Close
Faqja 5 prej 9 FillimFillim ... 34567 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 50 prej 86
    Perjashtuar
    Anëtarësuar
    19-11-2008
    Vendndodhja
    Postime
    597
    Citim Postuar më parë nga coptic Lexo Postimin
    Sa bujë i bëjnë konvertimeve këta, duke imituar njëri tjetrin me disa të tjerë

Ja në Yutube çfarë flitet, marrë nga AL Jazeera

http://www.youtube.com/watch?v=xdVnILalpeo

Të habitë prirja për të forcuar të tjerët me këto konvertime, njerëzit mburren me këto gjëra në vend se të shohin se sa të drejtë janë ata vetë në sytë e Perëndisë.

Të vetmit VIPa që do të mund të konvertoheshin në fetë e perëndimit nga lindja janë terroristët ndoshta, ata janë më të njohurit. Nga kultura nuk ka sepse nuk ka një profesion të tillë.

Për mua do të vlenin fjalët e Krishtit: "Hyni nga rruga e ngushtë, sepse e gjerë është rruga që çon në shkatërrim, dhe shumë hyjnë në të."

C0PT1C
    Mos i harro edhe keto fjal te Jezus Krishtir, "Do t'ju vie e vërteta, dhe ajo do t'ju bëj të lirë"

Cfar thor Kur'ani ? "U SQARUA E VËRTETA NGA E KOTA" !

Edhe ti, po te ishe musliman i cili beson nje Njëshmërin e Zotit, sot e 700 mije vite nuk do kishe besuar ne TRENITET !!

Ata "musliman", ne fakt jan "ateista", apo si materialista qe me qdo kusht deshirojn ti bashkangjiten evropjaneve, e pse jo edhe te konvertohen ? Tek e fundit, besimi eshte ne ZEMER !.. keshtu mendojn disa

Gjak_Shqiptari_Londer Maska e Fatrii
    Anëtarësuar
    28-10-2006
    Vendndodhja
    " Para Allahut "
    Postime
    153
    Citim Postuar më parë nga coptic Lexo Postimin
    Jo edhe çdokush, Jezu Krishti është ai që tregoi se mund të mundet vdekja, këtë nuk arrijmë ta bëjmë vetë. Vetë flijimi i një qengji që bëhet si kurban për Perëndinë e ka simbolin e jetës që duhet të lajë gabimet e njerëzve. Por mirë që Perëndia në Shkrimet e Shenjta thotë, që nuk është e barabartë një jetë njeriu me një dele apo kafshë tjetër. Prandaj për ta larë mëkatin që sjell vdekjen duhet larë ai borxh. Ati i gjithë njerëzimit la një borxh të madh (na futi në kredi) dhe ai që e lau, ishte Krishti, duke u quajtur kështu edhe qengji i Perëndisë. Shembulli i kërkesës për të flijuar të birin që iu bë Abrahamit, tregon se si mund të ndihet një atë për të birin që duhet të japë jetën. Ja përse vdekja është dhe shumë shpejt do të bëhet realitet kur ky kurban të aplikohet për njerëzimin.

C0PT1C
    Jezu Krishti(Isai a,s) Nuk beri asgje me teper se cka Allahu i Mundesoi,, vertet Allahu atij i mundesoje te ngjalle te vdekurin per argument bindes te fuqise se Zotit, vertet ai Jezusi i solli drite edhe te verbrit, vertet ai sheroi edhe semundjen e lekures, Por te Gjitha kto Mrekulli ishine me lejen dhe Vullnetin e Zotit, Dhe asgje nuk ndodh pa vullnetin dhe lejen e Zotit !! Por kjo nuk do te thote se Jezusi ishte Zoti apo bir i Zotit, Jezusi ishte thjesht nje nga te Zgjedhurit e Zotit,per vet faktin se ai Jezusi lindi edhe pa baba, mirpo kjo nuk eshte per tu habitur, pasi Njeriu i pare(ademi) lindi pa baba dhe pa nene, Por nuk u quajt bir i Zotit, Por Rob i Zotit(Krijese e Zotit)

Gjithsesi ti ke bindjen tende fetare, dhe me vjen mire qe beson ne Zot, Zoti te mundesofte ta kuptosh me qarte te verteten(amin)
    "Lutja e atyre qe u behet e padrejte, eshte me e shpejte se era"

-
    Anëtarësuar
    21-01-2009
    Vendndodhja
    -
    Postime
    2,081
    Citim Postuar më parë nga Fatrii Lexo Postimin

Vdekjes nuk ka arritur ti shpetoje njeri, Vdekja te vjen nga Lufta, nga Semundja,nga aksidenti, nga uria, nga droga, nga gjumi, nga te ftohti, nga vapa, nga uji,nga zjarri, nga qielli, nga toka, nga rrufeja,etj........

Pra Vdekja nuk Evitohet edhe nese nuk behen luftra,, Besimi eshte ceshtje tjeter midis teje dhe Krijuesit tend(Zotit) kete mos e evito po je i Zoti!!

Ata jane ushtare, ndoshta bejne edhe Vrasje, edhe Mekate, Por Adhurimi eshte me i rendesishem se jeta, Vdekjes nuk i shpeton njeri, Pra Adhuroni Allahun(Zotin tuaj) tek i cili do ktheheni me nje bindje te sigurt, dhe do jepni llogari per gjithcka!!
    Pavaresisht se e ke bere corap muhabetin, serish the ate qe thashe une:
    Nqs ushtaret do ishin qafira, kur te vrisnin njerez (se ate profesion kane) do u quhej harram.
    U bene myslymane...do u quhet hallall.
    Bashke jemi ne rregull.

Shtegtari! Maska e Gregu
    Anëtarësuar
    30-11-2008
    Postime
    869
    Ne E Besojme Jezusin(Isain a,s) se ai ishte nje nga te Zgjedhurit e Allahut, Por ne nuk e quajme as Zot(sepse Zoti nuk Vdes) Dhe as Bir i Zotit(pasi Zoti nuk ka nevoje per Bir, Kalamaj)
    Ne dy rresha ke ren ne kurthen tende.

Shume mire qe e pohon se Zoti nuk vdes. Por mos harro se Islami thot se Jezusi nuk ka vdekur!
    Atehere cfare mund te themi per Jezusin?! Kush na del se eshte?

Sa per temen, Darius e ka mbyllur kete mashtrim: http://www.forumishqiptar.com/showpo...80&postcount=9
    Madje nuk e di pse nuk eshte fshire, pasi qe eshte vetem nje genjeshter!
    "Në fillim ishte Fjala dhe Fjala ishte pranë Perëndisë, dhe Fjala ishte Perëndi!"

Ja ku jam, mua më dërgo!
    Anëtarësuar
    06-12-2008
    Postime
    275
    Jezu Krishti(Isai a,s) Nuk beri asgje me teper se cka Allahu i Mundesoi,, vertet Allahu atij i mundesoje te ngjalle te vdekurin per argument bindes te fuqise se Zotit, vertet ai Jezusi i solli drite edhe te verbrit, vertet ai sheroi edhe semundjen e lekures, Por te Gjitha kto Mrekulli ishine me lejen dhe Vullnetin e Zotit, Dhe asgje nuk ndodh pa vullnetin dhe lejen e Zotit !! Por kjo nuk do te thote se Jezusi ishte Zoti apo bir i Zotit, Jezusi ishte thjesht nje nga te Zgjedhurit e Zotit,per vet faktin se ai Jezusi lindi edhe pa baba, mirpo kjo nuk eshte per tu habitur, pasi Njeriu i pare(ademi) lindi pa baba dhe pa nene, Por nuk u quajt bir i Zotit, Por Rob i Zotit(Krijese e Zotit)

Gjithsesi ti ke bindjen tende fetare, dhe me vjen mire qe beson ne Zot, Zoti te mundesofte ta kuptosh me qarte te verteten(amin)
    Së pari nuk thash diku se Jezusi është Zot. Por nuk iu referohem shkrimeve nga Babilonia për të më treguar për jetën e një hebreu. Kanë qenë më shumë se 500 dëshmitarë në ringjalljen e tij, këtë nuk e mohonin dot as kundërshtarët dhe të gjithë në Izrael pritnin atë që do t'i shpëtonte nga mëkatet. Ata e dini se flijimi ishte që i shpëton nga mëkati. Por mos harro i dashur se çfarë thonë shkrimet
    1 Gjonit 2:22, 23
    Kush është gënjeshtari, përveç atij që mohon se Jezui është Krishti? E ky është antikrishti, pra, ai që mohon Atin dhe Birin. Kush mohon Birin, nuk ka as Atin. Ai që rrëfen Birin, ka edhe Atin

Kështu që është mirë të sigurohemi për atë që besojmë e jo të bëjmë si tifozë futbolli që edhe kur humbet ekipi i tyre thonë është bërë me hile. Dikur kështu mendoja, tri herë kam ndryshuar mendim, këtë e kam bërë pa ngurrim kur kam arssyetuar nga Shkrimet dhe jam siguruar për saktësinë. Një herë mendoja që ishte profet pastaj Zot, pastaj kuptova që nuk ishte as njëri e as tjetri, por ishte Biri. Të cilit Ati i vet i jep autoritet të bëjë gjithë ato vepra që asnjë profet nuk bëri, as Moisiu madje. Prandaj, nuk është mirë të mundohemi të dalim të zgjuar as unë e as ti, por le të dalë fjala e Perëndisë që është e vërtetë dhe e fuqishme aq sa prek çdo ndjenjë të personit dhe arrinë të ndryshojë mendjen dhe zemrën duke i transformuar në një njeri të ri sipas vullnetit të Perëndisë.

Sa për të shtuar në lidhje me Adamin, meqë kishe përmendur. Adami u krijua pa baba, sepse logjikisht njerëzimi duhej të kishte një fill. Pra raca njerëzore kishte nevojë për prototipin. Por pse një "profet" duhej të lindte pa baba. Madje edhe nëna ishte thjesht një person që u përdor për të sjell një fëmijë komplet jashtë ndikimt të saj. Pse duhej të lidte në këtë mënyrë një "njeri" kur njerëzimi ekzistonte. Gjërat që kanë të bëjnë me njerëzit dhe nevojën e tyre për besim, Perëndia nuk i fsheh kurrë, por ua tregon hapur shërbëtorëve të tij. Prandaj mos më thuaj si disa protestantë, është mister.

Me respekt
    C0PT1C
    ... njerëzitë deshnë më tepërë errësirënë se dritënë; sepse punërat' e atyreve ishinë të-liga.

Pasioni për shkencën Maska e KILI MERTURI
    Anëtarësuar
    23-01-2008
    Vendndodhja
    evropë
    Postime
    1,838
    O dal rren kjo pun o njerz.

Edhe po të ishte e vërtet ,cka?
    (Edhe pse kjo pun sic thash më lart , nuk është e vërtet)

Kili

SHQIPËRIA ETNIKE ËSHTË GJAKU IM QË NUK FALET
    Në dreq të mallkuar të gjithë antishqiptarët dhe tradhtarët e kombit!

I love god
    Anëtarësuar
    23-02-2007
    Postime
    8,043
    po xheksoni bythaxhi ka qen.cfar pret

Skandinavien Maska e TetovaMas
    Anëtarësuar
    20-03-2008
    Vendndodhja
    Te vendi i xhenetit
    Postime
    2,664

Sa' interesante !!! Per hajre na qofte !! Majkell Xheksoni ,muslimane !!he,he,he,he

Padofili munde te gjene kenaqesi ne grupin e padofileve (Sheikave arabe )

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    10-05-2006
    Postime
    3,344
    E se shikon na u prish gjiza se c'far behet Michael....

i/e regjistruar Maska e extreme
    Anëtarësuar
    29-04-2005
    Postime
    1,272
    Citim Postuar më parë nga Arpos Lexo Postimin
    Mos i harro edhe keto fjal te Jezus Krishtir, "Do t'ju vie e vërteta, dhe ajo do t'ju bëj të lirë"

Cfar thor Kur'ani ? "U SQARUA E VËRTETA NGA E KOTA" !

Edhe ti, po te ishe musliman i cili beson nje Njëshmërin e Zotit, sot e 700 mije vite nuk do kishe besuar ne TRENITET !!

Ata "musliman", ne fakt jan "ateista", apo si materialista qe me qdo kusht deshirojn ti bashkangjiten evropjaneve, e pse jo edhe te konvertohen ? Tek e fundit, besimi eshte ne ZEMER !.. keshtu mendojn disa

pse gjith qishtu thuni per secilin konvertim jo ai nuk ishte musliman ku e di ti cfar ishte ai ?? shum diqysh pe luni rrolin e zotit ju pe dini qka ka pas dikush nzemer e qka ska pfff njerz pa tru :|
    We are all Aliens

Faqja 5 prej 9 FillimFillim ... 34567 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Mbi konfliktin në Komunitetin Musliman Shqiptar
    Nga Brari në forumin Problematika shqiptare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 27-03-2009, 10:00
  2. Mary Watson - Mësuese e teologjisë pranon Islamin
    Nga ILyrium në forumin Komuniteti musliman
    Postimi i Fundit: 15-04-2007, 13:09
  3. Muhamedi, Nje Perpjekje Perendimore Per Te Kuptuar Islamin
    Nga forum126 në forumin Komuniteti musliman
    Postimi i Fundit: 06-02-2006, 10:44
  4. Historia E Shqiptareve, Nga Iliret E Lashte, Ne Eren E Islamit
    Nga ORIONI në forumin Historia shqiptare
    Postimi i Fundit: 11-06-2005, 13:02
  5. Nano- Shqipëria nuk është me shumicë muslimane
    Nga dodoni në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 103
    Postimi i Fundit: 17-05-2004, 17:49

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •