Close
Faqja 45 prej 110 FillimFillim ... 3543444546475595 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 441 deri 450 prej 1091
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    03-11-2009
    Postime
    219
    Citim Postuar më parë nga Arrnubi Lexo Postimin
    Dy pyetje per krishteret!

Si mbahet ky shkopi sipas bibles?

13 dhe midis veglave të tua do të kesh edhe një kunj dhe kur të shkosh për
    t'u mbledhur kruspull përjashta, me të do të gërmosh një gropë dhe pastaj do të
    mbulosh jashtëqitjet e tua. Ligji 23

Dhe nje pyetje tjeter kur ne bibel thuhet qe jashteqitjet duhen te mbulohen pse hebrejte i hanin ato me kulac.

12
    Do ta hash këtë bukë në formë kuleçësh prej elbi që do ti pjekësh me jashtëqitje njerëzish përpara syve të tyre".
    13
    Pastaj Zoti tha: "Kështu bijtë e Izraelit do të hanë bukën e tyre të ndotur në mes të kombeve ndër të cilët do ti shpërndaj".Ezeikeli 4

1
    "Dhe tani ky urdhërim është për ju, o priftërinj.
    2 Në qoftë se nuk dëgjoni, po të mos keni në zemër t'i jepni lavdi emrit tim", thotë Zoti i ushtrive, "do të dërgoj mbi ju mallkimin dhe do të mallkoj bekimet tuaja; po, tashmë i kam mallkuar, sepse nuk e keni futur këtë gjë në zemër.
    3
    Ja, unë do ta shaj farën tuaj, do të hedh jashtëqitje mbi fytyrat tuaja, jashtëqitjet e festave tuaja solemne, dhe ju do t'ju marrin bashkë me to.
    4
    Atëherë do të pranoni që unë ju kam dërguar këtë urdhërim, me
    qëllim që besëlidhja ime me Levin të mund të vazhdojë", thotë Zoti i ushtrive malaci 2
    Gjithshka qe ke shkrujt i takon Beslidhjes se vjeter, mardhenje e lidhur me popullin hebre.
    Kjo Beslidhje eshte mardhenja e popullit Hebre me Perendine(dhe shpesh per te mesuar natyren e Tij, dhe sjelljen me profetet dhe te zgjedhurit e tij,per ne jane nje mesim i mrekullushem).
    Por ne nuk jemi pjese e Ligjit te hebrejve!
    Beslidhja jone me Perendine quhet Beslidhja e Re ose Testamenti i Ri, i Konfirmuar me ane te Jezus Krishtit. !
    Ju ngateroheni kot ,te Krishteret nuk jane nen Ligj sic jane Hebrejt edhe ju myslimanet!
    Ne i perkasim Veres se RE qe vihet ne calik te rinj.
    Po te vihet ne calik te Vjeter kjo vere e RE keto te fundit nuk e mbajne dot!
    Prandaj secila duhet te rri ne vendet ku jane,nuk duhen perzihen.
    Pra :
    - Vera e Vjeter ne calik te vjeter (Belidhja e Vjeter)qe i perket Hebrejve dhe Ligjit.
    Dhe :
    -Vera e Re ne calik te rinj(Beslidhja e Re) qe na perket Ne te Krishtereve.
    A mundet valle te kuptoni ju : se te Krishteret i perkasin te njejtit Perendi qe beri Beslidhjen e Vjeter me hebrejte nepermjet Moisiut por nuk jane te lidhur nen ligj te kesaj Baslidhje?
    -Por, Ky Perendi lidhi nje Beslidhjes te Re qe u Krye me Vepren e Kryer nga Jezus Krishti,dhe nepermjet Ketij te Fundit, kemi Faljen, Shpetimin, dhe Jeten e Re,Ne te Krishteret.
    Hebrejte nuk e kuptojne dot !
    Dhe po ashtu edhe ju!

i/e regjistruar Maska e busavata
    Anëtarësuar
    22-10-2008
    Vendndodhja
    Gjilan
    Postime
    4,023
    Luani33
    ne Nazareth ne ate kohë kur ka lindur Profeti ne vitin 0
    ne Shqiptaret a kemi pasun probleme fetare ?

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    08-09-2009
    Postime
    547
    Citim Postuar më parë nga busavata Lexo Postimin
    ti je fundamentalist i cili nxit perqarje kombetare nepermjet fejes ...
    Busavata,

I thone nje shprehjeje qe i shari te shan... mesa duket je ngopur duke e degjuar kete fjale per vete e tani po e perdor edhe per te tjeret. Megjithate, nuk jam ketu per te bere debate pasi mendimi yt eshte vetem i yti. Une nuk e ndaj kete mendim me ty per vellezerit e motrat e mi myslimane qe jane besimtare te vertete te islamit. E sa per dijeni, ti dhe une sot duhet t'i ngreme lapidar 'fondamentalistit' At' Gjergj Fishta qe po shkruajme e po flasim kete gjuhe te bukur shqipe, se ndoshta do te ishe duke folur e shkruar ndonje degezim te turqishtes.

Xhamia,

Pergjigjen per qeniet jashtetokesore e per dinosauret e cfaredolloj gjeje tjeter jashte njeriut e ke marre ne shume tema te tjera. Meqe e dashke edhe ketu pergjigjen, atehere po ta jap edhe njehere qe te kenaqesh . Bibla nuk studion qiellin, por ta tregon rrugen se si te mberrish atje!

Personalisht, as qe me pengon, as me cudit, as ma ul e as ma rrit besimin prania e qenieve te tjera ne kozmos. Zoti eshte Bariu im, asgje nuk me mungon!

E tash sherbehuni me cka t'ju doje zemra

Paqja me ju!
    Adoremus in Aeternum Sanctissimum Sacramentum!

Paqe! Maska e Matrix
    Anëtarësuar
    02-11-2002
    Vendndodhja
    Në Zemrën e Hyjit!
    Postime
    3,123
    Busavata do marre paralajmerim per kete etiketim. Kjo eshte sofer e krishtere dhe askujt nuk i lejohet te etiketoje nje te krishter me epitete!!!
    Ndryshuar për herë të fundit nga Matrix : 08-12-2009 më 05:32
    Krishti: Ne Qiell me lavdine Hyjnore, ne toke me perulesine e sherbetorit!

100 % shqiptar Maska e Milkway
    Anëtarësuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    Citim Postuar më parë nga Dielli_ime Lexo Postimin
    Busavata,

I thone nje shprehjeje qe i shari te shan... mesa duket je ngopur duke e degjuar kete fjale per vete e tani po e perdor edhe per te tjeret. Megjithate, nuk jam ketu per te bere debate pasi mendimi yt eshte vetem i yti. Une nuk e ndaj kete mendim me ty per vellezerit e motrat e mi myslimane qe jane besimtare te vertete te islamit. E sa per dijeni, ti dhe une sot duhet t'i ngreme lapidar 'fondamentalistit' At' Gjergj Fishta qe po shkruajme e po flasim kete gjuhe te bukur shqipe, se ndoshta do te ishe duke folur e shkruar ndonje degezim te turqishtes.

Xhamia,

Pergjigjen per qeniet jashtetokesore e per dinosauret e cfaredolloj gjeje tjeter jashte njeriut e ke marre ne shume tema te tjera. Meqe e dashke edhe ketu pergjigjen, atehere po ta jap edhe njehere qe te kenaqesh . Bibla nuk studion qiellin, por ta tregon rrugen se si te mberrish atje!

Personalisht, as qe me pengon, as me cudit, as ma ul e as ma rrit besimin prania e qenieve te tjera ne kozmos. Zoti eshte Bariu im, asgje nuk me mungon!

Paqja me ju!
    0 pergjigje ne pytjen time .....dhe me kaq e perfundojme diskutimin sepse e shof qe skeni as njohuri fetare e jo mo njohuri shkencore .

Me vjen keq per juve
    Citim Postuar më parë nga Matrix Lexo Postimin
    Kjo eshte dicka qe i takon ta thote shkenca. Nuk ka lidhje fare me Biblen.

Bibla as nuk e pohon as nuk e mohon ekzistencen e jetes jashte planetit Toke.

Nuk e kuptoj se ku do te dalesh me kete pyetje?
    Matrix se pari vjen pergjigja e mandej do te vinte komenti im , por e shof qe asnje prej te krishterve se ka guximin me dal me than po e PRANON OSE JO SE PRANON por gjithe silleni rrotull e asgje nuk thuani
    Citim Postuar më parë nga Luani33 Lexo Postimin
    mqse je simpatik dhe je i bindur se i le ne veshtiresi te gjithe,po perpiqem,te shpetoj nga kjo pyetje : nje Pergjigje e ke nga bashke besimtari jot direkt mbasi ti ke bere pyetjen.ne piken e 4 ku permendet Zoti i ushtrive,ktheu pak mbrapa ki dhe miresine te falenderosh Arrnubin.
    ndersa per jashtetoksoret me duket se te jam pergjigjur ku te konfirmoja qe une besojqe ekzistojne,dhe te thash qe nuk do te diskutojme me per kete teme apo jo?
    Une jam i Krishter.Por kushdo mund te besoj ndryshe,c,hyn kjo ne desimin i Krishter???
    Pyetje koti!s'ka lidheje...
    Ju jeni interesant !ju shkoni deri sa beheni me te vertet qesharak!
    Mund te pyes une ty : "se c'thote Kurani : hallves duhen ti hidhet shume sheqer apo pak"?
    Une ndjek Krishtin,Bibla eshte per te njohur me mire Jezus Krishtin.Kaq!(ah.. po, edhe per tu ngateru, edhe ju aty!,e mos me dal dot!
    Une jam i Krishter or mik, jo Biblian
    Besoj edhe ti quhesh mysliman jo "Kuranist"
    p.s. Mqse te pelqen kjo teme, mund te me shuash kurjozitetin,
    Ti vete c'far beson per kete teme ?
    Po Kurani?
    flm. pres pergjigje.
    Ty te duket vetja qe ke then diqka te mire , por beso se nuk je askund me temen , je totalisht jashte saj , nuk di nese e ke problem me kuptu gjuhen shqipe apo jo .

E mbyllim me kaq diskutimin sepse e shof se nuk je i pergaditun per kete gje dhe te mungon guximi mu shpreh

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    03-11-2009
    Postime
    219
    Ndogjo mor ti,ato budallaqe qe thua ti qe be kam percarje Kombetare thuaje neper ato mbledhjet qe mund te besh ti!
    Sepse duket qe ti mendon per fene tende qe70%te popullsise shqiptare, jane myslimane. Dhe do te njehesosh shqiptaret me myslimanet!
    Po pyet pak ata qe kane bere sondazhet.
    Ti po ben si ne kohen e diktatures qe po te mos te ishe me komunistet ishte Antikombetar!
    Harroje nuk e perfaqeson Dashurine Kombetare te qenit po ose jo musliman!
    Por Shqiptarizmi ,Uniteti i vertet Kombetar,Eshte : Gjuha,Mbrojtja e tokave shqiptare kudo ku jane brenda dhe jashte Shqiperise dhe Kosoves,ku jetojne shqiptaret
    As puthjet e Liderve Fetar,ne raste Festash.Dhe As nje religjon nuk mund te thote se po mbron Nacjonalizmin Shqiptar! me shum se te tjeret!
    Historia ka treguar qe shume Patriote s'kane qe fare besimtare!
    Feja e Shqiptareve eshte Shqiperia!
    Leri more keto ,a ke ndonje gje qe te ngresh cilsine e Forumit,
    Dhe mos te na besh edhe ne te flasim jashte normave dhe respektit reciprok.
    Mes jush ka besimtare myslimane edhe pse mund te kemi besim te ndryshemqe gezojne respekt, per Edukaten dhe kulturen e komunikimit!
    Ndryshuar për herë të fundit nga EdiR : 25-04-2010 më 14:34

i/e regjistruar Maska e busavata
    Anëtarësuar
    22-10-2008
    Vendndodhja
    Gjilan
    Postime
    4,023
    Citim Postuar më parë nga Dielli_ime Lexo Postimin
    Busavata,

Paqja me ju!
    Dielli

ajo fjali ka qen e postuar drejt për së drejti tek antari Luani33
    At´Gjergj Fishta , Fan S. NOLI , Anton Qeta , edhe shumë te tjerë e kan dhan kontributin e tyre për popullin Shqiptar , edhe gëzojn respekt ne zemer e secilit Shqiptar gjithashtu edhe ne zemren time...

e shfrytezoj rastin ti kerkoj falje të gjithve që e ndien veten te ofenduar per postimin të cilin ia kam bër antarit Luani33

po e përseris se ai postim i dedikohet vetëmse personit në fjalë dhe askujt tjeter.

ju deshiroj që të kaloni sa ma mirë ne këtë temë...
    Ndryshuar për herë të fundit nga busavata : 08-12-2009 më 19:03

Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Citim Postuar më parë nga xhamia Lexo Postimin
    0 pergjigje ne pytjen time .....dhe me kaq e perfundojme diskutimin sepse e shof qe skeni as njohuri fetare e jo mo njohuri shkencore .
    Ngadale e mos na u zemero, hoxhe....merre shtruar ne sofren tone......
    Asnje nuk te ka dhene pergjigje, pasi nuk duan qe diskutimi te degjeneroje, siç ndodh shpesh aty ku merr pjese ti dhe vellezerit e tu(GV, myslimani72, Gimi, Pejani, etj).
    Pergjigja eshte shume me e thjeshte nga sa e mendon ti.
    Po, Bibla e thote ne menyre gati te hapur, se ne nuk jemi banoret e vetem te Universit.E thote ne Psalmin 24.
    I kenaqur???Tashi mund edhe te besh komentimin tend, por kujdes, çdo gje ne sofer shpaguhet.

100 % shqiptar Maska e Milkway
    Anëtarësuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    Citim Postuar më parë nga jarigas Lexo Postimin
    Ngadale e mos na u zemero, hoxhe....merre shtruar ne sofren tone......
    Asnje nuk te ka dhene pergjigje, pasi nuk duan qe diskutimi te degjeneroje, siç ndodh shpesh aty ku merr pjese ti dhe vellezerit e tu(GV, myslimani72, Gimi, Pejani, etj).
    Pergjigja eshte shume me e thjeshte nga sa e mendon ti.
    Po, Bibla e thote ne menyre gati te hapur, se ne nuk jemi banoret e vetem te Universit.E thote ne Psalmin 24.
    I kenaqur???Tashi mund edhe te besh komentimin tend, por kujdes, çdo gje ne sofer shpaguhet.
    Jo aspak se seshte nevoja mu zemeru .

Ku ke pa ti nje tem qe eshte prish nga une ?? Apo vetem ja fut kot ???

A ke mundesin me na sjell kete varg biblik ?? Sepse je i pari qe pranon qe ka jete jashtetoksore , pra Alien ,dhe qe e thot vet bibla .

Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Citim Postuar më parë nga busavata Lexo Postimin
    haa haa nuk e kam lexue ne ajete..
    e thash ma lart
    asht nga filmi Passion Christi

Ke ngaterruar temen i dashur......duhet te futesh ne temat qe trajtojne filmat......

Faqja 45 prej 110 FillimFillim ... 3543444546475595 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •