Close
Faqja 56 prej 110 FillimFillim ... 646545556575866106 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 551 deri 560 prej 1091
    Άγιος Ειρηναίος της Λυών Maska e Seminarist
    Anëtarësuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Citim Postuar më parë nga marcus1 Lexo Postimin
    Të njëjtën gjë thonin edhe Farisenjtë për Krishtin, pasi fjalët e Tij nuk përputheshin me të vërtetat teologjike të Dhjatës së Vjetër, apo jo?

Une nuk po te shmangem asesi! Ndoshta ti nuk di te shprehesh! Ja ku thua se Jesui mesonte ne kundershtim me te vertetat teologjike te Dh.V.

Keto jane fjale te tuat. Une nuk mund te shoh "ne fryme" se c'mendon tjeter ti tej fjaleve te tua!

i/e regjistruar Maska e marcus1
    Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Citim Postuar më parë nga Seminarist Lexo Postimin
    Une nuk po te shmangem asesi! Ndoshta ti nuk di te shprehesh! Ja ku thua se Jesui mesonte ne kundershtim me te vertetat teologjike te Dh.V.

Keto jane fjale te tuat. Une nuk mund te shoh "ne fryme" se c'mendon tjeter ti tej fjaleve te tua!
    Ok, një sqarim këtu. Nuk përputheshin me të vërtetat teologjike të Dh.V. të marra gërmë për gërmë. P.sh., predikimi në mal, është një plotësim i ligjit, por që në pamje të parë duket si anullim i tij. P.sh., kur thotë:

Matt 5:43 Ju keni dëgjuar se qe thënë: "Duaje të afërmin tënd dhe urreje armikun tënd".
    Matt 5:44 Por unë po ju them: "Duani armiqtë tuaj, bekoni ata që ju mallkojnë, u bëni të mirë atyre që ju urrejnë, dhe lutuni për ata që ju keqtrajtojnë dhe ju përndjekin,

duket qartë se në pamje të parë vjen në kundërshtim me çfarë hebrenjtë kishin mësuar nga Dh.V. Por tani, vjen Krishti dhe e plotëson këtë ligj me Dashurinë e Tij.
    The experience of love, is not when you receive it, but when you give it! - Durin Hufford

Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Gjithsesi, e pranon se duke u bazuar vetëm në njohurinë, akoma edhe atë perfekte, të Dh.V., dhe po e zgjeroj akoma më shumë edhe për ne sot, duke u bazuar në njohurinë e të gjithë Shkrimit, nuk mund të njohësh Krishtin?
    The experience of love, is not when you receive it, but when you give it! - Durin Hufford

Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Citim Postuar më parë nga Seminarist
    Sa per, meqe ju pelqen kaq shume ta perdorni si term, sistemin fetar te farisejve, Jezui thote shprehimisht se farisejte ulen ne katedren e Moisiut dhe se ajo qe mesojne eshte e verteta!
    Jezusi gjithashtu i quan ata hipokritë dhe bij të Djallit!

Pataj, duke u pajtur plotësisht me ty në këtë që ke thënë
    Citim Postuar më parë nga Seminarist
    Per mua herezi perben, pa e percaktuar me pika, te gjitha ato mesime qe (cenojne DOGMEN, jo ritualin):
    edhe unë besoj se dogma, jo rituali, është e saktë edhe në kishat institucionale.

Por siç e dimë, kur Krishti shpallet por nuk shoqërohet me jetë, Ai përcillet i vdekur tek njerëzit dhe ata nuk mund ta prekin Jetën.

Anëtarësuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Ti beson se dogma eshte e sakte, por shiko se cfare mesazhi ne fryme na percjell ky Luan qengji i evangjelizmit:

Citim Postuar më parë nga Luani33
    Semi-narist!
    A e kupton qe je fara e atyre inkujzitorve qe persekutonin ne mesjete te krishteret qe besonin ne Zotin e Tyre ndryshe nga dogmat e kalbura ty mykura me felliqesira pagane(dhe mua s'me kercet fare te ta them prap : -Se Zoti Im(Jezus Krishti) jo i joti! s'ka te beje fare me ato hedhjen e nje kryqi ne nje lume a deti ne mes te ngrices nga njerez qe se kane haberin e besimit!
    .
    Ndryshuar për herë të fundit nga Seminarist : 26-12-2009 më 10:44

Anëtarësuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Per me teper, dogmat nuk jane te njejta ne kishat institucionale, nqs me kisha institucionale ti kupton pervec te tjerave edhe evangjelizmin.

Psh, te thuash se, me baze biblen, nuk i lutem Birit dhe Frymes se Shenjte, por vetem Atit, sic ben moderatori i forumit protestant Peniel, eshte heretike.

Apo jo, Marcus1?

Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Gjithsesi, e pranon se duke u bazuar vetëm në njohurinë, akoma edhe atë perfekte, të Dh.V., dhe po e zgjeroj akoma më shumë edhe për ne sot, duke u bazuar në njohurinë e të gjithë Shkrimit, nuk mund të njohësh Krishtin?
    Nuk i je përgjigjur akoma kësaj pyetje një herë!

Anëtarësuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Natyrisht qe njohuria shkencore teologjike nuk perben patjeter njohjen e psh Krishtit, as te qenit i shpetuar!

Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Natyrisht qe njohuria shkencore teologjike nuk perben patjeter njohjen e psh Krishtit, as te qenit i shpetuar!
    Ok, u deshën dy faqe që të dilnim më këtë konkluzion.

Për sa i përket tani Luanit, unë nuk shoh ndonjë gjë të keqe dhe të gabuar në thënjet e tij.

Ku është e keqja në ato që thotë Luani p.sh. për hedhjen e kryqit në ujëra? A nuk është e vërtetë se ata që hidhen në ujëra për të kapur kryqin, nuk ja kanë idenë besimit të krishter?

Jo vetëm kaq, por në thelb, ai mesazh që ata marrin mund të them se është edhe antibiblik. Do shpjegohem përse, por para se të shpjegohem do të të bëj një pyetje. A mund të më thuash ti nëse ata që hidhen për të kapur kryqin ja kanë idenë se çfarë po bëjnë dhe pse po e bëjnë këtë gjë?

Unë di se ata mendojnë se duke kapur kryqin do marrin një bekim për atë vit nga Perëndia. Pra, Perëndia do t'i bekojë në fushën shëntedësore, ekonomike, apo/dhe profesionale. Me sa kam vënë re unë, i gjithë qëllimi i besimtarëve për të shkuar në kishë, apo për t'u bekuar nga Zoti (nuk po flas për ata pak persona që me të vërtetë e njohin Atë) është që ata të marrin një bekim "të jashtëm".

E pra, për mua ky mesazh është antibiblik. Sepse sipas këtij mentaliteti, që kanë pjesa dërrmuese e ortodoksëve, i bie që Pali që vuajti aq shumë gjatë jetës si apostull, nuk u bekua aspak nga Zoti, Pjetri po ashtu, Gjon Pagëzori të cilit, në kohën që Jezusi bënte mrekullira, nuk e shpëtoi por e la që t'i prisnin kokën.

Si mos të quajmë ne atëhere këto lloj ceremonish fetare si gjëra të kota dhe pa vlerë?

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    03-11-2009
    Postime
    219
    Ti beson se dogma eshte e sakte, por shiko se cfare mesazhi ne fryme na percjell ky Luan qengji i evangjelizmit:

.
    Semi-narist!
    Sigurisht qe nuk jam qingj! Jam ndjekes Besnik i Jezus Krishtit(vetem i Atij)
    Por Lavdi Krishtit qe nuk jam ujk, -me "lekure qingji".
    -Nuk e them kete per te ofenduar ty si njeri i jashtem, por cfar sheh syri i Frymes!
    Nese do te ndjeja qe perballe do te kisha nje njohes te Shkrimeve (Dhjates se Re),edhe mund te diskutoja,cdo gje qe te kam deklaruar eshte vetem nga Dhjata e Re,dhe Fryma e se Vertetes.
    Per Markosin 1,verej se eshte shum serjoz dhe shume i pregatitur ne debat,por ti hidhesh dege me dege, pa u shpjeguar fare!dhe perpiqesh ti kapercesh mos njohjet e tua teologjike me ofendime(duke bere edhe kopetentin)hedh fjale akuze pa baza teologjike!
    Coptic eshte me i pregatitur se ty ne ate gje qe beson te pakten sjell argumenta.
    Por sigurisht nuk heq mendimin qe ti ke ngjashmeri te jashtezakonshme me te ,ne perballjet Frymore.
    Thjesht : jeni cecili nje nga faqet e se njejtes "monedhe" ......
    Per kenaqesi te brenshme(timen)po ta them prap : -ato "festat" me hedhje kryqi floriri(apo lare me flori)s'kane as edhe nje grimce qe te ngjasoje me ndjesite e Popullit te Zotit!

Ti kurre nuk do te mund te gustosh -"veren e Re"...
    Kur kaloi koha e veres se Vjeter dhe ti kembengul prap tek ajo,kjo tregon se ke mbetur tek Dhjata e vjeter...
    Per ty kot erdhi Krishti.
    Ti je nder ata qe duan te "arnojne rroben e re me arna te vjetra".
    -Te arnosh Dhjaten e Re me te Vjetren!
    Ndryshuar për herë të fundit nga Luani33 : 26-12-2009 më 12:07

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •