Close
Faqja 0 prej 77 FillimFillim 121050 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 770
    ...beyond Maska e Alienated
    Anëtarësuar
    19-09-2005
    Vendndodhja
    Cassiopeia Constellation
    Postime
    3,139

Lëvizja VETËVENDOSJE

Te nderuar antare!

Levizja VETEVENDOSJE e udhehequr nga Albin KURTI gjate ketij viti ka udhehequr levizjen JO NEGOCIATA - VETEVENDOSJE!

Protestat e tyre shume shpesh kane qene te ndryshme dhe te dhunshme ne disa raste. Nuk dua te futem me thelle sepse s'e kam ndermend te flasim ketu per menyren si kane protestuar ata ne te kaluaren, por dua te diskutojme dicka per te tashmen dhe per te ardhmen!

Gjate Dites se Flamurit VETEVENDOSJE goditi me boje te kuqe institucionet e Kosoves, e cila edhe pse pak e dhunshme mund te llogaritet si proteste e drejte qytetare. Ne fakt, sikur mos kishte xhama te thyer do ishte shume me mire.

Ka me shume se dy muaj, ne nderkohe, qe GRUPI NEGOCIATOR i Kosoves ka mbyllur perfundimisht NEGOCIATAT duke mos lene hapesire tjeter per te negociuar me serbet. Tani ka ngelur vetem te presim propozimin e Ahtisaarit.

A ju duket e drejte te vazhdohet levizja JO NEGOCIATA - VETEVENDOSJE ne nje kohe qe Grupi Negociator ka mbyllur perfundimisht negociatat dhe s'pranon te flase me me Beogradin mbi ceshtjet teknike e politike?

A mendoni se Albin KURTI e perdor VETEVENDOSJEN per qellime personale per te permbushur ambiciet potenciale politike?

Pres mendimin tuaj mbi keto dhe te tjera qe mund te lindin gjate zhvillimit te ketij debati.
    Koha është e maskarenjëve
    Por atdheu i Shqiptarëve

Fine Wine Maska e ildushja
    Anëtarësuar
    06-12-2002
    Vendndodhja
    Rr. A Kasemi, N'ajër
    Postime
    832
    Nuk di shume mbi kete teme, por ne politike mendoj qe duhet te ket GJITHMONE vend per negociata, kjo eshte per te mbajtur paqen.
    "and..nothing makes us so lonely... as our own secrets..."-Nebelstern

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    04-02-2006
    Vendndodhja
    kosov ku nuk ka rrym
    Postime
    19

perkryer

une personalisht i ndjeki me vemendje aktivitetet e VETVENDOSJE-es dhe e admiroj veprat e tyre sepse ne nje fare mënyre po na i qel sytë se qfar jon ka bojn apo te them ma mire se si po shitet vendi yne per asgje keshtu qe edhe vet jom njera prej antarve te Vetvendosjes keshtu qe eshte mir qe te ket perkrajen e te gjitheve qe e dojn te miren e Kosoves

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    04-02-2006
    Vendndodhja
    kosov ku nuk ka rrym
    Postime
    19
    por jo si negocijatat qe po zhvillohen ne KOSOV sepse ketu po bohet pazarllëku për shitjen e KOSOVES e jo per PAQE ne vend

i/e larguar Maska e dibrani2006
    Anëtarësuar
    29-01-2006
    Vendndodhja
    Europe
    Postime
    2,693
    Vetevedosje eshte nje gje shume e qelluar sepse edhe ne shtetet te tjera ka kesi lloj organizate, qe normalisht duhet te pranohet edhe nga populli sepse populli eshte ai qe duhet te vendos per te ardhmen e shtetit dhe jo te tjeret, te tjeret jane te ardhur sikurse ne diaspora qe jemi te ardhur ketu ne keto vende edhe nese jemi shume te larte ne fuksione por me then te verteten fjala me e embel eshte e aty qe vertet eshte vendasi i çdo shteti e pra dua te them MJAFT na kane mesuar te huajt dhe na kane komanduar me shekuj per nje te ardhme e nje populli qe ka vuajtur dhe derdhur gjak per kete toke, ne duhet te VETVENDOSIM vetem.

Pra ne duhet te vetevendosim vete, urime Albin Kurtit mund te them se eshte intelektuali me inteligjent prej te gjitheve atyre qe bejne blablabla ne qeverine kosovare vetem mbushin gjepat asgje tjeter me shume.

Mençuria nderton nje kombe Albin Kurti e ka mençurine.

Habitem shumë kosovarë si e cmoni kaq shumë Albinin? Unë për veten time nuk e kuptoj dot dhe s'e marr dot vesht me kë është ai? Të shahen ata që jua hoqën serbin nga shtëpia, vetëm atë dhe VETËVENDOSJEN e shoh. Me kë janë vallë ata? Mos duan që të kthehet serbi prapë? (Se s'ma zë goja të them mos janë me serbin?!!)
    "Projekti 21" nuk i bën reklamë vetes, afirmon të tjerët!

Kështu është kur tjetri ta sjellë lirinë, mik i dashur

..., sepse populli eshte ai qe duhet te vendos per te ardhmen e shtetit dhe jo te tjeret, te tjeret jane te ardhur sikurse ne diaspora qe jemi te ardhur ketu ne keto vende edhe nese jemi shume te larte ne fuksione por me then te verteten fjala me e embel eshte e aty qe vertet eshte vendasi i çdo shteti e pra dua te them MJAFT na kane mesuar te huajt dhe na kane komanduar me shekuj per nje te ardhme e nje populli qe ka vuajtur dhe derdhur gjak per kete toke, ne duhet te VETVENDOSIM vetem.

Pra ne duhet te vetevendosim vete, urime Albin Kurtit mund te them se eshte intelektuali me inteligjent prej te gjitheve atyre qe bejne blablabla ne qeverine kosovare vetem mbushin gjepat asgje tjeter me shume.

Mençuria nderton nje kombe Albin Kurti e ka mençurine.[/I][/QUOTE]

================================================== ====
    Kështu si ti injorantët mendojnë. Të kujtohen pamjet nga televizori kur hynë forcat e natos në Kosovë me çfarë dashurie i priti populli. Ju duhet ta kuptoni një herë e mirë se mos të ishin ata "të tjerët" siç po i quan ti, asnjë shqiptar nuk do të mbetej në Kosovë. Po të jeni pak më të mencur mund të keni shumë përfitime nga të huajt!

i/e larguar Maska e dibrani2006
    Anëtarësuar
    29-01-2006
    Vendndodhja
    Europe
    Postime
    2,693
    Citim Postuar më parë nga karkaxholli
    ..., sepse populli eshte ai qe duhet te vendos per te ardhmen e shtetit dhe jo te tjeret, te tjeret jane te ardhur sikurse ne diaspora qe jemi te ardhur ketu ne keto vende edhe nese jemi shume te larte ne fuksione por me then te verteten fjala me e embel eshte e aty qe vertet eshte vendasi i çdo shteti e pra dua te them MJAFT na kane mesuar te huajt dhe na kane komanduar me shekuj per nje te ardhme e nje populli qe ka vuajtur dhe derdhur gjak per kete toke, ne duhet te VETVENDOSIM vetem.

Mençuria nderton nje kombe Albin Kurti e ka mençurine.[/I]

Kështu si ti injorantët mendojnë. Të kujtohen pamjet nga televizori kur hynë forcat e natos në Kosovë me çfarë dashurie i priti populli. Ju duhet ta kuptoni një herë e mirë se mos të ishin ata "të tjerët" siç po i quan ti, asnjë shqiptar nuk do të mbetej në Kosovë. Po të jeni pak më të mencur mund të keni shumë përfitime nga të huajt![/QUOTE]

Karkalec. E din ti se une jam injorant e pra te gjithe Shqipetaret qe vetetvendosin qenkemi injorante ashtu mendon ti nuk e njeh ti Albin Kurtin jo djale Mjafti ne Shqiperi per ke lufton per ti apo per Saliun apo Ramen qe me duket pak sa jo normale qe vetem ne Shqipetaret nuk kemi drita uij dhe nje jete si duhet prandaj vendos vetem nuk ke çka na tregon injorancen tende sepse edhe luftat i pame nuk ke se ç'na tregon kush na liroi.

Nuk pyete njeri si ke qene por si je.

Citim Postuar më parë nga dibrani2006
    [/COLOR]
    Kështu si ti injorantët mendojnë. Të kujtohen pamjet nga televizori kur hynë forcat e natos në Kosovë me çfarë dashurie i priti populli. Ju duhet ta kuptoni një herë e mirë se mos të ishin ata "të tjerët" siç po i quan ti, asnjë shqiptar nuk do të mbetej në Kosovë. Po të jeni pak më të mencur mund të keni shumë përfitime nga të huajt!

Karkalec. E din ti se une jam injorant e pra te gjithe Shqipetaret qe vetetvendosin qenkemi injorante ashtu mendon ti nuk e njeh ti Albin Kurtin jo djale Mjafti ne Shqiperi per ke lufton per ti apo per Saliun apo Ramen qe me duket pak sa jo normale qe vetem ne Shqipetaret nuk kemi drita uij dhe nje jete si duhet prandaj vendos vetem nuk ke çka na tregon injorancen tende sepse edhe luftat i pame nuk ke se ç'na tregon kush na liroi.

Nuk pyete njeri si ke qene por si je.[/QUOTE]

Kam pasur shumë admirim për Albinin, por ishte kërric fare. Mos harro Dibrani ashtu sic po flet ti duhet ta kishit fituar luftën vetë. Prapë po ta përsërit: Ai ( ata) që është kundër Amerikës a focave që jau sollën lirinë, ata janë me Serbinë. Këtu të con logjika e thjeshtë. S'e bombarduan ata Serbinë gjakatare për të ju lënë prapë nën serbi, o trutharë! Është bindja ime, po dolën sot forcat e huaja, serbin nesër e keni aty. Prandaj mblidhni mendjen! ( Prandaj kështu e logjikoj unë, kur them: ata që s'i duan forcat jashtme që ju shpëtuan, kë donë tjetër vec Serbisë?) shnet lol!
    Përshëndetje,
    Karkanxholli
    Ndryshuar për herë të fundit nga projekti21_dk : 17-12-2006 më 23:10

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    12-12-2006
    Postime
    20

Post Shkrime nga Albin Kurti

Paragrafi hyrës

Shkruar nga Albin Kurti

Në faqen e internetit të OKB-së, në linkun http://www.un.org/apps/news/story.as...&Cr=kosovo&Cr1 është i postuar një njoftim i datës 30 nëntor me titull “Shqiptarët e Kosovës, Serbia akoma ‘diametralisht të kundërt’ për të ardhmen e krahinës – Annan”. Në këtë njoftim theksohen elemente të konsideruara si të rëndësishme nga raporti i fundit i Kofi Annan-it. Nuk më bëri përshtypje as raporti i Annanit dhe as trajtimi që i bëhet atij. Shumë më esencial është vetë paragrafi hyrës i këtij njoftimi. Në vijim ai është dhënë i plotë dhe i përkthyer.

Qeveria e shqiptarëve etnik të Kosovës dhe Serbia mbesin ‘diametralisht të kundërt’ në pikëpamjet e tyre për statusin e ardhshëm të krahinës serbe, të cilën e kanë drejtuar Kombet e Bashkuara prej se forcat perëndimore i larguan trupat jugosllave në vitin 1999 gjatë luftimeve etnike, sipas raportit të fundit mbi këtë çështje të Sekretarit të Përgjithshëm Kofi Annan të publikuar sot.

Shumica dërrmuese e njerëzve nuk e lexojnë raportin e Annanit por këtë njoftim që parafrazon çështjet kyçe të tij. Dhe, shumica dërrmuese që e lexojnë këtë njoftim nuk arrijnë tek paragrafi i tretë apo i katërt meqë e braktisin leximin për të kaluar në ndonjë faqe tjetër interneti hapjen e së cilës e prisnin ndërkohë. Kjo shpërfaq rëndësinë e këtij paragrafi hyrës në të cilin janë tri gjëra thelbësore të cilat flasin pakrahasimisht më shumë sesa që mund të duket në shikim të parë.

Së pari, qysh në fillim thuhet ‘Qeveria e shqiptarëve etnik të Kosovës’ pavarësisht faktit se Korniza Kushtetuese ua garanton një vend ministror komunitetit serb e po ashtu një tjetër atyre nga komunitetet tjera pakicë. Korniza Kushtetuese, e këtillë siç është, në parim i cenon edhe ato kinsezgjedhje që bëhen pikërisht nëpërmjet këtij parapërcaktimi. Qeveria përherë është detyrimisht qeveri e koalicionit. Ky formulim u pat pranuar nga të gjitha partitë politike të Kosovës në mënyrë që përbërja e qeverisë duke qenë gjithnjë multietnike të mund të quhet Qeveri e Kosovës dhe të pasqyrojë unitetin e Kosovës. Përkundër këtij koncesioni të këtyre partive politike, vetë Kombet e Bashkuara që e sollën nga lart Kornizën Kushtetuese, Qeverinë e Kosovës tash e quajnë ‘Qeveria e shqiptarëve etnik të Kosovës’!

Së dyti, në këtë njoftim Kosova emërtohet si krahinë serbe. Pra, nuk thonë as ‘krahina e Serbisë’ por ‘krahina serbe’! Kosovës ia mveshin predikatin ‘serbe’ mu ashtu siç bën Beogradi. Kësisoj, shqiptarët dalin të huaj për Kosovën dhe Kosova e huaj për ta. Mbi këtë premisë, synimi i negociatave aktuale qartësohet: si të akomodohen 2 milionë shqiptarë në tokën që s’është e tyre duke e pranuar ata këtë fakt, por, edhe me sa më pak dhembje (për rajonin)?

Dhe, së treti, lufta çlirimtare në Kosovë quhet ‘luftime etnike’. Përveçqë fjala ‘luftime’ nënkupton diçka që cilësisht nuk arrin të quhet ‘luftë’, kjo do të thotë që sipas tyre karakteri i luftës ishte etnik. A ka shfajësim më të mirë për Serbinë dhe posaçërisht për regjimin e Milosheviqit sesa ky?! Pra, nuk masakroheshin e pushkatoheshin masivisht shqiptarët e Kosovës si rezultat i politikës militariste dhe agresive të Serbisë me në krye Milosheviqin, por shqiptarët e serbët vriteshin ndërmjet vete! Ky është kuptimi i drejtë i shprehjes së gabuar ‘luftime etnike’.

Asnjëra nga këto tri emërtime nuk është e rastësishme. E përbashkëta e këtyre është synimi politik të cilit po ia trason rrugën edhe gjuha e përdorur: po përgatitet terreni për ndarjen e brendshme territoriale dhe etnike të Kosovës. Andaj decentralizimi, pasojat e të cilit do t’i vuajmë përgjatë këtij shekulli të ri, është bërë prioritet. Negociatorët kosovar vazhdojnë t’i përshëndesin të gjitha njoftimet, deklaratat dhe raportet që vijnë nga UNMIK-u e OKB-ja. Zaten, ata janë përshëndetur me qytetarët e Kosovës. Qytetarët s’kanë zgjidhje e zgjedhje tjetër përpos të përshëndeten përfundimisht me ta. Për hir të vetes por sidomos për hir të fëmijëve të tyre.

Faqja 0 prej 77 FillimFillim 121050 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Çamëria
    Nga artur në forumin Bashkëpatriotët e mi në botë
    Përgjigje: 137
    Postimi i Fundit: 21-04-2010, 17:31
  2. Mocioni, Berisha flet për gjithçka, por jo për Fazlliç
    Nga njemik në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 47
    Postimi i Fundit: 19-12-2008, 10:44
  3. A po realizohet teoria e konspiracionit hebre?
    Nga DEN_Bossi në forumin Problematika shqiptare
    Përgjigje: 9
    Postimi i Fundit: 20-11-2006, 12:27
  4. Gjergj Kastrioti sipas pikëpamjeve antishqiptare
    Nga Davius në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 77
    Postimi i Fundit: 28-04-2006, 12:45
  5. Kryeministri i Kosovës jep dorëheqjen
    Nga rudo në forumin Portali i forumit
    Përgjigje: 227
    Postimi i Fundit: 14-11-2005, 08:52

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •