ke

Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Xhamia....ti nuk bere asnje pyetje....bere kerkese qe te te sjellin origjinalin dhe ta perkthejne per ty.....asht si me te kerku ty Kuranin e Uthmanit dhe te na e perkthesh......ka kuptim sipas teje????

Anëtarësuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    Citim Postuar më parë nga jarigas Lexo Postimin
    Xhamia....ti nuk bere asnje pyetje....bere kerkese qe te te sjellin origjinalin dhe ta perkthejne per ty.....asht si me te kerku ty Kuranin e Uthmanit dhe te na e perkthesh......ka kuptim sipas teje????
    Lexoje edhe nje her pyetjen time .

Nuk thash origjinalin , por prej gjuhes origjinale .

Dhe nuk thash sjelle , por cili perkthim e ka mire : Zot ne Biblen e te krishterve apo Zoteri ne Biblen e Deshmitarve ???

Kush te thot ky apo ai e ka mir , le ta sjell edhe prej origjinalit fjalen qe perdoret dhe le ta perkthen .

Άγιος Ειρηναίος της Λυών Maska e Seminarist
    Anëtarësuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Citim Postuar më parë nga xhamia Lexo Postimin
    Desha tju pyes per nje gje.

Ne librin e Gjonit ne shum vargje biblike , flietet per Zotin.

Ne Biblen qe perdorin te krishteret shkruan Zoti , kurse ne Biblen qe perdorin Deshmitaret e Jehovait botim i Botes se Re shkruan Zoteri .

A ka mundesi dikush ta sjell origjinalin dhe ta perkthej dhe ta sqaroj .

Nese e lexon edhe ndonje deshmitar ta ofroj deshmin e tij .

Flm

Zot edhe zoteri ne greqishte eshte e njejta fjale, kirios, njesoj si ne shqip ku termi zoti mund ti referohet edhe Perendise edhe nje njeriu. Termi kirios eshte perdorur ne perkthimin grek te Dh.V ne vend te fjales hebreje Adonai qe dmth Zot/Perendi.

Arbitrariteti i DJ eshte se perdorin vetem formen zoteri, pavaresisht se komuniteti nga i cili doli Dhiata e Re, pra kisha katolike dhe ortodokse e perdor termin kirios duke nenkuptuar edhe Perendine.

Anëtarësuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Citim Postuar më parë nga coptic Lexo Postimin
    coptic i lutet atij te cilit iu lut edhe zoteria i coptic, Atit. Ka ndonje te keqe ketu?
    Jo, deri ketu nuk ka asgje te keqe. Po kjo deri ketu te ben ty po aq te krishtere sac ben edhe nje musliman qe po ashtu i lutet zotit te zoterise tend.

Dallimi yt me te krishterin eshte ne ate se psh tek ungjilli i gjonit kap.9 shohim te verberin ti falet Krishtit, gje qe ti se ben.

kap.9

35 Jisuj degjoj, se e nxuarne jashte; dhe si e gjeti, i tha, I beson te Birit te Perendise?
    36Ay u pergjegj e tha, Cili esht' ay, Zot, qe ti besonj? (37) Edhe Jisuj i tha, Edhe e ke pare, (38) edhe ay eshte qe flet bashke me ty. Edhe ay tha, Besonj o Zot edhe iu fal.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Seminarist : 17-01-2010 më 10:26

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    11-01-2010
    Vendndodhja
    Hamburg Reperbahn
    Postime
    453
    Smund te postoj ne nje tem ku nje grupim njerzish quajn nje individ ZOT...!!! Esht e pa pranueshme dhe anormale gjithesesi duhet tju them qe e keni gabim e kam obligim nga feja qe aktualisht praktikoj dhe respektoj tju informoj qe jeni ne nje rrug ku e vetmja rrugzgjidhje esht te hiqni dor dhe te ndryshoni perndyshe per te miren tuaj sepse asnjehere nuk eshte von per te ndryshuar. Allahu ju udhezofte

Anëtarësuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    Citim Postuar më parë nga Seminarist Lexo Postimin
    Zot edhe zoteri ne greqishte eshte e njejta fjale, kirios, njesoj si ne shqip ku termi zoti mund ti referohet edhe Perendise edhe nje njeriu. Termi kirios eshte perdorur ne perkthimin grek te Dh.V ne vend te fjales hebreje Adonai qe dmth Zot/Perendi.

Arbitrariteti i DJ eshte se perdorin vetem formen zoteri, pavaresisht se komuniteti nga i cili doli Dhiata e Re, pra kisha katolike dhe ortodokse e perdor termin kirios duke nenkuptuar edhe Perendine.
    Pra edhe Deshmitaret kan te drejte?

Cili prej ketyre dy rasteve eshte me i drejti ....jo vetem pse beson ti , por cili eshte ai qe perkon me realitetin ??

Anëtarësuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Pergjigja per elbasanlliun!

Po pse te heqim dore kur vete krijuesi i fese suaj na pranon si njerez te Librit?

Ti po del kundra tij, me duket...

Anëtarësuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Citim Postuar më parë nga xhamia Lexo Postimin
    Pra edhe Deshmitaret kan te drejte?

Cili prej ketyre dy rasteve eshte me i drejti ....jo vetem pse beson ti , por cili eshte ai qe perkon me realitetin ??

Kane te drejte deri ne ate pike sa thone qe kirios=zoteri. Por kjo nuk eshte e gjitha, por gjysma e se vertetes sepse kirios eshte po ashtu edhe Perendi, qe ne Dh.V jepej pra me termin Adonai.

Psh, nqs une shfryj ne shqip "O Zot i madh", nuk ka deshmitar, qofte i jehovait, apo i kujtdo qofte, te vije te pretendoje se nuk po i drejtohem Perendise!

Po ti shikosh perkthimet nje nga nje, ku perdoret termi kirios, do bindesh per arbitraritetin e DJ ne perkthim.

Anëtarësuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    Citim Postuar më parë nga Seminarist Lexo Postimin
    Kane te drejte deri ne ate pike sa thone qe kirios=zoteri. Por kjo nuk eshte e gjitha, por gjysma e se vertetes sepse kirios eshte po ashtu edhe Perendi, qe ne Dh.V jepej pra me termin Adonai.

Psh, nqs une shfryj ne shqip "O Zot i madh", nuk ka deshmitar, qofte i jehovait, apo i kujtdo qofte, te vije te pretendoje se nuk po i drejtohem Perendise!

Po ti shikosh perkthimet nje nga nje, ku perdoret termi kirios, do bindesh per arbitraritetin e DJ ne perkthim.
    Po pra " O Zot i madh" kjo eshte drejtuar Perendis , sepse njeriut nuk i thuhet kshtu .

Por termi Zot edhe Zoteri kan dallim si nata me dit , pra nuk eshte e njejta gje si me than Zot dhe si me than Zoteri .

Po cila eshte fjala qe eshte perdor ne fillim (ne gjuhen e Jezusit) ???

Faqja 65 prej 110 FillimFillim ... 1555636465666775 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •