Close
Faqja 52 prej 119 FillimFillim ... 242505152535462102 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 511 deri 520 prej 1190
    i/e regjistruar Maska e &Mitrovicalia&
    Anėtarėsuar
    19-05-2009
    Postime
    339
    Kili, ne regull atehere e kam nje pyetje per ty...mbasi Rugova eshte siq te ka bindur Rexhepi!...a mundesh bre Burre mem thon te drejten...perse Rugova i fitoi zgjedhjet e para mbas lufte a?....mos vall per ty edhe populli kosovar na qenka si rugova...a e formoi Rexhepi partin e vete ne ato zgjedhje a?...a votoi kush per to a?

Pasioni pėr shkencėn Maska e KILI MERTURI
    Anėtarėsuar
    23-01-2008
    Vendndodhja
    evropė
    Postime
    1,838
    Pėrshėndetje &Mitrovicalia&

Flm pėr pyetjen.

Ka dallime tė mėdha nė mes asaj reales dhe asaj mashtrueses.

Populli i Kosoves nuk ėshtė si rugova , por ėshtė manipuluar nga ai dhe ishkomunistet e tjer bashkėpuntor tė tij.
    Duke e ditur se njė pjes e vogel epopullit mori pjesė nė luftė , dhe nga frika se do tė shifen me sy tė keq , ata pra populli votoi atė qė ishin kundėr luftes dhe pėr bashkqeverisje me serbin . (lufta speciale e ish.komunistėve , duke mbjellur frikė nė popull , pėr fat tė keq ngadhnjeu)
    Shiko sot , nga ai grup injėrzve ėshtė krijuar njė "komb" i ri , qėpo e quajn veten kosovarė.
    Kėto mbetje komuniste , antishqiptare po bėjn cmos qė tė humbet shqiptarizmi nė kėto troje arbėrore.

Qosja nuk ka hy nė zgjedhje pėr tė fituar , por pėr t`u dhėnė popullit njė alternativ tė drejt.

Le tė bėhemi real , pra , tė flasin si thot populli "ka del shpirti" , populli ynė shumė mė leht beson nė rrena e mashtirme se sa nė tė vėrteten.
    Kėto jan arsyet e fitores sė mashtrimit dhe korrupcionit nė Kosovė.

Besoj se jeeni i kėnaqur me pėrgjigjen!

Kili

SHQIPĖRIA ETNIKE ĖSHTĖ GJAKU IM QĖ NUK FALET!
    Nė dreq tė mallkuar tė gjithė antishqiptarėt dhe tradhtarėt e kombit!

i/e regjistruar Maska e Preng Sherri
    Anėtarėsuar
    19-02-2007
    Postime
    1,274
    Citim Postuar mė parė nga &Mitrovicalia& Lexo Postimin
    Kili, ne regull atehere e kam nje pyetje per ty...mbasi Rugova eshte siq te ka bindur Rexhepi!...a mundesh bre Burre mem thon te drejten...perse Rugova i fitoi zgjedhjet e para mbas lufte a?....mos vall per ty edhe populli kosovar na qenka si rugova...a e formoi Rexhepi partin e vete ne ato zgjedhje a?...a votoi kush per to a?
    Duhet tė dallosh dy gjėra: trurin e njė kombi dhe politiken e njė pjesė tė kombit!
    intelegjenca punon pėr kombin dhe njerzimin - Politika pėr vete dhe mė shumė kundra njerzimit!
    Tomas Edisoni, Gutenbergu, Luj pasteri, Pol sartri, Xhems vATI, Albert Ajnshtajni, Teodor Drajzeri, Belli, s'kanė qenė kurrė president shteti dhe as deputet parlamenti!
    Por ata janė tė respektuar nga i gjithė populli i tyre megjithatė nė kohėn nė tė cilėn kanė jetuar kanė kritikuar ose mė mirė me thėnė kanė dhjerė nė politiken e shtetit tė tyre dhe ata qė kanė udhėheq politiken!
    Tė njejtėn gjė ka bė Rexhep Qosja por Rexhep Qosja ka pas tė bėjė me mendsin komuniste tė atyre qė kanė qenė tė regrutuar tė mos mendojn me koka tė tyre por me koka tė partis dhe tė liderit tė partis!
    Kur rexhep Qosja ua ka kritikuar partin dhe liderin - antaret pa koka kanė kėrcyer vik pėrpjetė se " pse po kritikon ai tė parin e partis"!

Kur, ta zėmė Sartri ka kritikuar tė parin e partis apo edhe Presidentin e shtetit i tėrė populli ka thėnė: " shtttt, po flet sartri dhe ai kėto punė i di mė mirė se ne sepse ka titull ndėrsa ne fshatarėve dhe tė pashkollėve na mashtrojn lehtė"!

Mjerisht Ibrahim Rugoven e kanė mbrojtė kjo kategori e njerezve tė painformuar sepse ai nė botėn akademike ėshtė shikuar me dyshim qė nga Rektor Statovci e gjerė tek studentėt e 1 tetorit tė vitit 1997!
    Zgjedhjet i ka fituar nė venecuel edhe Hugo Chavezi po kjo s'do tė thotė qė ai ėshtė udhėheqes i mirė!
    Nė fund tė fundit zgjedhjet e para nė Kosovė tė pas luftės ishin tė dirigjuara nga OESB-ja!
    KURR' SHQIPERI S'KAM ME T'HARRUE
    EDHE N'VORR ME T'PĖRMENDĖ KAM!

Anėtarėsuar
    19-05-2009
    Postime
    339
    Tė nderuar ti Kili dhe ti Preng Sheri, nė vitet e 89 apo te 90-ės s'ėm kujtohet mir kur u regjistrua zyrtarisht LDK nė federatėn e atėhershme sllave , tė tjera parti ilegale kan vepru nė Ilegalitet siq ishte LPK, Lpksh e disa tė tjera.Kur ne ate kohe I.Rugova i dėnojke hapturazi veprimet ushtarake sllave sikurse edhe vrasjet qe jan ber ndaj popullates se pambrojtur civile, atėher unė dhe jo vetėm unė pos I.Rugovės unė kuren e kurres ne TV se pash qe ta denoj Rexhep Qosja apo Demaci keto bisha te egerta sllave.Hajd mos te zgati...jan tubu nje her do aktivista te studenteve ne Xhamin e fshatit Barre te rethit te Mitrovices dhe disa drejtues te larte te LDK-es nga prishtina e nder keta ka qene edhe Rexhepi...folshin qysh me ja bo me shka a me bo keshtu a ashtu, o Burra ren skeni kur ja nisi Rexhepi me fol ja nisi sa mujke mi ra podit me dorre tu thon...Me ta veq lufte lufte edhe asgje tjeter, ata qetniket tjeter gjuh se kuptojn perpos krismes se pushkes, kur e ndegjojshim na te tjeret atehere Rexhepin se qka folke ateher nje pjese e madhe nxoni mu elektrizu, kur e pavi Rexhepi se cfar reakcioni shkaktoi te masa me ket fjalim te tij, aje ateher u terhjek pak dhe u zbut.Burra ren skeni kur uji ner sjetell sem ka shku si atehere, jo qe pata frig te dal ne mal dhe te luftoj por u ngrita ne kemb dhe pa leje iu drejtova Rexhepit me keto fjal...O ti zotni Profesor, per qe dal une tash ne mal dhe ja shpalli serbis luften dhe qe masandej te vritem se kam gajle bre burre se Allah-u vec ni dek ma ka dhan se jo dy deka, por qka do te boj une more zotni ne coftese policia ma rethon katundin me gra bura plec e femi e ma cojn mua ne mal nje zedhenes te tyre i cili do te me thot ja dorezou ja krejt katundin kena me pushkartu e masakru...e ti zotni qe po lyp luft kallxom mua tash qa me bo, se ce besen e Allahut dhe te shqipetarit po ta dho pa dal tash une ne mal tyben e kam lon vec ti zotni nmujsh me ma mar katundin tem dhe me ma cu ne Tirane...mu mbushen syt me lot dhe s'mujta mo me fol...atėhere u elektriuzuan keta te LDK tu ju drejtu atina me tone te ashpra dej sa njoni su qu e tha...Tjeter sna ka mbet vec me ngu I.Rugoven na e kena zgedh dhe rendi eshte na edhe me ngu se qka po na thot aje...atehere qashtu ja bom...e te kishim ngu atehere Rexhepin besomni bre Burra shum shum vrasje ishin bo saqe Bota sot ishi mir me neve apo ndonje qytet tanin e jo me srebrenicen e Bosnjes.Me Besoni Burra ket u tregova qka kam vet perjetu e jo qka kam lexu neper libra a gazeta.

Anėtarėsuar
    19-02-2007
    Postime
    1,274
    Mitrovicali,
    Kur nė vitin 1989 Ibrahim Rugova e rexhistrojke partin e tij nė federaten Jugosllave me program pėr ruajtjen e Jugosllavis dhe kur nė Kosovė vriteshin shqiptarėt si nė Kosovė po ashtu edhe nė armatėn Jugosllave, rexhep Qosja sė bashku me bashkėshorten e tij, jo qė i dėnonte ato por merrte pjesė nė varrimin e tyre duke i ngushlluar familjarėt e tyre qė nga sallagrazhda e Fadil vatės e gjerė tek varrimi i ushtarit fatmir Krasniqi nga prishtina!
    Por Rexhep Qosja dhunėn serbe nuk e dėnoj vetėm nė ato vite zotėri por ai kėtė gjė e bėri edhe nė vitin 1981 ku u solidarizua me demonstruesit dhe dėnoj dhunėn shtetėrore!
    pas viteve 1981 kur u bė diferencimi nė tė cilin mori pjesė vet Rugova besoj qė duhet ta dini qė:
    Tė gjithė shqiptarėt u larguan nga institucionet dhe nė vend tė tyre u emeruan po ashtu shqipetar dhe ata mė tė zėshmit nė dėnimin e studentėve:
    U largua Ali hadri nė vend tė tij u emėrua Zekerija cana qė denonte dhe distancohej nga ēdo gjė shqiptare

E larguan gazmend zajmin dhe kur u propozua ANTOn PASHKU pėr t'u zgjedhur nė Krye tė Shkrimtarėve, Lidhja Komunsite intervenoj dhe thanė: " Jo sepse ai gjatė fushatės pėr tė dėuar " uirredentistėt" nuk ishte treguar sa duhet aktiv dhe pėr kėtė ata propozuan Ibrahim Rugovėn i cili konsiderohej aso kohe si figurė shumė e pėrshtatshme ideologjikisht pėr komitetin Krahinor qė tė merrte Lidhjen e Shkrimtarėve!
    Sė paku dihet qė Ibrahim Rugova kurrė nė jetėn e tij s'ka marrė pjesė nė varrimin e asnjė shqiptari qė ėshtė vrarė nga policia Serbe; s'ka vizituar kurrė asnjė familje pėr ta ngushėlluar sikurse qė s'pertonte asnjėherė tė ngushllonte serbėt pėr ēdo fatkeqėsi tė tyre! Zotėri,
    Rexhep Qosja ėshtė kalorėsi i Fundit i Rilindjes sonė Kombėtare dhe kur flet Ai i tėrė Kombi duhet tė ndalet dhe tė mendojė!
    Ashtu siē ndahen e mendojnė amerikanėt, anglezėt, francezėt kur flasin akademikėt e tyre e sidomos letrarėt e tyre!
    Mjerishtė Rexhep Qosja vepron dhe punon nė njė mjedis tė cilėt vetėm nė vitin 1970 pas njė lufte skenderbejane arriten tė hapen Universitetin dhe shi me kėtė, vėshtirė ėshtė pėr njė Intelektual tė kritikoj Politiken kur Popullsia ma tepėr se gjysma e pashkolluar akoma ( fatkeqesisht) mė shumė dėgjojnė Politiken se sa Intelegjencėn, shkencėn!

Anėtarėsuar
    19-05-2009
    Postime
    339
    Eu Preng, per keto qe su kon I.Rugova kure ne ndonje varrim te nderit te kombit me ke edhe mu deshimtare, edhe atehere edhe sod bile mua kur e kjarte su kon kjo sjellja e tij, une si nje njeri me jo aqe shum shkoll do ta shqyrtoj edhe nje here mir e mir keto qe mi tregove ti Preng se qe besa une keto atehere si kam dit perpos kesaj qe ai nime ska mar pjes ne keto varime.
    E keshtu bre Preng kur dikushe me fol me argumente me nje gjuhe civilizuese si ti, ateher une nalna dhe kujtohna e jo si do do qe mu drejtojshin me perbuzje e ofendime.

Anėtarėsuar
    19-02-2007
    Postime
    1,274
    Citim Postuar mė parė nga &Mitrovicalia& Lexo Postimin
    Eu Preng, per keto qe su kon I.Rugova kure ne ndonje varrim te nderit te kombit me ke edhe mu deshimtare, edhe atehere edhe sod bile mua kur e kjarte su kon kjo sjellja e tij, une si nje njeri me jo aqe shum shkoll do ta shqyrtoj edhe nje here mir e mir keto qe mi tregove ti Preng se qe besa une keto atehere si kam dit perpos kesaj qe ai nime ska mar pjes ne keto varime.
    E keshtu bre Preng kur dikushe me fol me argumente me nje gjuhe civilizuese si ti, ateher une nalna dhe kujtohna e jo si do do qe mu drejtojshin me perbuzje e ofendime.
    Jo i nderuar s'kam nevojė tė drejtohem jo me rastin tuaj por as me rastin e tė tjerėve me pėrbuzje dhe ofendime!
    Unė vetėm desha tė them qė tė nderojmė atė pak intelegjencė qė kemi sepse pėr t'i krijuar ata popullit tonė i ėshtė dashtė mund dhe sakrificė!
    besoj qė keni dėgjuar qė thonė ( pėr filan intelektualin) se e eØma ka dal pėr t'kėrkuar kafshatėn e bukės derė mė derė pėr me mundur me shkolue tė birin apo tė bijėn!

Sot ta zėmė, nė pushtetin e sotshėm dhe kushtet e reja profesor Esat Stavilecin i cili me disa paraqitje tė tija po tregon se si nuk duhet vepruar dhe se cilat janė gabimet qė po i bėjmė!
    IntelektualeØt e kanė pėr detyrė qė tė jenė zėri i ndėrgjegjės sė kombit karshi Politikės!
    Unė besoj qė pajtohesh me mua qė; Politika e ka pėr detyrė qė popullin mos ta informojė mirė qė pastaj e njejta Politik tė mbetet nė Pushtet teksa Intelektuali e ka pėr detyrė tė kritikoj ēdo Politik qė nuk punon nė favor tė Kombit!
    Pėr atė arsye ata qė mirren me politik quhen Politikan dhe militojn nė parti Politike ndėrsa Intelektualėt janė kryesisht tė fushave tė ndryshme tė Shkencės, artit e mė tutje!
    Sot kemi qeverisjen Thaqi!
    Po supozojm qė, njė nga akademikėt tanė del me kritik drejtuar qeveris Aktuale!
    Ēfarė duhet ne tė bėjmė?
    ta linēojmė menjėherė akademikun tonė sepse e kritikoj qeverin e cila i ka simpatit tona!
    Mendoj qė Jo!
    Nėse qeveria nuk mendohet pėr kritiken qė i vie nga njė akademik atherė sė paku ne Populli duhet tė mendohemi dhe tė themi; " aty ka diēka!
    Besoj qė po mė kupton se ēfarė dua tė them!

Anėtarėsuar
    23-01-2008
    Vendndodhja
    evropė
    Postime
    1,838
    Tung &Mitrovicali&

Mė vjen mirė qė solle at takim kėtu nė forum.

Me ato cfarė tregove ti , nuk the asgjė tjetėr pėrvec asaj cafrØkam thėnė edhe unė .

E para:
    Qosja nė mėnyr tė hapur , pra nė popull ka ngrit zėrin kundėr okupatorit srbo-sllav ( e jo vetėm me vepra tė shkruara!)

E dyta:
    Propaganda e ish-komunistėve , asaj klike antishqiptare nė krye me rugoven , kan futur nė palcė friken nė tė gjitha shtresat e popullates , pėr tė mos u ngirtur kundėr rregjimit. kjo luftė e njohur si luftė speciale , me presion psikologjik - frika nga vdekja/vrasjet masive , duke u premtuar liri pa luftė (rrenė!)

Besoj se po kuptohemi.

Tė pėrshėndes.

Kili

Anėtarėsuar
    19-05-2009
    Postime
    339
    I Nderuar Kili, po kuptohemi qe besa edhe mir, kur folim pa inat dhe me argumentet qe jan te vertetuara atehere ska vend per moskuptim

Anėtarėsuar
    23-01-2008
    Vendndodhja
    evropė
    Postime
    1,838
    Duke tė pėrshėndetur &Mitrovicali& , desha vetėm tė shtoi se jam gjitmon pėr tė dialoguar me kėsi kushte.

Le tė pėrpiqemi tė sjallim argumenta dhe mendime tonat pa hy nė sulme personale.
    Nuk ėshtė qėllimi tė bindim njėri tjetrin, le tė ndryshoj mendja jon nga argumenti.

Edukat ėshtė kur pa marr parasysh se a pajtohemi a jo me ato cfarė i thomė njėri-tjetrit , reagojm me vullnet tė mirė.

Tek e fundit ne as qė mund tė zgjidhim problemet e botės duke biseduar kėtu, por kemi rast tė mėsojm dicka, tė dim si mendon dikush tjetėr pėr qėshtjet e njėjta. Dallimet na bėjn mė tė ditur dhe pse jo tė mendojn ndryshe duke marr parasysh atė se cfrė thon tė tjerėt , nėse e shofim tė arsyeshme.

Me tė mira !

Kili

Tema tė Ngjashme

1. Rexhep Mitrovica
    Nga PORTI_05 nė forumin Elita kombėtare
    Pėrgjigje: 13
    Postimi i Fundit: 06-04-2011, 08:15
  2. Pėrgjigje: 63
    Postimi i Fundit: 24-01-2010, 21:51
  3. Akademik REXHEP ISMAJLI:Zhvillimet...e gjuhės standarde
    Nga Harudi nė forumin Gjuha shqipe
    Pėrgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 13-05-2005, 19:57

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •