Postuar më parë nga
Testim
Gabimi yt është që bën krahasime, duke mos marrë parasysh veçantitë e secilit nga rastet.
Hungaria a.k.a. Panonia ishte dhe është zonë fushore, si e tillë, mjaft e ekspozuar ndaj dyndjeve. Prandaj sot në Panoni raca dinarike ka mbetur vetëm 20%, kurse raca mongole ka arritur në 25% dhe raca ruse 35% që të gjithë janë me identitet hungarez.
Arvanitët poashtu janë rast tjetër. Nuk ka pasur kurrëffarë dëbimi, sepse vetë grekët nuk ekzistonin. Ata që krijuan kombin grek e krijuan me njerëz jo-grekë.
Fanariotët dhe mbreti i Greqisë, kishin nevojë për njerëz që ta quanin veten grekë, por nënat e asaj kohe nuk kishin mundësi ti lindnin 10.000.000 grekë për njëherë prandaj filloi asimilimi.
Dëbimi u zbatua tek çamët.
Ke harru treshin e famshëm:
1. Vrasje/Gjenocid
2. Dëbim
3. Asimilim (ata që mbetën)
Nëpër luftra e dyndje masive e invadime gjithnji ndodh kjo.
Në fakt nuk jemi shumë larg në këtë pikë.
Por unë gjithnji mbështetem në ato që thonë këngët kreshnike.
Një çoban shkja i rrëmben Basho Jonës, bjeshkët e tij, ku ai kulloste gjanë. Pra epika flet për rrëmbim tokash, e pronash, e kullotash.
Epika flet edhe për grabitje të shkinave. Por kush u martua u asimilua, e kush nuk deshi asimilim u largua nga atje.
Nana shkinë i verbon sytë djalit, se ishte bir kreshniku dhe kishte burgosur shkjaun. Kush e ban kta përveç shkijeve (serb, kroat, boshnjak)??? Ka ndodh edhe në luftën e fundit në Bosne, ku serbë, kroatë, e boshnjakë pas martesave të përziera që kishin bërë në kohën e komunizmit, filluan vrasjen e fëmijëve të vet, meqë i kishin me pjesëtarë të kombeve tjera.
Faktet tjera i thashë më lartë, e që janë më domethënëse, sepse flasin për një popullësi të vetme, një rod i veçantë, brenda kombit tonë.
Krijoni Kontakt