Krishterimi apo Islamizmi per ne shqiptaret...
Gjithkush ka te drejten personale te marre nje ane persa i perket besimit te tij fetar, besoj se kete e dime shume mire te gjithe.
Nuk besoj se ndonjeri prej nesh do te kishte qejf te marrim anen e Islamit, megjithate une po ta them anen time, do kisha qejf qe me pare se te isha mysliman por te thosha me plot gojen: jam shqiptar. Dhe jo mysliman arab apo mysliman turk. E te mos me vinte turp apo frike ta pohoja kete gje, ashtu si disa po veprojne.
Para se te hapet kjo teme, duhet te mendoheni mire dhe te na jepni besimin dhe vizionin tuaj mbi kete gje, sepse me hamendje krijohen dhe keqkuptime, pavaresisht se duket pak a shume se ciles vije PARALELE i perkisni. Te tregoni gjithashtu dhe argumentat tuaja se perse mendoni keshtu, do te ishte me e lehte te kuptoheni nga dikush tjeter, me e lehte te pergjigjen te tjeret mbi nje ide te caktuar.
Besoj qe eshte nje analize e domosdoshme per ne shqiptaret qe te marrim anen e njeres nga keto dy kultura, sepse me te dyja percarja eshte e madhe, une mendoj qe ne nje te ardhme te afert kufiri do vihet tek ura e Bosforit.
PS. SQARIM: Nuk jam per perqarjen e shqiptareve, ne asnje menyre, kjo teme qe kam hapur besoj qe eshte jetike per vete kohen dhe rrjedhjen e ngjarjeve, te jete per mua do braktisja cdo fe per te miren dhe begatine e shqiptarise.
Me respekt,
NoName![]()
Krijoni Kontakt