Close
Faqja 4 prej 15 FillimFillim ... 2345614 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 141
    ShkOdrAne ForEver Maska e Adaes
    Anëtarësuar
    06-01-2009
    Vendndodhja
    HeRe... TheRe... NoWheRe...
    Postime
    1,251
    Citim Postuar më parë nga alibaba Lexo Postimin
    Sepse Turqia, për mua mbetet gjaku im që nuk falet.

Troja, Hetitët, Frygia, Lidia, Kilikia, Lykia, etj këto janë krahinat shqiptare në Turqi. Pastaj erdhën racat tjera na i morën tokat tona.

Në Turqi, të gjithë dinarikët, pavarësisht gjuhës që flasin janë shqiptarë. Biologjikisht janë vëllezërit tanë, kulturalisht janë armiqtë tanë.

Unë dua të dëboj mongolët dhe jevgjit, e të shqiptarizoj dinarikët.

Rroftë raca ilire.
    Hylli në qiell e Bolla në tokë.
    Avash ti avash se na e shtrive Shqiperine ne gjith boten...Po ne Zejlande kemi noi tok,kot per kuriozitet???
    si pretendon ti te shqiptarizosh ca rob qe se dine tamam se nga e kan prejardhjen,qe as nuk u intereson fare ta dine.Shko pyti njeher a jan shqiptare,te te thon shko shif punen tende e na ler rehat...Mos i fusni kshu idesh ne koke vetes o njerez...Nuk mund te ngjallni te vdekurit...
    Really Dude... Get A Life!!!

me 40 hajdutë Maska e alibaba
    Anëtarësuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    Avash ti avash se na e shtrive Shqiperine ne gjith boten...
    Ku e lexove këtë?
    Po ne Zejlande kemi noi tok,kot per kuriozitet???
    Në Zejlandë kemi një tokë ku do të internojmë inter-nacionalistët proletarë, që nuk duan nacionalizmin.
    si pretendon ti te shqiptarizosh ca rob qe se dine tamam se nga e kan prejardhjen,
    Nëse është dinarik është shqiptar. Patjetër.
    Sepse çdo dinarik kudo nëpër botë është shqiptar i asimiluar.

Shko pyti njeher a jan shqiptare,te te thon shko shif punen tende e na ler rehat...
    Duhet të përdoren të gjitha mjetet që ata të kthehen në identitetin e vet. Kurse racat tjera të dëbohen, mongolët në Mongoli, jevgjit në Indi ose Arabi.

Bota shtazore është e mrekullueshme. Qeni leh, maca mjaullin, delja blegëron. Por nuk mund të gjesh qen që pëllet as macë që blegëron, as krokodil që hingëllin. Sepse këto nuk asimilohen.

Kurse njerëzit janë fare të çmendur. Ke shqiptarë që flasin turqisht. Keltë që flasin anglisht. Sllavë që flasin hungarisht. Kjo është një disavantazh i njerëzve kundrejt kafshëve.

me 40 hajdutë Maska e alibaba
    Anëtarësuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    Pse Turria nuk qenka tokë shqiptare?

Pse nuk na takon?

Ne të gjithë e dimë që aty jetuan Dardanët, Trojanët, Etruskët (para se të shkonin në Itali), Lidët, Lykianët, Dorikët, Jonianët, Eolët, e shumë fise tjera pellazgo-iliro-arbëresho-shqiptare.

Une jam shqiptar Maska e gjergj arianiti
    Anëtarësuar
    29-12-2008
    Vendndodhja
    ne boten e cudirave
    Postime
    92
    Citim Postuar më parë nga alibaba Lexo Postimin
    Sepse Turqia, për mua mbetet gjaku im që nuk falet.

Troja, Hetitët, Frygia, Lidia, Kilikia, Lykia, etj këto janë krahinat shqiptare në Turqi. Pastaj erdhën racat tjera na i morën tokat tona.

Në Turqi, të gjithë dinarikët, pavarësisht gjuhës që flasin janë shqiptarë. Biologjikisht janë vëllezërit tanë, kulturalisht janë armiqtë tanë.

Unë dua të dëboj mongolët dhe jevgjit, e të shqiptarizoj dinarikët.

Rroftë raca ilire.
    Hylli në qiell e Bolla në tokë.
    Alibaba keto mendimet qe ke ti jane shume te prapambetura dhe ekstremiste.
    Fale zotit thuaj qe keto mendime i perkasin pakices popullit shqiptar dhe aq me teper keto mendime nuk i kane politikanet shqiptar.
    Ti do te shqiptarizosh dinariket thua kur ne te njejten kohe greku nuk njeh genocidin cam, as nuk i permend fare camet ne histori, dhe nga ana tjeter ne menyre jo zyrtare ka pretendime per gjysmen e shqiperise, ne Presheve bashkatdhetaret tane po vuajne c'do dite,Mitrovicen po kerkojne ta shkepusin nga Kosova.
    Kjo miku eshte e tashmja me keto probleme duhet te merremi.
    O.k duhet ditur historia se nje komb qe nuk njeh te kaluaren thjesht nuk ka ta ardhme.Jam dakord me ty kur thua se turqit kane derdhur shume gjak shqiptar,por duhet te mendojme realisht.E verteta eshte se Turqia eshte i vetmi vend mik tani per tani ne rajon, per njeren ose per tjetren arsye(fe interes a ku ta di une c'fare),ne nuk mund ta prishim kete miqesi vetem e vetem per krimet qe kane bere turqit para 100 vjetesh.Me te njejten llogjike ne duhet te urrejme gjermanet,italianet etj, japonezet-amerikanet,anglezet-gjermanet dhe lista s'ka fund.
    Mendimet e tua jane te prapambetura e shume te rrezikshme, dhe sic thashe me larte fale zotit keto mendime si kane diplomatet shqiptare se do na kish marre lumi.
    Duaje atdhene si shqiponja folene.

LIVERPOOL FC Maska e geezer
    Anëtarësuar
    29-09-2007
    Vendndodhja
    Windy City Chicago.USA
    Postime
    836
    Citim Postuar më parë nga gjergj arianiti Lexo Postimin
    Alibaba keto mendimet qe ke ti jane shume te prapambetura dhe ekstremiste.
    Fale zotit thuaj qe keto mendime i perkasin pakices popullit shqiptar dhe aq me teper keto mendime nuk i kane politikanet shqiptar.
    Ti do te shqiptarizosh dinariket thua kur ne te njejten kohe greku nuk njeh genocidin cam, as nuk i permend fare camet ne histori, dhe nga ana tjeter ne menyre jo zyrtare ka pretendime per gjysmen e shqiperise, ne Presheve bashkatdhetaret tane po vuajne c'do dite,Mitrovicen po kerkojne ta shkepusin nga Kosova.
    Kjo miku eshte e tashmja me keto probleme duhet te merremi.
    O.k duhet ditur historia se nje komb qe nuk njeh te kaluaren thjesht nuk ka ta ardhme.Jam dakord me ty kur thua se turqit kane derdhur shume gjak shqiptar,por duhet te mendojme realisht.E verteta eshte se Turqia eshte i vetmi vend mik tani per tani ne rajon, per njeren ose per tjetren arsye(fe interes a ku ta di une c'fare),ne nuk mund ta prishim kete miqesi vetem e vetem per krimet qe kane bere turqit para 100 vjetesh.Me te njejten llogjike ne duhet te urrejme gjermanet,italianet etj, japonezet-amerikanet,anglezet-gjermanet dhe lista s'ka fund.
    Mendimet e tua jane te prapambetura e shume te rrezikshme, dhe sic thashe me larte fale zotit keto mendime si kane diplomatet shqiptare se do na kish marre lumi.
    shum po me pelqen mendimi jot
    LIVERPOOL
    you`ll never walk alone

Larguar Forum komunistesh Maska e YlliRiaN
    Anëtarësuar
    08-02-2008
    Postime
    1,221
    Citim Postuar më parë nga Vista Lexo Postimin
    Turqia filloi ta përforcojë fuqinë në rajon dhe deri në vitin 2040 do të jetë super fuqia e vetme ne atë rajon dhe do të ketë pushtet ndaj vendeve të Perandorisë së mëparshme osmane, sipas parashikimit të udhëheqësit të agjencisë joqeveritare amerikane për hulumtime strategjike “Stratfor”, Xhorxh Fridman, cituar nga gazeta “Sabah”.

Gazeta thekson se është e domosdoshme t’i përkushtohet vëmendje këtij parashikimi, duke marrë parasysh se Fridman është udhëheqës i një nga qendrat më të rëndësishme për hulumtime strategjike në SHBA dhe është i afërt me Pentagonin.

“Që tani mund t’i shihni gjurmët e ’sundimit’ të cilat Turqia do t’i ndërtojë në rajonin e Perandorisë së dikurshme osmane”, theksoi Fridman.

Ai pohon se ky proces tashmë ka filluar. Sipas tij, sa i përket vendeve islamike në rajon, ndikimi i Turqisë në ato vende pa ndërprerë po rritet dhe ajo ka filluat madje edhe të dominojë në rajon.

Fridman shton se Turqia po zhvillon lidhje me Shqipërinë dhe me Serbinë në Ballkan, ndërsa në Kaukaz ka ndërtuar aleancë të fuqishme me Gjeorgjinë dhe me Azerbejxhanin.

Ai vlerëson se Turqia ka dy veti karakteristike - ka ekonomi “të gjallë” dhe armatë shumë të fuqishme. Sipas tij, tani Turqia e ka ekonominë e 17-të, sipas madhësisë në botë, ndërsa sipas parashikimeve të tij, deri në vitin 2020 do të afrohet deri në vendin e 10-të sipas këtij treguesi.

Përparësia më e rëndësishme e Turqisë, sipas Fridman, është struktura e saj gjeografike. Udhëheqësi i agjencisë joqeveritare amerikane për hulumtime strategjike “Stratfor” mendon se Turqia posedon gjithçka është e domosdoshme, për t’u bërë fuqi rajonale dhe në rajon nuk ka vend tjetër të tillë. (Shqip)
    Po per Shqiptaret ka ndonje te dhene se ku do jene ne 2040???

Besimtar Musliman Maska e strange
    Anëtarësuar
    31-10-2006
    Postime
    4,278
    Citim Postuar më parë nga necky Lexo Postimin

Po per Shqiptaret ka ndonje te dhene se ku do jene ne 2040???
    Ne lufte Politike, si gjithmon
    Mëso Islamin nga Kur'ani e jo nga myslimanet!

Larguar Forum komunistesh Maska e YlliRiaN
    Anëtarësuar
    08-02-2008
    Postime
    1,221
    Citim Postuar më parë nga MmEeTtIi Lexo Postimin
    Ne lufte Politike, si gjithmon
    Jaja nuk e besoje kete se edhe ne tani me jemi pluralizuar kogja shume keto 20 vite

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    18-04-2006
    Postime
    560
    Rrnoft Amerika!
    Rrnoft Turqia!
    Rrnoft Shqiptaria!

Presidenti Obama do të vizitojë Turqinë

Klinton: Presidenti Obama do të vizitojë Turqinë

Dorian Jones

Zëri i Amerikës
    07-03-2009

Sekretarja amerikane e Shtetit Hillari Klinton tha se Presidenti Barak Obama do të shkojë në Turqi brenda muajit të ardhshëm, ndërsa SHBA përpiqen t’i përmirësojnë marrëdhëniet e dëmtuara me Ankaranë lidhur me luftën në Irak. Këtë njoftim zonja Klinton e bëri dje, pas takimeve në Ankara me udhëheqësit turq, me kryeministrin Rexhep Taip Erdohan dhe me Ministrin e Jashtëm Ali Babaçan.

Ajo tha se vizita e zotit Obama pasqyron vlerësimin që SHBA i bëjnë miqësisë me Turqinë. Lidhjet mes SHBA dhe Turqisë u tensionuan gjatë administratës së Presidentit Bush. Vendi me shumicë myslimane refuzoi t’i lejojë SHBA ta përdorin Turqinë si vend për hedhjen e raketave ndaj Irakut kur filloi ndërhyrja nën udhëheqjen e SHBA-së në Irak në vitin 2003.

Zonja Klinton dje e vlerësoi Turqinë për përpjekjet e paqes në Liindjen e Mesme dhe për rolin e forcave turke në Afganistan.

Pas takimit me Kryeministrin e Turqisë, Reçep Taip Erdogan, dhe Ministrin e Jashtëm turk, Ali Babaçan, Sekretarja e Shtetit Hillari Klinton theksoi rëndësinë që ka Turqia për Shtetet e Bashkuara.

“Presidenti Obama më kërkoi t’ju sjell mesazhin e tij personal që pasqyron vlerësimin tonë të madh për miqësin me Turqinë. Presidenti Obama do ta vizitojë Turqinë brenda muajit të ardhshëm”,- tha zonja Klinton.

Analistët e shohin vizitën e planifikuar të zotit Obama si një hap i rëndësishëm në forcimin e marrëdhënieve mes Shteteve të Bashkuara dhe Turqisë, të cilat u tensionuan gjatë administratës së ish Presidentit Bush.

Turqia, vend ky me shumicën e popullsisë myslimane, nuk i lejoi Shtetet e Bashkuara të përdorin Turqinë si një vend nga ku të sulmonte Irakun, në kohën kur filloi ndërhyrja ushtarake nën udhëheqjen amerikane në vitin 2003.

Ndërhyrja amerikane në Irak ishte e papëlqyeshme për publikun turk. Sipas sondazheve, ndjenjat kundër Amerikës në Turqi janë ndër më të lartat në botë. Por, vizita e zonjës Klinton po shihet si fillimi i një kapitulli të ri në marrëdhënjet turko-amerikane.

Sekretarja amerikane lavdëroi Turqinë për përpjekjet e saj për paqen në Lindjën e Mesme.

“Unë i shpreha falenderimet Kryeministrit dhe Ministrit të Jashtëm për rolin udhëheqës që Turqia ka luajtur për të sjellë së bashku në bisedime Sirinë dhe Izraelin.”

Turqia për më shumë se një vit ka qenë ndërmjetëse mes Tel Avivit dhe Damaskut. Por, këto përpjekje dështuan pas sulmit të Izraelit në Gaza.

Këtë javë, administrata e zotit Obama dërgoi diplomatin e lartë të Departamentit të Shtetit për Lindjen e Mesme, Jeffrey Feltman, dhe Daniel Shapiro nga Shtëpia e Bardhë në Siri. Ky veprim shihet si një ndër shenjat më të rëndësishme deri më tani për gatishmërinë e Shteteve të Bashkuara për të përmirësuar marrëdhënjet me qeverinë Siriane, pas shumë viteve me tensione.

Zonja Klinton tha se edhe pse çështjet mes Sirisë dhe Shteteve të Bashkuara po shqyrtohen, të dy vendet ende nuk kanë vendosur hapa konkrete që do të merren.
    Sekretarja amerikane e Shtetit po ashtu lavdëroi rolin e forcave turke në Afganistan.

“Turqia ka dhënë kontributin kryesor në përpjekjet e vazhdueshme për të stabilizuar Afganistanin. Më kujtohet hera e parë kur unë udhëtova me avion në Afganistan në vitin 2003, dhe oficeri që më priti ishte një oficer turk.”

Në fillim të javës, zonja Klinton ishte në Izrael dhe në Bregun Perendimor, ku ajo diskutoi për rolin e Turqisë në procesin e paqes për Lindjen e Mesme.

Ajo po ashtu dëshiron që Turqia të ndihmojë në procesin për t’i bindur fqinjët e saj që t’i lejojnë territoret e tyre të përdorën si rrugë furnizimi për Afganistanin, ku Shtetet e Bashkuara dhe forcat e tjera të NATO-s po luftojnë kryengritësit e Talibanit.

voa

Faqja 4 prej 15 FillimFillim ... 2345614 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Marrëdhëniet Kosovë - Turqi
    Nga Mitrovicali2009 në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 174
    Postimi i Fundit: 31-03-2013, 06:39
  2. Si te fitoj perseri dashurine e humbur?
    Nga step në forumin Në kërkim të romancës
    Përgjigje: 102
    Postimi i Fundit: 03-03-2009, 11:49
  3. Dosja antishqiptare e Greqisë, 1912-2007
    Nga BARAT në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 645
    Postimi i Fundit: 15-10-2007, 19:27
  4. Epir + Dardani + Iliri = Shqipëri
    Nga Eni në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 9
    Postimi i Fundit: 25-08-2007, 21:55
  5. Justin Dëshmori: Apologjia e parë
    Nga Kryeengjelli në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 12-03-2007, 07:48

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •