Close
Faqja 56 prej 90 FillimFillim ... 646545556575866 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 551 deri 560 prej 892
    Perjashtuar
    Anëtarësuar
    08-09-2009
    Postime
    324
    Ja ku e ke, në të gjitha gjuhët sllave është e njëjta fjalë, versione të ndryshme, Kralj, Korolj, Krol, pastaj e ke edhe në Latvishte që është gjuhë baltike, dhe në Hungarisht. Ec e lidhe me shqipen.

Kanga kreshnike i quan krajlë, mbretërit e huaj, armiqtë, ata që vrisnin kreshnikët. Mos e harro këtë për asnjë moment, poqese dëshiron të jemi gjithnjë në binarë.

Format si Korol, Kirali, Karalis, etj tregojnë se ka të bëj me Karol, (epoka karolingiane).

KLIKO:
    http://online.ectaco.co.uk/main.jsp;...-1&source=king
    Ndryshuar për herë të fundit nga andirago : 10-09-2009 më 08:18

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    08-09-2009
    Postime
    324
    Une lepij vetem canakun tim dhe mbroj vetem ate qe mendoj se eshte e drejte. Sidoqofte asgje nuk behet duke u percare dhe duke i shitur mend njeri tjetrit. Sic po te ve ne dukje me ane te shume postimeve, vlerat e tua po shkojne me me per te treguar "unin" tend (sidomos kur prefirazon ndryshe te njejten teori qe kane dhene te tjeret me pare) se sa per te arritur nje teori kohezive shqiptare.
    Ah tash na paskan dalë probleme tjera: E drejta e autorësisë, nderi i Baptistit (e ka thanë i pari), etj, gjëra kësisoji, lëmsh virtual hesapi.

Uni im s'ka rëndësi fare përpara shpjegimit të drejtë të një çështje. Teoria e Bapos dhe e imja nuk janë variante të së njëjtës teori por janë teori të ndryshme, totalisht.

Sepse Epika nuk përmend Krajinë, as gjuha shqipe nuk përmend krajinë, kudo nëpër troje tona përmendet Krahina. Bapo dëshiron t'a fusë Krajinën në vokabular shqip, thotë se ne e paskemi përdorë, dhe nga krajina paska mbetë emri krajishnik, e që nuk ka ndryshim aspak me atë që thonë serbët, se të njëjtën gjë e thonë.

Kreshnik asht banor i kreshtave, siç e dimë edhe nga epika, kreshnikët kanë banue nëpër Bjeshkë të Nalta, Breshta, Ashta, e druri i ahut rritet kryesisht mbi 800 m lartësi mbidetare e deri rreth 1800-1900, dmth kemi të bëjmë me Kreshta. Nga kjo vjen Kreshnik.

Shkijet i kanë marrë të dy fjalët, dhe i kanë përshtatë me njana tjetrën, jav kanë dhanë kuptimin e tyre të ri.

Krajishnik dhe Krajinë, në rastet kur përdoret tek ne në Epikë, asht huazim, ose ma saktë të themi asht ri-kthim i fjalëve tona në formën e bastarduar-sllavizuar.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    08-09-2009
    Postime
    324
    Ja edhe përkthimi i fjalës krahinë në shumë gjuhë:

http://online.ectaco.co.uk/main.jsp?...&source=region

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    11-11-2008
    Postime
    2,899
    Citim Postuar më parë nga andirago Lexo Postimin
    Ah tash na paskan dalë probleme tjera: E drejta e autorësisë, nderi i Baptistit (e ka thanë i pari), etj, gjëra kësisoji, lëmsh virtual hesapi.

Uni im s'ka rëndësi fare përpara shpjegimit të drejtë të një çështje. Teoria e Bapos dhe e imja nuk janë variante të së njëjtës teori por janë teori të ndryshme, totalisht.

Sepse Epika nuk përmend Krajinë, as gjuha shqipe nuk përmend krajinë, kudo nëpër troje tona përmendet Krahina. Bapo dëshiron t'a fusë Krajinën në vokabular shqip, thotë se ne e paskemi përdorë, dhe nga krajina paska mbetë emri krajishnik, e që nuk ka ndryshim aspak me atë që thonë serbët, se të njëjtën gjë e thonë.

Kreshnik asht banor i kreshtave, siç e dimë edhe nga epika, kreshnikët kanë banue nëpër Bjeshkë të Nalta, Breshta, Ashta, e druri i ahut rritet kryesisht mbi 800 m lartësi mbidetare e deri rreth 1800-1900, dmth kemi të bëjmë me Kreshta. Nga kjo vjen Kreshnik.

Shkijet i kanë marrë të dy fjalët, dhe i kanë përshtatë me njana tjetrën, jav kanë dhanë kuptimin e tyre të ri.

Krajishnik dhe Krajinë, në rastet kur përdoret tek ne në Epikë, asht huazim, ose ma saktë të themi asht ri-kthim i fjalëve tona në formën e bastarduar-sllavizuar.
    Futja kot o andirago (s'te shkon hic ky nick!) duke nxjerre konkluzione te gjymta te momentit nga enciklopedite sllave qe sic the vete kane pasuruar gjuhen ne kurriz te popujve te pushtuar. Po hidhi nje here nje sy cfare thote Cabej ne "Gjeneza e Literatures Shqipe", Ernest Koliqi "Epika popullore Shqiptare", ose Stavri Skendi " Epika Poetike Gojore e Shiptareve dhe Sllaveve te Jugut". Ben vaki dhe kreshta jote na del Floke dhe Kalores (si ata te mbretit Artur). Mos te themi qe prapashtesa -nik e kreshtnikut eshte sllave.

Me shume kur te kem kohe.
    Ndryshuar për herë të fundit nga javan : 10-09-2009 më 09:38

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    08-09-2009
    Postime
    324
    Mos te themi qe prapashtesa -nik e kreshtnikut eshte sllave.
    Është sllave, por rrënjët janë shqip psh Besnik, Fisnik, etj.

Ben vaki dhe kreshta jote na del Floke dhe Kalores (si ata te mbretit Artur).
    A mund të jesh pak më i qartë (jo vetëm kësaj radhe), se kështu s'të kupton njeri???

Ndërkohë që unë askund nuk përmenda Arthur, ti as që dihet nëse qenke kundër apo pro këtij mendimi??

Futja kot o andirago (s'te shkon hic ky nick!) duke nxjerre konkluzione te gjymta te momentit.
    E jotja është që të miratosh, ose të kundërshtosh ato që them. Nuk të takon të vlerësosh se janë të momentit a jo. Këto janë mendimet e mia që i kam kaherë.
    Ndryshuar për herë të fundit nga andirago : 10-09-2009 më 09:42

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    11-11-2008
    Postime
    2,899
    Askush nuk tha qe permende Artur as kalores. Publikimet t'i kam vene. Futi nje te lexuar dhe e kupton se cfare kam dashur te them. Flasim nje dite tjeter.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    11-11-2008
    Postime
    2,899
    E jotja është që të miratosh, ose të kundërshtosh ato që them. Nuk të takon të vlerësosh se janë të momentit a jo. Këto janë mendimet e mia që i kam kaherë.
    Shume keq. Me keq se sa mendoja.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    08-09-2009
    Postime
    324
    Paska lene me te meta mendore me shume pertej kufijve te asaj qe njihet si Shqiperi, me sa duket.
    Ne jemi normal edhe kur të kihet parasysh që kemi një armik real, por çfarë dreçi ke ti me një armik imagjinar që nuk di asgjë rreth tij?

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    08-09-2009
    Postime
    324
    Askush nuk tha qe permende Artur as kalores. Publikimet t'i kam vene. Futi nje te lexuar dhe e kupton se cfare kam dashur te them. Flasim nje dite tjeter.
    Të kuptoj broçkullat që i hedh ti sa në kodër sa në breg???

Plako unë kam lexu ata e kam lexu edhe tjerë, por përveç mendimit fillestar të Çabejt, nuk ka ndonjë tjetër me të cilin pajtohem.

Po shkruaj si duhet he burrë, se nuk shpenzohen ato dreç taste. SHkruaj mendimin tand qartë se deri më tash nuk the asgjë, përveç që më kundrështove vazhdimisht.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    11-11-2008
    Postime
    2,899
    Të kuptoj broçkullat që i hedh ti sa në kodër sa në breg???

Plako unë kam lexu ata e kam lexu edhe tjerë, por përveç mendimit fillestar të Çabejt, nuk ka ndonjë tjetër me të cilin pajtohem.

Po shkruaj si duhet he burrë, se nuk shpenzohen ato dreç taste. SHkruaj mendimin tand qartë se deri më tash nuk the asgjë, përveç që më kundrështove vazhdimisht.
    Vertet? E cili eshte mendimi Cabejt? Shkruaje tani, ketu qe ta lexojme te gjithe.

Tonet patronizuese leri per kur te flasesh me njerez qe nuk kuptojne se cfare marrezirash ke leshuar gjer tani, te cilat nuk meritojne as vemendje.

Faqja 56 prej 90 FillimFillim ... 646545556575866 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. A ka konspiracion kundër Shqipërisë?
    Nga BARAT në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 42
    Postimi i Fundit: 10-05-2011, 09:36
  2. Misioni Amerikan Në Shqipëri (1946)
    Nga DriniM në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 30-07-2010, 21:39
  3. "Dr. dituria"
    Nga Sabriu në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 20
    Postimi i Fundit: 18-12-2008, 06:32
  4. Përgjigje: 15
    Postimi i Fundit: 06-12-2008, 14:08
  5. Ervin Hatibi
    Nga erzeni në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 9
    Postimi i Fundit: 18-11-2006, 00:39

Fjalët Kyçe për Temën

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •