Close
Faqja 52 prej 110 FillimFillim ... 242505152535462102 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 511 deri 520 prej 1091
    Atje ku je ti........ Maska e tetovarja87
    Anëtarësuar
    26-11-2009
    Vendndodhja
    Tetove
    Postime
    7,660
    Citim Postuar më parë nga jarigas Lexo Postimin
    Kadale, moter, mos u zemerò....
    Terthorazi desha te them se nuk ka pike rendesie numri i faqeve te nje libri....çdo botim i ri, mund te kete numer te ndryshem faqesh, por kjo s'do te thote se permbajtja eshte e ndryshme.....thjesht ishte pyetje pa vlere......sidoqofte Bibla(Libri ne greqisht), perbehet prej shume librash te ndare ne Dhiaten(Beselidhjen) e Vjeter ose BIblen Hebraike dhe ne ate te rene......E para e shkruajtur ne hebraishte dhe nje pjese ne aramaike, kurse e reja ne greqishten e vjeter...
    Tani a mund te me thuash se perse bere nje pyetje te tille?????
    Kada vella...jooo bre c'far vella
    nuk merzitem une....
    e bera nje pyetje se doja te di per kete qe tani me that...
    pse helbete mos eshte e nevojshme para te marim leje se c'far pyetje te bejem?
    Une doja ta di kete,ka gje te keqe ketu...
    Mbase tema titullohet sofra,behi pak dashamires dhe mos i deboni miqte...nga kjo sofer///biles edhe ata qe nuk din se si konkretishte ta bejen pyetje...
    respekte nga une....

( ps.. ty te gjith te duken te pa qarte)
    Ndryshuar për herë të fundit nga tetovarja87 : 18-12-2009 më 15:03
    Loti nuk sjell dhimbje,por dhimbja sjell lot,mos thuaj o Zot kam 1 dhimbje,por o dhimbje kam 1 Zot

Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Citim Postuar më parë nga tetovarja87 Lexo Postimin
    Kada vella...jooo bre c'far vella
    nuk merzitem une....
    e brea nje pyetje se doja te di per kete qe tani me that...
    pse hekbete mos eshte e nevojshme para te marim leje se c'far pyetje te bejem?
    Une doja ta di kete,ka gje te keqe ketu...
    Mbase tema titullohet sofra,behi pak dashamires dhe mos i deboni miqte...biles edhe ata qe nuk din se si konkretishte ta bejen pyetje...
    respekte nga une....

( ps.. ty te gjith te duken te pa qarte)
    Pikerisht pse desha te te jep ja nje pergjigje te kendshme, te ftova te permiresosh pyetjen....nuk desha aspak te deboj miqte, bile per te treguar respektin tim, te quajta moter.
    Por kjo s'do te thote se mund te behen pyetje pa kuptim apo akoma me keq, pa qellim.
    Pyetja jote, ashtu siç e shtrove, kerkonte te nxirrte ne pah pandryshueshmerine e Bibles, duke u nisur nga numri i fleteve.....kuptohet se nje pèerson qe shtron nje pyetje te tille, shfaq haptazi paditurine e plote te tij, per sa i perket Bibles...prandaj dhe une, duke kuptuar kete gje, u habita pa mase qe ne vend qe te kerkosh te dish mbi origjinen apo permbajtjen e saj, pyet per fletet.....njesoj si te pyesesh dike:"A e ke lexuar Don Kishotin?"..dhe ai te pergjigjej:"po besa, ka 621 faqe"....qarte?

Atje ku je ti........ Maska e tetovarja87
    Anëtarësuar
    26-11-2009
    Vendndodhja
    Tetove
    Postime
    7,660
    Citim Postuar më parë nga jarigas Lexo Postimin
    Pikerisht pse desha te te jep ja nje pergjigje te kendshme, te ftova te permiresosh pyetjen....nuk desha aspak te deboj miqte, bile per te treguar respektin tim, te quajta moter.
    Por kjo s'do te thote se mund te behen pyetje pa kuptim apo akoma me keq, pa qellim.
    Pyetja jote, ashtu siç e shtrove, kerkonte te nxirrte ne pah pandryshueshmerine e Bibles, duke u nisur nga numri i fleteve.....kuptohet se nje pèerson qe shtron nje pyetje te tille, shfaq haptazi paditurine e plote te tij, per sa i perket Bibles...prandaj dhe une, duke kuptuar kete gje, u habita pa mase qe ne vend qe te kerkosh te dish mbi origjinen apo permbajtjen e saj, pyet per fletet.....njesoj si te pyesesh dike:"A e ke lexuar Don Kishotin?"..dhe ai te pergjigjej:"po besa, ka 621 faqe"....qarte?
    Patjeter se jam e paditur ne kete aspekt...
    se po ta dija nuk do pyesja,mua me ineresonte nr.i fleteve,dhe ne c'fare gjuhe eshte shkruar origjinali?
    Nuk e bera me qellim te keqe kete pyetje?
    Mua keto me ineresonin mbase per origjinen dhe permbajtjen e saj i mesoj me von,se do me behen shum c'ka te dije per biblen... dal nga dal do i mesoj,
    por gjithmon duhet nisur nga gjerat me te thjeshta e duke shkuar kah me nderlikuara...
    flm per sqarimin..
    respekte...
    Loti nuk sjell dhimbje,por dhimbja sjell lot,mos thuaj o Zot kam 1 dhimbje,por o dhimbje kam 1 Zot

i/e regjistruar Maska e tulipanonero
    Anëtarësuar
    03-03-2009
    Postime
    226
    Citim Postuar më parë nga Seminarist Lexo Postimin
    Tulipanero, ti ke pa ne 6 janar bekimin e ujerave, qe ka te beje me pagezimin e Krishtit.
    Faleminderit per pergjigjen (edhe pse e shkurter),por doja te dija dicka me teper,psh. nqs hedhja e kryqit ne det dhe kapja e tij nga njerzit u ka pas praktikuar dhe nga Jesusi,apo eshte dicka qe ka ardhur me vone....

Po nuk u lodhet ma sqaroni pak me gjate

Άγιος Ειρηναίος της Λυών Maska e Seminarist
    Anëtarësuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Jo nuk eshte praktikuar nga Jezusi. Te pakten jo ne menyren e sotme. Por me pagezimin e Krishtit ne shohim dicka paralele qe e gjen kuptimin ne praktiken e sotme te kapjes se kryqit.

Pagezimi eshte nje ritual pastrimi, qe vjen si pasoje e pendeses, pastrim per te cilin perdoret materie (uji), qe perben nje nga elementet baze te te gjithe krijimit.

krishti e permbushi ritualin e pagezimit, sic i thote Gjon pagezorit, jo se kishte nevoje per pendese apo per pastrim, por qe te permbushej drejtesia dhe ne fakt ajo qe ndodh eshte se kesaj here me Krishtin krijesa/materia pra uji, ne vend qe te pastroje/shenjteroje personin qe pagezohet, Krishtin, sic bente me cdo person tjeter, pastrohet dhe shenjterohet VETE prej Krishtit,s epse kesaj rradhe Personi qe zhytej ne te ishte VETE KRIJUESI i materies. Ne kete menyre e gjithe krijesa u shenjterua.
    Ne pagezim te Krishtit ka theofani, shfaqje hyjnore te tipit te Gjenezes, atehere kur bota u krijua. Atehere ne krijimin e pare toka ne fillim mbulohej nga ujerat dhe Fryma levizte mbi te. Me Krishtin kemi nje krijim te ri, Krishti duke qene krijimi i ri e njekohesisht krijuesi. Tek dilte nga ujerat mbi Krishtin zbret Fryma e Shenjteruar dhe degjohet zeri i Atit.

Pra rendesia e pagezimit te Krishtit eshte e madhe.

Sot ai akt shenjterimi dhe rikrijimi rikryhet ne menyre liturgjike ne 6 janar, kesa radhe me hedhjen e kryqit ne ujera, qe simbolizon Krishtin dhe besimtaret qe hidhen ne ujera per ta kapur ate, ashtu sikurse bota priste te vinte Shpetmtar ne menyre qe ta kapte ate per te shpetuar!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    03-11-2009
    Postime
    219
    Citim Postuar më parë nga tulipanonero Lexo Postimin
    Faleminderit per pergjigjen (edhe pse e shkurter),por doja te dija dicka me teper,psh. nqs hedhja e kryqit ne det dhe kapja e tij nga njerzit u ka pas praktikuar dhe nga Jesusi,apo eshte dicka qe ka ardhur me vone....
    Religjone te ndryshme perdorin lloj lloj gjerash me simbole gjasme te krishtera,PER TE QENE GJOJA BESNIK NE DOGMA, per mua jane idjotesira qe s'kane te bejne fare me Jezus Krishtin!
    Vecse, aludon gabim nese mendon qe mund te ulet sa do pak Figura e Atij qe per Ne, Eshte Perendia i ardhur ne trup per t'ju dhene shanc atyre qe besojne ne Te, dhe ti quaj BIJ!
    me keto pyetje qe ju beni,ju ndihmoni(shpelani) keta tradiconaliste qe te ftillohen per t'u larguar nga keto zakone, qe do t'i ndihmonte vete ata per ta njohur me mire Perendine e Tyre.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Luani33 : 23-12-2009 më 10:23

Sinqeritet.Korektesi.
    Anëtarësuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Selanik Greqi
    Postime
    366
    Citim Postuar më parë nga tetovarja87 Lexo Postimin
    Pershendetje per te gjith...
    pasi jepni sqarime ketu,doja te di....
    per biblen....

Sa flet ka pasur ajo qe ne fillim dhe a permban edhe aq flet ne numer edhe ne ditet e sodit?
    Dhe ne c'far gjuhe eshte origjinali i saj.?

Jam kureshtare te di...?
    ka ndonje qe me tregon?
    respekte?
    Ne kohet e vjetra perdoreshin rrotullat,dhe nuk mund te percaktojme se sa faqe kan qene dhe sa ja jane.
    Kurse Gjuha e perdorur ne shkrimet origjinale eshte ne Hebraisht,Aramaisht,dhe ne Greqishten e vjeter.
    Dashuria eshte si nje hekur flakerues, qe kur e kap te djeg, me kalimin e kohes plaget mbyllen por shenjat do te ngelen perjete.

Liri ne mendim......Respekt per nje mendim te kundert

Pergjigjia me e mire per nje njeri qe hiqet sikur i di te gjitha eshte heshtja.

Paqe! Maska e Matrix
    Anëtarësuar
    02-11-2002
    Vendndodhja
    Në Zemrën e Hyjit!
    Postime
    3,123
    Pershendetje Seminarist dhe Luani33,

U detyrova t'i fshij postimet tuaja per arsye chit-chati.

Ju lutem secili le te jape pergjigjen e vet dhe me pas le te arsyetoje pyetesi se cila nga keto pergjigje eshte ajo me e sakta. Keshtu, do shmangim debatet e panevojshme me njeri-tjetrin

Matrix
    Krishti: Ne Qiell me lavdine Hyjnore, ne toke me perulesine e sherbetorit!

Anëtarësuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Citim Postuar më parë nga Luani33 Lexo Postimin
    Religjone te ndryshme perdorin lloj lloj gjerash me simbole gjasme te krishtera,PER TE QENE GJOJA BESNIK NE DOGMA, per mua jane idjotesira qe s'kane te bejne fare me Jezus Krishtin!
    Vecse, aludon gabim nese mendon qe mund te ulet sa do pak Figura e Atij qe per Ne, Eshte Perendia i ardhur ne trup per t'ju dhene shanc atyre qe besojne ne Te, dhe ti quaj BIJ!
    me keto pyetje qe ju beni,ju ndihmoni(shpelani) keta tradiconaliste qe te ftillohen per t'u larguar nga keto zakone, qe do t'i ndihmonte vete ata per ta njohur me mire Perendine e Tyre.

Shikoje kete pergjigje Matrix!

Ky eshte nje koment qe Luan33, pa asnje baze komenti teologjik i ben kesaj pergjigjeje qe une i kam dhene pyetjes qe me ka DREJTUAR tulipanero:

Citim Postuar më parë nga tulipanero

Pergjigja ime

Jo nuk eshte praktikuar nga Jezusi. Te pakten jo ne menyren e sotme. Por me pagezimin e Krishtit ne shohim dicka paralele qe e gjen kuptimin ne praktiken e sotme te kapjes se kryqit.

Pagezimi eshte nje ritual pastrimi, qe vjen si pasoje e pendeses, pastrim per te cilin perdoret materie (uji), qe perben nje nga elementet baze te te gjithe krijimit.

krishti e permbushi ritualin e pagezimit, sic i thote Gjon pagezorit, jo se kishte nevoje per pendese apo per pastrim, por qe te permbushej drejtesia dhe ne fakt ajo qe ndodh eshte se kesaj here me Krishtin krijesa/materia pra uji, ne vend qe te pastroje/shenjteroje personin qe pagezohet, Krishtin, sic bente me cdo person tjeter, pastrohet dhe shenjterohet VETE prej Krishtit,s epse kesaj rradhe Personi qe zhytej ne te ishte VETE KRIJUESI i materies. Ne kete menyre e gjithe krijesa u shenjterua.
    Ne pagezim te Krishtit ka theofani, shfaqje hyjnore te tipit te Gjenezes, atehere kur bota u krijua. Atehere ne krijimin e pare toka ne fillim mbulohej nga ujerat dhe Fryma levizte mbi te. Me Krishtin kemi nje krijim te ri, Krishti duke qene krijimi i ri e njekohesisht krijuesi. Tek dilte nga ujerat mbi Krishtin zbret Fryma e Shenjteruar dhe degjohet zeri i Atit.

Pra rendesia e pagezimit te Krishtit eshte e madhe.

Sot ai akt shenjterimi dhe rikrijimi rikryhet ne menyre liturgjike ne 6 janar, kesa radhe me hedhjen e kryqit ne ujera, qe simbolizon Krishtin dhe besimtaret qe hidhen ne ujera per ta kapur ate, ashtu sikurse bota priste te vinte Shpetmtar ne menyre qe ta kapte ate per te shpetuar!

A mundesh ti te me thuash se mbi cfare baze ka te drejte ta komentoje kete pergjigje Luani me komente te ketij tipi:

Anëtarësuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Shpresoj te jesh aq serioz sa ke mare persiper te jesh ne moderim.

Une mirepres me cdo respekt cdo kundershtar teologjik, por jo komente banale te pavend!

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •