Cfare eshte kjo qe thua?
Asnjehere ndonje gje qe tha Krishti nuk ra ne kundershtim me DHV! Gjithmone u dha pergjigjen dhe kuptimin e vertete te asaj qe thuhet ne DHV. Ishin farisejte ata qe se njihnin mire Shkrimin.
E njihnin Marcus, por kishte mosperputhje mes njohjes edhe kuptimit te tij.
DHV nuk ishte nje liber i ezauruar ne komentim ne kohe te judejve. Shume pika ishin te paqarta. Ne lidhje me Sabatin dhe sidomos me profecite dhe rolin e Mesias ata ishin te gabuar ne interpretimin e DHV.
Dmth me fjale te tjera, skena eshte e tille: nuk eshte se Krishti bente gjera kundra ligjit te Zotit, por i interpretonte keto, sic ju pelqen ta quani, ne fryme. Perkundrazi, ishin farisejte ata qe ne "frymen" e tyre kishin ndryshuar kuptimin e vertete te DHV.
Vec kesaj Marcus1,
eshte e pafalshme thuajse per ty qe si i perkatesise katolike qe je plus faktit qe jeton ne Greqi dhe qe e di greqishten, te merresh me sekte evangjeliste!!!
hahahahaha më kënaqe seminarist. Nuk i përkas kishës katolike, as asaj ortodokse dhe as asaj protestante. Unë kam zgjedhur të jem jashtë sistemit fetar në përgjithësi.
Ti më njeh mirë virtualisht, jam ish liveintwoplaces.
Unë e kam prejardhjen nga ato "sekte evangjeliste" siç të pëlqen ty t'i quash, por u largova nga çdo sistem fetar, duke përfshirë edhe kishat ungjillore, sepse pashë se sa larg kishës së parë janë në funksionim, por në funksionim ama, jo në doktrinë. (në gjërat thelbësore) Ashtu siç u largove edhe ti dikur nga "sektet evengjeliste" pak para se të bëheshe pastor. Vetëm se ti more një drejtim tjetër, ju fute sistemit fetar akoma edhe më thellë.![]()
The experience of love, is not when you receive it, but when you give it! - Durin Hufford
Sic e dini te gjithe ne myslymanet shqiptare jemi pak speciale.Ne hame e pijme alkol njesoj si ju,prandaj mendoj se nuk jemi te ndryshem.Une per vete i festoj edhe krishtlindjet.Origjina ime eshte prej krishterimit.Por edhe Bajramin e festoj gjithashtu!Gezuar krishtlindjet vellezer te krishtere shqiptar!Veren e kuqe pijeni me mish te pjekur,nuk ka rendesi derr apo qengj dhe veren e bardhe me peshk!
O Kont,
me ngaterron me ndonje me siguri. Shyqyr Zotit, s'me ka lene asnjehere truri te enderroj te behem pastor!
Krijoni Kontakt