Close
Faqja 125 prej 130 FillimFillim ... 2575115123124125126127 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 1,241 deri 1,250 prej 1300
    ELECTRICAL... eshte per tu vlersuar shume sinqeriteti jot , qe verteton qe ke gjak shqiptari gje qe pritet nga te gjithe ... megjithat studimet , gjendja civile dhe statistikat do hedhin drite mbi kete 15-20% qe vazhdon te felliqi idetitetin tone ne emer te islamizmit,gje qe shrytezohet mjaft mire nga fqinjet tane ballkanike ....

Ti mund te vazhdosh te jesh ateist dhe kjo eshte drejte e cdo njeriu qe zgjedhi fene ,por duhet te paraqitesh ne gjendje civile per te kthyer mbimrin ne ate te pareve te tu sepse kjo cenon rende """IDENTITETIN E TE GJITHE SHQIPTARVE""" .Paraqitu ne gjendjen civile sepse eshte i mundur ky ndryshim dhe nga ana ligjore ..!!! Eshte e veshtire dhe sakrifice kur e mendon , por do ndihesh ""KRENAR PER FEMIJET E TU NE TE ARDHMEN"" !!!!

Zona e Elbasanit mund te jete e me se shume e populluar nga turq shqipfoles mbasi aty u ndertua dhe nje nga kampet me te medhaja osmane gjate dhe pas pushtimit ..!! EMRI I VERTET i Elbasanit eshte """""VALM""""""""" !!!! Edhe ata qe jetojne ne Kosove dhe Maqedoni as mos ti rreje mendja ne ""JETE TE JETEVE"" per bashkim se nuk do jene kurre neshtetas te Shqiprise ""PA PASTRUAR IDENTITETIN NGA KOPILAT E TURKUT"" !!!!!

ps.ASKUSH MOS NGURROJE PER TE QENE SHQIPTAR E BIR SHQIPTARI, NESE I RRJEDH GJAK ARBER NDER DEJE ..!!!
    Ndryshuar për herë të fundit nga Askushius___DK : 22-09-2009 më 09:34

[L]{I}[N]{U}[X] Maska e Ardi_Pg_ID
    Anëtarësuar
    28-01-2003
    Vendndodhja
    New York City Haven on Earth
    Postime
    2,678
    Citim Postuar më parë nga unejsa Lexo Postimin
    Une nuk kam mesuar ne Turqi jo aspak une kam mesuar ne Shqiperi dhe me profesore Shqiptar te cilet nuk e kan pasur fatin te studionin jasht shtetit por ngaqe jan shume te apasionuar pas historis merren dhe me shume literatura qe ne territorin shqipetar nuk ekziztojne ato literatura vijne nga Franca Anglia etj. E nese do te mesosh nje te vertet te madhe per vendin tone dhe ate grek se sa larte qendrojme ne e sa poshte qendrojne ata do te keshilloja te lexoje nje liber te nje historianeje qe une kam pasur fatin e mire te me jepte Historin Botrore Moderne ne Universitet Historianja quhet Elena Kacaqi ajo ka bere disa libra per prejardhjen e Ilirve per Origjinen e gjuhes tone e per disa ngjarje te tjera. Ajo eshte me te vertet e pa pare per mua eshte Unikale. Deri tani ka tre libre Po ti kerko Librin Mbi Prejardhjen Ilire . Ne ate liber ne sgaboj ajo jep fakte qe Greket e sotem nuk kan lidhje me Greket e vjetet dhe se Greket e sotme e kan Prejardhjen nga Shqiptaret dhe se gjuha qe perdorin ata sot ka qen gjuha qe perdornin Shqiptaert ne zyra etj.... Dhe une nuk e kam ulur asnjeher Vendin time thjesht kam then nese i bie keshtu qe Shqiptaret kan tradhtuar Krishterimin ateher i bien qe ne te kemi tradhtuar dhe fen ton qe kishim para se te pushtoheshime nga Roma e te mernim fen Kristjane. Keshtu qe para se te flisni thelloini mire gjerat qe tjetri ka shkruar dhe llogjikoni se ku do me dal ai me ate qe thote e mos i deformoni gjerat ok lol
    Kush tha qe shqiptaret nuk e tradhetuan fene e tyre pagane edhe u bene te krishtere? po ketu po diskutohet per islamin mos dilni nga konteksti i temes duke dale me arsyen qe meqe shqiptaret u bene te krishtere tradhetuan paganizmin atehere edhe kthimi ne islam lejohet ... cfare do ishte mendimi jot nese neser vendoset qe shqiperia te kaloje perseri ne pagaizem si do ishte reagimi juaj si islamike te devotshem?

Ardi
    Forgiving Islamic Terrorists is Gods Duty, Our Duty Is To arrange the Meeting
    N. H. Schwarzkopf

i/e regjistruar Maska e belive-god
    Anëtarësuar
    21-09-2009
    Vendndodhja
    All Over the World
    Postime
    79
    Citim Postuar më parë nga Ardi_Pg_ID Lexo Postimin
    Kush tha qe shqiptaret nuk e tradhetuan fene e tyre pagane edhe u bene te krishtere? po ketu po diskutohet per islamin mos dilni nga konteksti i temes duke dale me arsyen qe meqe shqiptaret u bene te krishtere tradhetuan paganizmin atehere edhe kthimi ne islam lejohet ... cfare do ishte mendimi jot nese neser vendoset qe shqiperia te kaloje perseri ne pagaizem si do ishte reagimi juaj si islamike te devotshem?

Ardi
    Pershendetje Ardi

Paganizmi fe????? Harroje djal i mir, ndigjoje qfar është paganizmi e pastaj në të pelqen kthehu prap te feja jote e parë.

Paganizmi (nga lat. paganus, "katundar, fshatar" nga fjala pagus - fshat) është një emërtim që tregon një radhë të gjërë besimesh dhe ushtrimesh shpirtërore apo fetare të feve natyrore (animizmi) ose politeiste, të kundërta me fetë monoteiste Abrahamike.
    Paganet ishin ata që nuk pranonin besimin ne Krishtin, dhe këta ishin pikërisht katundarët, apo ata që ishin të lidhur më ngushtë me traditën (trashëgiminë) e vjetër, me kultin e natyrës, që bazohej mbi elementet dhe në harmoninë me stinët e vitit.
    Paganizmi është një fe e bazuar mbi një "besimtari te toka", apo në nderimin dhe dëgjimin e natyrës.

Sipas kësaj ti kerkon qe gjithe jeten të jesh skllav i natyres.

[L]{I}[N]{U}[X] Maska e Ardi_Pg_ID
    Anëtarësuar
    28-01-2003
    Vendndodhja
    New York City Haven on Earth
    Postime
    2,678
    Citim Postuar më parë nga belive-god Lexo Postimin
    Pershendetje Ardi

Paganizmi fe????? Harroje djal i mir, ndigjoje qfar është paganizmi e pastaj në të pelqen kthehu prap te feja jote e parë.

Paganizmi (nga lat. paganus, "katundar, fshatar" nga fjala pagus - fshat) është një emërtim që tregon një radhë të gjërë besimesh dhe ushtrimesh shpirtërore apo fetare të feve natyrore (animizmi) ose politeiste, të kundërta me fetë monoteiste Abrahamike.
    Paganet ishin ata që nuk pranonin besimin ne Krishtin, dhe këta ishin pikërisht katundarët, apo ata që ishin të lidhur më ngushtë me traditën (trashëgiminë) e vjetër, me kultin e natyrës, që bazohej mbi elementet dhe në harmoninë me stinët e vitit.
    Paganizmi është një fe e bazuar mbi një "besimtari te toka", apo në nderimin dhe dëgjimin e natyrës.

Sipas kësaj ti kerkon qe gjithe jeten të jesh skllav i natyres.
    Megjithese postimin tend nuk e mora vesh se ca duhet te kuptoje po perseri Ti thua paganizmi nuk eshte fe po eshte ? ajo cfare ti ke paraqitur tregon se paganizmi eshte nje bezim, adhurim, etj ndaj natyres si Krishterimi nuk eshte fe po eshte besim edhe islamizmi nuk eshte fe po eshte besim mos na hy tani ne detajet e leksikologjise po perqendrohu ne teme!

Ardi
    Forgiving Islamic Terrorists is Gods Duty, Our Duty Is To arrange the Meeting
    N. H. Schwarzkopf

ARDI PG ID.... termi i pagenizmit si ""FE""" eshte totalisht gabim dhe shume njerez keqkuptohen ... PAGANIZMI ESHTE """""BESTYTNI""" dhe jo ""FE"""per vete faktin qe askush nuk i falet te njejtes gje brenda nje boshti .. ....!! (Njeri thote zoti eshte ""DIELLI"", tjetri thote cfare je duke thene .. zoti eshte ""GJARPRI"""...Ju te dy jeni te dy budallenj se zoti eshte ""PEMA IME E KUMLLES QE KAM TE SHTEPIA"""...

ps. Ju po merreni me bishtin ...kurse peshku qelbet nga koka ...!!!!! (vazhdoni grini sallat qe te kenaqni injorancen ) PASTRONI IDENTITETIN dhe trungjet familjare nga skorrjet shekullore...

ALLAHU EKBER Maska e unejsa
    Anëtarësuar
    08-02-2009
    Vendndodhja
    SHIJAK
    Postime
    695
    Citim Postuar më parë nga Askushius___DK Lexo Postimin
    Para se ti japesh pergjigje kesaj pyetje duhet te zbardhesh dicka tjeter ...A jane te gjithe ata qe pretendojne te jene muslimane shqiptare ""GJAK ARBER"" ??++ Duke u bazuar ne trungjet familjare dhe mbiemrat ka te tille qe nuk jane shqiptare fare ..Injoranca qe vazhdon te mbizotroje akoma nuk e ka bere """NDARJEN""" ndermjet muslimneve qe u konvertuan nga te krishtere ne muslimane per shkak te pushtimit turk dhe kopilave te turkut me gjithe faren qe mbollen nga azia ...Keto dy grupime te ndryshme mulimanesh vazhdojne te mbijetojne nen emrin e perbashket si musliman shqiptar per shkak te injorances , POR JO DHE PER SHUME KOHE ...!!!!
    Pastaj mund te percaktojme""" tradhtaret""" qe dhe pse eshte fjale e rende mbasi nuk jane te njejtetet individe qe jetojne sot qe kryen konvertimin ne islam + injorancen e formit qytetar ,por nga pikpamja e ""IDENTITETIT TE ARBRIT JANE TADHTARE NE RRENJE""nese nuk pranojne prejardhjen kristjane te stergjysherve te tyre...
    Kerkohet nje nisem qytetare dhe institucionet shteterore ku njerzit te nderrojne mbiemriat e tyre ne baze te nje ""LISTE"" mbiemrash autoktone shqiptare pa ""RRENJE ISLAMIKE TURKE PARA PUSHTIMIT"" ( dhe per kete po punohet zyrtarisht)... Ne kete menyre askush me ne Ballkan nuk do guxoje te cenoje me identitetin dhe legjitimitetin e arbrit , pra turqit do dalin ""pakice kombetare"" gje qe nuk egziston akoma juridikisht si term ne Shqiperi ....!!

ps.Keshtu qe mos u zini kot ,por thirrini truve .....( Perandoria osmane shkon drejt shperberjes dhe ne Shqiperi me kalimin e kohes, sepse Gjergj Kastrioti na e ka lene ne testament dhe gjaku arbrit nuk behet uje )
    Hahahahahahha ti na shkriv e vetm ti del qe je Shqiptari ideal ketu.
    O lol para se te flasesh per fen e stergjyshve tan shko ne shkolle e meso njeher se stergjyshit tan jan pagan e jo kristjan se kristjanizmi eshte fe e imponuar nga pushtimi Romak ok lol
    Ti pra lartesoje Zotin tend duke falenderuar dhe kerko nga Ai falje.

ALLAHU EKBER Maska e unejsa
    Anëtarësuar
    08-02-2009
    Vendndodhja
    SHIJAK
    Postime
    695
    Citim Postuar më parë nga Ardi_Pg_ID Lexo Postimin

Ardi
    Une fen time nuk e nderoj per asgje ne bote nese ke lexuar te gjitha postimet qe kam bere ne kete teme kam then qe nuk mund te quash qe Shqiptaret jan tradhtar te krishterimit sepse sipas kesaj teorie i bien qe te jen dhe tradhtar te paganizmit.
    Ti pra lartesoje Zotin tend duke falenderuar dhe kerko nga Ai falje.

Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Citim Postuar më parë nga unejsa Lexo Postimin
    Hahahahahahha ti na shkriv e vetm ti del qe je Shqiptari ideal ketu.
    O lol para se te flasesh per fen e stergjyshve tan shko ne shkolle e meso njeher se stergjyshit tan jan pagan e jo kristjan se kristjanizmi eshte fe e imponuar nga pushtimi Romak ok lol
    Mos u shkri, mos u shkri.....se pastaj kush do te te lepije?????

Edhe ti mund te shkosh ne shkolle per te mesuar se krishterimi, eshte nje fe qe u perhap nga te pushtuarit(çifutet) nder pushtuesit (romaket), dhe po ashtu u perhap edhe ne Ballkan, ne kundershtim me pushtuesin.....Duhet te presim Kostantinin per te pare lirine e te krishtereve.......keshtu qe eshte krejt e kunderta e asaj qe thua ti......meso, meso.....se e ke me Kuran kete urdher....

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    24-04-2009
    Postime
    1,464
    Kur jemi tek kjo teme(fatkeqesisht fal osmanise,pra pushtimit osman,se ndryshe nuk do diskutonim sot e gjithe diten),duhet te kemi fakte bazike,ose thene ndryshe fakte shkencore,ndryshe vetem llomotisim kot....Pushtimi osman solli gjithe kete katrahure qe na perciell akoma edhe ne ditet e sotshme.Gjakpiresit turko arab,ne ballkan ben kerdine ne te gjitha popullsite,porse krushqi lidhen vetem me"boshnjaket"(e vura ne thonjeza,per aresyen se ky popull eshte artificial,ngase duke humber fene e Krishtere qe kishin popullsite Kroate dhe serbe humben edhe identitetin kombetare,dhe kjo ndermarrje e tyre e atehereshme,reflekton negativisht edhe ne ditet e sotshme,shih lufterat qe ndodhen ne keto troje ne fund shekullin e kaluar,vall ! a nuk eshte kjo nje merite e osmaneve.
    ...Te njejten krushqi(fatkeqesisht)e lidhem edhe ne ne ato kohera,porse fal nje pjese te popullsise sone e cila nuk e beri nje gje te tille,por qendroj stoikisht_mbinjerezisht,arritem qe ne sot te flasim gjuhen e Arberoreve....Duhet te dalim pakez ne ato kohera per te prekur realitetin e atehershemur fushat e malet digjeshin flak nga te pabeset turko arab,Arberoret
    me ne krye BARINJT e Tyre hapnin shkolla ne gjuhen e SHENJT ARBERORE(shihni,hapeni historine dhe do shihni aty ANDREA BOGDANIN i CILI gjat gjithe jetes se TIJ,punoj dhe jetoj per GJUHEN E SHENJT ARBERORE,dhe ATEDHEUN E TIJ),vetem e vetem qe te mos behej tjetersimi_tradhetija.Keta PRELAT te ARBERIT,jetonin edhe malevet,pa buk e pa uje,porse nuk ndalonin per asnje qast punen qe benin per ATEDHEUN.ATA ishin te vetedijshem se pa GJUHEN E SHENJT ARBERORE,populli do te vdiste,pra kur humbet gjuha hemben edhe gjurmet e kombit.Punen e shenjt per ATEDHEUN,e vazhdoj me nje kembengulesi te papare,PJETER BOGDANI,PJETER BUDI,FRANG BARDHI etj etj,qe nuk kan te ndalur.Ne doni te dini te verteten
    ,atehere shfletoni dhe do te gjeni 120 letra te asaj kohe te shkruara nga BARINJT E TOKES ARBERORE,te cilat letra jan deshmija me gjall e asaj kohe se q'fare hiqnin ARBERORET kundruall osmaneve.Keta PRELAT ARBERORE i benin me dije Europen per te zezat qe hiqte populli yne nen thundren osmane.Keta osmane_turkoarap,vrisnin,digjnin,merrnin peng femijet tane,Kishat Tona i kthenin ne gjamija,digjnin kulturen Tone_librat ARBERORE etj etj. Kur keta burra ARBEROR predikonin ATEDHEUN Shqip,disa tradhetare qe nuk donin tja dinin per Atedheun filluan ti benin temena osmanikve,gje qe per popullin tone filloj tjetersimi.Ky tjetersim solli tragjedin tone,per me teper humbem trojet tona,te cilat ArBERORET i lan me gjak,Valle a nuk i thone kesaj tradheti!!!!????......Per fund do te shtonja edhe disa fjalijetersimim qe e beme,fituam zvoglimin e teritoreve tona,shkombetarizimin tone(shih tregun e ri_novi pazarin,totalisht i shnderruar ne"boshnjak,plava e gucija "boshnjak"muslimanet e Sharrit"boshnjak","turqit"e Prizrenit,"boshnjaket e Rozes_rozhajes"boshnjak","turqit"te cilet jetojne ne"maqedoni","boshnjaket"e Ulqinit etjetj.
    Te gjitha keto ngjarje erdhen si pasoj e osmanizimit tek Trojet Tona,Valle!,a nuk eshte kjo tradheti ndaj Atedheut!!!???..Pra nuk ka dileme qe perqafimi i kultures se pushtonjesit te mos jete tradheti ndaj ATEDHEUT.....Kush e ndjen per krenari asimilimin,nuk ben gje tjeter pos qe shkel mbi varret e TE PAREVE TANE.Dhe kush e ben kete me qellim_dije atehere i qoft me shendet fjala tradheti....Tung per ARBERORET E VERTET.

Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Tung per diellin, dhe jo per gjys-henen.......hahahhhaah.....te prifte e mira, vella.....

Tema të Ngjashme

1. Debimi dhe gjenocidi serb ndaj shqiptarve ne sanxhakun e Nishit
    Nga bela70 në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 09-03-2009, 12:35
  2. Armiqtë e shqiptarëve: Në kërkim të themelit të politikës
    Nga Sabriu në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 10-01-2007, 04:26
  3. Gjergj Kastrioti sipas pikëpamjeve antishqiptare
    Nga Davius në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 77
    Postimi i Fundit: 28-04-2006, 12:45
  4. Zgjimi Kombëtar
    Nga dodoni në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 24-11-2004, 08:54
  5. Kombi shqiptar ne prag te mijevjeçarit te trete - shkruar nga Ismail Kadare
    Nga Kallmeti në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 11
    Postimi i Fundit: 18-12-2002, 09:26

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •