T'u bej edhe une nje pyetje, Darius po nuk eshte ne vendin e duhur hiqe.
Kush jane ELIMET, dhe çfare dini per ta ?
T'u bej edhe une nje pyetje, Darius po nuk eshte ne vendin e duhur hiqe.
Kush jane ELIMET, dhe çfare dini per ta ?
Me siguri Elimiotët që jetonin në Malet Pinde.Kush jane ELIMET, dhe çfare dini per ta ?
http://en.wikipedia.org/wiki/Elimiotis
Ketu thuhet se jane nje pjese e te ikurve pas shkaterrimit te Trojes:
http://it.wikipedia.org/wiki/Elimi
Mos eshte pak e tepruar qe te jene greket?
Lidhja e vetme eshte Yllion Elyōn Yllir Iliada
Te pakten funksion/gjuhe
Ka pak vend per "greket" ne kete lloj arsyetimi.
Por ty te kane pelqyer gjithmone "menyra greke" (sqarim: kjo nuk eshte ne kuptimin e zakonshem ku menyra greke=menyra gay), ku e hedh gurin majtas qe te mos shikohet ajo qe eshte djathtas. Nuk jane greket zoterit e vjeter. Zoter, jane ata qe greket i quajten pellazge.
Slagt ham! Kristenmands sønn har dåret. Dovregubbens veneste mø.
Gott mit Uns
Me sa duket ti bashke me citimin tend sapo qenkeni kthyer nga vizita, ne te cilen ju kane thene se fjalet shqip kane kuptim vetem ne greqisht me transmetim sllav.
source: 'The Dictionary of Albanian Religion, Mythology and Folk Culture', p.131 by Robert Elsie, Hurst 2001.Postuar më parë nga (Nga M. Lambertz 1973, p.482; E. Cabej 1974b, p.204)
Qe Camet jane Greke me mire se ata vete nuk mund ta deshmoje kush.
Ndryshuar për herë të fundit nga javan : 28-05-2009 më 09:43
të dhëmbi dhe ty stix që kisha (prapë) të drejtë ë? ngushëllime...
kur do ta shoqërosh boratin atje tek mjeku konsideroje të arsyeshme ta bësh edhe ti një vizitë
Slagt ham! Kristenmands sønn har dåret. Dovregubbens veneste mø.
Gott mit Uns
Eshte me se i qarte Cabej edhe ju keni te drejt qe shkencerisht edhe nga goja e nje idhulli te mbeshtesni "te verteten" sipas Cabejt.
Une nuk kam as me te voglin kundershtim per vertetesin e faktit qe sillni,por kam nje problem madhore qe degjon nen emrat Alex Buda edhe Eqerem Cabej.
Te parit i ka dale boja edhe ka per ti dale me shume,ndersa per te dytin e pranoj pa dorashka se eshte babai i shqipes letrare...persa i perket lashtesis se gjuhes sone Cabej mbetet shume large gjigandllekut te vete nga momenti qe njihte shume mire punimet e Hahn-Falmerayer-Xylander e mbi te gjitha Otto Blaun...por ai zgjodhi te ndiqte rrugen serbe te Miklosichit te shprehur me ane te nje mosnjohsi te shqipes : Gustavo Meyer.
Cabej la ne harres filologun me te madhe qe ka nxjerre rilindia shqipe Demetrio Camardan e mburrur nga rilindasit shqiptar si Naimi-Fishta-Vaso edhe me i riu Aristidh Kolia.Te lesh ne harres njeriun qe hodhi bazen e filologjis shqiptare (Demetrio Camardan) do te thote utopi edhe Cabej ishte utopik ne kete drejtim ...ne se shkenca shqiptare do ndiqte rrugen e Camarda ateher do ishim me se te qarte per shume fjale "qe pretendohen" se jane huazuar nga greqishtja..ashtu sikurse gabimisht shkruan Cabej me larte.
Krijoni Kontakt