Close
Faqja 5 prej 15 FillimFillim ... 34567 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 50 prej 141
    me 40 hajdutë Maska e alibaba
    Anëtarësuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    Alibaba keto mendimet qe ke ti jane shume te prapambetura dhe ekstremiste.
    Nuk po shoh arsye serioze që të më kundërvihesh. Nuk dhe asnjë arsye se pse mendimet e mia qenkan "primitive", dhe "imperialiste", "anti-popullore", "anti-enveriste".

E vërteta është se shqiptarët janë asimiluar anë e kënd botës, dhe ende po asimilohen. Kur them "du t'i asimiloj dinarikët" atëherë, lodhe gojën pak, e përkthe kshtu: Du t'i shqiptarizoj shqiptarët.

E vërteta është se nëse bashkohesh me Turqi, e njëjta gjë që po ndodh me arnautët atje do të ndodh edhe me shqiptarët këtu. Shumica kanë back-ground musliman, e një pjesë e mirë e tyre edhe mbajnë fenë.

Ki parasysh këto gjëra.

Ne nuk kemi nevojë për aleatë.

Ne, shqiptarët, kemi nevojë, t'a mbledhim grigjën tonë, t'ua mësojmë gjuhën e të parëve, t'i kthejmë në fenë e të parëve shqiptarinë, në këtë mënyrë ne bëhemi më shumë, por nuk përzjejmë gjakun sepse dinarikët janë grigja jonë.

Ti thua më mirë të humbim 5 miljon shqiptarë e të fitojmë një aleat, që në fakt është i përkohshëm.

Kurse unë them lëre aleatin se është i përkohshëm, kurse raca ilire është e përjetshme.

Aleancat, fetë, partitë, ideologjitë, janë armiku më i madh i racës ilire. Sepse janë këto gjëra që na e kanë hequr herë pas here nga një copë mish e asht prej trupit tonë.

Raca ilire ka nevojë të marr veten, të përdor forcat e veta, të rikthejë ato që i takojnë.

Kjo miku eshte e tashmja me keto probleme duhet te merremi.
    OK pranoje ndihmën turke për çlirimin e Çamërisë, në këmbim të përdhosjes së Skenderbeut, siç kanë kërkuar turqit.

Une jam shqiptar Maska e gjergj arianiti
    Anëtarësuar
    29-12-2008
    Vendndodhja
    ne boten e cudirave
    Postime
    92
    Ne nuk kemi nevojë për aleatë.
    Jemi nje vend i vogel dhe i dobet, te pakten tani per tani, dhe i rrethuar nga armiq, kemi nevoje qe c'ke me te per aleate.Akoma dhe Amerika ka nevoje per aleate(N.A.T.O).

Ti thua më mirë të humbim 5 miljon shqiptarë e të fitojmë një aleat, që në fakt është i përkohshëm.
    Nuk e ke lexuar postimin e meparshem me duket.

Jam dakort vetem me fjaline e pare qe shkruan,me pas jo.
    Komuniteti shqiptar atje duhet te kete si qellim ndihmen e memedheut e jo shkaterrimin e vendit ku kane lindur.Turqia eshte aleatja jone tani per tani,sepse nuk jemi ne kufi dhe s'kemi gje per te ndar dhe mos harro armiku armikut tim eshte miku im.I them keto thjeshte duke menduar te ardhmen dhe jo te kaluaren dhe duke menduar per interesat e gjithe kombit shqiptar e jo fene.
    Le te behet Turqia, Amerika rajonit ne le te behemi "hebrenjte" e turqise.
    Jo ti humbim.

Kurse unë them lëre aleatin se është i përkohshëm, kurse raca ilire është e përjetshme.Raca ilire ka nevojë të marr veten, të përdor forcat e veta, të rikthejë ato që i takojnë.
    Te njejtat endrra kishin dhe nazistet,fashistet e.t.j dhe i pame se ku perfunduan.

Aleancat, fetë, partitë, ideologjitë, janë armiku më i madh i racës ilire. Sepse janë këto gjëra që na e kanë hequr herë pas here nga një copë mish e asht prej trupit tonë
    Pervec aleancave me te tjerat jam plotesisht dakort me ty.Ky ka qene problemi jone i koheve te fundit.Kur Greqise,Malit Zi,Serbise e.t.j ia falen pavarsine shtetet aleate ne luftonim te vetem kunder te gjitheve.Na kane munguar diplomatet e jo trimat,pike.

OK pranoje ndihmën turke për çlirimin e Çamërisë, në këmbim të përdhosjes së Skenderbeut, siç kanë kërkuar turqit.
    Kete nuk e kuptova.Kur eshte propozuar nje kembim i tille?Kush i pengon turqit ta bejne dicka te tille edhe tani, dhe u duhet te behet clirimi Camerise per ta bere?
    Per nje gje te jesh i sigurte miku im se figura e Skenderbeut nuk mund te perdhoset nga askush, ate e njeh pak a shume gjithe bota.Nqs disa historiane-carlatane dalin tek-tuk e shkruajne idiotesira per te thjeshte perdhosin veten e tyre.
    Duaje atdhene si shqiponja folene.

ShkOdrAne ForEver Maska e Adaes
    Anëtarësuar
    06-01-2009
    Vendndodhja
    HeRe... TheRe... NoWheRe...
    Postime
    1,251
    Te me falesh Alibaba,seriozisht,po ti qenke ca si shum i fiksuar...
    E kuptoj atdhetarismin tend,po po ja fut roma per toma per ca gjera...Po nxjerr troje ilire ca vende qe historikisht dihen qe kan qene troje te heleneve...
    Nuk mund te thuash qe pse kafshet nuk asimilohen...Te kafshet nuk ndodh kjo gje,sepse skan tru...Sot po jetojm ne shek e 21 dhe eshte idiotesi te bazohesh ne dicka qe ka ndodhur ca si shum shekuj me perpara...Ku jemi sot,ku do te jemi ne te ardhmen,kjo ka rendesi,po se ca kemi qene as qe i intereson njeriu.Paskemi qene para 3000 vjetesh te shtrire gati ne gjith ballkanin,kemi qene te fuqishem,po kemi dy mijvjecare qe nuk po cojm dot koke....
    Mu sme duhen gje legjendat qe thuhen rreth e rrotull per historine mijra vjecare te Shqiperise,me duhen fakte.
    Dhe ajo qe me duhet me teper eshte te mos shof bashkshqiptaret e tjere te vuajn sot per buk goje,te ekzistoje akoma analfabetismi,te vuajme akoma per drita uj e shtepi,per rrug,te jetojme akoma me injorantizem e me kanun.Du te shof ne te ardhmen nje Shqiperi qe lulezon,dhe,si ne gjith boten te kem nje marredhenie te mir me shtetet e tjera,nje politike te jashtme te fuqishme.Dhe kjo do te thot te kesh nje shtet te fort mik shum te mir.Sdu qe te jet Amerika,sepse ajo ka ca si shuuuum miq te forte qe iu fut nga mrapa,e qe i shfrytezon vetem per interesat e veta.Nje vend si Turqia e kisha pranu me gjith qejf.
    Really Dude... Get A Life!!!

Citim Postuar më parë nga Adaes Lexo Postimin
    ...Po nxjerr troje ilire ca vende qe historikisht dihen qe kan qene troje te heleneve...
    .
    Kush jane keto troje qe historikisht kane qene helene? Dhe meqe permende fjalen histori, cfare historie di ti per keto troje qe ben nje deklarate kaq absolute?

AdIdAs Maska e DoLpHiN
    Anëtarësuar
    28-12-2005
    Vendndodhja
    Hono Lulu
    Postime
    1,453
    Citim Postuar më parë nga Alienated Lexo Postimin
    Une kam kusherinj ne Dallas, TX (SHBA) qe jane martuar me italiane, amerikane...
    Une njoh plote shqiptare qe s'kane jetuar as dy "dakika" jashte Shqiperise (perfshi ketu gjithe trojet shqiptare), jane martuar me nje te huaj, dhe s'duan t'ia dine me per shqiptaret.
    Une kam pare ne TV nje emision gati-gati idiot qe kerkon neper Bote shqiptaret e humbur, dhe kur ata i gjen dhe iu sqaron se i kerkon familja - ata tregohen krejtesisht indiferent.

Sic kane thene dhe ca antare tjere me siper, edhe une do isha i lumtur nese miqte e shqiptareve jane te fuqishem. Neve si shqiptare nuk duhet te na frikesoje nje Turqi e fuqishme, sepse Shqiperia dhe shqiptaret kane gjetur tek shteti dhe populli turk nje mik dhe partner strategjik ne ecjen drejt ardhmerise.

I kuptoj ca trishtime te shfaqura lart e poshte neper kete teme nga disa antare, dhe e kuptoj qe trishtimet e tyre kane te bejne kryekeput me perkatesine fetare te turqve - sepse shkon ne kundershtim me misionin qe u eshte dhene (gjoja per te parandaluar Islamin apo per te bindur njerezit te konvertohen ne tjeter fe), por t'ju siguroj qe turqit nuk jane besimtare fanatike - pjesa me e madhe e tyre jane besimtare nga trashegimia.

Gjithsesi, uroj qe ne te merremi me veten, e te mundohemi te shfrytezojme cdo mundesi qe na jepet per te ecur perpara ne vend qe te shohim se cfare bejne te tjeret.
    Po hajde mbushu mendjen ca e cave ketu

Citim Postuar më parë nga alibaba Lexo Postimin
    Pse Turria nuk qenka tokë shqiptare?

Pse nuk na takon?

Ne të gjithë e dimë që aty jetuan Dardanët, Trojanët, Etruskët (para se të shkonin në Itali), Lidët, Lykianët, Dorikët, Jonianët, Eolët, e shumë fise tjera pellazgo-iliro-arbëresho-shqiptare.
    Posi jo ore , Qe nga Stambolli ne Van , qe nga Bursa e Izmiri ne Diyarbakir , qe nga Samsuni ne Antalya te gjitha jane troje shqiptare.
    PS: Edhe George W. Bush ka damar nga Lazarati
    `That` is good and `that` is funny...but it costs a lot of money...

Anëtarësuar
    06-01-2009
    Vendndodhja
    Postime
    1,251
    Citim Postuar më parë nga Darius Lexo Postimin
    Kush jane keto troje qe historikisht kane qene helene? Dhe meqe permende fjalen histori, cfare historie di ti per keto troje qe ben nje deklarate kaq absolute?
    Mesa di un Troja ka qene fis helen,Etrusket gjithashtu ...Ke noj kundershtim per kto vende?

..... .....
    Anëtarësuar
    11-05-2008
    Postime
    2,503
    Troja ka qene Dardane (Troja=troje-shqip) e themeloi Dardani, nga ku merr emrin edhe ngushtica e Dardaneleve.

Anëtarësuar
    06-01-2009
    Vendndodhja
    Postime
    1,251
    Citim Postuar më parë nga white-knight Lexo Postimin
    Troja ka qene Dardane (Troja=troje-shqip) e themeloi Dardani, nga ku merr emrin edhe ngushtica e Dardaneleve.
    Edhe Elvis Presley ka qene me origjine shqiptare...per shqiptaret vetem ama...

..... .....
    Anëtarësuar
    11-05-2008
    Postime
    2,503
    Ndoshta por Elvisi nuk fliste shqip se.

Ngushtica e Dardaneleve (emertimi) rastesi apo ndonje gje tjeter?

Anëtarësuar
    06-01-2009
    Vendndodhja
    Postime
    1,251
    Citim Postuar më parë nga white-knight Lexo Postimin
    Ndoshta por Elvisi nuk fliste shqip se.

Ngushtica e Dardaneleve (emertimi) rastesi apo ndonje gje tjeter?
    Shprese e vakur per te nxjerr gjith boten ish troje shqiptare

Faqja 5 prej 15 FillimFillim ... 34567 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Marrëdhëniet Kosovë - Turqi
    Nga Mitrovicali2009 në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 174
    Postimi i Fundit: 31-03-2013, 06:39
  2. Si te fitoj perseri dashurine e humbur?
    Nga step në forumin Në kërkim të romancës
    Përgjigje: 102
    Postimi i Fundit: 03-03-2009, 11:49
  3. Dosja antishqiptare e Greqisë, 1912-2007
    Nga BARAT në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 645
    Postimi i Fundit: 15-10-2007, 19:27
  4. Epir + Dardani + Iliri = Shqipëri
    Nga Eni në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 9
    Postimi i Fundit: 25-08-2007, 21:55
  5. Justin Dëshmori: Apologjia e parë
    Nga Kryeengjelli në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 12-03-2007, 07:48

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •