Close
Faqja 39 prej 45 FillimFillim ... 293738394041 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 381 deri 390 prej 443
    SHKOZA
    Anėtarėsuar
    28-08-2004
    Vendndodhja
    Prizren
    Postime
    763
    Citim Postuar mė parė nga Kronikė Lexo Postimin
    Krishter E Mysliman=Vllezer Shqiptar
    Te lumte goja vendas , kofsh faqebardhe.

SHKOZa nga Prizreni
    ATDHEU MBI TE GJITHA

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    05-06-2009
    Postime
    782
    Po un besoj se eshte e vertet e jo pse me kan then e me kan shti me zor!
    Me fal qe te pyeta ashtu, por ka njerez qe besojn vetem pse besojn prindit :S Kjo nuk eshte besim, kjo eshte nje lloj nostalgjie qe ndiejn ndaj nje besimi.

Me vie mir qe beson keshtu, tash me thuaj a eshte e besueshme nje gje qė kundėrshtohet me vet-vetėn ?

i/e larguar Maska e Gordon Freeman
    Anėtarėsuar
    03-05-2009
    Vendndodhja
    .
    Postime
    2,895
    Citim Postuar mė parė nga r'posa Lexo Postimin
    Me fal qe te pyeta ashtu, por ka njerez qe besojn vetem pse besojn prindit :S Kjo nuk eshte besim, kjo eshte nje lloj nostalgjie qe ndiejn ndaj nje besimi.

Me vie mir qe beson keshtu, tash me thuaj a eshte e besueshme nje gje qė kundėrshtohet me vet-vetėn ?

E kjo nuk ka te beje me mua por te kunderten sepse prinderit i takojne besimit mysliman mirpo un kam bindje tjera...edhe jojo nuk kundershtohet besimi jon me vetveten e ke qe qarte sepse ne po kthehemi ka Ati yne dhe ka rruga e drejt per mua mendimi im sepse nuk po du me thane e "vertet" sepse sado qe them e vertet edi qe kundershtohet nga ju e nuk dua te hy ne debad te thell pastaj lindin ofendime,devijime e keshtu... por dua te them se ashtu besoj une...e rreth fese ta kam dhene opinionin ne nje teme tjeter e nuk dua ta perseris

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    05-06-2009
    Postime
    782
    E kjo nuk ka te beje me mua por te kunderten sepse prinderit i takojne besimit mysliman mirpo un kam bindje tjera...edhe jojo nuk kundershtohet besimi jon me vetveten e ke qe qarte sepse ne po kthehemi ka Ati yne dhe ka rruga e drejt per mua mendimi im sepse nuk po du me thane e "vertet" sepse sado qe them e vertet edi qe kundershtohet nga ju e nuk dua te hy ne debad te thell pastaj lindin ofendime,devijime e keshtu... por dua te them se ashtu besoj une...e rreth fese ta kam dhene opinionin ne nje teme tjeter e nuk dua ta perseris

Pse te ofendoi ? Nuk ka arsye un te thash qe beso qfar te besosh un kam per detyr qe te respektoj dhe do t'perpiqem ta beje kete.

Qe ti ke prind mysliman kjo mbetet per ta verifikuar.

Nje pyetje shume te thjesht qe jam i sigurt qe do ta kuptosh me te parten :

A beson ne Trinitetin e Zotit (pra 3 zota) ?

apo ne

Njėshmėrin e Zotit (1 Zotė duke mos besuar ne 3zota) ?

???

Shtegtari! Maska e Gregu
    Anėtarėsuar
    30-11-2008
    Postime
    869
    Po prinderit e mi a do ti verifikosh?
    Mos, mos te lutem se njeriu nuk eshte kopje plotesisht e njejte si te tjeret (prinderit).
    Njeriu nuk eshte si nje pajisje si puna e Dell-it (firme kompjuteresh) qe kompania Dell prodhon vetem Dell-a dhe keta Dell-a mbeten perhere Dell-a dhe nuk behen Toshiba apo Sony.

Njeriu mund te zgjedh qe te behet cfare te doje sa i perket botes se tij intelektuale, shpirterore.

Sa i perket Trinitetit, mos e kufizo Zotin. Kjo eshte zgjedhje e Tij dhe jo e jona.

Gregu
    "Nė fillim ishte Fjala dhe Fjala ishte pranė Perėndisė, dhe Fjala ishte Perėndi!"

Anėtarėsuar
    03-05-2009
    Vendndodhja
    .
    Postime
    2,895
    Pse te ofendoi ? Nuk ka arsye un te thash qe beso qfar te besosh un kam per detyr qe te respektoj dhe do t'perpiqem ta beje kete.

Nje pyetje shume te thjesht qe jam i sigurt qe do ta kuptosh me te parten :

A beson ne Trinitetin e Zotit (pra 3 zota) ?

apo ne

Njėshmėrin e Zotit (1 Zotė duke mos besuar ne 3zota) ?

???
    Un jom Monoteist e di qe fuqia edhe lavdia me e madhe eshte tek Perendia por mendoj se edhe jezu krishti ka nje natyre hyjnore por jo teresisht si perendia ashtu si zoti perendi...ashtu edhe shpirti i shejt u krijua nga drita e perendise...problemi qendron pse un nuk jom Islam eshte qeshtja e Muhamedit!

hej spo du me tu pergjigj ma thell se pom citojn manena

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    05-06-2009
    Postime
    782
    Citim Postuar mė parė nga Gregu Lexo Postimin
    Po prinderit e mi a do ti verifikosh?
    Mos, mos te lutem se njeriu nuk eshte kopje plotesisht e njejte si te tjeret (prinderit).
    Njeriu nuk eshte si nje pajisje si puna e Dell-it (firme kompjuteresh) qe kompania Dell prodhon vetem Dell-a dhe keta Dell-a mbeten perhere Dell-a dhe nuk behen Toshiba apo Sony.

Njeriu mund te zgjedh qe te behet cfare te doje sa i perket botes se tij intelektuale, shpirterore.

Sa i perket Trinitetit, mos e kufizo Zotin. Kjo eshte zgjedhje e Tij dhe jo e jona.

Gregu
    Jo nuk do t'verifkoj asgje pasi jam i sigurt qe kjo nuk eshte e vertet.

Sepse njerezit te cilet konvertohen ne nje fe te kundert jan ata njerez qe kan kuptuar fejen e tyre ose jan konvertuar nga nostalgjia-shpresa qe do behen me te pasur e me te priviligjuar ne shoqeri por kjo nuk ndodhe me ne evropen ateiste ku punohet per barazin ne pergjithesi.

Sa i perket Tri-nitetit, nuk eshte zgjedhje e Zotit por zgjedhje e ndjenjave njerzore.
    Po qe eshte e vertet kjo qe thua at here na trego se ne cilen pjes te bibles Zoti cilesohet si i 3-ti ? Zotin nuk po e kufizoj un por ju. Zoti eshte nje dhe eshte i mjaftueshem per vete prandaj edhe nuk ka nevoj per ndonje ortak. Isha i kjart deri ketu ?

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    05-06-2009
    Postime
    782
    Un jom Monoteist e di qe fuqia edhe lavdia me e madhe eshte tek Perendia por mendoj se edhe jezu krishti ka nje natyre hyjnore por jo teresisht si perendia ashtu si zoti perendi...ashtu edhe shpirti i shejt u krijua nga drita e perendise...problemi qendron pse un nuk jom Islam eshte qeshtja e Muhamedit!

hej spo du me tu pergjigj ma thell se pom citojn manena
    Monoteist dmth te besosh vetem 1 Zot e jo 3 ? Mono eshte per Nje, Poly eshte per shumės (mbi 1 e teper).

E beson ti Trinitetin apo jo ? Se me par me the qe je katolik, tash si duket me jo.

Ne them qe Jezus Krishti ishte i dėrguar i Zotit sic ishin edhe te tjeret para tij dhe pas tij (si qeshtja e Muhamedit).

Anėtarėsuar
    03-05-2009
    Vendndodhja
    .
    Postime
    2,895
    Monoteist dmth te besosh vetem 1 Zot e jo 3 ? Mono eshte per Nje, Poly eshte per shumės (mbi 1 e teper).

E beson ti Trinitetin apo jo ? Se me par me the qe je katolik, tash si duket me jo.

Ne them qe Jezus Krishti ishte i dėrguar i Zotit sic ishin edhe te tjeret para tij dhe pas tij (si qeshtja e Muhamedit).

Jezu krishti nuk eshte njejt si parardhsit e tij po ka dy natyra siq e thash....hajt se po me merzit!

Katol1k for live!

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    05-06-2009
    Postime
    782
    Jezu krishti nuk eshte njejt si parardhsit e tij po ka dy natyra siq e thash....hajt se po me merzit!

Katol1k for live!
    Mos u merzit, kjo qe ben ti eshte ti ikesh realitetit.

Dy natyra ? 100% Zot e 100% Njeri a ?

A duhet bekuar romaket qe vran "Zotin" ne kryq per te miren e njerzimit ?

ps: Katolik for live apo for life ? s'mu pergjigje pyetjeve, nuk po je i sincert sepse un dua pergjigje racionale.

Faqja 39 prej 45 FillimFillim ... 293738394041 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Islamizmi i vėrtetė?
    Nga Iliri88 nė forumin Agnosticizėm dhe ateizėm
    Pėrgjigje: 197
    Postimi i Fundit: 22-02-2010, 16:50
  2. Pse Islamizmi dėmton Shqipėrinė
    Nga holy diver nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 107
    Postimi i Fundit: 16-12-2006, 19:23
  3. Krishterimi apo Islamizmi per ne shqiptaret..?
    Nga NoName nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 106
    Postimi i Fundit: 22-07-2006, 12:40
  4. Krishterimi dhe Islamizmi - pėrputhjet dhe shpėrputhjet!
    Nga toni77_toni nė forumin Komuniteti katolik
    Pėrgjigje: 34
    Postimi i Fundit: 07-02-2006, 11:38

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •