Close
Faqja 6 prej 15 FillimFillim ... 45678 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 51 deri 60 prej 141
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    20-01-2007
    Postime
    4
    ne Shqiptaret perpos qe kemi aleat Ameriken , besa edhe me te fort aleat e kemi Turqin pse ,

ka dallime , sepse neve kemi perkrahje nga politika amerikane por jo edhe nga populli , ne rastin e Turqise le qe kemi perkrahje te plote nga politika por kemi perkrahje edhe nga populli Turk thjesht turqit jane populli i vetem qe i dojn Shqiptart haptas ,

kurse 1 rast qe ka ndodh ne familjen time para 6 viteve ka qene shume prekes ,

familja ime rrjedh nga Toplica ( rajon afer beogradit ) te debuar ne at kohe nga serbet rreth shekullit 18-te te ndara ne dysh disa familje shperngulen ne Kosove disa emigrojne ne Turqi ,

pas mbarimit te luftes se fundit , dmth pas 100 viteve vjen ne Kosove nje familje prej Turqise kerkon dhe e gjen familjen tone me emer dhe mbiemer , dhe tregon se si gjysi i kishte treguar qe eshte shqiptar dhe i ka treguar vendin ku jetojm dhe poashtu kishte mar djalin e vet 18 vjeqar emrin ibrahim , kurse babai emrin Izet kemi qene shume te befasuar si ka arit me rujt gjuhen dhe poashtu djali i ri e njifke gjuhen shqipe shume mire ,

kan qene momente shume prekese asnjeri prej nesh ska mund ti ndal lotet ne ato momente , prandaj them se miqesia mes Turqve dhe Shqiptarve eshte speciale kemi rrenje atje

me falni qe dola nga tema pak nga tema
    Ndryshuar për herë të fundit nga valisky : 08-03-2009 më 18:05

i/e regjistruar Maska e Borix
    Anëtarësuar
    17-01-2003
    Postime
    2,316
    Historia eshte tulla me e forte e nje kombi ndaj nje kombi tjeter. Historia eshte shkence, dhe si e tille duhet bazuar ne fakte dhe ne argumenta. Per sa kohe qe aludohet mbi fakte te reja, ato duhen shqyrtuar. Nuk mund te mbashk qendrim skeptik ndaj fakteve, por vetem ndaj pohimeve pozitive, sepse keto te fundit thjesht thuhen dhe nuk mbeshteten. Prandaj, Adaes, ti nisesh nga besimi personal bazuar mbi historine e sotme shqiptare qe qendron skeptik ndaj disa pohimeve, te cilat ende nuk kane hyre ne radhet e Akademise se Shkencave te Sales.

Pavaresisht historise si shkence, ajo qe mbetet sot nga kombi shqiptar jane dy-tre therrime. Per kete arsye, per te qene realist, ceshtja mbetet tek pyetja se c'duhet bere me kombin persa i perket emancipimit. Te tjerat pastaj, jane per te na bere me krenar ne vetvete. Ketu ku jam une, mire qe nuk ia kane idene asaj zone, por nuk dine as historine e tyre. Prandaj, tokat turke le te jene cfare te duan, bashke me turqit, kjo nuk i zgjidh asgje familjes se sotme shqiptare.
    "The rule is perfect: in all matters of opinion our adversaries are insane." (M. Twain)

i/e regjistruar Maska e Dorontina
    Anëtarësuar
    22-09-2006
    Vendndodhja
    "In your dreams making you happy"Nese e ke humb dashurin e ke humb aryen e jetes, nese ende se ke gjet ke arsye te jetojsh "
    Postime
    3,488
    Gazeta thekson se është e domosdoshme t’i përkushtohet vëmendje këtij parashikimi, duke marrë parasysh se Fridman është udhëheqës i një nga qendrat më të rëndësishme për hulumtime strategjike në SHBA dhe është i afërt me Pentagonin.

“Që tani mund t’i shihni gjurmët e ’sundimit’ të cilat Turqia do t’i ndërtojë në rajonin e Perandorisë së dikurshme osmane”, theksoi Fridman.
    po sa i lexova keta rreshta mu kujtu diqka...emri i ketij fridmani (hebre) dhe nji mik qe isha ne zyren e tij po ashtu hebre e kishte nji hart te botes e turqin e kishte kput nga stambolli deri ne siri dhe kishte shkru armeni....
    une ula koken dhe mendova me vete, mbaju turk se po pergaditen te kafshojn se andej spo munden as sirin as iranin , ne irak i thyn dhembet....
    un si i njof turqit ata qe ishin jan edhe pse duken teper te urt dhe human jan atdhetar te medhej...
    harta e grisur me habiti teper, e sidomos ne at vend !
    "Msyja Henes po smujte me u ndal ne Hene,mbi yje ateron gjitsesi" ....

Mbaju turk mbaju, se Shqiptaret "dun baben...."

Citim Postuar më parë nga Adaes Lexo Postimin
    Mesa di un Troja ka qene fis helen,Etrusket gjithashtu ...Ke noj kundershtim per kto vende?
    Adaes mos u merr me gjera qe mund te ngaterrohesh xhan. Na e nxorre dhe Trojen me Etrusket tani. Merru me Turqine, te tjerat leri se sjane per ty.

Lazaratas Maska e Bel ami
    Anëtarësuar
    17-04-2002
    Vendndodhja
    Lazarat
    Postime
    1,184
    PS: Edhe George W. Bush ka damar nga Lazarati

Te jete e vertete thua?
    ... E ku thuhene ne karte
    Fjalet e Gjuhes se Zjarrte!

Orthodhoks Maska e ilia spiro
    Anëtarësuar
    02-02-2009
    Postime
    3,592
    Postimet në Bllog
    1
    Citim Postuar më parë nga Vista Lexo Postimin
    Turqia filloi ta përforcojë fuqinë në rajon dhe deri në vitin 2040 do të jetë super fuqia e vetme ne atë rajon dhe do të ketë pushtet ndaj vendeve të Perandorisë së mëparshme osmane, sipas parashikimit të udhëheqësit të agjencisë joqeveritare amerikane për hulumtime strategjike “Stratfor”, Xhorxh Fridman, cituar nga gazeta “Sabah”.

Gazeta thekson se është e domosdoshme t’i përkushtohet vëmendje këtij parashikimi, duke marrë parasysh se Fridman është udhëheqës i një nga qendrat më të rëndësishme për hulumtime strategjike në SHBA dhe është i afërt me Pentagonin.

“Që tani mund t’i shihni gjurmët e ’sundimit’ të cilat Turqia do t’i ndërtojë në rajonin e Perandorisë së dikurshme osmane”, theksoi Fridman.

Ai pohon se ky proces tashmë ka filluar. Sipas tij, sa i përket vendeve islamike në rajon, ndikimi i Turqisë në ato vende pa ndërprerë po rritet dhe ajo ka filluat madje edhe të dominojë në rajon.

Fridman shton se Turqia po zhvillon lidhje me Shqipërinë dhe me Serbinë në Ballkan, ndërsa në Kaukaz ka ndërtuar aleancë të fuqishme me Gjeorgjinë dhe me Azerbejxhanin.

Ai vlerëson se Turqia ka dy veti karakteristike - ka ekonomi “të gjallë” dhe armatë shumë të fuqishme. Sipas tij, tani Turqia e ka ekonominë e 17-të, sipas madhësisë në botë, ndërsa sipas parashikimeve të tij, deri në vitin 2020 do të afrohet deri në vendin e 10-të sipas këtij treguesi.

Përparësia më e rëndësishme e Turqisë, sipas Fridman, është struktura e saj gjeografike. Udhëheqësi i agjencisë joqeveritare amerikane për hulumtime strategjike “Stratfor” mendon se Turqia posedon gjithçka është e domosdoshme, për t’u bërë fuqi rajonale dhe në rajon nuk ka vend tjetër të tillë. (Shqip)
    Interesant kjo! Edhe na e paska deklaruar edhe nje perfaqesues i SHBA-se. Por s`e besoj ta kete bere kete budallallek ndonje amerikan. Sot ka balance forcash ne bote ku prevalojne SHBA, Rusia e BE. Nuk besoj te jete na strategjine e SHBA forcimi i islamit ne rajon.
    Sidoqofte le te kemi parasysh fuqine dhe ndikimin e madh te Rusise ne kete rajon. Kjo force eshte ne te kundert te parashikimeve per Turqine, si edhe aleancave qe ka kjo sidomos me Serbine, por ndoshta neser mund te beje aleanca edhe me Greqine e Shqiperine, ku nuk ka ndonje deshire te madhe per islamin ekstrem dhe ne Shqiperi nuk shikohen me sy te mire keta ekstremiste.
    Kjo fuqi e bashkuar ndoshta edhe me Bullgarine e Rumanine, do ta izolonte Turqine aty ku eshte ne mos do te rrudhej pak.
    Ka kaluar koha e sulltaneve.
    (Ha............... sa humor ka ketu)

me 40 hajdutë Maska e alibaba
    Anëtarësuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    Jemi nje vend i vogel dhe i dobet, te pakten tani per tani, dhe i rrethuar nga armiq, kemi nevoje qe c'ke me te per aleate.Akoma dhe Amerika ka nevoje per aleate(N.A.T.O).
    Një qyqar si ty mendon kështu.

Jemi një vend? Cilli është ky vend vend? Shqipëria apo Kosova?

Pra Shqipëria është e rrethuar me shqiptarë apo me armiq?

Po mirë, një aleat si Turqia ndoshta dhe të duhet, s'jam kundër, por mos harro se "shqiptari kur qëndron shumë me një kurvë fillon të dashurohet në të". Andaj duhet pasur kujdes. Gjithsesi qëllimi i fundit duhet të mbetet: Turqia tokë ilire, ashtu siç ka qenë.

Te njejtat endrra kishin dhe nazistet,fashistet e.t.j dhe i pame se ku perfunduan.
    Kam pasur rastin të lexoj libra mbi strategjinë dhe taktikën, dhe përmendeshin një sërë faktorësh që ndikojnë në humbjen e luftës, por asnjë prej tyre nuk ishin idetë fashiste apo naziste.

MENDO: Nazizmi nuk është shkaktar i humbjes. Mungesa e forcës, ushtrisë së fortë etj, këto shkaktojnë humbje.

Amerika ishte më e fortë dhe mundi Gjermaninë. Kaq.

Pervec aleancave me te tjerat jam plotesisht dakort me ty.Ky ka qene problemi jone i koheve te fundit.Kur Greqise,Malit Zi,Serbise e.t.j ia falen pavarsine shtetet aleate ne luftonim te vetem kunder te gjitheve.Na kane munguar diplomatet e jo trimat,pike.
    Edhe aleancat. Kush ishte "Dum Babën" e kush ishte "Dum Shqipërinë" në Lidhjen e Prizrenit?

Kush ishte pro-romak, e kush anti-romak? Proromakët u asimiluan, sot e kanë emrin VLLEH, anti-romakët, qëndruan, sot jemi NE, shqiptarët.

Kete nuk e kuptova.Kur eshte propozuar nje kembim i tille?Kush i pengon turqit ta bejne dicka te tille edhe tani, dhe u duhet te behet clirimi Camerise per ta bere?
    Per nje gje te jesh i sigurte miku im se figura e Skenderbeut nuk mund te perdhoset nga askush, ate e njeh pak a shume gjithe bota.Nqs disa historiane-carlatane dalin tek-tuk e shkruajne idiotesira per te thjeshte perdhosin veten e tyre.
    Ekziston një Skenderbe i Madh që e ndan Turkun nga Shqiptari. Pa shkelë në gjakun e këtij Skenderbeu, nuk mundesh as me iu afrue turqve, se jo më të lidhësh aleancë.

me 40 hajdutë Maska e alibaba
    Anëtarësuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    Dhe ajo qe me duhet me teper eshte te mos shof bashkshqiptaret e tjere te vuajn sot per buk goje,te ekzistoje akoma analfabetismi,te vuajme akoma per drita uj e shtepi,per rrug,te jetojme akoma me injorantizem e me kanun.
    Ti dashke mirëqenie personale:

Qija nanën kombit, qija nanën shqiptarisë, kënaqu për vete, more edhe grek bëhu, vetëm e vetëm që të jetosh më mirë,

Pra ky është mendimi yt, por ka njerëz që mendojnë ndryshe. E këta janë shumë, prandaj kombi shqiptar ekziston.

Nuk mund te thuash qe pse kafshet nuk asimilohen...
    Sepse kafshët janë të natyrshme. Ndjekin ligjet e natyrës. Kurse njeriu duke pasur një defekt në tru, fantazon jashtë mase dhe nxjerr kanun mbi kanun, bën gjëra të dëmshme për natyrën.

Kudo në natyrë sheh rregull. Luani çiftohet me luaneshën, tigri me tigreshën, qeni me bushtrën etj. Vetëm njerëzit kanë tendenca të përzihen, një kazan racash, arab me kinez, shqiptar me zezakë, suedezë me aborigjenë etj.

E njëjta gjë vlen për asimilimin.

Mesa di un Troja ka qene fis helen,Etrusket gjithashtu ...Ke noj kundershtim per kto vende?
    Mjerim!
    Sa kohë ke këtu?
    A nuk janë mbushur temat pikërisht me kët gjëra? Fare s'paske lexuar?

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    09-02-2009
    Postime
    812
    po avash ore se na e bet Turqin superfuqi...ata dhe rruget i kan me keq se Shqiperia ...kishin do dyqane si kioskat e Shqiperis do polic thuajse si policet ton me kok te madhe dhe trup te vogel...cop cop ...mos u tremni

Faqja 6 prej 15 FillimFillim ... 45678 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Marrëdhëniet Kosovë - Turqi
    Nga Mitrovicali2009 në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 174
    Postimi i Fundit: 31-03-2013, 06:39
  2. Si te fitoj perseri dashurine e humbur?
    Nga step në forumin Në kërkim të romancës
    Përgjigje: 102
    Postimi i Fundit: 03-03-2009, 11:49
  3. Dosja antishqiptare e Greqisë, 1912-2007
    Nga BARAT në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 645
    Postimi i Fundit: 15-10-2007, 19:27
  4. Epir + Dardani + Iliri = Shqipëri
    Nga Eni në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 9
    Postimi i Fundit: 25-08-2007, 21:55
  5. Justin Dëshmori: Apologjia e parë
    Nga Kryeengjelli në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 12-03-2007, 07:48

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •