Ne c'pjese te Trojes Baptist? Ne kenete, pallat, keshtjelle, tempull (cili), mal (cili), lume, (cili), fushe (cila), peme (cila), etj ?
Ne c'pjese te Trojes Baptist? Ne kenete, pallat, keshtjelle, tempull (cili), mal (cili), lume, (cili), fushe (cila), peme (cila), etj ?
Aeneas Dardanus
Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...
Te molla e kuqe!Postuar më parë nga Styx
Te rrenojat e Trojes ne thember te Ides, po ku e si me gjeresisht lexoje, se te Herodoti e ke.
Une te shkrova cka mbaj mend prej heres se fundit qe e kam lexuar e kjo i bie 1993-4. S'mbaj mend detale tjera, por une jam i bindur se ti nuk di te na tregosh cfare ke ngrene mbreme, e po kerkon nga une te detalizoj cfare ka shkruar Herodoti para 2500 vitesh, (qe une e kam lexuar para jo me pak se 13 vjetesh)!
Mos eshte pak teper?
Aty pos te tjerash e ke komplet itinerarin se nga kan rene ushtria Perse dhe mjaft toponime te regjionit te Trojes qe mund te jene me interes per ty.
Ndryshuar për herë të fundit nga Baptist : 14-03-2007 më 21:34
Aeneas Dardanus
Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...
Molla kuqe mjafton. Pra pelegrinazhi behej ne rreze te malit Olimp, ku rridhte edhe uji zi nga i cili pinte Troja.
Tashi, Dodona gjendet ne maje apo ne rreze te malit?
Aeneas Dardanus
Rreth lisit te Dodones rrjedhte nje burim, nuk me ka rene as te shoh as te degjoj ndonje here ne jete se ndonje burim uji rrjedh nga maja e malit, perpos llaves vullkanike.
Ne rrenze pra!
Ku e xhete ujin e zi? Paska burim nafte ne Olimp?!!
Aeneas Dardanus
Mos di gje ti (qe mua duhet te me kete shpetuar) qe Trojanet pinin nafte ne vend te ujit te kulluar?Postuar më parë nga Baptist
Aeneas Dardanus
Ka gjasa te bollshme tuk paskan pire uje te zi.Postuar më parë nga Styx
Aeneas Dardanus
hmmm, per ne te jugut, "fqinj" s'eshte fjale e huaj.Postuar më parë nga Baptist
Nejse, lexova diku qe ne farsi "fshin" = fqinj, komshi. A e konfirmon njeri tjeter kete? Dhe nqs po, konkluzioni?
Ja nje pergjigje e mprehte. Ata qe pijne nga lumi Argjend gelltiskan serm, po ama me te cuditshmit jane ata qe pijne gene nga Ogenos.Postuar më parë nga Baptist
Po ti car pi Baptist? Ne se nuk ha thate.
Aeneas Dardanus
Me duket se vura ne dukje se Jugu historikisht ka qene me i ekspozuar ndaj botes. Ka edhe fjale tjera qe nuk jane shqipe e qe jugut nuk i duken te haja, bile disa syresh jane krejt te reja gjyshja s'ti kupton psh: divorc!Postuar më parë nga Lioness
Per kete farsi, "fshin" duhet te tregosh burimin (ne c'gjuhe eshte) megjithese mua me duket larg mundesise, sepse "sh" zakonisht origjinon nga "s" dhe pasi te shnderrohet ne "sh" nuk luan me perpos ne rast te takimit me ndonje konsonante dentale, po edhe atehere prodhon "ç" (fçi), e jo "q" (fqi).
Ndryshuar për herë të fundit nga Baptist : 14-03-2007 më 22:09
Aeneas Dardanus
Te tregoj po me tregove cfar zien ne koken tende, se je obskur gjer ne skaj.Postuar më parë nga Styx
Kush te ka thene se Troja gjindet ne Olimp? Ose te pakten te kush e ke lexuar ta marr te ndricohem edhe une se, e sheh si jam bere per faqe te zeze nga ky uji i zi qe kan pire paraardhesit e mi.
Aeneas Dardanus
Krijoni Kontakt