Pastori ne amvona!!!! Po flet percart! Sidoqe te jete, e ke gabim. Mos u merr me thashetheme, as ato frymore, se frymore nuk do te thote patjeter hyjnore..
Pastori ne amvona!!!! Po flet percart! Sidoqe te jete, e ke gabim. Mos u merr me thashetheme, as ato frymore, se frymore nuk do te thote patjeter hyjnore..
Unë nuk them se Jezusi tha gjëra në kundërshtim me Dh.V., por ama ato që thoshte Jezusi e kishin më të lehtë t'i pranonin analfabetët dhe njerëzit e thjeshtë se sa teologët.
Ja më thuaj ti, ku mund të bazoheshin në Dh.V. atë që tha Jezusi se ata duhenin të hanin trupin e Tij dhe të pinin gjakun e Tij, në mënyrë që të kishin jetën e përjetshme?
Ku mund të bazoheshin në Dh.V. se ata mund të hanin mishin e derrit?
Ku mund të bazhoheshin në Dh.V. se mund të donin edhe armikun?
Ishin pikërisht pra këto gjëra radikale që i bënë teologët e asaj kohe të donin ta vrisnin Jezusin.
Kohët nuk kanë ndryshuar aspak, akoma edhe sot!
The experience of love, is not when you receive it, but when you give it! - Durin Hufford
Pershendetje Sofra,
Gezuar Festat pa dallim
Dhe kau i mirë po s'e ngacmove, s'tërheq në brazdë.
Pershendetje sofra e krishtere .
Desha vetem tu uroj krishtelindjet te gjithe juve , dhe tu deshiroj ,harmoni , dashuri dhe lumturi .
Shpresoj shume , se ky vit do te na gjeje edhe me te forte se te tjeret . Shpresoj se dashuria mes nesh , mysliman e te krishter , do te forcohet edhe me shume .
Shendet per ju dhe familjet e juaja .
Ti fillon komente (te gabuara) personale e me pas terhiqseh se gjoja s'eshte vendi. Vendi s'eshte aspak, por prape nga ato qe ke thene deri tashti, je gabim!
Sidoqofte, kalojme ne teme.
Arsyet e pranimit nga njerezit e thjeshte eshte se : 1. Krenaria ua kishte erresuar arsyetimin farisejve. 2. Perendia zbulon veten dhe nuk zbulohet nga njeriu.
Ngrenia si pjesemarrje ne jete ose vdekje, eshte ne qender te Gjenezes! Si mund te thuash qe te presupozosh ngrenie per shpetim eshte dicka e huaj per DHV??!!Ja më thuaj ti, ku mund të bazoheshin në Dh.V. atë që tha Jezusi se ata duhenin të hanin trupin e Tij dhe të pinin gjakun e Tij, në mënyrë që të kishin jetën e përjetshme?
Tek profecite e Mikeas, por edhe shume te tjera, qe ne ditet e fundit Zoti do te derdhte nje ligj te ri ne zemrat e besimtareve.Ku mund të bazoheshin në Dh.V. se ata mund të hanin mishin e derrit?
Lexo urtesia e Sirahut, por edhe tek shembulli i Davidid me Saulin.Ku mund të bazhoheshin në Dh.V. se mund të donin edhe armikun?
Ishin pikërisht pra këto gjëra radikale që i bënë teologët e asaj kohe të donin ta vrisnin Jezusin.
Kohët nuk kanë ndryshuar aspak, akoma edhe sot!
Ajo cka skandalizonte farisejte ne pergjithesi ishte vetem prtendimi i Jezuit per te qene Mesia, Bir i Perendise! Kaq!
Jam plotësisht dakort! Pikës së dytë nuk mund t'i shtoj as edhe një presje.Postuar më parë nga Seminarist
Për sa i përket pikës së parë, dua të shtoj se pikërisht këtë krenari e shoh të teprojë në gjirin e kishës Ortodokse.
C'mon Seminarist, lëri lojërat. Mos u hiq kaq i sigurtë se ka shumë mundësi se nëse ti do jetoje në atë kohë dhe do dëgjoje Jezusin të thotë këto fjalë, ndoshta do ishe ti i pari që do ngrije gurin drejt Tij. Sigurisht nëse do bazoheshe në njohuritë tuaja të Dh.V., jo nëse Ai do të të zbulohej. Ti vetë nuk e the se Perëndia zbulon veten dhe nuk zbulohet nga njeriu?Postuar më parë nga Seminarist
Por nuk thoshte se do kenë të drejtën të hanë mishin e derrit. Seminarist, bëhu i sinqertë dhe pranoje se nëse ti nuk do e gjeje të shkruar në Dh.R. në lidhje me ushqimet, ti sot nuk do e haje mishin e derrit. Këtu, Pjetri, që kush ishte ai dhe çfarë zbulimesh kishte, e kishte problem të kuptonte se ungjilli i duhej shpallur edhe etnikëve, në një kohë që Jezusi më parë ua kishte thënë se ata do shkonin të shpallnin ungjillin në çdo skaj të botës.Postuar më parë nga Seminarist
Historia e Davidit me Saulin është një histori nga e cila mund të nxjerrësh shumë mësime dhe për këtë të këshilloj të lexosh librin e vogël që kam postuar në këtë forum "Histori Për Tre Mbretër", por nuk mund të thuash se ajo ishte dashuri për armikun. Davidi, nuk e shihte Saulin si një armik, por si të vajosurin e Perëndisë.Postuar më parë nga Seminarist
Ne e dimë mirë se çfarë u bënte armiqve Davidi, apo jo?
Ke të drejtë, por jo vetëm kjo! Ata i skandalizonte fakti që si një njeri i shenjtë mund të bënte shoqëri me prostituta dhe tagrambledhës, fakti që Ai shëronte të shtunave dhe mbi të gjitha, i skandalizonte fakti që Ai doli kundër sistemit të tyre fetar, i cili ishte baza e tyre e mardhënjes me Perëndinë. Ja imagjinoje pak, Ai u shkatërroi të gjithë ndërtesën frymore që ata kishin krijuar në shekuj.Postuar më parë nga Seminaristi
The experience of love, is not when you receive it, but when you give it! - Durin Hufford
Nuk varet nga se cfare do beja une. Pyetja eshte, sic e ngrejte ti, nese ne DHV eshte i huaj koncepti i pjesemarrjes ne njohjen e dikujt, perjetimit nepermjet ngrenies. Eshte e qarte qe jo vetem tek shembulli i Gjenezes por gjate gjithe ritualeve qe izareliteve iu dhane nga Zoti, ngrenia eshte pjese e perjetimit, permbushjes, realizimit.
Nuk ka asnje vend ne ungjijte qe Jezusi te toleronte ngrenien e mishit te derrit. Ai "theu" rregulla te tjera te ligjit, psh ngrenien me duar te palara, por mungojne shembujt me rastin qe permend ti.Por nuk thoshte se do kenë të drejtën të hanë mishin e derrit. Seminarist, bëhu i sinqertë dhe pranoje se nëse ti nuk do e gjeje të shkruar në Dh.R. në lidhje me ushqimet, ti sot nuk do e haje mishin e derrit. Këtu, Pjetri, që kush ishte ai dhe çfarë zbulimesh kishte, e kishte problem të kuptonte se ungjilli i duhej shpallur edhe etnikëve, në një kohë që Jezusi më parë ua kishte thënë se ata do shkonin të shpallnin ungjillin në çdo skaj të botës.
Historia e Davidit me Saulin është një histori nga e cila mund të nxjerrësh shumë mësime dhe për këtë të këshilloj të lexosh librin e vogël që kam postuar në këtë forum "Histori Për Tre Mbretër", por nuk mund të thuash se ajo ishte dashuri për armikun. Davidi, nuk e shihte Saulin si një armik, por si të vajosurin e Perëndisë.
Ne e dimë mirë se çfarë u bënte armiqve Davidi, apo jo?
Po per dashurine kundrejt armiqve Jezusi permend pikerisht shkrime nga DHV. Pra dashuria per armiqte nuk eshte e huaj per dHV.
Ke të drejtë, por jo vetëm kjo! Ata i skandalizonte fakti që si një njeri i shenjtë mund të bënte shoqëri me prostituta dhe tagrambledhës, fakti që Ai shëronte të shtunave dhe mbi të gjitha, i skandalizonte fakti që Ai doli kundër sistemit të tyre fetar, i cili ishte baza e tyre e mardhënjes me Perëndinë. Ja imagjinoje pak, Ai u shkatërroi të gjithë ndërtesën frymore që ata kishin krijuar në shekuj.
Shembujt qe jep ti jane vetem justifikime qe perdornin farisejte per te justifikuar pikerisht mos-besimin e tyre ne te qenit Mesia te Jezuit.
Sa per, meqe ju pelqen kaq shume ta perdorni si term, sistemin fetar te farisejve, Jezui thote shprehimisht se farisejte ulen ne katedren e Moisiut dhe se ajo qe mesojne eshte e verteta!
Seminarist, gjithmonë kur kemi biseduar bashkë, ke arritur në pikën që mua më jepje përshtypjen (nuk dua të të akuzoj se e bën me qëllim) se i shmangeshe diskutimit ashtu siç po bën edhe tani. As unë nuk po diskutoj se çfarë do bëje ti dhe unë, por se sa e paqartë ishte të shihje të vërtetat që deklaronte Jezusi duke u bazuar vetëm një njohurinë e plotë të Dh.V. Në asnjë vënd nuk kam thënë se ato që Jezusi ka thënë, kanë qenë në kundërshtim me Dh.V.Postuar më parë nga Seminarist
Po sjell shembuj nga Dhjata e Re, për të treguar se nëse ne nuk do e kishim sot atë, pra, nëse ne do ishim në vëndin e njerëzve në kohën e Jezusit apo të apostujve dhe do bazoheshim vetëm në njohuritë e Dh.V., nuk do mundnim të shihnim të vërtetën.Postuar më parë nga Seminarist
Mos u bë kaq korrnac në mendime. Shprehu më gjatë dhe me shembuj.Po per dashurine kundrejt armiqve Jezusi permend pikerisht shkrime nga DHV. Pra dashuria per armiqte nuk eshte e huaj per dHV.
Krijoni Kontakt