Close
Faqja 74 prej 130 FillimFillim ... 2464727374757684124 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 731 deri 740 prej 1300
    i/e regjistruar Maska e JUSTINIAN
    Anëtarësuar
    24-10-2008
    Vendndodhja
    ILIRID
    Postime
    61
    OOO na paski cit tupana ore hedhni vallen ore,po a ja vlen ??????
    Ndonje paska pa afganistanez ne maqedoni qesharake po me qesharake eshte se dikush
    e beson ate!!!!!!!!!!!!Shkupjanet tere naten konsumojn alkool e tere diten u falkan,nje gje e pa logjikshme,baj pyetjen se kur flejkan e pushojkan ore!!!!Parodi hahaha(kur te rrrejjni
    rrejni per toke se per havaje skeni si ti mbulojni ore.)Shipet e maqeqonis edhe sot e kesaj dite i qendrojn ball planit te Ccobrillovicit edhe tash ato te mjeret per ju,por krenar per vete,me gojen plot thon se jan shqiptar.Ato ende gjinden ne lindje ne vijen kufitare te vilajetit te kosoves bile edhe te iliris,po juve ju duken pakistanez,kini kujdes ato jan si sporet e bakterjeve nuk zhduken dot,po ju emerojni si te doni.Po bash kisha dashte qe kjo zonja apo
    zonjusha MIRIAM te prshkrun ngjajshmerit e shqiptareve me afganistanezet dua ta dise cilat jan .
    Per aspira et astra

i/e regjistruar Maska e Jeton Aliu
    Anëtarësuar
    30-11-2008
    Postime
    190
    Citim Postuar më parë nga Luke Lexo Postimin
    [/COLOR]

Ne rradhe te pare Jeton te kerkoj te falur per kete citim.Ke plotesisht te drejte kur thua per dallimin e races,e cila nuk mund te ndodhe prej fese apo kombesise,por qellimi i citimit qe po te bej eshte tjeter. Permend i nderuar,qe nuk te intereson kultura Arabe etj,por muslimanizmi qe po importohet ne trojet shqipfolese prej vehibisteve Iraniane etj,nuk ka lidhje me muslimanizmin Shqiptar,dhe po ka lidhje te forta me muslimanizmin strikt Arab,kursesi jo Shqiptar.Nuk ma ha mendja qe veshja e pantallonave tre cerekshe ka lidhje me muslimanizmin shqiptar,ashtu si nuk ka lidhje me muslimanizmin ferexheja Afgane qe rendom e sheh tani me neper rruget e shqiperise,keto kultura muslimane te importuara prej Arabeve jane nje dem per ju dhe per te gjithe shqiptaret.Nuk mund te hyj ne fakte historike,per te thene se c'fare te mirash apo te keqijash i ka sjelle muslimanizmi shqiperise,megjithate nuk mund te kete sjelle vetem te mira,nuk mund te kete sjelle vetem te keqija kuptohet.Ndersa ky muslimanizmi ekstrem i viteve te fundit nuk sjell asgje, pervecse te keqija.Dikush kishte permendur me lart se besimi eshte nje ceshtje qe i perket besimtarit dhe zotit te tij,ndjehu krenar per besimin tend por mos u impono tek te tjeret duke lene mjeker shtatpash, apo duke veshur pantallona qe te jesh gati per te lare kembet kur do te japesh namazin (keshtu quhet apo jo?),kjo nuk ka qene, nuk eshte,dhe nuk do te jete kurre kulture shqiptare.Me pas behet nje dallim i thjeshte,te intereson kultura Shqiptare muslimane, apo kultura e fese muslimane ne versionin Arab.
    Ndegjo deri dikun pajtohem me ty me disa citime mirepo nese ato jan ashtu do te pajtohem , mirepo une mund te thme se nuk ka vahabizem ne kosove dhe askund ne bote kete ta garantoj sepse vahabizmi dikun ka 40 vite ka egzistuar nese nuk gaboj dhe eshte Zhdukur pastaj ti thue mejkkra apo shkurtimi i pantollave si dhe feregjeja
    ndegjo i nderuar te vjetrit tane mue mu kujtohet qe kane pasur mjekerr pastaj nenat tona kane pasyr mbulojen shamijene kemi fjalen e qe ti po e quan feregje dhe po kuptohet atehere une nuk thme qe eshte kulture arabe feregjeja sepse te gjitha filamat te cilet i luajne shqiptaret qe kane te bejne me te kaluaren grat neper ato filma kane feregje 9shamija ) e une nuk e shof mrapambetje nje femer me shami perkundrazi kjo indihmon asaj te dallohet nga laviret qe sot shef rruges sikur shejtana vetem duke i sprovuar meshkujt mirepo dua te tregoj edhe nje gje me heret kur armiku ka dashur ta pushtoj nje truall nje vend ai se pari ka intervenuar me femra sepse e ka ditur qe femrat jane ato qe ndikojne te meshkujt per prishje te moralit e me prishjen e moralit prishet edhe populli dhe nuk ka unitet ne ate popull siq eshte nje fjale e urte popullore " derisa te nje popull ka moral ai popull ehste i mire , mirepo me ikjen e moralit nga ai popull edhe ai popull zhduket' po besoj qe sado pak e ke kuptuar qellimin tone e nuk kemi te bejmi ne me kulturen arabe por kemi kulturen tone e feja nuk eshte e arabve por eshte fe per njerzit anembare botes
    me respekt per te gjithe perpos hipokritave sepse ata nuk e meritojne

Anëtarësuar
    30-11-2008
    Postime
    190
    Citim Postuar më parë nga jarigas Lexo Postimin
    Qe e kam trurin bosh, edhe mund te jete, po a ma shpjegon pak se si ka mundesi nje njeri me trurin bosh, te te shkruaje gjithe keto gjana???Mjaft pra me keto shprehje, ti je ashtu e ti je keshtu......Te gjithe ne qe jemi ketu , jemi bartes te asaj qe kemi mesuar deri me sot, e te gjithe kemi njefare formimi....Rrahja e pikepamjeve ketu duhet te na ndihmoje qe te bejme njefare mapature(hartesimi) te vlerave qe mbartim, duke patur parasysh edhe prejardhjen....dhe jo t'je futim me fyerje kot(per vete, fyerjet nuk me prekin)....

Pyetjet t'i kam bere, jane ato fjali qe mbarojne me pikepyetje!!!
    Hajt na i argumento tashi...
    Na ndaj pak kulturen arabe nga islamizmi.....oburra, jam gjithe sy e veshe.....
    nuk jam une ai qe merrem me studimin e kulturave te huaja e as kultures tone mirepo une mund te thme se ka dallim bukur te madhe sepse qdo popull ka kulturen e vte kurse feja eshte per te gjithe pa dallim kjo eshte ajo qfare mund te them

i/e regjistruar Maska e Burreli1924
    Anëtarësuar
    05-06-2009
    Postime
    86
    Citim Postuar më parë nga gerrard73 Lexo Postimin
    Dhe konsiderohen si me injorantet e Shkupit, kam qene ne Shkup pak kohe me pare per te ralizuar nje artikull-hetim per nje gazete te huaj, dhe lagjia ku jetonin shqiptaret quhej, "lagjia e mjekergjateve". Shikoje vetem islam tek shqiptaret ndersa shqiptari zero.
    Gerrad te kam then mos shko ne Shkup se nuk te merr lopata uje!

a te dolen fjalet e mija si ti kam thane , LOL

heren tjeter nese shkon do te bajn synet me zor , lol
    Me mire jeto nje dite si Luan,
    se 100 vjet Lepur.

Gone!
    Anëtarësuar
    02-03-2006
    Vendndodhja
    Larg nga ketu!
    Postime
    2,871
    Citim Postuar më parë nga JUSTINIAN Lexo Postimin
    OOO na paski cit tupana ore hedhni vallen ore,po a ja vlen ??????
    Ndonje paska pa afganistanez ne maqedoni qesharake po me qesharake eshte se dikush
    e beson ate!!!!!!!!!!!!Shkupjanet tere naten konsumojn alkool e tere diten u falkan,nje gje e pa logjikshme,baj pyetjen se kur flejkan e pushojkan ore!!!!Parodi hahaha(kur te rrrejjni
    rrejni per toke se per havaje skeni si ti mbulojni ore.)Shipet e maqeqonis edhe sot e kesaj dite i qendrojn ball planit te Ccobrillovicit edhe tash ato te mjeret per ju,por krenar per vete,me gojen plot thon se jan shqiptar.Ato ende gjinden ne lindje ne vijen kufitare te vilajetit te kosoves bile edhe te iliris,po juve ju duken pakistanez,kini kujdes ato jan si sporet e bakterjeve nuk zhduken dot,po ju emerojni si te doni.Po bash kisha dashte qe kjo zonja apo
    zonjusha MIRIAM te prshkrun ngjajshmerit e shqiptareve me afganistanezet dua ta dise cilat jan .
    Ihaa nuk ben shume m'i kushtu rendesi kush ca thote - jane mendime, pershtypje dhe gjykime, ndonjeher edhe pallavra personale.

"Mendje mendje kjo dynja" - thoshte njona dikur ne kete forum.

Anëtarësuar
    30-11-2008
    Postime
    190
    Citim Postuar më parë nga MIRIAM Lexo Postimin
    Te besoj plotesisht per shkupjanet (meshkujt),tere naten pine e tere diten falen ne xhami ,se paku tere ata qe njoh
    nese ehste ashtu atyre nuk ju pranohet namazi mirepo une e di se nuk ka mundesi por ju lutem mos shpifni gjera qe sjan sepse genjeshtra eshte shum e keqe
    mirepo ndesgjo ti qe sepaku te gjithe qka i njeh mos valle je edhe ti i atille si ke mundesi me i njofte qe falen edhe pine birra ti d.m.th. qe edhe ti je i tille sepse nuk ke mundesi me i percjell ata qka bajne naten e qka bajne diten vetem nese je me ta
    e une ju keshilloj qe te mos shpifni rrena

du me q. pas buke Maska e Luke
    Anëtarësuar
    21-01-2009
    Postime
    37
    Citim Postuar më parë nga Jeton Aliu Lexo Postimin
    Ndegjo deri dikun pajtohem me ty me disa citime mirepo nese ato jan ashtu do te pajtohem , mirepo une mund te thme se nuk ka vahabizem ne kosove dhe askund ne bote kete ta garantoj sepse vahabizmi dikun ka 40 vite ka egzistuar nese nuk gaboj dhe eshte Zhdukur pastaj ti thue mejkkra apo shkurtimi i pantollave si dhe feregjeja
    ndegjo i nderuar te vjetrit tane mue mu kujtohet qe kane pasur mjekerr pastaj nenat tona kane pasyr mbulojen shamijene kemi fjalen e qe ti po e quan feregje dhe po kuptohet atehere une nuk thme qe eshte kulture arabe feregjeja sepse te gjitha filamat te cilet i luajne shqiptaret qe kane te bejne me te kaluaren grat neper ato filma kane feregje 9shamija ) e une nuk e shof mrapambetje nje femer me shami perkundrazi kjo indihmon asaj te dallohet nga laviret qe sot shef rruges sikur shejtana vetem duke i sprovuar meshkujt mirepo dua te tregoj edhe nje gje me heret kur armiku ka dashur ta pushtoj nje truall nje vend ai se pari ka intervenuar me femra sepse e ka ditur qe femrat jane ato qe ndikojne te meshkujt per prishje te moralit e me prishjen e moralit prishet edhe populli dhe nuk ka unitet ne ate popull siq eshte nje fjale e urte popullore " derisa te nje popull ka moral ai popull ehste i mire , mirepo me ikjen e moralit nga ai popull edhe ai popull zhduket' po besoj qe sado pak e ke kuptuar qellimin tone e nuk kemi te bejmi ne me kulturen arabe por kemi kulturen tone e feja nuk eshte e arabve por eshte fe per njerzit anembare botes
    me respekt per te gjithe perpos hipokritave sepse ata nuk e meritojne
    Jeton te lutem mos ofendo inteligjencen time dhe ate tende gjithashtu.Edhe une nuk e shof si prapambetje nje femer me shami,jam i sigurt qe ti e di per c'fare ferexhesh po flas une dhe ndryshimin e tyre midis shamive te tradites shqiptare.Me vjen keq te te them qe nje femer eshte lavire ne mendim, dhe me pas edhe ne vepra,nuk e ben veshja nje femer lavire apo te ndershme(te pakten une keshtu mendoj).Me poshte po te sjell nje artikull te shkeputur,mbi nevojat e pershtatjes dhe ndryshimit te rregullave fetare atje ku lejohet sigurisht. Përparimi i madh i shkencës sot na ka dhënë mundësinë të zhvillojmë një kritikë të saktë të të ashtuquajturave praktika fetare dhe të kthehemi tek rrënjët e tyre historike dhe kulturore. Gjithë korpusi i sheriatit duhet të rishikohet nga kjo pikëpamje. Prof. Muxhib, një dijetar i njohur nga Xhamia Millia Islamia ka thënë në një konferencë ndërkombëtare islame në Nju Dehli se ligjet e sheriatit janë një metodë e njerëzve drejt shpalljes hyjnore. Dhe kur themi metodë e njerëzve ajo përfshin metodën shoqërore, kulturore dhe historike meqë një qenie njerëzore është produkt i gjithë këtyre forcave.
    Ajetet e shpallura të Kuranit u kuptuan nga juristët më të shquar islamë nga pikëpamja e vlerave të tyre sociale dhe kulturore. Prandaj mund të themi se kuptimi i Kuranit ndërmjetësohet nga ana kulturore. Ne e shohim këtë dhe në jetën e përditshme. Pjesa më e madhe e teologëve tanë nuk lodhen asnjëherë së thëni se Kurani u jep të drejta të barabarta burrave dhe grave, por në të njëjtën kohë justifikojnë të gjitha praktikat diskriminuese në shoqëri.
    Kete mendim kam edhe une ,kuptimi i Kuranit ndermjetesohet nga ana kulturore, kuptohet dhe interpretohet sipas kohes.Vehabizmi eshte zhdukur thua?Vehabizmi nuk mund te zhduket kur Kurani interpretohet strikt dhe nuk i pershtatet kultures, historise,dhe stadit ne te cilin ndodhet nje shoqeri.

i/e regjistruar Maska e Anesti_55
    Anëtarësuar
    22-10-2005
    Postime
    2,647
    nese ehste ashtu atyre nuk ju pranohet namazi mirepo une e di se nuk ka mundesi por ju lutem mos shpifni gjera qe sjan sepse genjeshtra eshte shum e keqe
    mirepo ndesgjo ti qe sepaku te gjithe qka i njeh mos valle je edhe ti i atille si ke mundesi me i njofte qe falen edhe pine birra ti d.m.th. qe edhe ti je i tille sepse nuk ke mundesi me i percjell ata qka bajne naten e qka bajne diten vetem nese je me ta
    Pershendetje Jeton.Per avatar ke perdore fotografine tende?Me thane te drejten shkrimi dhe fotografija jane ne sinkron, i pergjigjen njera tjeteres.Megjithese une nuk shoh mire nga syte dhe shpesh me dukesh me pushke, por ndoshta vete shkrimi te jep idene e pushkes ne foto.

[L]{I}[N]{U}[X] Maska e Ardi_Pg_ID
    Anëtarësuar
    28-01-2003
    Vendndodhja
    New York City Haven on Earth
    Postime
    2,678
    ti Ardi nuk je asgje me pak se nje papagall
    mos thuaj gjera qe nuk jan hahah po i manget qe je nese une jam race arabi ti je klush greku sepse flet gjera qe skan te bejne me realitet ik more idiot ku ka race arabi po a je duke e pare sa i pa shkolluar je ska rac arabi e as race shqiptari
    racat dallohen ne menyra te tjera e jo keshtu po nukje ka e dallon racen nga kombi as nga feja e as nga gjinia ty ty paska bllokue truri hahhah
    Mue sme lidh asgje me kulturen arabe por me kulturen muslimane edhe mue sme intereson kultura arabe as greke e as turke por me intereson kultura jone shqiptare dhe kultura e muslimaneve dhe feja e muslimaneve e ju mos e lidhni fene me arabet o papak o grek
    Ike e meso njehere shqip kelysh arabie pastaj ajde me trego mua ca jan une papagall apo jo papagall. Un jam lind me mes te shqiperise jo maleve te kosoves si puna tende edhe jam arsimuar ne amerike jo ne arabi si ty kelysh. Race shqiptare ka edhe ajo quhet race arjane po ju kelushet e arabise qe jeni race "sandniggers" qe vetem te ngrini magjen perpjete dini. Te lidhin te gjitha me kulturen arabe se arabisht ha, arabisht flet, arabisht enderon e arabisht lexon nuk flet shqip se sme duket gjuhe shqipe kjo qe po shkruan. Meqe islami ka lindru ne arabi atehere islami eshte kulture arabe kjo implikon qe ti adhuron kulturen arabe edhe e ndjek kete kulture. edhe njehere kelysh kujdes fjalet me mua edhe meso njehere gjuhen e nje fjale te re se papak e papagall e ke bere si pronen tende me patente

Ardi
    Forgiving Islamic Terrorists is Gods Duty, Our Duty Is To arrange the Meeting
    N. H. Schwarzkopf

[L]{I}[N]{U}[X] Maska e Ardi_Pg_ID
    Anëtarësuar
    28-01-2003
    Vendndodhja
    New York City Haven on Earth
    Postime
    2,678
    Mo po ca flet ti nuk pranohet namazi ik e pall fillo jeto ne vitin 2009 jo ne vitin 500 se na cate astaret ju race e felliqur.

Ardi
    Forgiving Islamic Terrorists is Gods Duty, Our Duty Is To arrange the Meeting
    N. H. Schwarzkopf

Tema të Ngjashme

1. Debimi dhe gjenocidi serb ndaj shqiptarve ne sanxhakun e Nishit
    Nga bela70 në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 09-03-2009, 12:35
  2. Armiqtë e shqiptarëve: Në kërkim të themelit të politikës
    Nga Sabriu në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 10-01-2007, 04:26
  3. Gjergj Kastrioti sipas pikëpamjeve antishqiptare
    Nga Davius në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 77
    Postimi i Fundit: 28-04-2006, 12:45
  4. Zgjimi Kombëtar
    Nga dodoni në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 24-11-2004, 08:54
  5. Kombi shqiptar ne prag te mijevjeçarit te trete - shkruar nga Ismail Kadare
    Nga Kallmeti në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 11
    Postimi i Fundit: 18-12-2002, 09:26

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •