Close
Faqja 41 prej 45 FillimFillim ... 313940414243 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 401 deri 410 prej 443
    Shtegtari! Maska e Gregu
    Anėtarėsuar
    30-11-2008
    Postime
    869
    Citim Postuar mė parė nga r'posa Lexo Postimin
    Jo nuk do t'verifkoj asgje pasi jam i sigurt qe kjo nuk eshte e vertet.

Sepse njerezit te cilet konvertohen ne nje fe te kundert jan ata njerez qe kan kuptuar fejen e tyre ose jan konvertuar nga nostalgjia-shpresa qe do behen me te pasur e me te priviligjuar ne shoqeri por kjo nuk ndodhe me ne evropen ateiste ku punohet per barazin ne pergjithesi.

Sa i perket Tri-nitetit, nuk eshte zgjedhje e Zotit por zgjedhje e ndjenjave njerzore.
    Po qe eshte e vertet kjo qe thua at here na trego se ne cilen pjes te bibles Zoti cilesohet si i 3-ti ? Zotin nuk po e kufizoj un por ju. Zoti eshte nje dhe eshte i mjaftueshem per vete prandaj edhe nuk ka nevoj per ndonje ortak. Isha i kjart deri ketu ?
    I/E neruar,

Ju fetaret mysliman jeni mjaft te pa modernizuar, te pa logjikshem, mjaft arkaik dhe te ta freskuar (Update). Ju jeni Windows 95 apo edhe me te vjeter!
    Kjo me befason jashte mase!
    Ju mendoni se nje person qe e ka emrin Ramadan, nuk eshte i krishter! Ju mendoni se nje person qe ka qene mysliman, nuk eshte i krishter tani! Ju mendoni se nje femije lind musliman! Ju mendoni se nje person me prejardhje muslimane nuk mund te jet i krishter!!
    Ju jeni derrase e bardhe pa asnje pike te zeze!

Kam bere krahasime jo te mira, por nuk di ndonje rruge tjeter per tu shprehur se cfare mendje ju udheheqe.

Nena ime Hanifja, ka pasur prejardhjen nga nje fshate ku xhamia ka qene 40 metra larg shtepise se saj. Ajo ka agjeruar ramazanin cdo vite. Madje fillonte 2-3 dite perpara se te fillonte ramazani dhe po ashtu pas ramazanit. Thoshte eshte mire me e pritur dhe me e percjellur kete muaj te shenjte.

Por cfare kam bere une?

S'e kam shkelur kurr deren e xhamies! Kam qene per vizita ne disa xhami neper bote, por nuk kam shkuar per qellime tjera. Po kurani? Kurani per mua eshte libri me i pa organizuar dhe po ashtu eshte plagjiature-vjedhje nga librat tjere, si nga bibla dhe libra te tjere. Madje madje, ai eshte edhe i mbrapesht, pasi lexohet mbrapesht.

Sa i perket Trinitetit, me koka si puna jote edhe 5000 vite nuk do arrini me e kuptuar kete.

Shkoni, pra, dhe bėni dishepuj nga tė gjithė popujt duke i pagėzuar nė emėr tė Atit e tė Birit e tė Frymės sė Shenjtė. Mateu 28:19
    "Nė fillim ishte Fjala dhe Fjala ishte pranė Perėndisė, dhe Fjala ishte Perėndi!"

SHKOZA
    Anėtarėsuar
    28-08-2004
    Vendndodhja
    Prizren
    Postime
    763
    Citim Postuar mė parė nga Gregu Lexo Postimin
    I/E neruar,

Ju fetaret mysliman jeni mjaft te pa modernizuar, te pa logjikshem, mjaft arkaik dhe te ta freskuar (Update). Ju jeni Windows 95 apo edhe me te vjeter!
    Ju mendoni se nje person qe e ka emrin Ramadan, nuk eshte i krishter! Ju mendoni se nje person qe ka qene mysliman, nuk eshte i krishter tani! Ju mendoni se nje femije lind musliman! Ju mendoni se nje person me prejardhje muslimane nuk mund te jet i krishter!!

Kam bere krahasime jo te mira, por nuk di ndonje rruge tjeter per tu shprehur se cfare mendje ju udheheqe.

Nena ime Hanifja, ka pasur prejardhjen nga nje fshate ku xhamia ka qene 40 metra larg shtepise se saj. Ajo ka agjeruar ramazanin cdo vite. Madje fillonte 2-3 dite perpara se te fillonte ramazani dhe po ashtu pas ramazanit. Thoshte eshte mire me e pritur dhe me e percjellur kete muaj te shenjte.

Por cfare kam bere une?

S'e kam shkelur kurr deren e xhamies! Kam qene per vizita ne disa xhami neper bote, por nuk kam shkuar per qellime tjera. Po kurani? Kurani per mua eshte libri me i pa organizuar dhe po ashtu eshte plagjiature-vjedhje nga librat tjere, si nga bibla dhe libra te tjere. Madje madje, ai eshte edhe i mbrapesht, pasi lexohet mbrapesht.

Sa i perket Trinitetit, me koka si puna jote edhe 5000 vite nuk do arrini me e kuptuar kete.

Shkoni, pra, dhe bėni dishepuj nga tė gjithė popujt duke i pagėzuar nė emėr tė Atit e tė Birit e tė Frymės sė Shenjtė. Mateu 28:19
    Mjere nana qe te ka rrite . Thuhet nje fjale e vjeter : Me dal prej te mirit i miri eshte adet ( tradite ). Me dal prej te keqit i miri eshte marifet ( mrekulli ), kurse me dal prej te mirit i keqi eshte hakararet ( turp )."

SHKOZA nga Prizreni
    ATDHEU MBI TE GJITHA

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    05-06-2009
    Postime
    782
    I/E neruar,

Po si te them o Grek, ne jemi ne vitin 1400 e dicka dhe posdeojm iMac e windos vista, kurse ju ne vitin 1400 ishit ne bagla E sheh qe jemi dy qe befasohemi ahahaa

Un mendoj qe nje person mund te quhet Ramadan dhe te behet i krishter, ka shume ne kosove qe deri dje jan quajtur Muhamed duke mbajtur besimin e tyre fshehtas sepse kishin frig, frig nga cka ? Vetem Zoti e din.
    Edhe ti ke lindur musliman, por je ber Protestan, te gjithe femit e botes lindin musliman, pa mėkate por injoranca e prinderve ben qe keta te rriten ne paganizem.
    Ne jemi derrass e bardhe pa asnje pike e zeze, ashtu eshte.

Urdhero, shprehu.

Allahu e mėshiroftė nėnen tende Hanifėn duke ia pranuar asaj agjėrimin per Zotin 1.

Por cfare kam bere une?
    He ? Cfar bere ti ?

Kurse sa me perket mua qe jetoj ne nje shtet te krishter, kam shkelur me shum praga te kishave e katedraleve se sa xhamia. Ketu ku jetoj s'ka xhami. Por kjo nuk don te thot qe edhe un te besoj ne nje Trinitet ku 1+1+1=3 ? Un nuk jam prej atyre qe besojn qe njerzimi vrau Zotin. Un nuk jam prej atyre te cilet i lakmojn te tjereve per xy interesa. Un mundohem te gjykoj sa me drejt permes librave te shenjte.

“Nuk ėshtė e logjikshme tė mendohet se ky Kuran ėshtė i trilluar prej dikujt pos Allahut, por ėshtė vėrtetues i asaj (shpalljes) qė ishte mė parė, dhe sqarues e komentues i librit. Nuk ka farė dyshimi se ėshtė (i zbritur) nga Zoti i botėve. Pėrkundėr kėsaj, ata (idhujtarėt) thonė se atė e trilloi ai (Muhammedi). Ti thuaj: “Sillne pra ju njė kaptinė tė ngjajshme me kėtė, madje thirrni kė tė doni nė ndihmė, pos Allahut, po qe se jeni tė drejtė nė atė qė thoni”.

Por ja, ata pėrgėnjeshtruan atė (Kur’anin) pa e kuptuar dhe pa ju ardhur shpjegimi i tij. Po kėshtu, gėnjenin dhe ata qė ishin mė pėrpara. Shiko si ishte pėrfundimi i zullumqarėve.
    Ka prej tyre (te tė cilėt u dėrgua Muhammedi) qė e besojnė atė (Kur’anin), e ka prej tyre edhe asish qė atė nuk e besojnė. Zoti i njeh mė sė miri kokėfortit”. (Junus 37-40).

Lexo me teper, por me sy hapur te lutem

Nė tė vėrtetė para 2000 vjetėve Jezusi profetizoi se njerėzit do ta adhuronin mė kot dhe do ta besonin nė doktrina tė krijuara nga njerėzit dhe jo nga Perėndia: “Por nė padobi ata mė adhurojnė mua, duke mėsuar urdhėresa tė shpikura nga njerėzit”. (Mateu 15:9) poashtu tha: “Do ta njihni tė vėrtetėn dhe e vėrteta do t’ju bėjė njerėz tė lirė”. (Gjoni 8:32), atėher tė shohim nė vijim ēka thoshte Jezusi pėr vehten......

a) „Unė s'mund tė bėj asgjė nga vetja ime; gjykoj sipas asaj qė dėgjoj dhe gjyqi im ėshtė i drejtė, sepse nuk kėrkoj vullnetin tim, por vullnetin e Atit qė mė ka dėrguar. Nėse unė dėshmoj pėr veten time, dėshmia ime nuk ėshtė e vėrtetė“. (Gjoni 5:30,31)
    b) „Ati ėshtė mė i madh se unė”. (Gjoni 14:28)
    c) “Nė tė vėrtetė, nė tė vėrtetė po ju them: Shėrbėtori nuk ėshtė mė i madh se padroni i tij, as i dėrguari mė i madh se ai qė e ka dėrguar”. (Gjoni 13:16)
    d) “Jezusi i tha: ''Mos mė prek, sepse ende nuk u ngjita te Ati im; por shko te vėllezėrit e mi dhe u thuaj atyre se unė po ngjitem tek Ati im dhe Ati juaj, te Perėndia im dhe Perėndia juaj''. (Gjoni 20:17)
    e) “Dhe kur t'i ketė nėnshtruar tė gjitha, atėherė Biri vetė do t'i nėnshtrohet Atij qė i nėnshtroi tė gjitha, qė Perėndia tė jetė gjithēka nė tė gjithė”. (1 Korintasve 15:28)
    f) „Burra tė Izraelit, dėgjoni kėto fjalė: Jezusi Nazareas, njeriu i dėftuar nga Perėndia ndėr ju me vepra tė fuqishme, me mrekulli dhe shenja qė Perėndia bėri ndėr ju me anė tė tij, siē edhe vet e dini“. (Veprat e apostujve 2:22)
    g) „Edhe rashė pėrpara kėmbėve tė tij pėr ta adhuruar, por ai mė tha: ''Ruaju se e bėn, unė jam bashkėshėrbėtori yt si dhe i vėllezėrve tė tu qė kanė dėshminė e Jezusit. Perėndinė adhuroje! Sepse dėshmia e Jezusit ėshtė frymė e profecisė“. (Zbulesa 19:10)
    h) “Dhe kjo ėshtė jeta e pėrjetshme, tė tė njohin ty, tė vetmin Perėndi tė vėrtetė, dhe Jezu Krishtin qė ti ke dėrguar”. (Gjoni 17:3)
    Ka edhe me djetra dhjetra citate biblike qė e hjedhin poshtė hyjninė e Jezusit. Vėrtet nuk dojnė koment kėto citate.
    Pra Bibla thotė: “Ata e ndryshuan tė vėrtetėn e Perėndisė nė gėnjeshtėr dhe e adhuruan dhe i shėrbyen krijesės nė vend tė Krijuesit,qė ėshtė i bekuar pėrjetė”.(Romakėve 1:25) Ndėrsa Kurani tėrhjek vėrejtjen, duke iu thėnė: “O ithtarėt e Librit, ejani tė biem nė njė fjalė tė pėrbashkėt mes nesh dhe jush: se do ta adhurojmė vetėm Allahun, se nuk do t’i shoqėrojmė Atij asgjė (nė adhurim) dhe se nuk do ta mbajmė pėr zot njėri-tjetrin,nė vend tė vend tė Allahut!”(Ali Imran 64)

Jo bre, na trego pak kete punen e trinitetit. Kush jan keta Tre ? Si ua prezantoj Krishti keta juve ?

Kush tha keshtu ? Se un kam lexuar pjes tjera nga bibla qe e thon te kundėrten e kesaj qe po do ta citoj Jezusin :

„Burra tė Izraelit, dėgjoni kėto fjalė: Jezusi Nazareas, njeriu i dėftuar nga Perėndia ndėr ju me vepra tė fuqishme, me mrekulli dhe shenja qė Perėndia bėri ndėr ju me anė tė tij, siē edhe vet e dini“. (Veprat e apostujve 2:22)

Kjo deshmon qe sipas bibles Jezusi ishte i derguar vetem per popullin e Izraelit, e jo edhe per paganet qe jetonin ne evropen e plak e aq me pak per Shqiptaret.

i/e larguar Maska e Gordon Freeman
    Anėtarėsuar
    03-05-2009
    Vendndodhja
    .
    Postime
    2,895
    Kjo deshmon qe sipas bibles Jezusi ishte i derguar vetem per popullin e Izraelit, e jo edhe per paganet qe jetonin ne evropen e plak e aq me pak per Shqiptaret.
    Me kto po bjen me ni kontradikt at'her sipas teje edhe Muhamedi per Arabet e aq me pak per shqiptaret!?

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    05-06-2009
    Postime
    782
    Citim Postuar mė parė nga Kronikė Lexo Postimin
    Me kto po bjen me ni kontradikt at'her sipas teje edhe Muhamedi per Arabet e aq me pak per shqiptaret!?
    Nuk eshte kontradikt kur thuhet qe Muhamedi eshte i derguar per mbar njerzimin.

Ne kur'an askund nuk thuhet qe eshte derguar per Arabet sic thot bibla per Jezusin qe eshte derguar per Judet. Dhe un s'po e them, duhet te jet e kjart kjo gje qe Bibla e thot. Un vetem po C I T O J.

Anėtarėsuar
    03-05-2009
    Vendndodhja
    .
    Postime
    2,895

Ne kur'an askund nuk thuhet qe eshte derguar per Arabet sic thot bibla per Jezusin qe eshte derguar per Judet. Dhe un s'po e them, duhet te jet e kjart kjo gje qe Bibla e thot. Un vetem po C I T O J.
    bibla thot:jezusi eshte rruga e veteme shpetimit te njerzimit pa marr parasysh kombin,racen apo gjnin sepse ai nuk ishte vetem per judet nese ne betlehem lindi ajo eshte tjeter qeshtje por apostujt ishin ata qe e zgjeruan dhe e ngriten besimin e krishtert sepse jezusi nuk pati mundsi ai punoi ne vendin e tij dhe i beri te qarte te gjithe Apostujve qe ta qe ta risin ket besim ne te gjitha vendet e Apostujt nuk kan pas arsyje per me genjy sepse ishin njerez te mire dhe i qendruan ne bese krishtit dhe ne per te kemi rreth 500deshmitare ne ate koh dhe shkrime te ungjillit

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    05-06-2009
    Postime
    782
    Citim Postuar mė parė nga Kronikė Lexo Postimin
    bibla thotezusi eshte rruga e veteme shpetimit te njerzimit pa marr parasysh kombin,racen apo gjnin sepse ai nuk ishte vetem per judet nese ne betlehem lindi ajo eshte tjeter qeshtje por apostujt ishin ata qe e zgjeruan dhe e ngriten besimin e krishtert sepse jezusi nuk pati mundsi ai punoi ne vendin e tij dhe i beri te qarte te gjithe Apostujve qe ta qe ta risin ket besim ne te gjitha vendet e Apostujt nuk kan pas arsyje per me genjy sepse ishin njerez te mire dhe i qendruan ne bese krishtit dhe ne per te kemi rreth 500deshmitare ne ate koh dhe shkrime te ungjillit
    Po shen Pali asnjehere se ka takuar Jezusin o Kronik ?! E pa shen Palin as Krishterizem nuk do te kishte sot pasi ai konsiderohet si Babai i kesaj feje jooooo nga un, por nga Juuu !

500 deshmitar ndoshta,

Shtegtari! Maska e Gregu
    Anėtarėsuar
    30-11-2008
    Postime
    869

Po pse moj-more i/e uruar, pse po e tregon publikisht paaftesine tende per ta kuptuar realitetin?

Lexoje edhe nje here ate qe Jezu Krishti ka thene:
    "Nė fillim ishte Fjala dhe Fjala ishte pranė Perėndisė, dhe Fjala ishte Perėndi!"

Anėtarėsuar
    03-05-2009
    Vendndodhja
    .
    Postime
    2,895
    Jo shen pali po Gjoni,Pjetri e kishte takuar jezusin kete mos e moho?

edhe qe Greku shum mir ta dha argumentin....

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    05-06-2009
    Postime
    782
    Po pse moj-more i/e uruar, pse po e tregon publikisht paaftesine tende per ta kuptuar realitetin?

Lexoje edhe nje here ate qe Jezu Krishti ka thene:
    Po pse mor burre tregon publikisht qe biblen e pranoni vetem pjeset qe ju pelqejn ? Fatkeqsia me e madhe eshte qe fjalet e Jezusit as nuk miren ne konsiderim.

Burra tė Izraelit, dėgjoni kėto fjalė: Jezusi Nazareas, njeriu i dėftuar nga Perėndia ndėr ju me vepra tė fuqishme, me mrekulli dhe shenja qė Perėndia bėri ndėr ju me anė tė tij, siē edhe vet e dini“. (Veprat e apostujve 2:22)

Faqja 41 prej 45 FillimFillim ... 313940414243 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Islamizmi i vėrtetė?
    Nga Iliri88 nė forumin Agnosticizėm dhe ateizėm
    Pėrgjigje: 197
    Postimi i Fundit: 22-02-2010, 16:50
  2. Pse Islamizmi dėmton Shqipėrinė
    Nga holy diver nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 107
    Postimi i Fundit: 16-12-2006, 19:23
  3. Krishterimi apo Islamizmi per ne shqiptaret..?
    Nga NoName nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 106
    Postimi i Fundit: 22-07-2006, 12:40
  4. Krishterimi dhe Islamizmi - pėrputhjet dhe shpėrputhjet!
    Nga toni77_toni nė forumin Komuniteti katolik
    Pėrgjigje: 34
    Postimi i Fundit: 07-02-2006, 11:38

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •