Close
Faqja 126 prej 130 FillimFillim ... 2676116124125126127128 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 1,251 deri 1,260 prej 1300
    i/e regjistruar Maska e BESIIM
    Anëtarësuar
    07-04-2009
    Vendndodhja
    France
    Postime
    309
    Kur jemi tek kjo teme(fatkeqësisht fal osmanise,pra pushtimit osman,se ndryshe nuk do diskutonim sot e gjithë ditën),duhet te kemi fakte bazike,ose thëne ndryshe fakte shkencore,ndryshe vetëm llomotisim kot....Pushtimi osman solli gjithë ketë katrahure qe na përcjell akoma edhe ne ditët e sotshme .Gjakpirësit turko arab,ne Ballkan benë kërdinë ne te gjitha popullsitë,porse krushqi lidhen vetëm me"boshnjaket"(e vura ne thonjëza,për arsyen se ky popull është artificial,ngase duke humbur fenë e Krishtere qe kishin popullsitë Kroate dhe serbe humben edhe identitetin kombëtare,dhe kjo ndërmarrje e tyre e atëhershme,reflekton negativisht edhe ne ditët e sotshme,shih luftërat qe ndodhen ne këto troje ne fund shekullin e kaluar,vallë ! a nuk është kjo një merite e osmaneve.
    Natyrisht qe çdo pushtim sjell katrahurë ,ti a ke mëndu qe pushtuesit vinë me lule ne dore a ?
    Anemik a bash aq shume po te dhimben boshnjaket e serbet e kroatet ,apo është feja vëllazërore është ajo qe te shtyn te mendosh kështu.

...Te njëjtën krushqi(fatkeqësisht)e lidhem edhe ne ne ato kohëra,porse fal një pjese te popullsisë sonë e cila nuk e beri një gjë te tille,por qëndroj stoikisht_mbinjerëzisht,arritëm qe ne sot te flasim gjuhen e Arbëroreve....Duhet te dalim pakëz ne ato kohëra për te prekur realitetin e atëhershëm kur fushat e malet digjeshin flak nga te pabesët turko arab,Arbëroret
    me ne krye BARINJTË e Tyre hapnin shkolla ne gjuhen e SHENJT ARBËRORE(shihni,hapeni historinë dhe do shihni aty ANDREA BOGDANIN i CILI gjat gjithë jetës se TIJ,punoj dhe jetoj për GJUHEN E SHENJT ARBËRORE,dhe ATDHEUN E TIJ),vetëm e vetëm qe te mos behej tjetërsimi_tradhtia .Këta PRELAT te ARBRIT,jetonin edhe maleve,pa bukë e pa ujë,porse nuk ndalonin për asnjë çast punën qe Benin për ATDHEUN .ATA ishin te vetëdijshëm se pa GJUHEN E SHENJT ARBËRORE,populli do te vdiste,pra kur humbet gjuha humben edhe gjurmët e kombit .Punën e shenjt për ATDHEUN,e vazhdoj me një kembngulesi te papare,PJETER BOGDANI,PJETER BUDI,FRANG BARDHI etj etj,qe nuk kanë te ndalur .
    Te ka verbua feja i ke harru ata qe realisht te kanë pru ne ketë dite qe ti me mujt mi fye për tradhtar:
    Sami Frashri ,Naim Frashri ,Ismail Qemali ,Ymer Prizreni ,Isa Boletini ,Hasan Prishtina
    Qe shumica nga këta (për dallim nga ata qe ke përmend ti) ka luftuar me penë e me pushke për ta larguar pushtuesin .
    Sikur po e shef i nderuar këta kanë qen mysliman po edhe këta kanë qen PERLA TE ARBRIT
    Kanë luftuar për GJUHEN E SHENJT ARBËRORE.
    Pra dil direkt e ne temë thuaj feja është problemi jo gjuha .
    E sa për fe i nderuar nuk te pyet as kush ty

Ne doni te dini te vërtetën
    ,atëherë shfletoni dhe do te gjeni 120 letra te asaj kohe te shkruara nga BARINJTË E TOKËS ARBËRORE,te cilat letra janë dëshmia me gjallë e asaj kohe se ç’fare hiqnin ARBËRORET kundruall osmaneve .Këta PRELAT ARBËRORE i Benin me dije Evropën për te zezat qe hiqte populli ynë nen thundrën osmane
    Perlat arbërore edhe jam dakord qe e bënin me dije Evropën e krishtere për te zezat e pushtuesit, por ajo qe nuk na ke treguar i nderuar është se çka bënin këta Evropianet kur merrnin kësi paralajmërime .
    Ahh po te tregoj unë , ju thonin mos leni te gjallë asnjë
    Dhe mos me thuaj se na konsideronin si mysliman sepse një gjë te tillë e kanë ber qysh ne kohen e Skënderbeut kur ishim katolik.

.Këta osmane_turkoarap,vrisnin,digjnin,merrnin peng fëmijët tanë,Kishat Tona i kthenin ne xhamia ,digjnin kulturën Tone_librat ARBËRORE etj etj. Kur këta burra ARBËROR predikonin ATDHEUN Shqip,disa tradhtare qe nuk donin tja dinin për Atdheun filluan ti Benin temena osmanikve ,gjë qe për popullin tone filloj tjetërsimi .Ky tjetërsim solli tragjedinë tone,për me tepër humbëm trojet tona,te cilat arbëroret i lan me gjak,Valle a nuk i thonë kësaj tradhti!!!!????......Për fund do te shtoja edhe disa fjali për tjetërsimin qe e bëme ,fituam zvogëlimin e territoreve tona,shkombëtarizimin tone(shih tregun e ri_Novi pazarin ,totalisht i shndërruar ne"boshnjak,Plava e Gucia "boshnjak"myslimanet e Sharrit"boshnjak","turqit"e Prizrenit,"boshnjaket e Rozës_ rozhajes"boshnjak","turqit"te cilët jetojnë ne"Maqedoni","boshnjaket"e Ulqinit etj etj.
    Ta shpjegova edhe një herë qe pushtuesit nuk vinë me lule ne dore natyrisht qe kanë vra e kanë djeg. Sa për kisha a nuk po gjen kish me u lut a çka.
    Nëse bash mërzitesh për kisha atëherë ngrije zërin për kishat qe i kanë tjetërsua serbet dhe me ato kisha Shqiptare katolike te tjetërsuara ne ortodokse sot e kësaj dite po na nxjerr problem.
    Edhe mos u be vetjak krejt , p.sh ne luftën e fundit ne Kosove , nuk janë “kthyer” po janë rrënuar pothuajse te gjitha xhamit myslimane... e pse a thua?
    Sepse e kane ditur qe ajo ka qen problemi qe për 100 vite nuk kanë mundur ta asimilojnë as edhe një shqiptar te vetëm.
    Përndryshe do te ndodhte sikurse po ndodhe ne jugun tone ku shumica ka filluar te flasin greqisht feja ortodokse ka shti rrënjë. Po ty këto sot qe ndodhin normal nuk te duken tradhti .. normal jooo larg asaj .
    Edhe nje gje i dashur tjetërsimi nuk ti ka humbur trojet As nuk ti ka zvogëluar .
    Trojet ti ka zvogëluar i dashur pafuqia jote dhe Evropa e krishtere doreshliruar .

Te gjitha këto ngjarje erdhën si pasoj e osmanizmit tek Trojet Tona,Valle!,a nuk është kjo tradhti ndaj Atdheut!!!???..Pra nuk ka dileme qe përqafimi i kulturës se pushtonjesit te mos jete tradhti ndaj ATDHEUT.....Kush e ndjen për krenari asimilimin,nuk benë gjë tjetër pos qe shkel mbi varret e TE PAREVE TANË .Dhe kush e benë ketë me qellim_dije atëherë i qoftë me shëndet fjala tradhti....Tung për ARBËRORET E VËRTET.
    Si mund te jetë tradhti kur dikush te pushton o i nderuar , kjo ke ne është fatkeqësi.
    Anemik ndoshta ti e ke përqafu kulturën e pushtuesit, por unë dhe te gjitha ata qe njoh unë jo.
    Unë e kam përqafuar fenë qe ka rastisur te jetë e pushtuesit (ne atë kohe) por qe kjo asgjë nuk me ka penguar qe te punoj për kombin tim , ta mësoj bukur Gjuhen e Shenjt .
    Unë ,dhe ata qe njoh unë nuk ndjehemi aspak te asimiluar i nderuar
    Andaj mos ki frik se nuk kam shkel mbi varret e te parve tan (megjithëse nuk po kuptoj për cilët te par e ke fjalën).

Nuk ke frik qe mund te zgjohen Iliret dhe ta bejn me Shëndet fjalën tradhti.
    Tung për SHQIPTARET E VËRTET
    Hiqni maskat, mbajtja e tyre kohë të gjatë rrezikon t`ju bëhet fytyrë!

i/e regjistruar Maska e dijetari
    Anëtarësuar
    30-03-2009
    Postime
    1,189
    Citim Postuar më parë nga jarigas Lexo Postimin
    I ke te nenvizuara te gjitha fjalet(termet?!?!?) qe ke perdorur ne shkrimin tend......e nuk thellohem ne drejtshkrim, pasi eshte krejt paçavure....vazhdo te besosh ne profetin e fundit...pasi edhe ai analfabet ishte.....
    Po ti qe je shum i arsimuar,me thuaj qfar te mire ke sjell ti ne shoqerin shqiptare haaahh,ndoshta ndonje fjal te huaj pas ke reaguar si nje i dishem[paqavure]qka esht kjo??
    [COLOR="Blue"][/COLO

Duart e plakes, jan duar te arta.

Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Citim Postuar më parë nga dijetari Lexo Postimin
    Po ti qe je shum i arsimuar,me thuaj qfar te mire ke sjell ti ne shoqerin shqiptare haaahh,ndoshta ndonje fjal te huaj pas ke reaguar si nje i dishem[paqavure]qka esht kjo??
    Dijetar, vete nofka(nick-u) qe ke zgjedhur do te duhet te bente qe te mendohesh me shume kur shkruan.........kur padit te tjeret per ate qe ti vete ben, nuk je me dijetar, por ....gjeje vete, çfare je.....
    Ti ne nje shkrim me siper ngre gishtin kunder atyre qe:

Citim Postuar më parë nga dijetari Lexo Postimin
    por jan trathtar te gjuhes shqipe,shum her ngatrojn fjalet shqipe me ato botrore dhe fusin terme qe nuk jan tonat por te huaja,ne perket dukuri negative do duhet te luftojm qe njeher e mir ti largojm termet qe bastardojn gjuhen shqipe,
    ...dhe une te nenvizova gabimet e tua, per te cilat padit te tjeret.....tipike prej myslimani.....paçavure(jo paqavure) pastaj eshte menyra se si shkruan shqipen.....
    Ndryshuar për herë të fundit nga jarigas : 23-09-2009 më 04:57

ALLAHU EKBER Maska e unejsa
    Anëtarësuar
    08-02-2009
    Vendndodhja
    SHIJAK
    Postime
    695
    Mos u shkri, mos u shkri.....se pastaj kush do te te lepije?????

Edhe ti mund te shkosh ne shkolle per te mesuar se krishterimi, eshte nje fe qe u perhap nga te pushtuarit(çifutet) nder pushtuesit (romaket), dhe po ashtu u perhap edhe ne Ballkan, ne kundershtim me pushtuesin.....Duhet te presim Kostantinin per te pare lirine e te krishtereve.......keshtu qe eshte krejt e kunderta e asaj qe thua ti......meso, meso.....se e ke me Kuran kete urdher....
    sa per te me lepir mos u bej merak ti ok ti lol shko e meso mire se si ka evoluar krishterimi se une e kam mesuar shume mire sa dhe ne enderr me del se kot nuk kam ber 16 vjet shkoll ok
    Ti pra lartesoje Zotin tend duke falenderuar dhe kerko nga Ai falje.

Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Citim Postuar më parë nga unejsa Lexo Postimin
    sa per te me lepir mos u bej merak ti ok ti lol shko e meso mire se si ka evoluar krishterimi se une e kam mesuar shume mire sa dhe ne enderr me del se kot nuk kam ber 16 vjet shkoll ok
    Nuk ta pata me te keq moter,por ketu nuk po flasim per permbajtjen e fese apo per evoluimin e saj,Po flasim per perhapjen...dhe me vjen keq te kundershtoj ate qe the, por per hir te se vertetes duhet ta beja......
    Krishterimi nuk u perhap me dhune ne Ballkan, e aq me pak prej Perandorise Romake.Ky eshte nje fakt i pakundershtueshem.Pastaj nese do te flasesh keq per krishterimin si fe, eshte tjeter muhabet.....

Nderi i Universit Maska e Gostivari_usa
    Anëtarësuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Atje ku nuk me gjeni dot!
    Postime
    3,639
    Nuk ta pata me te keq moter,por ketu nuk po flasim per permbajtjen e fese apo per evoluimin e saj,Po flasim per perhapjen...dhe me vjen keq te kundershtoj ate qe the, por per hir te se vertetes duhet ta beja......
    Krishterimi nuk u perhap me dhune ne Ballkan, e aq me pak prej Perandorise Romake.Ky eshte nje fakt i pakundershtueshem.Pastaj nese do te flasesh keq per krishterimin si fe, eshte tjeter muhabet.....
    Jo mor krishterimi ne ballkan u perhap me karamela!!!

GV_USA
    WE WILL NOT GO DOWN!

Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Citim Postuar më parë nga Gostivari_usa Lexo Postimin
    Jo mor krishterimi ne ballkan u perhap me karamela!!!

GV_USA

Ti Gosti s'ke nga ta dish, se nuk e lexon dot as ne Kuran e as ne hadita......

Nderi i Universit Maska e Gostivari_usa
    Anëtarësuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Atje ku nuk me gjeni dot!
    Postime
    3,639

Ti Gosti s'ke nga ta dish, se nuk e lexon dot as ne Kuran e as ne hadita......
    Ndoshta ke te drejte, mundet qe krishterimi te mos jet perhapur me karamela, se ne ate kohe nuk ka pasur karamela, por ama mesiguri nqs se nuk eshte perhapur me karamela atehere eshte perhapur me sheqerka!!!

GV_USA
    WE WILL NOT GO DOWN!

Citim Postuar më parë nga Askushius___DK Lexo Postimin
    ELECTRICAL... eshte per tu vlersuar shume sinqeriteti jot , qe verteton qe ke gjak shqiptari gje qe pritet nga te gjithe ... megjithat studimet , gjendja civile dhe statistikat do hedhin drite mbi kete 15-20% qe vazhdon te felliqi idetitetin tone ne emer te islamizmit,gje qe shrytezohet mjaft mire nga fqinjet tane ballkanike ....

Ti mund te vazhdosh te jesh ateist dhe kjo eshte drejte e cdo njeriu qe zgjedhi fene ,por duhet te paraqitesh ne gjendje civile per te kthyer mbimrin ne ate te pareve te tu sepse kjo cenon rende """IDENTITETIN E TE GJITHE SHQIPTARVE""" .Paraqitu ne gjendjen civile sepse eshte i mundur ky ndryshim dhe nga ana ligjore ..!!! Eshte e veshtire dhe sakrifice kur e mendon , por do ndihesh ""KRENAR PER FEMIJET E TU NE TE ARDHMEN"" !!!!

Zona e Elbasanit mund te jete e me se shume e populluar nga turq shqipfoles mbasi aty u ndertua dhe nje nga kampet me te medhaja osmane gjate dhe pas pushtimit ..!! EMRI I VERTET i Elbasanit eshte """""VALM""""""""" !!!! Edhe ata qe jetojne ne Kosove dhe Maqedoni as mos ti rreje mendja ne ""JETE TE JETEVE"" per bashkim se nuk do jene kurre neshtetas te Shqiprise ""PA PASTRUAR IDENTITETIN NGA KOPILAT E TURKUT"" !!!!!

ps.ASKUSH MOS NGURROJE PER TE QENE SHQIPTAR E BIR SHQIPTARI, NESE I RRJEDH GJAK ARBER NDER DEJE ..!!!
    Per mu mbiemri (te pakten) nuk ka shum rendsi. po ta ndrroj un bi llafi, nuk do vij pranvera me i lule. Domi eshte bo qysh ateherr kur u formu shteti shqiptar. duhet te shenohej si kategori popullsie etni turke. Kush ishte turk do ta deklaronte veten dhe ta ishte i ndam shapi nga sheqeri. Kete gje se boni askush, bile ben te kunderten fillun ti shqiptarizojne me zor, bile ne kohen e enverit edhe gabelet u qushin shqiptar. Tashi s'ka ca bohet me, ka marr fund gjithcka.

AKsi Kavaje-Elbasan dihet qe eshte me prejardhje osmane, mjafton fakti qe sot kan trashegu pederastin e jenincereve turq dhe dashurin e modhe per fene e rraces se tyre, islamin.

Po ashtu edhe ne Maqedoni. Aty eshte pislliku me modh, te ashtu qujtimit shqiptar atje sjan gje tjeter vetem osman/kurd te shqiptarizum nga ana gjuhesore. Ne fakt edhe gjuhen vetem 40% e kan shqip. Aty ku eshte gjaku safi turk aty eshte edhe islamizmi me i madh, katunarizimi po ashtu. M'je me qesh kur disa nga Maqedonia dun Shqiperi Etnike, shqiperi etnike me callma e me ferexhe.

ALLAHU EKBER Maska e unejsa
    Anëtarësuar
    08-02-2009
    Vendndodhja
    SHIJAK
    Postime
    695
    Ateher sipas jush vetem islami eshte perhapur me dhune krishterimi jo sepse sipas jush krishterimi eshte feja me e drejt dhe islami eshte feja me e keqe. Me vjen keq per mendimet e gabuara qe keni, por perderisa nuk keni arritur te piqni mendimet e juaja pas kaq e kaq viteash nuk kam cfar te bej une se dhe nje injorant pa shkoll po te ulej e te reflektonte mbi cka degjuar dhe nga televizori dhe cka degjuar nga njerzit do e kuptonte te verteten dhe do arsyetonte me shume se ju. Pjesa me e madhe e antarve ketu nuk arrijne te bejn nje debat si duhet duke mbajtur nje linje kastante, por krijojne fraktura ku lejojne devijime te kostatueshme per tu larguar nga thelbi i debatit.
    Ti pra lartesoje Zotin tend duke falenderuar dhe kerko nga Ai falje.

Tema të Ngjashme

1. Debimi dhe gjenocidi serb ndaj shqiptarve ne sanxhakun e Nishit
    Nga bela70 në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 09-03-2009, 12:35
  2. Armiqtë e shqiptarëve: Në kërkim të themelit të politikës
    Nga Sabriu në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 10-01-2007, 04:26
  3. Gjergj Kastrioti sipas pikëpamjeve antishqiptare
    Nga Davius në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 77
    Postimi i Fundit: 28-04-2006, 12:45
  4. Zgjimi Kombëtar
    Nga dodoni në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 24-11-2004, 08:54
  5. Kombi shqiptar ne prag te mijevjeçarit te trete - shkruar nga Ismail Kadare
    Nga Kallmeti në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 11
    Postimi i Fundit: 18-12-2002, 09:26

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •