Postuar më parë nga
unejsa
Une nuk kam mesuar ne Turqi jo aspak une kam mesuar ne Shqiperi dhe me profesore Shqiptar te cilet nuk e kan pasur fatin te
Te falenderoj per rekomandimin e literatures.Ketu seshte vendi te merrmi me prejardhjen e Pellazgeve Hititese , Heleneve,Etruskve, Grekeve ose Shqipetareve,as me etimologjine gramatikore te gjuhes shqipe dhe asaj greke.por dhe as te merremi me identitetin biologjik te cilin kerkush nuk ka mund ta gjej.Por bejme mire te ndjehemi ashtusic jemi, nje mbetje ,nje teprice nje viktime historike e te gjitha perplasjeve te popujve te ballaknit.Te gjithe te tjeret paten nje date , nje moment , nje vullnet per tu ringrit shume kohe perpara nesh , ne e kemi sot.Librat per historine shqietrae kryeshit,si argumentit te te qenit viktime,vijn me paqartesi dhe argumente qe eliminojne njeritjetrin.Pasi kelexuar dhe librin e 12- te te njetit autor, ai eshte gati te botoje dhe te 13-tin duke nxjerre argumente ne kundershitm te parat punime te tij. Megjthate te sugjeroj te mos ndjehesh superiore kundrejt historise e popullit grek.Nuk mund te matemi dot me to ne asnje fushe tjetes.Ato nuk jane vetem nje vend i bukur me det, me male, ullinj,me gjuhe te mrekullueshm, muzike, mermer per te ngjallur te vdekurit, por ato jane t zgjuar, dinake,aventuriere te guximshem.ato kane shijen e se bukures, filozofine,ndjenjen e mases, kodinmoral,konceptin e demokracise.kane mitologjine,tempujt, kane letersine , dramen, teatrin komedine tragjedinedhe shume gjera te tjera qe i ben te ndjehen krenare.
Te lutem gabon nese ngacmohesh me to!!!!
Ke paqartesi.Dhe shqipetaret zgjodhennje fesi gjithe te tjeret, prakrijuan nje identitet fetare te krishtere (pavarsisht te rymave katolike apo ortodokese).kemi kodiket tone kemi shenjtoret tone kemi flamurin me identitet fetare bizantin.
Krijoni Kontakt