Close
Faqja 8 prej 19 FillimFillim ... 67891018 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 71 deri 80 prej 189
    i/e regjistruar Maska e beni33
    Anėtarėsuar
    27-04-2008
    Postime
    4,230
    o vllezer shqiptar kjo dote thot se ende nuk jemi te pavrsuar dhe sovran e qeveritaret jo qe nuk paten kuzim dhe ndjenja me u gezuar publikisht ata as qe nuk shkuan ne shqiperi ne diten e hyrjes se shqiperis ne NATO-
    KURSE NE SI QYTETAR TE KOSOVES DUHET TE VEDISOHEMI ENDE DHE TE JEMI MIRNJOHES SHTETIT TON SHQIPERIS DHE TE KETHEJM KOKEN MBRAPA DHE TE KUJTOJM SE KU ISHIM GJAT LUFTES SA TE DEBUAR GJETEN STREHIM NE SHQIPERI NE SHQIPTARET E KOSOVES DOTE VUAJM ENDE SE PSE NUK JEMI MIRNJOHES

/\/€√έя D|€
    Anėtarėsuar
    22-03-2009
    Vendndodhja
    n\a
    Postime
    26
    Po mire mo, kot per muhabet, ta bej nje pyetje une, si thoni?

Kur Kosova shpalli pavarsine, e festa buciste ngado, e nuk kish shqiptar qe mos ndjente gezim, me thoni ju mua, a vajti ndonje nga politikanet shqiptare ne ate fest madheshtore, aq, vetem sa per sy e faqe, jo me teper?!
    Se nuk mbaj mend gje ore, jo per dicka tjeter.

Vetem mos me thoni budallalliqe si te tipit, derguan mesazhe urime apo ku di une.
    Politikanet shqiptare nuk kane bere asgje ne krahasim me ate cka duhej te benin per Kosoven. Pra, mos u hidheroni per gjera koti qe nuk zen vend.
    Te festosh se u antarsove ne nje organizat terroriste te licensuar!!!
    Interesante.

i/e regjistruar Maska e Bardhi
    Anėtarėsuar
    06-09-2002
    Postime
    708
    Shqiperia ne Nato, eshte e arritura e shekullit per te gjithe shqiptare. Mos festimi nga Kosovaret ne menyren qe eshte dashur, ndoshta mund te justifikohet se po thone qeveritare se eshte shtet i ri, ose sikur femiu 1 vjeqar. E rendesieshme eshte se eshte bere mire.
    =================
    JU NJE HAP - PUNA DY...

Lux Libera Nos Maska e Shkelqesia_E_Tij
    Anėtarėsuar
    23-09-2002
    Vendndodhja
    Where ladies pray the God
    Postime
    1,028
    Citim Postuar mė parė nga Apollyon Lexo Postimin
    Shum bukur.. Edhe neve skishim asnje perfitim nga pavarsia juaj, po ja qe e festuam me teper se ju ate dite te shenuar per Kosoven. Po gjithsesi, topi eshte rrumbullak, edhe kto gjera nuk harrohen.

Njoh shume shqiptare qe ne date 17 shkurt dolen te paret me flamurin kuq e zi kryeqytetve te Europes te festonin pamvaresine e Kosoves dhe tashme jane bere pishman: Pse !?

Sepse nga Kosovaret (shteti i tyre) kane ngelur shume te zhgenjyer ne 2 detaje:

1. Ne deklaraten e pamvaresise krimineli, me falni u ngaterrova, kryeminstri Thaēi nuk denjoi te pershendeste qofte edhe njehere sakrificen e Shqiperise ne vitin 1999.
    Sa te shkruter e kane memorien politikanet e Kosoves !?

2. Ishte anetarsimi i Shqiperise ne NATO. Degjova ne media vetem deklaraten e AAK dhe LDK, nga te tjere asgje !!!!

Dhe mos justifikoni jo kemi EULEX-in jo leshin a ku di une !!!

Ato vende te EULEX-it pranuan Shqiperine ne NATO ashtu siē nuk hezituan te njohin pamvaresine e Kosoves, por qenka mese vertete ajo shprehja e Konices:

Armiku me i madh i shqiptarit eshte vete shqiptari !!!

Blossoms of heaven, Ashes of hell...

i/e regjistruar Maska e SERAFIM DILO
    Anėtarėsuar
    06-01-2008
    Postime
    7,780
    Citim Postuar mė parė nga DeuS Lexo Postimin
    Shqiperia me ne fund, anetaresohet ne NATO!
    Rendesia dhe vlerat e kesaj ngjarje historike per Shqiptaret, tashme eshte permendur dhe ster-permendur ne shume tema te ndryshme ketu, prandaj nuk po e zgjas dhe po dal menjehere tek pyetja ime:

Si shpjegohet qe Kosova nuk festoi absolutisht fare?!

Nje atmosfere komplet ndryshe ne Maqedoni, ku shqiptaret atje edhe pse akoma jo te lire, festonin sot dhe si gjithmone prane Shqiperise se Madhe, mendoj se hareja dhe dimensioni i festes, nuk ndryshonte aspak nga vellezerit e tyre ne Shqiperi!
    Varret,nga"polici",ka polic qe i kuptojn "gjerat" me vonese.(ne pergjithesi disa shqiptar).
    Ka dhe "polic",qe nuk arrin,thjeshte,ti kuptojn.(ne pergjithesi disa kosovar).

Lux Libera Nos Maska e Shkelqesia_E_Tij
    Anėtarėsuar
    23-09-2002
    Vendndodhja
    Where ladies pray the God
    Postime
    1,028
    Citim Postuar mė parė nga SERAFIM DILO Lexo Postimin
    Ka dhe "polic",qe nuk arrin,thjeshte,ti kuptojn.(ne pergjithesi disa kosovar).
    Hera e pare qe me ke pelqyer Sero, por byroja s'na lejoka me te dhene Reputacion.

Nje here tjeter me kismet

Blossoms of heaven, Ashes of hell...

i/e regjistruar Maska e SERAFIM DILO
    Anėtarėsuar
    06-01-2008
    Postime
    7,780
    Citim Postuar mė parė nga Shkelqesia_E_Tij Lexo Postimin
    Hera e pare qe me ke pelqyer Sero, por byroja s'na lejoka me te dhene Reputacion.

Nje here tjeter me kismet ;)
    I kemi qare hallin,gjith jeten,"policave" kosovar.
    Tani ti qajme prap hallin,se nuk festojne?

(Duhet mbedhur byroja,per te bere nje plenum,per policat)

Citim Postuar mė parė nga DeuS Lexo Postimin
    shigjeta..

Une te erdha ne shtepi, por siduket paske qene te aneksi duke skuqur specat se nuk te pash gjekundi

Mendimet e chinos, te cilat mi permende serisht, i lexova..por perseri justifikim!

Ajo Kroacia (per ju qe keni harruar Shqiperine e te kaluaren) nuk eshte njelloj me ne, sidomos per pretendimet qe kemi, percarjen territoriale qe kemi dhe kanosjen qe rrezikojme nga vendet perreth, apo dhe ato afer Oqeanit te Ngrire. Prandaj, qellimi im eshte se zeri duhet te na degjohet gjithmone, te bashkuar dhe me nje qellim. Nuk duhen anashkaluar evenimente te tilla, sepse nuk eshte lapsus, por nje neglizhence politike qe per mendimin tim tregon shume...

Per te te bere nje krahasim te thjeshte, me Kroacine, nivelin ekonomik, ushtarak, social dhe territorial te tyre, mjafton te kujtosh ato 'bunkeret' tane qe kishin zaptuar cdo pellembe te tokes, per tu ruajtur ndaj sulmeve agresore te armikut pra! I harrove bunkeret? Kjo ishte Shqiperia dhe sot eshte ne NATO. Prandaj per ne, ishte arritje goxha e madhe, ndersa per Kroacine nje proces politik. Nuk merrnin buken me rracion kroatet para ca vitesh dhe nuk conin edhe femrat ushtare, neper zbore. Mos bejme sikur harruam tani, sepse na coi babi ne Amerike dhe u asimiluam aq shpejt sa harruam te kaluaren.

Per arsyen tjeter qe jep, akoma jam i paqarte dhe i rezervuar. Dmth, ti thua qe cdo reagim apo veprim, mund te jape pershtypjen e nje 'Shqiperie te Madhe' dhe kjo nuk na intereson ne keto momente?! Tani na hoqe trurin fare, sinqerisht. Jo sepse nuk jam ne gjendje te kuptoj ate politike te holle qe duhet ndjekur dhe qe ti atje pertej kompjuterit ke pershtypjen qe e njeh me mire dhe tund koken ne heshtje ne ndjenje keqardhje per ne qe nuk ja kemi haberin gjasme, por sepse refuzoj te pranoj argumentat qesharake dhe shabllon, nderkohe qe me veprimet tona, pra qe Shqiperia po ben, ne u kemi treguar tere Botes komplet te kunderten...psh:

• Ato kosovaret dhe ajo UCK, me c'flamuar luftoi dhe per cilin flamur dha jeten?
    • Sa depo armesh u zbrazen dhe u cuan ne Kosove (nga Shqiperia) per ti dhene zjarrin luftes?
    • Hapen kufitjte mes Kosoves dhe Shqiperise, qe shqiptaret te jene te bashkuar dhe pa pengesa..
    • Vazhdojne punimet ne autostraden qe do pershpejtoje lidhjen mes vendeve dhe do mundesoje Kosoven..
    • Shqiperia i dhuron Kosoves porte detare per tu perdorur respektivisht ne nevoje te saj!
    • Etj etj etj...

Ju beni lojra fjalesh dhe gjithmone i shmangeni fajit e fajtoreve. Pa lidhje, thjeshte justifikime. Ne kemi bere dhe vazhdojme te bejme reagime apo veprime, sic e quan ti, duke i treguar botes e serbeve qe jemi Shqiperi e Madhe (dhe reagime per flagrante se keto qe te permenda, nuk eshte e celebruara per NATO) ti me thua qofte me rigon!

Qe anetaresimin ne NATO, kryeministri yne, zoti Berish-Kafsha, e egzagjeroi ne festime, e super-mbivleresoi ne vlere dhe e ilustroi me imazhin e tij prej heroi neper Media..kjo eshte e vertete dhe ne te gjithe e dime (pervec asaj katunarise qe kishin paguar per te marr pjese ne miting te sheshi) se e beri per qellim votash, sic ka bere gjithmone, duke mos ftuar as opoziten ne kete rast, por prape une jam i zhgenjyer nga reagimi i Kosoves. Dhe kam pershtypjen qe ne vitet e vijojne, nese gafa te tilla do vazhdojne, zhgenjimi do jete me mesim-dhenes.

Per nje gje (jashte temes) jam i pa-informuar une:

Beri gje referendum Shqiperia per anetaresimin ne NATO?
    U morr mendimi i popullit apo prape lugen drejte dhe haje..?
    Une, personalisht, jam pro NATO-s dhe e quaj si nje hap te rendesishem politik, ushtarak por ne menyre indirekte dhe prosperativ per ekonomine, prandaj pyetja eshte per qellime informatimi me teper!

Une edhe sikur te vazhdoj me debate, edhe sikur te marr edhe ndonje deklarate personale nga Sejdiua apo Thaci pse nuk u bene me shume festime qeveritare ne Kosove dhe perseri te thuash -" nuk jam i sqaruar/pergjigje shabllone/justifikime.." Vetem te thuash qe argumentat jane justifikime, nuk i ben ato vertete justifikime
    Kohet kane ndryshuar, nuk jemi me ne kohen e shperthimit te depove dhe trazirave. Jemi ne kohen kur nje shtet i dyte me etnicitet shqiptar po perpiqet te njihet ligjerisht i pavarur. Prandaj termi "Shqiperi e madhe" nuk mund te krijoj te njejtin efekt duke u perdorur nga grupet antishqiptare. Si shtet i pavarur (per arsyet qe permenda ne postimin e meparshem) Kosova nuk mund ta festoj zyrtarisht me shume hyrjen e Shqiperise ne NATO.
    Mos shkruaj gjė kur je me nerva, sepse, ndėrsa plaga e gjuhės ėshtė mė e keqe se e shpatės, mendo ē’ka mund tė jetė ajo e pendės

Citim Postuar mė parė nga leci Lexo Postimin
    Ja nje postim prej patritoti te vertete.
    Ka nje shpjegim per gjithēka apo jo e nderuar super moderatore

90% e popullsise shqiptare mendon qe hyrja ne Nato do te sjelli:
    me shume mireqenie
    me shume vende pune
    do te rriten rrogat dhe pensionet
    do te luftojme terrorizmin dhe do te japim edhe jeten per Europen

Dhe nese guxon te thuash qe hyrja ne Nato eshte simbolike,ka te beje vetem me ushtrine,modernizimin dhe nje pjese e mire e taksave qe do te sherbejne per te ngritur livelin e forcave te armatosura,atehere te vulosin si komunist i terbuar qe i don te keqen vendit tend.
    Hyrja ne Nato per shqiptarin e thjeshte nuk ka shume vlere,ose me mire ka por jo ate rendesi qe disa forca politike ne Shqiperi duan ti japin.
    Nuk ndryshon asgje.
    Sa per Kroacine,as nuk behet fjale se ne nuk mund te matemi dot as me Bosnjen.
    Qe ne kohen e Sales Shqiperia u fut ne NATO eshte nje fakt qe nuk mohohet. Dhe qe t'i ulim vlerat e futjes ne NATO meqe nuk na pelqen kryeministri, nuk ben sens. Futja ne NATO sic thua edhe ti nuk do risi rrogat apo do heqi vizat, por ka shume te mira te tjera.

Diskutimet jane gjithmone te mirepritura, ish-koleg
    Mos shkruaj gjė kur je me nerva, sepse, ndėrsa plaga e gjuhės ėshtė mė e keqe se e shpatės, mendo ē’ka mund tė jetė ajo e pendės

Citim Postuar mė parė nga shigjeta Lexo Postimin
    Qe ne kohen e Sales Shqiperia u fut ne NATO eshte nje fakt qe nuk mohohet. Dhe qe t'i ulim vlerat e futjes ne NATO meqe nuk na pelqen kryeministri, nuk ben sens. Futja ne NATO sic thua edhe ti nuk do risi rrogat apo do heqi vizat, por ka shume te mira te tjera.

Diskutimet jane gjithmone te mirepritura, ish-koleg
    Sipas ketij arsyetimi i bie qe meqe Sala ishte ne pushtet kur Nato vendosi te bej ftesen qe ai duhet te marri meriten, right? Dmth sipas teje, nqs kjo ftese apo futja ne NATO te behej 1 muaj mbas zgjedhjeve te ardhshme dhe po ta fitonte nje parti tjeter, kjo do te thote qe ajo parti duhej t'i binte gjoksit?!

Si shume siperfaqesore si arsye duket, apo jo?

Faqja 8 prej 19 FillimFillim ... 67891018 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Dardani apo Kosovė
    Nga Statovci nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 167
    Postimi i Fundit: 15-06-2018, 11:31
  2. Kombin shqiptar 7 milionėsh nė Ballkan e kanė mbuluar retė e zeza
    Nga Davius nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 29
    Postimi i Fundit: 01-08-2010, 13:18
  3. Kosova: unjust politics
    Nga bqato nė forumin Problemet ndėrkombėtare
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 06-10-2006, 08:07
  4. Platform For The Resolution Of The Albanian National Question
    Nga saimiri-uk nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 06-02-2003, 15:52

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •