Në një artikull studimr të "New York Times në qershor të vitit 2000, mbi fillimin e inteligjencës njerëzore nëpërmjet Homo-Sapiensit, civilizimi i sotëm konsiderohet të ketë filluar 50 000 vjet më parë!... Nga Afrika e jugut qënkan shpërndarë 18-të, (Adamë dhe Eva sëbashku) ! Mund të kuptohet lehtë, se autori i shkrimit ka përdorur emrat biblikë nga libri i parë i Moisiut, në mënyrë simbolike! Pra ata llogjikisht duhej të ishin dhjetë vajza e tetë djem të cilët populluan planetin duke u shpërndarë në të gjitha kontinentet!
Interesant eshte fakti i fillimit të jetës në Europë.
"Aty thuhej saktësisht se jeta ka filluar atje, sipër kufirit të sotëm Grek, 45.000 vjet më parë"! Ky studim interesant, dhe pa as më voglin dyshim, serioz, konkludonte me praktikimin e kërkimeve shkencore me metoda gjenetike !...
...dhe logjikisht siper kufirit te sotem grek i bie te jete nje toke humbetire qe si dihet emri...ose qe s ua nxe goja ta thone qe eshte Shqiperia, sepse aq zullume jane bere ne kurriz te shqipetareve, sa u duken pak dhe hajt te mohojme dhe ca gjera te tjera thone...
Po mua me duket me interesant fakti i ranimit te fillmit te jetes si pozite gjegrafike, persepari ne Shqiperi edhe pse mendihet nga Afrika (Ketu le te shkojne e te flasin me dongo boy

..se u thone ata se nga jane)..
Ky detaj nuk eshte pak nese mendon se Dodona eshte vendi i Arkes...
Krijoni Kontakt