Bibla u ndryshua ne kohen e Palit kur filloi dhe vrasja e apostujve.Mbas ngritjes se Jezusit ne qiell besimtaret e vertete te Jezusit u perndoqen dhe u vrane per kete deshmon vete bibla.
Pali nuk ishte apostull i Jezusit ai as nuk e pa ndonjehere atë. Ai perkundrazi ishte pjesëtar ne vrasjet e apostujve te Jezusit dhe fliste kundër Jezusit.
Pali thote
Unë vetë mendova se ishte detyra ime të bëj shumë gjëra kundër emrit të Jezusit Nazarenas.Dhe këtë kam bërë në Jeruzalem; mbasi kam marrë pushtet nga krerët e priftërinjve, futa në burg shumë shenjtorë dhe, kur i vrisnin, jepja miratimin tim.Dhe shpesh, duke shkuar nga një sinagogë te tjetra, i kam detyruar të blasfemojnë dhe, me zemërim të madh kundër tyre, i kam përndjekur deri në qytetet e huaja.[Veprat 26/9-11)
Ndërkaq Sauli, duke shfryrë akoma kërcënime dhe kërdi kundër dishepujve të Zotit,(Veprat e apostujve 9/1)
Mbas vrasjes se apostujve te Jezusit dhe besimtareve u formua sekti i Palit.
Ne kemi gjetur se ky njeri është një murtajë dhe shkakton trazira midis gjithë Judenjve që janë në botë dhe është kryetari i sektit të Nazarenasve.(Veprat e Apostujve 24/5)
Por ne dëshirojmë të dëgjojmë prej teje ç'mendon, sepse për këtë sekt ne dimë se kudo flitet kundra". (Veprat e apostujve 28/21-22)
Pra ne fillim sekti quhej Nazarenasve mirepo ngaqe Pali e ndryshoi mesimet e Jezusit per greket e mori emrin Krishterim dhe ungjilli i Tij ishte ndryshe nga ai i Pjetrit
Madje, duke parë se mua m'u besua ungjilli për të parrethprerët(paganët greke), sikurse Pjetrit ai për të rrethprerët,(Galatësve 2/7)
“Dhe u ngjita sipas një zbulese dhe u shtjellova atyre ungjillin që unë po predikoj ndër johebrenjtë..” (Galatësve 2/2)
Sipas Palit Ungjilli i Tij ishte ungjill njeriu
O vëllezër, po ju flas në mënyrën e njerëzve: në qoftë se një besëlidhje është aprovuar, edhe pse është besëlidhje njeriu (Galatasve 3/15
Emri Krishter u perdor shume vjet mbas Jezusit sepse ai ishte emertim grek.
Saulin dhe, si e gjeti, e çoi në Antioki. Dhe plot një vit ata u bashkuan me atë kishë dhe mësuan një numër të madh njerëzish; dhe, për të parën herë në Antioki, dishepujt u quajtën të Krishterë. ( Veprat e apostujve 11/25-26)
Luka Ishte Nxenesi i Palit
Marku, Aristarku, Dema dhe Luka, bashkëpunëtorët e mi, të bëjnë të fala.(Filemonit 1/24)
Luka qe shkroi Dhiaten e re kur ai skishte pare asgje me sy por vetem shkruante cfare i kishin thene pavarsisht se burimet e fjaleve ishin te shtremberta
Mbasi shumë vetë ndërmorën të renditin tregimin e ngjarjeve që ndodhën në mesin tonë, ashtu si na i përcollën ata që ishin bërë nga fillimi dëshmitarë okularë dhe shërbyes të fjalës, m`u duk e mirë edhe mua, pasi i hetova të gjitha gjërat me kujdes që nga fillimi, të t`i shkruaj sipas radhës, fort i nderuari Teofil. (Luka 1/1-3)
Shiko si thote Pjetri per ndryshimin e Bibles
Ashtu bën ai në të gjitha letrat e tij, ku flet për këto gjëra. Në to ka disa gjëra të vështira për t'u kuptuar, të cilat të paditurit dhe të paqëndrueshmit i shtrëmbërojnë, sikurse bëjnë me Shkrimet e tjera, për përhumbjen e tyre. (2 e Pjetrit 3/16)
Po e mbyll me kete pjese biblike qe tregon mospranimin e Jezusit si Zot dhe pranon ndryshimin e bibles.
Ata e ndryshuan të vërtetën e Perëndisë në gënjeshtër dhe adhuruan dhe i shërbyen krijesës në vend të Krijuesit, që është i bekuar përjetë. Amen. (Romaket 1/25
Krijoni Kontakt