Close
Faqja 54 prej 110 FillimFillim ... 444525354555664104 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 531 deri 540 prej 1091
    i/e regjistruar Maska e marcus1
    Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Citim Postuar më parë nga Seminarist Lexo Postimin
    Mundet te ekzistoj nje nivel frymor pa njohuri teologjike, por ,ur ky person me kete nivel frymor pa njohuri teologjike fillon e shprehet per Zotin, AI FLET sakte dhe asnjehere kundra kuptimit te teologjise.

Kjo eshte ajo qe ngjet edhe me apostojt qe megjithese te paarsimuar shume prej tyre, ato qe shprehen per Krishtin e Trinine jane te verteta absolute prej ku mesojme te gjithe.

Ndryshe, nqs niveli frymor flet gjera qe jane kundra nivelit te se vertetave teologjike/doktrines, atehere kemi te bejme me proven se ky person qe pretendon te kete nivel frymor ka fryme te lige, ose eshte i semure psiqik!
    Të njëjtën gjë thonin edhe Farisenjtë për Krishtin, pasi fjalët e Tij nuk përputheshin me të vërtetat teologjike të Dhjatës së Vjetër, apo jo?
    The experience of love, is not when you receive it, but when you give it! - Durin Hufford

Άγιος Ειρηναίος της Λυών Maska e Seminarist
    Anëtarësuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Cfare eshte kjo qe thua?

Asnjehere ndonje gje qe tha Krishti nuk ra ne kundershtim me DHV! Gjithmone u dha pergjigjen dhe kuptimin e vertete te asaj qe thuhet ne DHV. Ishin farisejte ata qe se njihnin mire Shkrimin.

Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Cfare eshte kjo qe thua?

Asnjehere ndonje gje qe tha Krishti nuk ra ne kundershtim me DHV! Gjithmone u dha pergjigjen dhe kuptimin e vertete te asaj qe thuhet ne DHV. Ishin farisejte ata qe se njihnin mire Shkrimin.

E ke gabim, Farisenjte e njihnin shume mire Shkrimin, aq mire sa e njeh edhe ti dhe cdo teolog modern. Por njohja e Shkrimit nuk mjaftonte per te njohur Krishtin.
    The experience of love, is not when you receive it, but when you give it! - Durin Hufford

Anëtarësuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    E njihnin Marcus, por kishte mosperputhje mes njohjes edhe kuptimit te tij.
    DHV nuk ishte nje liber i ezauruar ne komentim ne kohe te judejve. Shume pika ishin te paqarta. Ne lidhje me Sabatin dhe sidomos me profecite dhe rolin e Mesias ata ishin te gabuar ne interpretimin e DHV.

Dmth me fjale te tjera, skena eshte e tille: nuk eshte se Krishti bente gjera kundra ligjit te Zotit, por i interpretonte keto, sic ju pelqen ta quani, ne fryme. Perkundrazi, ishin farisejte ata qe ne "frymen" e tyre kishin ndryshuar kuptimin e vertete te DHV.

Vec kesaj Marcus1,

eshte e pafalshme thuajse per ty qe si i perkatesise katolike qe je plus faktit qe jeton ne Greqi dhe qe e di greqishten, te merresh me sekte evangjeliste!!!

Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Vec kesaj Marcus1,

eshte e pafalshme thuajse per ty qe si i perkatesise katolike qe je plus faktit qe jeton ne Greqi dhe qe e di greqishten, te merresh me sekte evangjeliste!!!
    hahahahaha më kënaqe seminarist. Nuk i përkas kishës katolike, as asaj ortodokse dhe as asaj protestante. Unë kam zgjedhur të jem jashtë sistemit fetar në përgjithësi.

Ti më njeh mirë virtualisht, jam ish liveintwoplaces.

Unë e kam prejardhjen nga ato "sekte evangjeliste" siç të pëlqen ty t'i quash, por u largova nga çdo sistem fetar, duke përfshirë edhe kishat ungjillore, sepse pashë se sa larg kishës së parë janë në funksionim, por në funksionim ama, jo në doktrinë. (në gjërat thelbësore) Ashtu siç u largove edhe ti dikur nga "sektet evengjeliste" pak para se të bëheshe pastor. Vetëm se ti more një drejtim tjetër, ju fute sistemit fetar akoma edhe më thellë.

i/e regjistruar Maska e nestorp
    Anëtarësuar
    07-07-2009
    Vendndodhja
    Londer
    Postime
    514
    Sic e dini te gjithe ne myslymanet shqiptare jemi pak speciale.Ne hame e pijme alkol njesoj si ju,prandaj mendoj se nuk jemi te ndryshem.Une per vete i festoj edhe krishtlindjet.Origjina ime eshte prej krishterimit.Por edhe Bajramin e festoj gjithashtu!Gezuar krishtlindjet vellezer te krishtere shqiptar!Veren e kuqe pijeni me mish te pjekur,nuk ka rendesi derr apo qengj dhe veren e bardhe me peshk!

100 % shqiptar Maska e Milkway
    Anëtarësuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    Citim Postuar më parë nga nestorp Lexo Postimin
    Sic e dini te gjithe ne myslymanet shqiptare jemi pak speciale.Ne hame e pijme alkol njesoj si ju,prandaj mendoj se nuk jemi te ndryshem.Une per vete i festoj edhe krishtlindjet.Origjina ime eshte prej krishterimit.Por edhe Bajramin e festoj gjithashtu!Gezuar krishtlindjet vellezer te krishtere shqiptar!Veren e kuqe pijeni me mish te pjekur,nuk ka rendesi derr apo qengj dhe veren e bardhe me peshk!
    Mashallah edhe nje bylbyl .

Si i thu vetit musliman kur pin alkool ?? Edhe si je musliman ti kur feston krishtlindjet ??

Upsss harrova .....ti vetquhesh musliman

i/e regjistruar Maska e busavata
    Anëtarësuar
    22-10-2008
    Vendndodhja
    Gjilan
    Postime
    4,023
    Citim Postuar më parë nga xhamia Lexo Postimin
    Mashallah edhe nje bylbyl .

Si i thu vetit musliman kur pin alkool ?? Edhe si je musliman ti kur feston krishtlindjet ??

Upsss harrova .....ti vetquhesh musliman
    ky ka lind ne familje muslimane por....
    nuk i ka ber detyrat e shtepisë...

Anëtarësuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    O Kont,

me ngaterron me ndonje me siguri. Shyqyr Zotit, s'me ka lene asnjehere truri te enderroj te behem pastor!

Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    O Kont,

me ngaterron me ndonje me siguri. Shyqyr Zotit, s'me ka lene asnjehere truri te enderroj te behem pastor!
    Nuk e di por pastori thoshte në amvona (podium) se ti je dora e djathtë e tij.

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •