Close
Faqja 17 prej 110 FillimFillim ... 715161718192767 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 161 deri 170 prej 1091
    Intifada verzioni 4.0 Maska e mesia4ever
    Anëtarësuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386
    Citim Postuar më parë nga Octopus Lexo Postimin
    Cili është qëndrimi i të krishterëve lidhur me marrjen/dhënien e kamatës?
    Nuk kane kurrfare qendrimi, sepse sipas mendimit tim kjo eshte qeshtje e individit, ne shtetet e zhvilluara ekonomikisht ajo eshte e vogel, ne shtetet e varfera eshte e madhe. Pra secili mban qendrimin e vet personal.

i/e regjistruar Maska e VOLSIV
    Anëtarësuar
    14-10-2009
    Postime
    1,069
    Citim Postuar më parë nga uvejsa Lexo Postimin
    Kam nje pyetje per ju te krishteret e kesaj sofre.

Pse e mbani kryqin si simbol te juajin, kur sipas jush ne te eshte maltretuat Jezusi?

Ma jipni nje shpjegim, sepse e kam shume te pa kjarte. Mua me duket e pakuptushme sepse p.sh. mua ma mbyt dikush nje te aferm timin me thike dhe tash une ta marre ate thike si simbol identifikimi!
    E nese ka tjeter histori ky simbol, atehere ma shpjegoni nese keni mundesi.

Pershendetje!
    >>> Tani po ben pyetje te rangut te Deshmitareve te Jehovahit. Akoma nuk e ke kuptuar se kryqi eshte shpetimi ne te gjitha kuptimet.
    > Kryq quhet cdo veshtiresi qe duhet te kalosh. Dhe pa kaluar veshtiresi nuk arrihet tek perfeksioni qe kemi si qellim edhe ju edhe ne.
    > Ati pervec se eshte I Mire eshte dhe I Drejte, keshtu qe duhet te paguash dicka per te keqen qe ke bere.
    > Dhe gjersa nuk ka asnje pa mekat atehere secili ka kryqin e vet. Pa kaluar tek ai nuk ka pastrim nga e keqja.
    > Shume njerez do shpetojne thjeshte duke besuar ne fjalet e Krishtit pa paguar per gjithe te keqen qe kane bere sepse kryqet e tyre i mori Krishti persiper. > Atehere kemi te drejte ta mbajme ne qafe ate shenje qe na shkeput nga pronesia e djallit apo jo, si thua?
    La verita' ti rendera' libero!

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    15-05-2009
    Postime
    1,130
    Ne rregull, kjo hap pyetje te tjera.

"Dhe Jezusi qendroi perpara guvernatorit. Guvernatori e pyeti ate duke i thene: "Ti je mbreti i cifuteve! dhe Jezusi i tha atij :"Ti thua". Dhe kur ai u akuzua nga kryeprifterinjte dhe keshilltaret e larte, ai heshti. Pastaj Pilati i tha atij" A nuk degjon ti sa shume gjera deshmojne kunder teje? Dhe ai heshtidhe nuk iu pergjigj asnje fjale."

Pyetja: Si ka qendruar i heshtur Jezusi, kur e verteta po kundershtohej?!! Ai ishte i njohur per ligjeratat e tij sfiduese duke sfiduar rabinet e dijetaret cifute. Atehere pse heshti ketu?!!

Pershendetje!

i/e regjistruar Maska e marcus1
    Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Citim Postuar më parë nga uvejsa Lexo Postimin
    Ne rregull, kjo hap pyetje te tjera.

"Dhe Jezusi qendroi perpara guvernatorit. Guvernatori e pyeti ate duke i thene: "Ti je mbreti i cifuteve! dhe Jezusi i tha atij :"Ti thua". Dhe kur ai u akuzua nga kryeprifterinjte dhe keshilltaret e larte, ai heshti. Pastaj Pilati i tha atij" A nuk degjon ti sa shume gjera deshmojne kunder teje? Dhe ai heshtidhe nuk iu pergjigj asnje fjale."

Pyetja: Si ka qendruar i heshtur Jezusi, kur e verteta po kundershtohej?!! Ai ishte i njohur per ligjeratat e tij sfiduese duke sfiduar rabinet e dijetaret cifute. Atehere pse heshti ketu?!!

Pershendetje!
    Kjo pyetja ma sipër ka ken nji nga pytjet ma serioze qi jan ba deri tesh. Të falem nderës uvejsa. Përgjigja asht se Jezusi nuk ju përgjigj pytjeve në mënyrë qi t'plotsohen profecitë qi ishin ba per Te nga profetët e Dhjatës së Vjetër, të cilët kishin profetizuar për Të, qindra vjet ma parë.

Isaia 53:7 I keqtrajtuar dhe i përulur, nuk e hapi gojën. Si një qengj që e çojnë në thertore, si një dele e heshtur përpara atyre që i qethin nuk e hapi gojën.
    The experience of love, is not when you receive it, but when you give it! - Durin Hufford

Nderi i Universit Maska e Gostivari_usa
    Anëtarësuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Atje ku nuk me gjeni dot!
    Postime
    3,639
    Parashtrova pyetjen dhe askush nuk u pergjigj.
    Po ju pyes edhe njehere.

Sipas Bibles a ka genjyer Jezu Krishti ose jo ?!!

GV_USA
    WE WILL NOT GO DOWN!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    20-06-2009
    Postime
    224
    pershendetje vellezer historia e kryqit kristian apo si mbeti kryqi te te krishteret di kush ta spjegoj qarte dhe sakt ,di disa histori por nuk e di a jzn te sakta pershendetje

i/e regjistruar Maska e marcus1
    Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Citim Postuar më parë nga Gostivari_usa Lexo Postimin
    Parashtrova pyetjen dhe askush nuk u pergjigj.
    Po ju pyes edhe njehere.

Sipas Bibles a ka genjyer Jezu Krishti ose jo ?!!

GV_USA
    Sigurisht që jo! Ai ishte i vetmi që jetoi si njeri dhe nuk ra në mëkat. Asnjë njeri i kohës së vet nuk mund ta akuzonte Jezusin për mëkat.
    The experience of love, is not when you receive it, but when you give it! - Durin Hufford

Nderi i Universit Maska e Gostivari_usa
    Anëtarësuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Atje ku nuk me gjeni dot!
    Postime
    3,639
    Citim Postuar më parë nga marcus1 Lexo Postimin
    Sigurisht që jo! Ai ishte i vetmi që jetoi si njeri dhe nuk ra në mëkat. Asnjë njeri i kohës së vet nuk mund ta akuzonte Jezusin për mëkat.
    Nqs se jo, atehere si e shpjegon ti rastin qe permendet ne Bibel sipas se ciles Jezu Krishti u premton apostujve te tij qe AI DO TE RIKTHEHET PERSERI NE TOKE gjate jetes se Apostujve?!!

Apostujt vdiqen dhe Jezu Krishti akoma nuk eshte kthyer!!!

Cfar paraqet kjo per ty si i krishter?!!

Me Respekt
    GV_USA
    WE WILL NOT GO DOWN!

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    15-05-2009
    Postime
    1,130
    Atehere pse u ankua Jezusi te Zoti per kete qe i ndodhi, pasiqe ai ka ardhur per tu kryqezuar dhe per t'ua fshire njerezve mekatin?!

"O Ati im , po te jete e mundur per Ty, largoje kete kupe vuajtjesh une".

"Perendia im, Perendia im, perse hoqe dore prej meje"!!!!!Kur ishte ne kryq e tha kete, pse ?

"Në fillim ishte Fjala" Maska e toni77_toni
    Anëtarësuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovë
    Postime
    4,534
    Citim Postuar më parë nga Gostivari_usa Lexo Postimin
    Nqs se jo, atehere si e shpjegon ti rastin qe permendet ne Bibel sipas se ciles Jezu Krishti u premton apostujve te tij qe AI DO TE RIKTHEHET PERSERI NE TOKE gjate jetes se Apostujve?!!

Apostujt vdiqen dhe Jezu Krishti akoma nuk eshte kthyer!!!

Cfar paraqet kjo per ty si i krishter?!!

Me Respekt
    GV_USA
    Mazamkeq ore GV. Kjo është ajo qe u mshehet juve npere sy. Mos mendo se jeni ndryshe nga ata qe u erdhi Jezusi dhe ishte me ta, u folte per dit, i mesonte neper vende te ndryshme, bente mrekullira para syve të tyre dhe u thonte se Mesia ka ardhur, por ata nuk e besonin. Kjo ndodhW edhe sot.

Krishti u kthye në apostuj, kujtoje zbritjen e Shpirtit të shenjt. Kjo është TRINIA qe ju nuk e besoni. Krishti shumher te flet por ti nuk deshiron ta desgjojsh.
    Gjej kohen të lexosh, është themel i të diturit.

Faqja 17 prej 110 FillimFillim ... 715161718192767 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •