Close
Faqja 66 prej 110 FillimFillim ... 1656646566676876 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 651 deri 660 prej 1091
    Άγιος Ειρηναίος της Λυών Maska e Seminarist
    Anëtarësuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Xhamia,

fjala Zot ne shqip = 1. Perendi 2. zoteri

E njejta gje ngjet me termin grek ne bibel

kirios = 1. Theos (Perendi) 2. kirios (zoteri).

Pra, me te njejten fjale Zot apo Kirios mund ti drejtohesh ne te dyja gjuhet edhe Perendise por dhe njeriut, packa se kuptimet qe aplikohen jane te ndryshme.

Psh kur themi "ky njeri nuk ka Zot", fjala Zot ka kuptimin e Perendise, pra njeriu nefjale eshte i pafe.
    Kur themi zoti Sali, fjala zot ka kuptimin e zoterise.

E njejta gje ngjet me fjalen kirios.

Ajo qe DJ bejne eshte qe, ne menyre qe te mohojne vargjet biblike ku flitet per natyren hyjnore te Krishtit te shprehura nepermjet termit Zot, i japin arbitrarisht vetem kuptimin dytesor ate te zoterise.

100 % shqiptar Maska e Milkway
    Anëtarësuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    Citim Postuar më parë nga Seminarist Lexo Postimin
    Xhamia,

Pra, me te njejten fjale Zot apo Kirios mund ti drejtohesh ne te dyja gjuhet edhe Perendise por dhe njeriut, packa se kuptimet qe aplikohen jane te ndryshme.

Psh kur themi "ky njeri nuk ka Zot", fjala Zot ka kuptimin e Perendise, pra njeriu nefjale eshte i pafe.

Ajo qe DJ bejne eshte qe, ne menyre qe te mohojne vargjet biblike ku flitet per natyren hyjnore te Krishtit te shprehura nepermjet termit Zot, i japin arbitrarisht vetem kuptimin dytesor ate te zoterise.
    Bibla e par eshte shkruar ne greqisht ?? Sepse une e di qe Jezusi ka folur gjuh tjeter

i/e regjistruar Maska e marcus1
    Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Citim Postuar më parë nga xhamia Lexo Postimin
    Bibla e par eshte shkruar ne greqisht ?? Sepse une e di qe Jezusi ka folur gjuh tjeter
    Po, pjesa më e madhe e Dhjatës së Re është shkruar në greqisht. E ke kuptuar tani atë që të ka thënë Seminaristi në lidhje me fjalën "Zot"?
    The experience of love, is not when you receive it, but when you give it! - Durin Hufford

Paqe! Maska e Matrix
    Anëtarësuar
    02-11-2002
    Vendndodhja
    Në Zemrën e Hyjit!
    Postime
    3,123
    Citim Postuar më parë nga xhamia
    Nqs Jezusi do kishte jetuar ne Shqiperi, ne shek 20 dhe pasuesit e Tij do ishin nga shume vende te ndryshme te botes, ne cfare gjuhe do shkruhej Bibla? Ne shqip apo ne gjuhen me te folur me shume ne bote? Sigurisht qe nqs do shkruhej ne shqip, do e kuptonin vetem te krishteret shqiptare dhe si e tille nuk do i ndihmonte te krishteret e kombeve te tjera.
    Ndaj dhe Bibla u shkruajt greqisht
    Krishti: Ne Qiell me lavdine Hyjnore, ne toke me perulesine e sherbetorit!

God Bless You Maska e _Mersin_
    Anëtarësuar
    21-05-2008
    Vendndodhja
    ne nota humori
    Postime
    2,593
    Pergjigja per elbasanlliun!

Po pse te heqim dore kur vete krijuesi i fese suaj na pranon si njerez te Librit?

Ti po del kundra tij, me duket...
    Pikerisht prandaj thote se do te hyni dhe ne ferr se nuk ndiqni Zotin e vertete edhe pse jeni pasues te librit dhe jo te Zotit.

5:72.
    Bënë kufr (mohuan të vërtetën) ata që thanë: "All-llah është ai, Mesihu, bir i Merjemes". E vetë Mesihu, (Isai) tha: "O beni israil, adhuronie All-llahun, Zotin tim dhe Zotin tuaj, sepse ai që i përshkruan Zotit shok, All-llahu ia ka ndaluar (ia ka bërë haram) atij xhennetin dhe vendi i tij është zjarri. Për mizorët nuk ka ndihmës.
    "Shoku Mjekesise"

Anëtarësuar
    21-05-2008
    Vendndodhja
    ne nota humori
    Postime
    2,593
    Xhamia,

Prandaj fjala Kirios Zoteri ne bibel perkthehet Zot kur behet fjale per Jezusin dhe Zoteri kur behet fjale per njerzit e tjere.Tani e kuptoj pse gjuha greke e ka deformua biblen ne kuptime.Por jo vetem gjuha por dhe mantaliteti pagan mitologjik.
    "Shoku Mjekesise"

Anëtarësuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Ne fakt, pyetja qe ben Xhamia, debatues i respektuar per mua, ka te beje me keqkuptimin musliman qe, Dhiata e Re, ashtu sikurse Kurani per muslimanet, duhet te jete nje liber i shpallur hyjnisht Jezusit, sikurse respektivisht Kurani Muhamedit, keshtu qe behet i pakuptimte fakti qe Dhiata e Re gjendet ne nje gjuhe qe s'ishte e Jezusit (greqishtja).

Ky keqkuptim i muslimaneve perforcohet edhe me shume kur te krishteret me te cilet kane te bejne ne perendim jane protestante, te cilet e shohin Biblen me parametra shume te ngjashme me te cilat muslimanet shohin Kuranin.

P.S Marcus1, ne lidhje me protestantet, shih se mos gjen librin e Matsouka "O Protestantismos". Eshte nje liber me analize te shkelqyer. E gjen edhe tek libraria "Politeia" ne rrugen Akadimia, ne qender.

Anëtarësuar
    21-05-2008
    Vendndodhja
    ne nota humori
    Postime
    2,593
    Ne fakt, pyetja qe ben Xhamia, debatues i respektuar per mua, ka te beje me keqkuptimin musliman qe, Dhiata e Re, ashtu sikurse Kurani per muslimanet, duhet te jete nje liber i shpallur hyjnisht Jezusit, sikurse respektivisht Kurani Muhamedit, keshtu qe behet i pakuptimte fakti qe Dhiata e Re gjendet ne nje gjuhe qe s'ishte e Jezusit (greqishtja).

Ky keqkuptim i muslimaneve perforcohet edhe me shume kur te krishteret me te cilet kane te bejne ne perendim jane protestante, te cilet e shohin Biblen me parametra shume te ngjashme me te cilat muslimanet shohin Kuranin.

P.S Marcus1, ne lidhje me protestantet, shih se mos gjen librin e Matsouka "O Protestantismos". Eshte nje liber me analize te shkelqyer. E gjen edhe tek libraria "Politeia" ne rrugen Akadimia, ne qender.
    Prandaj ne Kuran Kristianet permenden me emrin Ithtaret e librit ndersa libri qe ju zbrit Isait quhet Inxhill dhe jo bibel ose liber.Kjo per faktin se Inxhili qe ju zbrit Isait eshte ndryshe nga bibla ose dhiata e re sot.Kurani i Zotit eshte liber qe nuk le dyshim per vertetesine e tij.

Ne muslimanet nuk themi I lavdeuari per profetin Muhamed a.s po ju kristianet pse nuk i therrisni Jezusit ne emrin e tij ne gjuhen Hebreje.A ka lidhje emri Jezus me emrin Zeus?
    "Shoku Mjekesise"

Anëtarësuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Citim Postuar më parë nga Mjekesia Lexo Postimin
    Ne muslimanet nuk themi I lavdeuari per profetin Muhamed a.s po ju kristianet pse nuk i therrisni Jezusit ne emrin e tij ne gjuhen Hebreje.A ka lidhje emri Jezus me emrin Zeus?
    Po kur qenka keshtu pse se therrisni Dividin, Solomonin etj hebrej me emrat e tyre ne origjinal, por me format arabe Davud, Sulejman etj?

i/e regjistruar Maska e busavata
    Anëtarësuar
    22-10-2008
    Vendndodhja
    Gjilan
    Postime
    4,023
    Po kur qenka keshtu pse se therrisni Dividin, Solomonin etj hebrej me emrat e tyre ne origjinal, por me format arabe Davud, Sulejman etj?
    per ket mirë e ke ...
    shumë muslimanet i kan ndryshue emrat nga origjinali...

Faqja 66 prej 110 FillimFillim ... 1656646566676876 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •