Close
Faqja 46 prej 90 FillimFillim ... 36444546474856 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 451 deri 460 prej 892
    Prenku i Dalmatëve
    Anëtarësuar
    12-12-2008
    Vendndodhja
    Në dritën fosforike që lëshojnë varrezat gjatë natës
    Postime
    1,008
    Iliret jetonin edhe ne Hungari. Ku i ke? Mos shko me larg, po 100 vjet me pare kishte edhe arvanite ne Greqi. Ku i ke? E c'mbetet te thuash pastaj per qindera mjera vjet asimilim?
    Gabimi yt është që bën krahasime, duke mos marrë parasysh veçantitë e secilit nga rastet.

Hungaria a.k.a. Panonia ishte dhe është zonë fushore, si e tillë, mjaft e ekspozuar ndaj dyndjeve. Prandaj sot në Panoni raca dinarike ka mbetur vetëm 20%, kurse raca mongole ka arritur në 25% dhe raca ruse 35% që të gjithë janë me identitet hungarez.

Arvanitët poashtu janë rast tjetër. Nuk ka pasur kurrëffarë dëbimi, sepse vetë grekët nuk ekzistonin. Ata që krijuan kombin grek e krijuan me njerëz jo-grekë.

Fanariotët dhe mbreti i Greqisë, kishin nevojë për njerëz që ta quanin veten grekë, por nënat e asaj kohe nuk kishin mundësi ti lindnin 10.000.000 grekë për njëherë prandaj filloi asimilimi.

Dëbimi u zbatua tek çamët.

Ke harru treshin e famshëm:

1. Vrasje/Gjenocid
    2. Dëbim
    3. Asimilim (ata që mbetën)

Nëpër luftra e dyndje masive e invadime gjithnji ndodh kjo.

Teoria qe shqiptaret jane asimiluar ne keto zona tregon se epika shqiptare dhe lahuta nuk jane "huajtur" prej shqiptaret ne trojet e cunguara tek sllavet fqinje, por jane te derivura nga ajo pike gjak ilirike qe eshte perzier me sllave, dhe qe ketej jane trasheguar ne forme te tjetersuar brez pas brezi. Per kete arsye mendoj se keto epika derivative kane pershtatur ne mjaft raste emrat e njerezve dhe topografine. Si psh. ne rastin e Jezerces, kur llagapi huaj na eshte dukur me domethenes se ai i joni.
    Në fakt nuk jemi shumë larg në këtë pikë.

Por unë gjithnji mbështetem në ato që thonë këngët kreshnike.

Një çoban shkja i rrëmben Basho Jonës, bjeshkët e tij, ku ai kulloste gjanë. Pra epika flet për rrëmbim tokash, e pronash, e kullotash.

Epika flet edhe për grabitje të shkinave. Por kush u martua u asimilua, e kush nuk deshi asimilim u largua nga atje.

Nana shkinë i verbon sytë djalit, se ishte bir kreshniku dhe kishte burgosur shkjaun. Kush e ban kta përveç shkijeve (serb, kroat, boshnjak)??? Ka ndodh edhe në luftën e fundit në Bosne, ku serbë, kroatë, e boshnjakë pas martesave të përziera që kishin bërë në kohën e komunizmit, filluan vrasjen e fëmijëve të vet, meqë i kishin me pjesëtarë të kombeve tjera.

Faktet tjera i thashë më lartë, e që janë më domethënëse, sepse flasin për një popullësi të vetme, një rod i veçantë, brenda kombit tonë.

Prenku i Dalmatëve
    Anëtarësuar
    12-12-2008
    Vendndodhja
    Postime
    1,008
    Nuk je kurkund - nuk kam cfare te pergjegj ketu. Je komplet gabim.
    Ti nuk je kurrkund, sepse po flet për turq, kurse unë jam duke fol për epikë kreshnike.

Epika kreshnike gjithçka flet për veç luftës kundër turkut. Kangët për luftë kundra turku janë kategori e veçantë në kulturën tonë.

Epika kreshnike flet për atë mynxyrë që na ndodhi në shekujt e errët.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    20-06-2009
    Postime
    224
    debat i ashper por shume interesant ,dhe gjera shume interesante vazhdoni ju lutem Baptist dhe Testim

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    11-11-2008
    Postime
    2,899
    Citim Postuar më parë nga Testim Lexo Postimin
    Gabimi yt është që bën krahasime, duke mos marrë parasysh veçantitë e secilit nga rastet.

Hungaria a.k.a. Panonia ishte dhe është zonë fushore, si e tillë, mjaft e ekspozuar ndaj dyndjeve. Prandaj sot në Panoni raca dinarike ka mbetur vetëm 20%, kurse raca mongole ka arritur në 25% dhe raca ruse 35% që të gjithë janë me identitet hungarez.

Arvanitët poashtu janë rast tjetër. Nuk ka pasur kurrëffarë dëbimi, sepse vetë grekët nuk ekzistonin. Ata që krijuan kombin grek e krijuan me njerëz jo-grekë.

Fanariotët dhe mbreti i Greqisë, kishin nevojë për njerëz që ta quanin veten grekë, por nënat e asaj kohe nuk kishin mundësi ti lindnin 10.000.000 grekë për njëherë prandaj filloi asimilimi.

Dëbimi u zbatua tek çamët.

Ke harru treshin e famshëm:

1. Vrasje/Gjenocid
    2. Dëbim
    3. Asimilim (ata që mbetën)

Nëpër luftra e dyndje masive e invadime gjithnji ndodh kjo.

Në fakt nuk jemi shumë larg në këtë pikë.

Por unë gjithnji mbështetem në ato që thonë këngët kreshnike.

Një çoban shkja i rrëmben Basho Jonës, bjeshkët e tij, ku ai kulloste gjanë. Pra epika flet për rrëmbim tokash, e pronash, e kullotash.

Epika flet edhe për grabitje të shkinave. Por kush u martua u asimilua, e kush nuk deshi asimilim u largua nga atje.

Nana shkinë i verbon sytë djalit, se ishte bir kreshniku dhe kishte burgosur shkjaun. Kush e ban kta përveç shkijeve (serb, kroat, boshnjak)??? Ka ndodh edhe në luftën e fundit në Bosne, ku serbë, kroatë, e boshnjakë pas martesave të përziera që kishin bërë në kohën e komunizmit, filluan vrasjen e fëmijëve të vet, meqë i kishin me pjesëtarë të kombeve tjera.

Faktet tjera i thashë më lartë, e që janë më domethënëse, sepse flasin për një popullësi të vetme, një rod i veçantë, brenda kombit tonë.
    Testim, ti vete po thua qe nuk ke pune me turqit dhe perseri tere argumentat qe ke sjelle jane mesjetare. Me duket se po diskutohej per periudhen PARA mesjetare, kur kishte toka te lira, kur sllavet u vendosen ne Ilirik nga Roma. Ne ate kohe sllavet nuk debonin dot se nuk kishin shtet, ishin skllever dhe nuk ndonese e reduktuar nga nga fenomene te tjera, me potencialin ilir nuk guxohej te luhej. Roma qe drejtuar deri atehere nga Ilire. A po kupton qe po i ben lesh e li periudhat kohore, a jo?
    Ndryshuar për herë të fundit nga javan : 05-09-2009 më 13:05

Prenku i Dalmatëve
    Anëtarësuar
    12-12-2008
    Vendndodhja
    Postime
    1,008
    A po kupton qe po i ben lesh e li periudhat kohore, a jo?
    Aspak.

Flasim nesër.

i/e regjistruar Maska e Kreksi
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Vendndodhja
    Francë
    Postime
    5,636
    Pershendetje, me ba me i lexue ju disa libra siç e lexova une keto dite nje liber mbi origjinen sllave, menjehere met ju lajnë...;po ma mire qe se dini frengjishten e rrini rahat qaty me anglishten e shqipen....

per kurreshtaret, le te lexojne kete autor me kushte qe te mos iu humb truri...se ky autor serbet i bene edhe si para ilirë.

Mundem te jua dergoj autorin vetem ne MP....per ata qe e njohin frengjishten, mos harroni se edhe shqipja tani bene pjes ne frnkofoni....

Ky autor thote se te gjithe mbreterit ilire qe nga Bardhyli e deri te Genti ishin me origjinë goluaze(gale) para francezë) deh se si etrusket erdhen e sulmuan tokat ilire...por u terhoqen mbrapa....mandej se si te paret e Lekes se madh ishin peng te ilirve e shume e shume fshehtesira tjera per shqiptaret.
    Aitori eshte pro serbë e sllavë qe e jep nje teori tjeter per sllavet, gjoja se ishin ne ballkan qe moti si popull me nje emer tjeter qe quheshun Vendet...ku me vone vijne iliret e etrusket ne ballkan e keta i leshojne keto vise dhe shperngulen pertej danubit deri ne rusi...çudi eshte me kete teori, ai vijon edeh me emra te vendeve e qyteteve neper ballkan, gjoja se jane emra serbe te kohes para krishti...
    Me e çuditshme eshte se kjo teori eshte e shkruar para 150 vitesh, ku autori shpreh simpatin per sllavet dhe lidhjet e tyre me francezet gjoja se miqesija e tyre eshte e vjeter qysh para dy mi vitesh atehere kur 350 000 galë emigruan ne ballkane...

Pra une kur lexoj keto zenka qe sa dite e i beni mes veti, çuditem, pse humbni kohen pa lidhje ne vend qe te mirreni me gjera konkrete, atje ku tjeret na mundohen te na bejne varrin...e ne vend qe te perpiqemi ti dematojmi keto rrena sllave ne grindemi mes veti per emra fisesh, jo kan ardh nga shqipria, jo nga dalmacia, nga panonia etj....do thote se ujin e qojmi vete ne mulli te armikut !

Pra kjo tema e fiseve po me duket tema me antishqiptare deri me sot ne kete forum, keto komente ngjajne me teorin e ketij autorit proserbe qe ua ringjalle jeten serbeve ne ballkan dhe i bene popullin me te vjeter te europes.

per mua kjo tem u mbyll !
    Ndryshuar për herë të fundit nga Kreksi : 05-09-2009 më 15:06
    Askush nuk te pyt: ç'ka bere atedheu per ty por ç'ke bere ti per Atedheun ! - JFK

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    27-07-2009
    Postime
    391
    Citim Postuar më parë nga Kreksi Lexo Postimin
    Pershendetje, me ba me i lexue ju disa libra siç e lexova une keto dite nje liber mbi origjinen sllave, menjehere met ju lajnë...;po ma mire qe se dini frengjishten e rrini rahat qaty me anglishten e shqipen....

per kurreshtaret, le te lexojne kete autor me kushte qe te mos iu humb truri...se ky autor serbet i bene edhe si para ilirë.

Mundem te jua dergoj autorin vetem ne MP....per ata qe e njohin frengjishten, mos harroni se edhe shqipja tani bene pjes ne frnkofoni....
    akoma uj france pin ti

Citim Postuar më parë nga Kreksi Lexo Postimin
    Pra kjo tema e fiseve po me duket tema me antishqiptare deri me sot ne kete forum, keto komente ngjajne me teorin e ketij autorit proserbe qe ua ringjalle jeten serbeve ne ballkan dhe i bene popullin me te vjeter te europes.

per mua kjo tem u mbyll !
    Zdi perqka me qen kjo teme antishqiptare ku po diskutohen teorit te ndryshme njera a jan debu iliret ne vendet ku kan pushtu sllavet apo asimilu, dhe ku mbeten ata tash.

Ma mir te dalin dyshimet tona mes shqiptare ne shesh, e tani duhet me diskutu ato qka thave ti.

Sa per fjalen Krahine eshte shqip e Krajina eshte sllavisht, Krajina, Pokrajina (sllovenisht), jan fjale sllave me prapashtese -jina.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Val9 : 05-09-2009 më 15:34

i/e regjistruar Maska e Kreksi
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Vendndodhja
    Francë
    Postime
    5,636
    Eshte e demshme ne disa pika sepse nuk kemi as nje dokument se nga dolen keto fise shqiptare, nuk e di nese e ke lexuar qe nga fillimi kete tem, jep kuptimin se e gjithe kosova eshte me fise te ardhura nga shqiperija, nuk e di se a me keni kuptuar, deri diku ke te drejt te me kritikosh por nuk e thash me qellim te keq, nuk jam i mendimit qe te mshefim te verteten por problemi eshte se po zgjerohemi ne debate me te thena se gjja ne kemi ardhur nga shqipria kur e dijmi se shumica e ktyre debateve jane te bazuara ne thash e theme e levdata. Dikur ishte ne mod te thuhet" he, a din se kush jam une, jam i ardhun nga shqinija" etj, pra edhe pse ajo familje ishte ardhur ne nje fshat te kosoves nga nje vend tjeter ata trimeroheshin me keto trillime gjoja se tua shtin friken te tjerve se jan has shqiptar dhe me trima se keta vendasit qe i gjeti aty...
    Pra une nuk iu besoj ketyre trillimeve, jane çpikje e jona e mendjemadhesis...shqiptaret ne kosove jane autokton aty me mia vite qe ndoshta ka aty ketu edhe te ardhur por jo edhe aqe sa thuhet ketu ne ket tem.

shendet, besoj se u kuptuam deri diku, e me vjen keqe per ata qe me keqekuptuan dhe kerkoj falje.
    Askush nuk te pyt: ç'ka bere atedheu per ty por ç'ke bere ti per Atedheun ! - JFK

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar më parë nga Val9 Lexo Postimin
    Zdi perqka me qen kjo teme antishqiptare ku po diskutohen teorit te ndryshme njera a jan debu iliret ne vendet ku kan pushtu sllavet apo asimilu, dhe ku mbeten ata tash.

Ma mir te dalin dyshimet tona mes shqiptare ne shesh, e tani duhet me diskutu ato qka thave ti.

Sa per fjalen Krahine eshte shqip e Krajina eshte sllavisht, Krajina, Pokrajina (sllovenisht), jan fjale sllave me prapashtese -jina.
    Krajë, e Krajinë jane fjale mesjetare shqipe, o debil.
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

Faqja 46 prej 90 FillimFillim ... 36444546474856 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. A ka konspiracion kundër Shqipërisë?
    Nga BARAT në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 42
    Postimi i Fundit: 10-05-2011, 09:36
  2. Misioni Amerikan Në Shqipëri (1946)
    Nga DriniM në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 30-07-2010, 21:39
  3. "Dr. dituria"
    Nga Sabriu në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 20
    Postimi i Fundit: 18-12-2008, 06:32
  4. Përgjigje: 15
    Postimi i Fundit: 06-12-2008, 14:08
  5. Ervin Hatibi
    Nga erzeni në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 9
    Postimi i Fundit: 18-11-2006, 00:39

Fjalët Kyçe për Temën

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •