Close
Faqja 54 prej 119 FillimFillim ... 444525354555664104 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 531 deri 540 prej 1190
    Pasioni pėr shkencėn Maska e KILI MERTURI
    Anėtarėsuar
    23-01-2008
    Vendndodhja
    evropė
    Postime
    1,838
    Sa mir e the Aulona!

Po e vazhdoi pak , jo vetėm Berishen po edhe pse e pat kritikuar rugove , edhe ky ish-"Mesaja" tjetėr i tyre!

Kili

SHQIPĖRIA ETNIKE ĖSHTĖ GJAKU IM QĖ NUK FALET!
    Nė dreq tė mallkuar tė gjithė antishqiptarėt dhe tradhtarėt e kombit!

Anėtarėsuar
    23-01-2008
    Vendndodhja
    evropė
    Postime
    1,838
    Mbase kėrkove koment nuk ka problem.
    Shkrimi pėr Demacin do tė ishte mir tė skruhej nė temen pėr tė , sidocoftė, po filloi me shkrimin e parė:

Si e vrau veten "Mandela" i Kosovės?
    Ose: Tė gjitha mėkatet e Adem Demaēit!

Shkruan: Jusuf FERIZI

Nės e analizojmė , duke filluar nga data kur ėshtė publikuar ky shkrim (2003) tė jap pėrshtypje se ky ėshtØnjė zgjim tepėr i von nga gjumi i Jusufit.(ku ishte , pse nuk reagoi mė 1996???)
    Mos tė harrojm se Jusuf Feriz ishte gazetar nė Palestine dhe , duke pėrciellur reportazhet e tija nga tereni , nuk ki cfarė thuash mė shumė se ishte tipik komunist .

Tani , Demaci!
    Baca , nuk ėshtė se ėshtė i pagabushėm , por ai ka provuar mėnyra tė ndryshme tė tė bėrit politikė. Unė nuk po e ditkam se Demaci e paska ftuar popullin shqiptarė nė demostrata tė shkijeve , por kjo nuk do tė thot se nuk e ka bėrė atė. Do tė hulumtoi dhe do ta marr vesh, deri atėher , po e pranoi nga ky shkrim si tė vėrtet.
    Por njė gjė duhet ditur shumė kjarė , Sali Berisha as dje as sot e as kurrėn ekurrės nuk ka pasur dhe nuk do tė ket fuqi qė tė emroi kryetr tė Kosovės dikėnd , pra as Demaqin. Kjo ėshtė propagand komuniste e rugoves dhe klikės sė tijė, pa asnjė dyshim.
    Njohės tė drejt tė Demacit , e dinė se si i thirri ai shkijet vllezėr, por ne jemi mėsuar tė ngjesim bishta nga me tė gjatėt pėr tė gjithė.
    Ka shumė komente se si dhe pse ndodhen ngjarjet e 97 nė Shqipėri, ku protagonis mund tė jet edhe vet Berisha ! Edhe pse njollė e zezė pėr Republiken e Shqiptare , kombi ynė , pjesa e jonė pra Kosova pati dobi . Poqe se Berisha na paska qenė pėr blloqe sllave , ai humbi pushtetin , e ne fituam armatim .
    Kjo ėshtė tem shumė e gjėrė , por duke mos hyr nė thellėsira , desha tė konstatoi se , propaganda e shkijeve ka ditur tė luaj me ndjenjat e tona , dhe popluan edhe sot , duke e favorizuar anėn qė i shkon mė sė miri pėr shteti , e kjo ishte i nderuari &Mitrovicalia& , ana e rugoves me ishkomunistet e tjerė qė ishin pėr republik brnda jugoslavis-serbis , e asnjėher Demaci .

Mos tė harrojmė se populli ishte i bindur se liria do tė vie pa luftė!( kjo do tė ishte mrekullia e fundit e botės!!!) dhe cdo gjė qė tingllonte kah lufta ishte e frikshme . Kjo u pa sė mė miri me UCK-nė .

Dotė shkruaj edhe pėr shkrimin tjetėr , njėher tjetėr.

Tė pėrshėndes.

Kili

SHQIPĖRIA ĖSHTĖ GJAKU IM QĖ NUK FALET!

i/e regjistruar Maska e Preng Sherri
    Anėtarėsuar
    19-02-2007
    Postime
    1,274
    Miku im Mitrovicali,
    Lexova nja dy shkrime qė kishe sjellė dhe ato nga JUSUF FERIZI dhe Nexhmedin Spahiu po ashtu nga Mitrovica!
    Tek ne populli e ka njė shprehje: " Mė trego se me kė rrin tė tregoj se cili je".
    Kjo thėnje s'ka tė bėjė me Ju personalisht por me kėto dy figura qė Ju keni potencuar mė lartė.
    Kush ishte Jusuf Ferizi?
    NUk dua tė shkruaj pėr tė dhe ata qė e kanė bė kėtė por nėse jeni mbi tė dyzetat e keni tė qartė dhe nėse jeni nėn dyzetat pyet dikend tė afėrm qė tė marrėsh pėrgjigjen. Jusuf Ferizi ishte gazetar shumėvjeēar i RTP-ės i akredituar nga Komiteti Krahinor i Kosovės, anėtar i LIdhjes Komuniste tė Kosovės dhe njė kohė edhe korrespodent nga Lindja e mesme, pra nga vendet arabe me tė cilat Jugosllavia kishte mardhenje shumė tė mira!
    JUsuf Ferizi DHE Ali Alaj nė RTP ishin po njėsoj si Rrahman Morina! Jusuf Ferizit vetėm njė fjalė po tja thoje , tė keqe pėr Jugosllavin dhe Titon, ka qenė nė gjendje tė vras secilin shqiptarė!
    Ai nė vitet e tetėdhjeta, nė njė emison Televiziv ( dokumentar), gjoja kishte zbukuar se si sekretari i Pėrgjithshėm i OKBės Kurt Valdhajmi ( aso kohe ishte ai dhe nga Austria) si Oficer i SS nė Prishtinė , kishte marrė pjesė nė pushkatimin, siē thoshte Jusuf Ferizi, tė 117 Komunistėve Jugosllavė!

Zoti Mitrovicali, shkrimi qė ke sjellė nga Jusuf ferizi nuk t'ka bė fare nderė pėrkundrazi!

Kush Ishte Nexhmedin Spahiu?

Gjatė viteve tė 80-ta, pas demonstratave tė vitit 1981, Lidhja Komuniste e Jugosllavis gjegjesishtė e Kosovės, filluan t'i largojnė tė gjithė udhėheqesit nga tė gjitha vendet Publike: qė nga Drejtoret e shkollave e gjerė tek anėtarėt e Komitetit Krahinor!
    Ata qė akuzonin sa ma shumė dhe sa mė banal " irredenten shqiptare" fitonin Poste!
    Bile edhe fADIL Hoxhen e larguan ani pse ishte i tyre dhe i sollėn tėrinjtė nė pushtet si Azem Vllasin, Remzi Kolgecin, RRahman Morinen, Hysamedin Azemin etj etj.

Edhe gazmend Zajmin e larguan nga Lidhja e shkrimtarėve dhe e vunė Ibrahim Rugovėn, Ali hadrin nga Instituti i Historis dhe e zevendsuan me Zekerija Canen etj etj.

Nexhmedin Spahiu nė vitin 1986 ishte zgjedhur sekretar i Organizates sė Lidhjes Rinis sė Kosovės dhe qysh si student ishte bė anėtar i Lidhjes Komuniste.

Nė kėtė kohė kur Nexhmedin Spahiu zgjedhej anėtar i Lidhjes Komuniste Rexhep Qosja, Ali hadri, Dervish Rozhaja, gazmend zajmi, Fehmi Agani, Ekrem MUrtezaj, Muhamet Pirraku, Ukshin Hoti etj etj u deferencuan nga Universiteti me ngritjen e duarve tė atyre qė ishin anėtar tė partis sė Nexhmedin Spahiut!
    Ky nexhmedin Spahiu qė studionte nė Shkencat matematiko- natyrore vraponte nga njė fakulltet nė tjetrin pėr t'i zgjedhė sektoret e rinis Komunsite nė Universitet natyrisht sipas rekomandimeve qė merrte ai aso kohe prej gani jasharajve dhe tė tjerėve!
    Prandaj edhe shkrimi qė ke sjellė prej kėtij MIKROBI ( lexo: Nexhmedin Spahiu) qė tani iu ėshtė ngjitė pacollit pėr njė ashtė me lpirė i ka bė nderė Rexhep Qoses dhe tė kunderten, Ty si autori qė ka sjellė kėtė shkrim!

Nėse ti deshiron zoti Mitrovicalia tė sjellėsh ndonjė shkrim kritik drejtuar Qoses atherė duhet tė sjellesh shkrime nga ata qė janė sė paku tė barabart me Qosen si Kadare apo edhe akademik tė tjerė sepse shkrimet e ndonjė gazetaruci apo edhe tė ndonjė kelyshi partiak janė pėr tė krahasuar sikur forca e Luanit me lepurin!
    Rexhep Qosja duke qenė LUAN s'mund tė kercenohet apo kritikohet nga disa shkrime tė lepujve tė cilėt posa dėgjojnė gėrrhamen e Luanit pjerdhen ndėr veti!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Preng Sherri : 28-05-2009 mė 05:12
    KURR' SHQIPERI S'KAM ME T'HARRUE
    EDHE N'VORR ME T'PĖRMENDĖ KAM!

i/e regjistruar Maska e Brari
    Anėtarėsuar
    23-04-2002
    Postime
    18,826
    preng..

ke permend fehmi aganin ti aty.. jo se e don fort por si "argument" per te mbrojtur krye enveristin e kosoves rexhep qosen..

ne fakt ti preng i djallezuari.. je nder ata liste-hartuesit qe profesor aganin e kishit vnue ne rreshtat e pare per ta likujduar me atentat.. dhe keto lista nuk i denoj kurre rexhep qosja.. bile dyshoj se ai i ka dhene doren e fundit perpilimit te tyre..
    qosja nuk eshte ai trimi e luani qe e quan ti..
    ikja e tije nga kosova ne vitet kur serbia filloj masakrat.. ne format me te paftyra e pa burrnore.. nuk te lejon ty prenga i klos mejdan halitit te thuash se na qenka luan..
    luani nuk e rruan krifen e leshte rreth qafes.. sikurse miku e komisari yt sekret qose rexhepi..

te drejten per te analizuar elementet destruktive sic jane qose demaqi etjere e ka cdo shqiptar i kosoves.. pamvaresisht se ka qene ose jo antar i lidhjes komuniste..
    nese do i perjashtojme nga e drejta per te kontribuar per te miren e kosoves gjithe ish antaret e lidhjes komuniste.. athere per kosoven i bie te mendoje vetem celula enveriste me qender ne zyrih ku vegjeton ti parazit e instruktoret e saj ne hotel adriatik te llojit luan pobrat e zylyftar bushat e ramiz oriz..
    mirpo kjo nuk i mjafton kosoves..
    me kriteret tuaja.. i bie qe per kosove te mendojne vec lopet e delet e pulat e lisat e kosoves.. sepse anteresimi ne lidhje komuniste ka qen aq masiv sa nuk mundet te kuptohet thesari i inteligjences kosovare pa kete kategori..
    vet qosja yt ka qen antar i lidhjes komuniste.. dhe ishte kjo lidhje..pra antaret e saje qe mundesuan shkollimin punesimin e ushqimimin e popullit te kosoves ne 40 vitet titiste..sepse buka veshja e shkollimin nuk e beri celula enveriste ne kafiqet e zyrihut.. as ju qe me 5 franga kalonit muajt e veres ne adriatik.. te durresit.. tuj ba pallhane e spiunlliqe..

shqiptaret e anteresuar ne lidhjen komuniste kan meritat e medhaja te mbajtjes se gjalle te nje populli me buk banesa e pune e gjithcka qe ka nvoj njeriu.. e qe mbasi i ploson ato nevoja mendon dhe me tutje..

dalim tek qosja..

qosja ne 97 beri tradheti te pashembullt kombetare..
    ai nxiti shpartallimin e shtetit shqiptar.. shtet i cili kishte ne themele punen djersen e gjakun e dhjetra gjeneratave..qe nga frasherllinjte e veqilharxhet..qe nga fishtat e preng docet e deri tek inxhinieret e naftetaret e ushtaraket e epokes enveriste.. plus djersen e lodhjen e atyre te post 90 tes..

ketij mundi 100 e ca vjecar.. i vuri flaken qosja me bandat enveriste..

ai mbrriti der atje sa dhe sovranitetin e vendit e vuri ne rrezik..
    jan te dokumentuara ato dit te zeza e krejt cfar thane..ata qe e dogjen dhe ata qe deshen ta mbrojne shtetin shqiptar..

ska demagogji qe e mbulon kte o prenga i nen rrogozeve.. komisar i ningjave qe me nje dor dojcmarka vrasin Xhema e Drina..

ju e doni nji kosove gulag enverist.. por nuk ka me ju lejue bota..ne kte objektiv te erret..

kosova do eci perpara..me te gjithe.. si me ish antaret e lidhjes komuniste si me te lidhjes demokratike.. si me nacionalistet.. si me fshataret si me qytetaret e saje..
    lufta e kllasave e llojit khmer rruzho enveristo stalinist qe ju po e instaloni..nuk i duhet kosoves o prenga i sherreve..

..
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Brari : 28-05-2009 mė 09:14

i/e regjistruar Maska e Preng Sherri
    Anėtarėsuar
    19-02-2007
    Postime
    1,274
    Ti brari vet lidhesh dhe s'ka njeri qė tė zgjidh ty!
    Ty ēdo gjė shqiptare tė pengon! Te Tema pėr " josip Broz Titon" tėndė tė dashur ke shumė shkrime pozitive pėr tė, idolin tėndė dhe idolin e idolit tėndė dhe ėshtė e kuptueshme qė Ty tė pengojnė gjithė ata emra qė nga Qosja e gjerė tek Demaēi!

Nė fund tė fundit ti vet ke shkruar nė forum se " ata qė kanė vrarė Xhemajl Mustafen natėn kanė shkuar pastaj ditėn dhe kanė mbajtė fjalime para varrit tė tij"!
    Por kurrė s'u pėrgjigje se cilėt ishin ata qė kanė mbajtė Fjalime?
    KURR' SHQIPERI S'KAM ME T'HARRUE
    EDHE N'VORR ME T'PĖRMENDĖ KAM!

Anėtarėsuar
    23-01-2008
    Vendndodhja
    evropė
    Postime
    1,838
    KOMENT NĖ LIDHJE ME SHKRIMIN E NEXHMEDIN SPAHIUT!

Unė nuk e njoh personalisht nexhmedin Spahiun , por kam lexuar shkrime dhe e kam ndjekur nė TV disa herė.

Preng Sheri , kishte disa informata , qė jan tė reja pėr mua , sa i pėrket aktivitetit tė spahiut nė LKJ tė athershme.

Unė , desha tė shtoi se nga ato se cfarė kam par e lexuar nga Spahiu , mund tė them se ėshtė pak a shum kontraverzial , nuk e di sa tė duket ty , mbase po e njifshe mirė si shok gjenerate dhe nga i njėjti qytet.

Sido qė tė jet , po mė habit fakti se si merr guximin , e jo vetėm tė drejten , tė kritikoi Qosjen pėr historin e rilindjes sonė kombėtare , kur ky pra Qosje , nė mėnyr shkencore e ka studiuar at periudh . Spahiu ndoshta ėshtė ndonjė autodidakt nė histori , por mė duket mė shumė ėshtė bazuar nė ato shkrimet e kohės sė okupimit , duke lexuar gazeten "Bujku" a ndonjė gazet qė botohej nė shkini.

Nėse Spahiu ėshtė historian , dhe ka specializim rilindjen kombėtare , atėher , le tė paraqitet nė simpoziume shkencore me teza kundėr Qosjes, dhe nuk besoj se do tė mbetet pa pėrgjigje shkencore pėr ato cfrė thot.

Gazetarėt , pėr fat tė keq ndonjėher ( disa shumėher e disa gjithėher ) ndikohen nga momentet dhe pa numruar deri nė dhjet , e lėshojnė, si thot populli "baglen" kudo dhe kurdo.
    Tani , kjo bagla po qe mund tė jet e dobishme pėr boten bimore , por jo nė mes tė asfalltit, se aty nuk ka bimė.

Mbase qe po e njifke Spahiun . lute tė futet nė forum edhe ai, le ta thot mendimin e vet.

Tė pėrshėndes &Mitrovicalia&

Kili

SHQIPĖRIA ETNIKE ĖSHTĖ GJAKU IM QĖ NUK FALET!

i/e regjistruar Maska e &Mitrovicalia&
    Anėtarėsuar
    19-05-2009
    Postime
    339
    Kili. me nexhmedin spahiun kam cene ne shkollen fillore te viteve 71/78.Ne ate kohe sistemi komunist ka cene ne majen me te larte te vete.Ne pra, kjo gjenerat kem mar shum here pjese ne "sletet" per datelindjen e presidentit te atehershem Tito, mbi kry mesuesit na e vnojshim kapelat bllu me ylle,shamiat e kuce dhe qorapet e bardha deri ne ner gu.Vetem te garantoj me jete kili se as une e as Nexhmedini dhe asnjeri shoke i yne i klases nuk ka cene kur anetare i LKJ, por, a ka cene nexhmedini apo jo anetar i atehershem i lidhjes se rinise une ket nuk e di?!.Une per vete as anetare i kesaj lidhje nuk kam cene mbasi une qysh heret jam hetu nga shkolla dhe bashkesia lokale ku banojsha se shkojsha ne Xhami.Kur me kan mar shkijet atehere ne pyetje se perse une ashtu i rri po shkoj ne xhami e jo p,sh ne disko apo ne ndonje akcion rinore te punes...une u jam pergjigjur atyre atehere me keto fjal...ju se keni provu bakllavat qe u pregatitshin per bajram ne xhami se sa te embela jane, une kur po rri ngat hoxhes u kenaca tu ngrene mish me vjam te lopes dhe mish te quranit, kur po falna Zotit te madhe ne xhami dhe kur pe lus me rra shi shiu po bjen, kur pe lus qe mem desht ndonje vashe mua me dojne jo nja po shume, ku po shkoj ton pom dojn...ama vetem bre ju diqka ma keni zili...kur i tregova efendise (Hoxhes) tem se si une ua kam pergjigje "shkavellave", Hoxha jem e hupi ne ate moment abdesin tu i majte brit tu kesh me za e tu gemu "Oh , o , o Zot i madh nalma turin e te keshurit hahahahha". E n'kofte te ti puna ashtu me than shkavellat atehere ateher ce tybe edhe na mo s'kem me te vete mo kurre perse ti ashtu i rri shkon ne gjami...dhe me murren per budall...por une i kryjsha atehere ne nderkohe do punet e vogla per kombin tim pa u shku ketyre kurre mendja tu une se une to kokshna aj qe ua shkaktoj kokecarje dhe se une to kokna aj ce ua prishja rahatin dhe vellazerim e bashkiminne ket apo ne ate menyre.

Anėtarėsuar
    23-01-2008
    Vendndodhja
    evropė
    Postime
    1,838
    Tung &Mitrovicalia&

Po e filloi ketė koment duke tė falemnderuar pėr sinceritetin qė po e tregon nė shkrimet tua.

Ajo qė thoni ju nė lidhje me ato detyat qė i kemi pasur nėn rrexhimin komunist , kan qenė tė detyrushme dhe kjo nuk ka dicka pėr tė drejtur gishtin dikujt , sepse do tė qėndronim i gjith populli duke drejtuar gishtat nga njėritjetri.

Unė , sikur mund tė lexosh , nga postimi im i mėhershėm , thash se nuk e njoh z. Spahiu , dhe nė anėn tjetėr nga ajo cfarė thuani ju , besoj se si shokė shkolle do tė kishe marr vesh po tė kishte qenė ai nje antarė aktiv i lkj-sė.

Anėtar i partis komuniste tė jugosllavis kan qenė tė gjithė ata qė kan pasur punė. Ky ishte kusht deri nė vitet e 70-ta. Mė von nuk ishte kush por e dėshirushme nga rexhimi.

Pra tė ishe antarė ishte gagi-gadi kusht pėr ekzistencė .
    Tė ishe akti , ėshtė njė punė tjetėr .

Qosja ishte anėtar , por jo qė ishte aktiv por ishte rrebel. Ishte vet rugova qė i ka japur qortim partik Qosjes pėr shkak ttė rebelimit tė tij. Bile e kishtevednosur nė listen e zezė tė pėrjashtimit nga partia 8kjo do tė thot pėrjashtimi nga partia= rekomandimi i rexhimit pėr burgosje dhe marrjen e tėgjitha tė drejtave tė Qosjes).

Mė vjen mirė qė nuk paske qen antarė i asaj partie tė qorroditur.
    As unė nuk kam qen anėtar i asaj partie , bile nuk kam qen antar i asnjė partie deri me sot , edhe nuk e kam ndėrmend tė futem nė ndonjė parti nė tė ardhmen e afėrt.

Ajo cfarė spjegoni pėr strategjinė e tė mashtruarit tė policisė , ishte njė aftėsi e jotja pėr tė shmangur atė dorė tė zezė nga puna e juaj , dhe kjo mendoj se ishte njė armė qė njė pjesė e popullates e kan pėrdorur kundėr rexhimit pėr t`u shpėtuar masave qė mund tė pėrdoreshin ndaj tyre.

Nuk mė the gjė nė lidhje me atė se cfarė mendoni pėr disa qėndrime kontradiktore tė z.Spahiut ? qė unė mendojs se i kam vėrejtur nė shkrimet dhe paraqitjet e tija nė publik, qė mund ta bėjn tė dyshimt shkrimin e tij ndaj Qosjes.
    As nuk mė the se a ka studiuar ai historinė kombėtare?

Kili

SHIPĖQERIA ETNIKE ĖSHTĖ GJAKU IM QĖ NUK FALET!

i/e regjistruar Maska e &Mitrovicalia&
    Anėtarėsuar
    19-05-2009
    Postime
    339
    I nderuari kili
    Ai me sa jam une i informuar ka studiuare Matematiken dhe eshte berr dr. se qysh ja arriti deri te ky titull une smundem me kon i mencem?!. Ai nuk ka studiuar zyrtarisht historine kombetare ,por privatisht kete e ka studiuar dhe ka qene gjithehere i etur per dijuni sa i perket historise kombetare.Nexhmedini ka qene gjithehere nje djalosh i urte dhe fisnik, ka qene nje djalosh i cili e respektojke shum vehten e vete por, ai ket respekt ka ditur gjithehere ta manifestoj edhe tek ata njerez te cilet ishin intelektualisht te zhvilluar.Nexhmedini eshte ritur me liber ner jastak.Shum shum ka lexu dhe ate ce e ka mesuar e ka mesuar gjithenjehere si nje definicion te gatshem, ashtu siq ishte ai definicion dhe une per ket atehere ate shume e kam kritikuar edhe neqoftese ai ka qen nxenes shembullor ndersa une si nje nxenes i cili mezi u kopercatke per nje dysh note kaluese.Me beso kili edhe aje kish pase shume qka te tregoj per mua qe ti barkun e kishe majte tu kesh.Kili, une sa kam qene i deshperuar ateher me I.Rugoven dhe sa jam sod aq per hater te popullit qe e ka deshte ate mua mu dufte qe edhe une me deshte.E sa i perket Qosjes, qendrimi i Nexhmedinit dhe te Barrit mua nuk pom jepin shans qe une te n'xe qendrimin pozitiv ndaj Qosjes, perse, te na kili thote nje fjal popullore "Kure te thojn dy vete se je i pit kapu per duvari". Mua personalisht Qosja me duket teper nacionaliste sesa demokrat-Simbas meje nacionalizmi i tepruar nuk mundet te jet ne nje binare me demokracine.Nacionalistet e duan vetem perkatesin e tyre nacionale e kombetare derisa Demokratet e duan sistemin dhe frytet civilizuese te cilat tentojne qe qdo njeri pamar parasyshe perkatesin e vete fetare apo nacionale te perparoj dhe qe te ai te zhvillohet nje nergji pozitive dhe asesi negative, qe te jete i devotshem dhe frytedhenes ne rethin ne shoqerin ku aje jeton dhe punon.Plurarizmi politik i asaj kohe ka qen mu kjo rryme e cila ka pas deshir we mbi ate ndjenjen nacionaliste ta vnoj vlerat civilizuese te qdo njeriu dhe shoqerie e qe ky tentim simbas kuptimit tim e ka emrin Demokraci d,m,th nje jete te lumtur per te gjithe njerezit pe perseris pa mar parasyshe perkatesin e tyre fetare dhe kombetare...dita dites kili miku ime i nderuar perkatesia yte apo e imja fetare dhe ajo kombetare nuk luan me kurfar roli tek te tjeret por, se ti dhe une qka dijme te punojme dhe ato pare qe i fitojme a dijme ti kursejme apo jo?!...ne zhvillimin ekonomik te nje vendi lypen arhitekta, inzinjera, zanatli etj dhe keta dhe vetem keta e bejne me punen e tyre zhvillimin ekonomik te vendit te tyre e vendi yne, kosova jone shqiperia jone nuk mundet te zhvillohet ma qendrime dhe fjalime te zjarta patriotike por me pune dhe vetem me pune.Kili, ky eshte mendimi im...une ma shum sdi dhe jam i vetedijshem qe ketu dikushe do te me shaj se une sto kokna nacionalist apo patriot...dhe une per vehten time lutoj qe te jem siq kam qene gjithehere vetem nje njeri me plotkuptim te fjales dhe asgje tjeter ma shum apo me pak.

i/e regjistruar Maska e Brari
    Anėtarėsuar
    23-04-2002
    Postime
    18,826
    Mua personalisht Qosja me duket teper nacionaliste sesa demokrat... shkruan mitrovicalija.. ktu ma siper..

kurse brari shkruan.. se qosja nuk eshte as demokrat as nacionalist..

pse..

sepse nje demokrat njeh voten e popullit..
    qosja nuk e ka njohur voten as te popullit ne shqiperi as te popullit ne kosove..
    kur populli atje ka votuar dike qe qosja nuk e do.. ai i eshte vesulur popullit me fjalet me te felliqura..
    qosja nuk eshte as nacionalist..sepse nje nacionalist kurre nuk do deshironte nje 97- te vlore e tepelene e sarande e berati..ku shtetit i vihet zjarri.. e jo vetem zjarri por kur i vihet ne rrezik sovraniteti.. e qosja ishte ne shtab te organizatoreve nxitesve e pergtitesve te revolucionit anti-kombetar (komb-nacion) te 97 tes..

ne demokratet e nacionalistet i kemi bere m.unė qoses..se eshte provuar..
    ai eshte thjesht nje fanatik i selim rozit..

ne se doni me dit kush eshte selim rozi..ju a kallxoj..

..

mjafton nje mikro fakt..
    a nuk e vini re se qosja po hesht per rrugen ebashkimit
    po plas nga marazi..

cfar doni ala me e kuptue qosen..
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Brari : 02-06-2009 mė 00:38

Tema tė Ngjashme

1. Rexhep Mitrovica
    Nga PORTI_05 nė forumin Elita kombėtare
    Pėrgjigje: 13
    Postimi i Fundit: 06-04-2011, 08:15
  2. Pėrgjigje: 63
    Postimi i Fundit: 24-01-2010, 21:51
  3. Akademik REXHEP ISMAJLI:Zhvillimet...e gjuhės standarde
    Nga Harudi nė forumin Gjuha shqipe
    Pėrgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 13-05-2005, 19:57

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •