Close
Faqja 9 prej 31 FillimFillim ... 789101119 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 81 deri 90 prej 310

Tema: Adem Demaēi

i/e regjistruar Maska e firaku
    Anėtarėsuar
    03-04-2008
    Vendndodhja
    Nen qiell
    Postime
    660
    Citim Postuar mė parė nga xxSamirxx Lexo Postimin
    O Zotni , tu rrit mendja dhe veq vazhdo ashtu se mir punėt ke mi pas.Mu tut njeri ėshtė njė gjė normale , e ti qė s'po tutėsh prej asgjėje...e ki respektin tim...lumi ti pėr veti dhe pėr trimnin tėnde.
    O i nderuar ketu nuk behet fjale per trimerin time tenden apo te ndonje tjetri qe shpreh mendimet e veta ne kete Forum te respektuar.
    Duke shpreh mendimet dhe duke fole realitetin nuk frigohet me duket askush ti i nderuar nese tutesh aq leht me vjen keq, ne te ardhmen me Ty do shkruaj me bute.
    Shpesh REALITETI eshte i frigshem ndoshta per ndonjerin ketu por duhen te mesohen me gjerat e verteta.
    Edhe nje here po e perserise se trimeria e Baces Adem ne periudha te ndryshme te kohes eshte per shume kende per tu deshiruar,por ja qe rralle kush e posedon.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga firaku : 18-05-2009 mė 16:49

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-05-2009
    Postime
    17
    me fal firaku vetem une se pata me ty por me ket Llapi

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-05-2009
    Postime
    17
    firaku, une gjat gjithė jetės sime jam tut vetėm qė mos po gaboj dikund moralisht, qė mos t'i hyj dikujt na hak , qe mos te reagoj ndonjehere jasht kontrollit tim , une vetem per ket tut di se i tutem Zotit q'em ka fal.Nuk e kam ndje vehtėn kurre ndonje trim....vetem edhe nje guxim qe e lyp logjika ime kurre sem ka munguar.

i/e regjistruar Maska e shalja1
    Anėtarėsuar
    18-05-2009
    Postime
    427
    Citim Postuar mė parė nga lum lumi Lexo Postimin
    Adem Demaci , pėrsonalitet karizmatik nė politikėn shqiptare; Mandela i Europės; tėrė jetėn ia kushtoi cėshtjes sė tė drejtave nacionale tė shqiptarėve qė kishin mbetė padrejtėsisht nėn sundimin e eger nė ish-Jugosllavi; fitues i cmimit "Saharov"; pėrfaqėsues politik i UCK-sė; autorė i romanit "Gjarprinjtė e gjakut"; ndėr protoganistėt kryesorė tė zhvillimeve politike nė Kosovė , sidomos nė dekadėn e fundit.

Kjo, pra ishte njė pėrmbledhje me pak fjalė pėr tė, me shpresė se do mė plotėsojnė diskutuesit tjerė nė FORUM.
    nderlidhja shekullore e aspirantve dhe veteranve patriotik shqipetar

i/e regjistruar Maska e &Mitrovicalia&
    Anėtarėsuar
    19-05-2009
    Postime
    339
    Si e vrau veten "Mandela" i Kosovės?
    Ose: Tė gjitha mėkatet e Adem Demaēit!

Shkruan: Jusuf FERIZI

Ēdo regjim i Shqipėrisė londineze qė nga shpallja e pavarėsisė sė atij gjysmėshteti shqiptar (1912) e deri mė sot, pėr sa i pėrket Kosovės nuk u pozicionua drejt ashtu siē e meriton ēėshtja e Kosovės. Pėr mė tepėr, duke filluar nga Lufta e Dytė Botėrore e kėndej, zgjidhja e problemit tė Kosovės, herė-herė, mori edhe kahje tė atilla qė shpienin hapur drejt asgjėsimit tė plotė tė problemit tė quajtur Kosovė.

Kush deshi tė na dėrgojė nė Beograd?

Siē dihet, Partia Komuniste e Enver Hoxhės i shėrbeu besnikėrisht tezės sė njohur serbo-ruse sipas sė cilės ēėshtja e Kosovės vritet mė sė lehti nėse ajo asgjėsohet nė Tiranė. Verbėri ndaj kėsaj teze tė rrezikshme, nė njė moment, shfaqi edhe Sali Berisha, pas pėrmbytjes sė diktaturės nė Shqipėri. Si president i Shqipėrisė (nėntor 1996), si duket pėr tė shmangur vėmendjen e shqiptarėve tė katandisur nė krizen e madhe qė kishte kapluar Shqiperinė, ai mobilizoi tė gjitha mediat qė i kontrollonte nė njė propagandė gebelsiane pėr t'i ngritur shqiptarėt e Kosovės nė mbėshtetje tė demonstratave tė "demokratėve" tė Beogradit. Duke qenė nė sinkron tė plotė me Sali Berishėn, Adem Demaēi ftoi shqiptarėt e Kosovės qė "njė pėr njė" tė shkojnė nė Beograd pėr tė mbėshtetur Drashkoviēin kundėr Millosheviēit. Nė atė nėntor tė zgjedhjeve nė Serbi (1996), qytetet e Shqiperisė ishin stolisur me reklama e pano "demokratėsh" serbė, me posterė tė Drashkoviēit e tė Gjingjiēit, tė cilėve, shqiptarėmjerėt u brohorisnin sikur tė ishin shpėtimtarėt e tyre. Nė shėrbim tė zgjedhjeve nė Serbi ishte venė tėrė shtypi demokratik dhe majtist i Tiranės, si dhe mediat majtiste tė Prishtinės. Tėrė ajo tiradė e shfrenuar, tėrė ajo propagandė ēmendurakėsh, tėrė ajo mbėshtetje proserbe qė bėhej nė Tiranė nė atė nėntorin e ftohtė tė vitit 1996, s'ishte gjė tjetėr pos dėshmi e gjallimit tė njė lidhjeje tė kahershme komuniste-gjenetike tė enveristėve me rankoviēistėt e Beogradit. Nė ato pėrpjekje ēmendurakėsh tė Tiranės pėr mėnjanimin e Rugovės nga skena politike e Kosovės, nga rruga e tij autoktone pėr pavarėsinė e Republikės sė Kosovės, Sali Berisha tentoi hapur qė nė krye tė Kosovės tė nxjerrė "radikalėt" e tipit demaēianė, ata "radikalė" pra tė cilėt qė moti kishin dhėnė shenja se do tė pranonin zgjidhjen e problemit tė Kosovės nė kuadėr tė ish-Jugosllavisė. Dhe ky vrap i madh qė kishte ndėrmarrė Qeveria Demokratike (!) e Tiranės, pėrfundoi nė nėntor 1996, kur Sali Berisha ia uroi Adem Demaēit detyrėn e "presidentit" tė Republikės sė Kosovės. Ky ishte njėri prej mėkateve tė para qė bėnte Adem Demaēi qė nė ditėt e para kur kishte filluar tė merrej me politikė.

Fundi i pėrvojės sė hidhur historike

Duke pranuar kėtė "detyrė" nė Tiranė, Demaēi as qė donte tė lodhte kokėn se si do tė reagojė elektorati i Rugovės. Fatmirėsisht, falė vetėdijėsimit kombėtar tė shqiptarėve tė Kosovės as Demaēi nuk u zgjodh "president" i Kosovės, as shqiptarėt e Kosovės nuk shkuan nė Beograd pėr
    t'u "solidarizuar" me "demokratėt" e Serbisė, siē i ndėrsenin Demaēi, Surroi dhe projugosllavėt e tjerė shqipfolės. Shqiptarėt e Kosovės nuk e kishin vėshtirė tė kuptojnė se "drita e lirisė" qė ua trumbetonte Demaēi, e cila do tė vinte pas ngjarjeve "tragjike" tė Beogradit, "drita e lirisė" qė do tė vinte nga "vėllezėrit" serbė, siē i quante "Mandela" ynė banorėt e kėtij shteti fqinj, ishte "dritė" e njė vdekjeje tė paparė qė do ta pėrjetonin shqiptarėt duke vrarė veten me dorė tė vet ashtu siē e vrau veten Adem Demaēi. Nė kėtė mėnyrė, elektorati i Rugovės, nėpėrmjet institucioneve qė i kishte zgjedhur me votėn e lirė, i tregoi Tiranės zyrtare se pėrvoja e hidhur historike, kur udhėheqja e Tiranės ka llogaritur tė marrė dhe tė mbajė pushtetin nė Shqipėri duke sakrifikuar Prishtinėn, edhe pse ėshtė ende e freskėt, nuk mund tė funksionojė mė dhe askush nuk mund tė llogarisė mė pėr tė qeverisur Shqipėrinė stabile pa llogaritur mirė edhe nė njė qėndrim tė drejtė dhe tė sinqertė ndaj vullnetit politik vetėvendosės tė shqiptarėve tė Kosovės
    "B.sot", 22 maj 2003

i/e regjistruar Maska e Llapi
    Anėtarėsuar
    08-08-2002
    Postime
    10,979
    sa mire qe po tregon
    qe i perkrah keta te ish UDB-es ti breee
    po ti e din ma mire se une se kush ka qen jusuf ferizi
    dhe sa gjat ka qendrue neper bot kinse si gazetar i tanjugut jugosllav
    a ne realitet ka qen edhe spiun i UDB-es
    e sidomos ne lindjen e afert
    heee kujtoi kujtoi ato kohra
    veq kujtoi njiher e jo ka dhjetra her se po e dhi.en krejt
    veq nejse prej tanjugu e nasha borbes i kie keto
    nuk flliqen ma shum jo
    "B.sot", 22 maj 2003 haaaaaaa
    hulumtoje pak dhe e shef se sa here e kan postue
    bashkpuntoret tu me pare ket postim ketu
    them tut se ne nji legen hani
    Do t“i luftoj spiunet dhe tradhtaret e kombit deri ne vdekje.

i/e regjistruar Maska e &Mitrovicalia&
    Anėtarėsuar
    19-05-2009
    Postime
    339
    une keto postime i bera qe te mesoj prej anetareve te tjere te ketij forumi se sa eshte krejt ky postim i vertete.Te mallkuar kofshin krejte ata bashkpuntoret e UDB-es, dhe se mu personalishte s'em intereson as Ivan Rugova e ase Thaqi yte qe po ma con deri ne cielle, mua personalishte me intereson vetem populli dhe kombi shqipetare, liria dhe pamevaresia, liria dhe demokracia per te cilen ky kombe aqe flijoi...e ti the qafen edhe kryt tat sa te duash se kush jam une dhe se qfare jam une...problemi yte eshte kjo...problemi ime personal eshte t'a ruaj pastertin time personale shpirterore fetare dhe kombetare e ti veqe shkreto sa te duash.

i/e regjistruar Maska e shalja1
    Anėtarėsuar
    18-05-2009
    Postime
    427
    Citim Postuar mė parė nga &Mitrovicalia& Lexo Postimin
    une keto postime i bera qe te mesoj prej anetareve te tjere te ketij forumi se sa eshte krejt ky postim i vertete.Te mallkuar kofshin krejte ata bashkpuntoret e UDB-es, dhe se mu personalishte s'em intereson as Ivan Rugova e ase Thaqi yte qe po ma con deri ne cielle, mua personalishte me intereson vetem populli dhe kombi shqipetare, liria dhe pamevaresia, liria dhe demokracia per te cilen ky kombe aqe flijoi...e ti the qafen edhe kryt tat sa te duash se kush jam une dhe se qfare jam une...problemi yte eshte kjo...problemi ime personal eshte t'a ruaj pastertin time personale shpirterore fetare dhe kombetare e ti veqe shkreto sa te duash.
    lexo per qendrimet e demaqit nga zvonko l letica iburgosur per mas pok ne lepogllav shqipetari patriot per ju eshte vetem i vdekuri evoluimi i njeriut eshte absurd nese demaqi eshte trdhtar sipas jush tita eshte patriot shqipetare

i/e regjistruar Maska e Drenica 97
    Anėtarėsuar
    19-07-2009
    Vendndodhja
    KOSOVE
    Postime
    1,092
    Kur ta citosh JUSUF FERIZIN eshte mire te tregosh kush ishte ky Ferizi,se shumica e forumistve jane te rinje e nuk e njohin,ky ishte korrospondent i RTP ne lindjen e aferme,na e sillte konfliktin Arabo-Izraelit ku Arabet ishin engjuj e Izraelitet djalli,mos harroni se ne ate kohe ne lindjen e aferme dergoheshin gazetaret me te besueshem te sistemit Jugosllav,ne ket periudh "gazetar" ne lindjen e afermeishte edhe Jevgeni Primakovi kryespiuni Sovjetik.E ky far Ferizi i perkdheluri i sllavokomunistve e fyen Adem Demaqin duke e quajtur pro jugosllav,radikal,duke then se i ndersente Shqiptaret qe te marrin pjes ne protesta e zgjedhje Serbe,Adem Demaqi nuk i ndersen Shqiptaret ,se nuk i konsideron qen qe ti ndersei,e Ferizi na ka konsideru te tille dhe na "ndersente"kunder Izraelitve.

mall Maska e bili99
    Anėtarėsuar
    05-04-2007
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    1,804
    Adem Demaci ka pasur biografi atdhetare gjithe jeten pra, kredibilitet kombetar dhe nje legjitimitet te pergjithsuar shqiptar jasht Shqiperise administrative ,bile edhe per te bere gabime ne deklarata politike, edhe thirrje per te perkrahur nje te keqe me te vogel se bisha Millosheviq, sigurisht per nje ndryshim ne Serbi qe do te leftesonte dhimbjen tone ne luften finale me Serbine...dmth ai ka pasur qellimet fisnike ndaj kombit vet gjithmone kete edhe kur ka qene "i kuq","i verdhe "apo " i kaltert " sic perflitet neper gojat shqiptare, kete ia thote dedikimi jetesor i tij per ceshtjen kombetare shqiptare...
    Por , ky Jusufi gazetari i Jugosllavise i perdredh disa deklarata dhe i perdor ne konotacion qe ai vete i deshiron (per te diskredituar nje personalitet gjitheshqiptar) sigurisht qe do te jete perplasje personale dhe e ben me paturpsi gazetari lanson nje te pavertete per nje te vertete qe dihet boterisht.

Sa per emisionet speciale per Sabra dhe Shatila ,dhe kur raportonte per konfliktin izraelito-palestinez ,ka bere disa reportazhe relativisht te mira,une i kam percjelle disa(eshte e vertete se ishin masakra ndaj popullit palestinez).(une nuk do ta quaj proarab ose arab per ate ,sic ben ai me Adem Demacin)
    Me duket se edhe vajzen e vet e pagezoi Palestina ky gazetari yne dhe nuk jam kunder vajzes ,eshte zgjedhje personale dhe une perkrah shtetin e Palestines gjitheashtu.

me nderime,
    bili99
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga bili99 : 20-07-2009 mė 16:21
    I Ilirides jam Iliri,
    dhe i lire dua me mbet.
    Per cfardo xhevahiri,
    Shqiperine se jap per jete

Faqja 9 prej 31 FillimFillim ... 789101119 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Vetėvendosja proteston dhunshėm kundėr planit tė Ahtisarit
    Nga Alienated nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 769
    Postimi i Fundit: 02-01-2008, 08:50
  2. Demaēi jep dorėheqjen nga bordi i RTK-sė
    Nga mani nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 16
    Postimi i Fundit: 16-01-2004, 14:32

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •