Close
Faqja 29 prej 45 FillimFillim ... 19272829303139 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 281 deri 290 prej 443
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281
    Mendoj se po kalon ne ironi dhe me teper ne joseriozitet. Ti the se e kam lexuar biblen dhe me the se mund te diskutojme. Nuk te paragjykoj dhe po keshtu nuk te fyej, por te them se, jo ne cdo rast heshtja eshte zgjuarsi.
    Meshira eshte "pjese" e THESARIT te DASHURISE, dhe buron nga DASHURIA. Meshire jep ai qe ka dashuri, dhe Perendia eshte Dashuri. Ne prak te kryqezimit, Zoti im e derdhi gjithe meshiren e tij mbi njeriun, duke thene:Fali o Ate se nuk dine se cfar po bejne.
    Nese pranoj meshire, pranoj vetem meshiren e Atij qe shleu mekatet e mia, dhe te gjithe botes. Sepse: A mund te mar meshire prej atij qe eshte vete per tu meshiruar?
    Ti mendon se je i zgjuar apo me i mencur se te tjeret, nje dem i madh zoteri per ty. Ti nuk e njeh meshiren seps nuk e ke Dashurine e Perendise, sepse nuk e beson Zotin JEzus, prej ku buron meshira. Njeriu i ngjan nje "ene" e cila eshte e mbushur me mekat, thote bibla. Pyejta eshte: Cfar mund te dale nga kjo "ene"? Kursesi nuk mund te dale meshire, dashuri, paqe, gezim apo miresi. Kur them ti, kam parasysh personin NJERI, ku permblidhen te gjithe, pa parjashtuar as veten time.
    Mua me pelqejne njerzit qe ofrojne meshire, por kur ata jane pjese e Dashurise se Perendise, pjese e Krishtit.
    Ps. bibla eshte nje THESAR, te cilin lum kush e ka. Por ka nga ata qe me teper vleresojne "kutine" dhe jo THESARIN qe ka brenda kjo "kuti". E di pse? Sepse "kutia" eshte e lrie per kedo. Dhe shume njerez duke pasur kete "kuti" te pavlere dhe bosh, pretendojne se kane THESARIN. Kjo ngjan me ate njeri, te cilit i kishin lene nje "pasuri", por qe ai nuk e gezonte, pasi ishte kurnac. Edhe pse mund ti thoshin i pasur, ai jetonte me i varfer se nje varfanjak. Keshtu me ngjan nje njeri, i cili e mban biblen ne raftin e tij, por qe kurre nuk e di vleresn e saj, pasi i gezohet "kutise" dhe jo THESARIT.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    20-06-2008
    Vendndodhja
    Prishtine-Kosove
    Postime
    42
    Nje bisede para disa kohe qe e kisha me nje pjesetar te besimit krishter u fokusuam te besimi krishter.
    Me konkretisht te besimi i trinitetit. Temen e bisedes do mundohem ta shtjelloj vetem ne kuptim.
    Bashkbiseduesi ishte student i gjuhes dhe letersis shqipe, dhe une e pyeta qka do te thote fjala ZOT d.m.th kuptimisht. Ai me dha pergjigjen duke thene qe fjala ZOT eshte nje qenie e cila nuk ka nevoje per asgje, nuk eshte i varur prej diqkaje, pra pyetje me vend. Nese pra ky eshte realiteti si pra Zoti paska bire, dhe nese me te vertete ka atehere e kundershton kuptim ZOT.
    Ky shpjegim ishte rreth ATIT.
    Tash dalim te faza e dyte e trinitetit, tek biri i Zotit.
    Te krishteret besojn se Zoti dergoji birin ne toke qe ai te sakrifikohet per ne dhe me ane te sakrifices ti laje-pastroj gjynahet per te gjithe pjesetaret e besimit krishter. Ju lutem meditoni pak, shkencetarisht thuhet qe njeriu ka dy prirje. Prirjen e se mires dhe prirjen e se keqes, ama priria e se keqes eshte me e theksuar tek njerezit. Dhe per kete fakt ishte e nevojshme qe vazhdimisht Zoti te nderhynte tek njerezit me Profet qe prirjen per te keq se paku ta ulte. Nese besoj qe krishti i ka pastruar gjynahet tona atehere perse te ndalem nga veprat qe une kam deshire ti veproj por qe morali njerezor, arsyeja dhe ligji i kundershton, me konkretisht ka njerez qe vrasjet i quajn diqka te parendesishme do i veprojshin me deshire por frikesohen nga ligji tokesor ( ligji i vene nga njerezit ). Nese une besoj ne faktin qe jam i pastruar nga sakrifica e krishtit atehere veprimet e mija do ishin terroriste te pa drejta, ama mua nuk me mundon fakti qe jane te padrejta. Pra nese ne besojm qe Jezusi eshte sakrifikuar per ne atehere veprimi i tij direkt mbjell, forcon dhe shtyn Terrorrin, dhe me te drejt atehere do e quajsha TERRORIST, sepse po prodhon ndenja terrorre.
    Te besimi Mysliman shpjegohet qe Zoti meshiren e ka ndare ne 100 pjese, nje pjese e ka ndare ne toke dhe 99 ne Ahiret. Me ane te kesaj meshire qe ka zbritur ne toke shohim qe edhe kafshet kane meshire ndaj te vegjelve, dhe gjate levizjeve te tyre nuk i shkelin te vegjelit e tyre. Pyetja eshte nese Jezusi ishte bir i Zotit si lejoj Zoti qe roberit e tij ta mbysin te birin e tij me ane te atyre torturave jashtnjerezore duke e gozhduar. Qudit fakti se si nuk nderhyjti ne at masaker ndaj me te qmuarit te tij. Ku eshte pra meshira e Zotit ne kete rast, dhe si paten mundesi qe roberit ta mbysin djalin e Zotit.

Dhe nese me te vertet e mbyten atehere perfundoj biri i Zotit dhe njekohesisht shpirti i shejt.

Besimi: ati, biri dhe shpirti i shejt eshte direkt mister qe mendja jone nuk mund ta konceptoj.
    Pra ne kete rezyme qe e bera ku jane PROVAT< FAKTET qe artikullshkruesi i potencoj gjate shkrimit te tij rreth besimit.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    02-10-2007
    Postime
    63
    Pėrshendetje Afrim ti po thua se ai po prodhon terrorre. Nuk e di ai din fjalet e Jezusit po nese nuk i din po ti tregoj po nese i din po ti perkujtoj. Jezusi tha bekoi ata qe te mallkojn duaj armiqt tu , fal edhe do te falet nese ta hin ne njeren faqe ktheja edhe tjetren e dyta per tu shlyer mekati duhet mu kon diqka e persosur Pra Zoti mur trup njeriu erdh nepermjet Jezusit qe ta mund pushtetin e djallit ta qliroj njerzimin edhe ta hap njė mundsi te sigurt per njeriun per me ardh ne jeten perjetshme.Ti mund te thuash si mundet njeriu mu bo Zot po ta kish parasysh edhe na kshtu nuk e mendojm edhe nuk e besojm po nuk mund te thuash qe Zoti smundet mu bo njeri. Pastaj me trego ndoni profet qe ka jap siguri per jeten njeriut .Jezusi tha une jam dera edhe jeta askush nuk mundet me ardh tek ati perveq se nepermjet meje , edhe une do te jem me ju gjithmon deri ne mbarim te botes . Pastaj asht dhjata e vjeter qe tregon shum vjet ma perpara se si do te vjen edhe se si do te perfundoj jeta e tina. Pra profecit per ardhjen e tina ne dhjaten e vjeter sigurin ne dhjaten e re tregon shum qart se kush asht Jezusi. faliminderit kalofsh mir afrim zoti te bekoft

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281
    Citim Postuar mė parė nga Afrimi_F Lexo Postimin
    Nje bisede para disa kohe qe e kisha me nje pjesetar te besimit krishter u fokusuam te besimi krishter.
    Me konkretisht te besimi i trinitetit. Temen e bisedes do mundohem ta shtjelloj vetem ne kuptim.
    Bashkbiseduesi ishte student i gjuhes dhe letersis shqipe, dhe une e pyeta qka do te thote fjala ZOT d.m.th kuptimisht. Ai me dha pergjigjen duke thene qe fjala ZOT eshte nje qenie e cila nuk ka nevoje per asgje, nuk eshte i varur prej diqkaje, pra pyetje me vend. Nese pra ky eshte realiteti si pra Zoti paska bire, dhe nese me te vertete ka atehere e kundershton kuptim ZOT.
    Ky shpjegim ishte rreth ATIT.
    Tash dalim te faza e dyte e trinitetit, tek biri i Zotit.
    Te krishteret besojn se Zoti dergoji birin ne toke qe ai te sakrifikohet per ne dhe me ane te sakrifices ti laje-pastroj gjynahet per te gjithe pjesetaret e besimit krishter. Ju lutem meditoni pak, shkencetarisht thuhet qe njeriu ka dy prirje. Prirjen e se mires dhe prirjen e se keqes, ama priria e se keqes eshte me e theksuar tek njerezit. Dhe per kete fakt ishte e nevojshme qe vazhdimisht Zoti te nderhynte tek njerezit me Profet qe prirjen per te keq se paku ta ulte. Nese besoj qe krishti i ka pastruar gjynahet tona atehere perse te ndalem nga veprat qe une kam deshire ti veproj por qe morali njerezor, arsyeja dhe ligji i kundershton, me konkretisht ka njerez qe vrasjet i quajn diqka te parendesishme do i veprojshin me deshire por frikesohen nga ligji tokesor ( ligji i vene nga njerezit ). Nese une besoj ne faktin qe jam i pastruar nga sakrifica e krishtit atehere veprimet e mija do ishin terroriste te pa drejta, ama mua nuk me mundon fakti qe jane te padrejta. Pra nese ne besojm qe Jezusi eshte sakrifikuar per ne atehere veprimi i tij direkt mbjell, forcon dhe shtyn Terrorrin, dhe me te drejt atehere do e quajsha TERRORIST, sepse po prodhon ndenja terrorre.
    Te besimi Mysliman shpjegohet qe Zoti meshiren e ka ndare ne 100 pjese, nje pjese e ka ndare ne toke dhe 99 ne Ahiret. Me ane te kesaj meshire qe ka zbritur ne toke shohim qe edhe kafshet kane meshire ndaj te vegjelve, dhe gjate levizjeve te tyre nuk i shkelin te vegjelit e tyre. Pyetja eshte nese Jezusi ishte bir i Zotit si lejoj Zoti qe roberit e tij ta mbysin te birin e tij me ane te atyre torturave jashtnjerezore duke e gozhduar. Qudit fakti se si nuk nderhyjti ne at masaker ndaj me te qmuarit te tij. Ku eshte pra meshira e Zotit ne kete rast, dhe si paten mundesi qe roberit ta mbysin djalin e Zotit.

Dhe nese me te vertet e mbyten atehere perfundoj biri i Zotit dhe njekohesisht shpirti i shejt.

Besimi: ati, biri dhe shpirti i shejt eshte direkt mister qe mendja jone nuk mund ta konceptoj.
    Pra ne kete rezyme qe e bera ku jane PROVAT< FAKTET qe artikullshkruesi i potencoj gjate shkrimit te tij rreth besimit.
    I nderuar Afrim.
    Ne fillim ju pershedes per shkrimin tuaj dhe pjesmarjen tuaj ne kete teme.
    Nuk dua tju paragjykoj rreth asaj ku ju besoni. Ne lidhje me shkrimin qe ke sjelle, deshmoj se ka mjaft paqartesi dhe panjohuri. Se pari ju tham se, besimi ne Jezus Krishtin, nuk eshte i njejte si besimi ne islam, apo cdo lloj besimi tjeter. Gjithshka fillon nga Krishti. Nese e lexon me kujdes shkrimin tend, pikerisht konstaotn se ti nuk e njeh Krishtin aspak. Te njohesh Jezusin, do te thote te kesh nje mardhenie personale reale me te. Pra nuk kemi te bejme thjesht me nje njohuri historike apo biografike, te treguar qofte permes bibles, apo predikimeve te ndryshme. Njohja me Jezusin, fillon qysh nga momenti qe ti personalisht prezantohesh me te, dhe keshtu i hap zemren atij qe te vije e te banoje ne jeten tende, duke u bere Zot i zemres tende. Vetem pasi ke erdhur ne kete fakt konkret dhe real me Jezus Krishtin, do te mundesh te kuptosh plotesisht se kush eshte Jezus Krishti, dhe cfar ai beri per ty ne kryq.
    I nderuar Afrim, nese deshrion qe te njohesh vertet se kush eshte Jezus Krishti, jam i gatshem tju ndihmoj.

Dėshmuesi,

Kam studijuar plot 5 vite rreth Jezusit, dhe u binda se ai ishte njė Profet i Zotit qė ftonte nė Monoteizėm, qė askush tė mos adhurohet pėrveē Allahut, Njė dhe tė pa shoq.

Kemi qenė njė grup tė rinjėsh qė kemi kaluar kėtė proces.

Michaux!

Besimtar Katolik Maska e altint71
    Anėtarėsuar
    27-09-2008
    Vendndodhja
    Itali
    Postime
    933

Skam pa pergjigje ma tmir

Citim Postuar mė parė nga mesia4ever Lexo Postimin
    Deshmues pershendetje. Nje teme shume e qelluar.

1. Injoranca
    2. Shpata
    3. Shantazhimi
    4. Kercenimi
    5. Fajesimi i te tjereve
    6. Satanizimi i te tjereve
    7. Mohimi i se vertetes
    8. Mohimi i shkrimeve te kesaj feje nga besimtaret myslimane (kur nuk u konvenon natyrisht)
    9. Mohimi i fakteve historike qe pranohen edhe nga historianet sekulariste eminente
    10. Mohimi i doktrinave qe gjenden brenda Kuranit (p.sh. Kurani meson se te krishteret jane monoteiste, shume myslimane thone se te krishteret jane pagane).
    11. Nxjerrja e vargjeve Biblike jashte kontekstit dhe kuptimit per t’iu pershtatur qellimeve te fese islame

etj...

Ec e debato pastaj, vetem humbje kohe... pa keto islam nuk do te kishte...
    Respekt

spo shtoj asnji fjal tjeter kesaj pergjigje,shum e perpikt

Ragnald
    Anėtarėsuar
    18-06-2006
    Vendndodhja
    london
    Postime
    4,442
    perfundimisht kush fitoi?

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281
    Citim Postuar mė parė nga Michaux Lexo Postimin
    Dėshmuesi,

Kam studijuar plot 5 vite rreth Jezusit, dhe u binda se ai ishte njė Profet i Zotit qė ftonte nė Monoteizėm, qė askush tė mos adhurohet pėrveē Allahut, Njė dhe tė pa shoq.

Kemi qenė njė grup tė rinjėsh qė kemi kaluar kėtė proces.

Michaux!
    Michaux, ju pershendes.
    Nuk e di se cfar kupton ti me studimin e Jesuzit per pese vjet. Njohja e Jezusit nuk varet nga asnje studim apo qemtim njerzor. Pra me kete dua te them se, te njohesh Jezusin, nuk eshte rezultat studimesh, kerkimesh, shkollimesh, dhe rezultate te tjera njerzore. E vetmja gje ku ju nuk mund te kuptoni eshte pikerisht ky fakt. Jezusi jetoi per tridhjet vejte ne Izrael, dhe judenjte nuk e njohen se kush ai eshte, perjashto dishepujt e tij te cilet Ai i zgjodhi. Une nuk dua te paragjykoj studimet e tua apo shkollimin tend, por me duhet tju them se, rruga apo menyra me te cilen ju myslimanet kerkoni te njihni Jezusin, eshte jashte zbuleses qe Vete Perendia na e shpalos ne fjalen e tij te Shenjte, ne bibel. Nese deshiron te njohesh Jezusin, lejoje ate duke e pranuar ne zemren tende si te vetmin Zot e Perendi. Vetem pasi njeriu ben kete HAP, Jezusi hyn ne jeten e tij dhe i ZBULOHET atij. Pra zbulesa e Perendise tek njeriu, nuk eshte perpjekje dhe rezultat njerzor, por eshte meshire dhe dashuri e Perendise. Pra eshte Perendia Ai i cili i jep mundesine njeriut qe ta njohe, dhe te besoje. E shikon pra se midis besimit islam dhe atij te krishtere, ka nje kundershti mendimesh, njohurish, besim dhe rrugen per te njohur dhe bashkuar me Perendine e Vertete Jehave? Une nuk kam qellim te te gjykoj ty dhe besimin tend, kjo eshte e drejta juaj, por dua te te them se, Perendia eshte mister per njeriun, dhe qendron ne mister.
    Ka plot myslimane qe e studijojne Jezusn permes kuranit, por kjo eshte krejt e gabuar. Perse? Sepse duhet ditur se pari se cfar eshte kurani. Kurani eshte nje liber, i cili nuk ka aspak lidhje me fjalen e Perendise Jahve. Kurani nuk eshte nje shkrim i frymezuar prej Frymes se Perendise. Pra kurani per te krishteret eshte nje liber i shkrojtur nga njeriu dhe qe permban krejt kapacitetin dhe produktin njerzor. Kete percaktim nuk e jap une, kete e deshmon vete fjala e Perendise ne biblen e shenjte. Autori i kuranit ka mare pjese dhe histori te ndryshme nga shkrimi i shenjte, dhe i ka shfrytezuar ne interesin njerozr, duke e keqperdorur fjalen e Perendise. Kjo ben qe, te gjithe ata qe i besojne kuranit, te sulmojne biblen, per faktin se bibla e shpall hapur mashtrimet qe gjenden ne kuran.
    Eshte e drejta jote, qe te besosh ke te duash dhe si te duash, por ne fund e VERTETA fiton. Jezusi tha: Une jam Rruga , e Verteta dhe Jeta, askush nuk vjen tek Ati pervecse me ane time.
    Si qendron nje kuranist perballe ketij fakti qe Jezusi na deshmon, si psh ti?
    Ti e ke studiuar per pese vjet Jezusin, por edhe per 100vjet ta dtudiosh nuk do te kesh mundeis te zbulosh kete deshmi te Jezusit. Kjo sepse nuk ke aftesi ta kuptosh kete te vertete, nese vete Jezusi nuk ta zbulon. Me lejo te ta them se ku e mbeshtet kete mendim. Kete e mbeshtet ne faktin se, ju se pari nuk pranoni Atin Perendi. Se dyti nuk pranoni Birin e Perendise, dhe se treti nuk pranoni Frymen e Perendise. Pra ne total jeni JASHTE njohjes se Perendise. Pikerisht ky eshte MISTERI, ne te cilin qendron Perendia dhe kjo ben qe ju te luftoni kunder bibles, due luftuar Trinitetin, duke luftuar mesazhin e bibles dhe krejt biblen. Tani ju pyes: nga vjen kjo kundershtese dhe lufte qe ju beni ndaj bibles, a nuk vjen nga kurani? Perse kurani e lufton biblen? Kjo sepse bibla shpall dhe deshmon te VERTETEN Zotin Krisht.

NEse kurani e quan Jezusin profet, kjo nuk eshte nje merite e kuranit. Kete e kane thene judenjte qindra vjet para kuranit.

Ju e kundershtoni Jezusin Zot e Perendi. Kete e kane kundershtuar judenjte qindra vjet para kuranit.

Ju nuk e pranoni Jezusin Bir te Perendise. Judenjte nuk e kane pranaur qindravjet para kruanit.

Ju nuk pranoni ringjalljen e Krishtit. Kete e kane kundershtuar judenjte qindra vjet para kuranit.

Ja pra e gjithe kundershtesa juaj, te cilen kurani ja u meson, nuk eshte gje tjeter, vecse nje informacion qe flitej ne Izrael, qysh ne kohen e Jezusit. Po keshtu le te shohim emrat, profetet dhe disa histori te keqinterpretuara, si dhe nje sere zakonesh qe gjenden ne kuran. Qe te gjitha jane mare nga te treguarit e shkrimeve te shenjta, te cialt i perkasin Izraelit. Ja pra ky eshte kurani, dhe te them se, po ti heqesh te gjithe kete informacion qe vjuen nga izraeli, Kurani mbete thjesht nje liber edhe me i mjere. Tani perse ti solla te gjithaketo fakte. Keto ti solla qe te te them se, nese ti kerkon te studiosh Jezusin nisur nga kurani, edhe miljona e miljona vjet nuk do te arrish kure, te njohesh se kush eshte Jezus Krishti.
    Vetem nje minute nevoitet per te njohur Jezusin, nese ti e pranon ate ne zemren tende si te vetemin Zot dhe Perendi. Je i lire te zgjedhesh, por nga kjo perzgjedhje varet jeta jote e perjetshme. Ti perzgjedh Jezusin profet, kete e bene para teje judenjte. Ndersa une e perzgjodha Jezusin Zot e Perendi, kete e bene para meje apsotujt.
    Studime te mbara.

Dėshmuesi,

Sipas kėsaj qė ke shkruar ti mė sipėr, i bie se, njeriu nuk beson nė Jezusin pse ka parė argumentet pėr kėtė, mirėpo pse i ėshtė imponuar nga dikush tjetėr, nė kėtė rast sipas teje nga vet Jezusi.

Ti mua mė thua se studimet e mija janė tė dėshtuara, sepse unė nė radhė tė parė s'e kam pranuar Jezusin pėr Perėndi! Mirėpo ti me kėtė i fton njerėzit nė parazitizėm, tė mos jenė ''open-minded'' dhe tė mos studijojnė, tė mos jenė racional, tė mos hulumtojnė, se sa do qė tė kėrkojnė tė vėrtetėn, nėse fillimisht s'e njeh Jezusin pėr Perėndi, nuk ka pėr tė arritur tek e vėrteta. E vėrteta arrihet duke e kėrkuar atė, o njeri. Ajo duhet kėrkuar, ėshtė e shtrenjtė. Ai qė e kėrkon me sinqeritet edhe e gjen, o ''dėshmuesi''. Unė e kėrkova, atė s'e gjeta nė Bibėl, sepse ai ėshtė libėr i shkruar nga duart e njerėzve, siē thotė edhe Moisiu, mirėpo tė vėrtetėn e gjeta nė Kur'an, ku Zoti shpalli mėsimet e shenjta, tė mos adhurohet askush pos tė Adhuruarit tė Vėrtetė, duke treguar se ky qe misioni i tė gjithė profetėve, nga Abrahami e deri te Isai/Jezusi, e qė ky i fundit paralajmėroi pėr njė profet, i lavdėruar, gojėėmbėl, ashtu pra e quante Jezusi, Muhammedin.

Sipas teje njeriu, qoftė ateist apo i ndonjė besimi jokrishter, nuk arrin tė studijon mirė Jezusin nėse nuk ėshtė i krishterė, e ēka i thonė kėsaj? Mbyllje e mendjes dhe tė logjikuarit! D.m.th. duhet ta pranosh njė ide nė mėnyrė ta studijosh atė, e si tė pranohet kur akoma s'ėshtė studijuar, nuk njihet nga ai qė dėshiron ta studijojė qė ta njeh?

Michaux!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281
    Citim Postuar mė parė nga Michaux Lexo Postimin
    Dėshmuesi,

Sipas kėsaj qė ke shkruar ti mė sipėr, i bie se, njeriu nuk beson nė Jezusin pse ka parė argumentet pėr kėtė, mirėpo pse i ėshtė imponuar nga dikush tjetėr, nė kėtė rast sipas teje nga vet Jezusi.

Ti mua mė thua se studimet e mija janė tė dėshtuara, sepse unė nė radhė tė parė s'e kam pranuar Jezusin pėr Perėndi! Mirėpo ti me kėtė i fton njerėzit nė parazitizėm, tė mos jenė ''open-minded'' dhe tė mos studijojnė, tė mos jenė racional, tė mos hulumtojnė, se sa do qė tė kėrkojnė tė vėrtetėn, nėse fillimisht s'e njeh Jezusin pėr Perėndi, nuk ka pėr tė arritur tek e vėrteta. E vėrteta arrihet duke e kėrkuar atė, o njeri. Ajo duhet kėrkuar, ėshtė e shtrenjtė. Ai qė e kėrkon me sinqeritet edhe e gjen, o ''dėshmuesi''. Unė e kėrkova, atė s'e gjeta nė Bibėl, sepse ai ėshtė libėr i shkruar nga duart e njerėzve, siē thotė edhe Moisiu, mirėpo tė vėrtetėn e gjeta nė Kur'an, ku Zoti shpalli mėsimet e shenjta, tė mos adhurohet askush pos tė Adhuruarit tė Vėrtetė, duke treguar se ky qe misioni i tė gjithė profetėve, nga Abrahami e deri te Isai/Jezusi, e qė ky i fundit paralajmėroi pėr njė profet, i lavdėruar, gojėėmbėl, ashtu pra e quante Jezusi, Muhammedin.

Sipas teje njeriu, qoftė ateist apo i ndonjė besimi jokrishter, nuk arrin tė studijon mirė Jezusin nėse nuk ėshtė i krishterė, e ēka i thonė kėsaj? Mbyllje e mendjes dhe tė logjikuarit! D.m.th. duhet ta pranosh njė ide nė mėnyrė ta studijosh atė, e si tė pranohet kur akoma s'ėshtė studijuar, nuk njihet nga ai qė dėshiron ta studijojė qė ta njeh?

Michaux!
    Michaux ju pershendes.
    Ju gaboni qysh ne fillim te asaj qe thoni ne lidhje me biblen. Opinjoni por dhe bindja juaj ne lidhje me biblen eshte krejt e gabuar, dhe ju them se jeni nje i mashtruar nga satani, i cili e lufton me te gjitha menyrat fjalen e Perendise. Si mendon ti: nje njeri i cili e quan biblen nje ginjeshter, a do te mund ta besoje Jezusin qe bibla shpall??? Natyrisht qe jo. Pra ju fakteqesisht jeni nje i mashtruar i radhes, dhe qe deri me tash je duke ecur i sigurte drejt ferrit.

Ju pranoni nje "Jezus" te shpallur nga nje liber ( kurani), i cili nuk ka asgje te perbashket me Krishtin, Perendine e Izraelit, Izraelin dhe Shkrimin e shenjte te Perendise se IZraelit. Pra ju pretendoni se kini studiuar JEzusin prej kuranit, i cili flet reth Jezusit vetem dhjete vargje, ku nente jane mashtrim, dhe mohoni biblen, i cili ka ne thelb te tij Frymezimin e Perendise (JAHEVE), shkrojtur nga njerizt e Perendise. Mosbesimi i ketij fakti, do tju mbaje perjete ne erresire, gje qe eshte katastrofe per ju. Kjo ben qe cdo diskutim i yni rrett Jezusit, te jete i kote, pasi kurani nga i cili ti perpiqesh te njohesh Jezusin, eshte liber qe mban ne mashtrim pikerisht njerzit qe me lirine e tyre i largohen JEzusit dhe jetes se perjetshme. Ajo qe ju duhet te kuptoni eshte se, asnje opinjon dhe perfundim njerzor, nuk mund te anulloje fjalen e Perendsie, dhe ate cka Perendia beri per shpetimin e njeriut nga mekati dhe vdekja.
    Ju ftoj te lexoni nga letra e pare e kronithasve. Mbase per ju eshte nje ginjeshter, ky eshte problemi yt. Nese me te vertet kerkon te njohesh Jezusin, do te pranosh deshmine qe japin apostujt dhe Fryma e Perendise. Pra libri me te cilin nje i krishtere shpall apo flet mbi mesimin e Perendise eshte bibla. Nese do qe te flasim rreth Krishtit, ateher hap biblen dhe lexo tek 1kornth: 2: 1-16.
    Me pas diskutojme. .

Faqja 29 prej 45 FillimFillim ... 19272829303139 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Islamizmi i vėrtetė?
    Nga Iliri88 nė forumin Agnosticizėm dhe ateizėm
    Pėrgjigje: 197
    Postimi i Fundit: 22-02-2010, 16:50
  2. Pse Islamizmi dėmton Shqipėrinė
    Nga holy diver nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 107
    Postimi i Fundit: 16-12-2006, 19:23
  3. Krishterimi apo Islamizmi per ne shqiptaret..?
    Nga NoName nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 106
    Postimi i Fundit: 22-07-2006, 12:40
  4. Krishterimi dhe Islamizmi - pėrputhjet dhe shpėrputhjet!
    Nga toni77_toni nė forumin Komuniteti katolik
    Pėrgjigje: 34
    Postimi i Fundit: 07-02-2006, 11:38

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •