Close
Faqja 32 prej 91 FillimFillim ... 2230313233344282 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 311 deri 320 prej 903
    Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    03-12-2008
    Vendndodhja
    ATJE KU ME RESPEKTOJN SI SHQIPTAR
    Postime
    1,015
    Padiskutim Te Gjith Ata Qe Kan Shkruajur Ne Kete Tem Kan Meritat E Tyre Se Kan Postuar Me Te Vertete Materiale Shume Interesante.

Vete Jam I Bindur Se Krijuesit Tan Jan Jashtoksoret .te Cilet Njerzit Ne Antikitet I Quanin Zoter Per Vete Faktin Se Me Teknolgjine Qe Kan Patur Dukeshin Me Shume Se Zot Per Njerzit E Asaj Kohe . Eshte Njesoj Sikur Nje Grupe Shkenctaresh Te Shkoj Ne Pyjet E Amazones Ku Jetojn Disa Fise Ne Menyre Primitive. Po Te Shkonte Ky Grupi I Shkenctarve Me Te Gjith Teknollogjine Qe Njerzimi Disponon Sot. A Nuk Do I Quanin Dhe Kete Njerzit Primitv Keta Shkenctaret Si Zoter E Do Besonin Tek Keta Sikur Te Paret Tan Te Jashtoksort Qe Erdhen Ne Tok??? Them Se Po.

i/e regjistruar Maska e gjergani
    Anėtarėsuar
    09-01-2009
    Postime
    132
    Citim Postuar mė parė nga Darius Lexo Postimin
    Pa fat deri ne keto momente. Eshte zhdukur sikur e ka perpire dheu. Kam mobilizuar te gjithe te njohurit e mij ne Itali por cuditerisht nuk gjehet asnje lloj informacioni.
    Darjus dy kopje jane ne ne Shqiperi me sa di une njeren e kam une kurse tjetren duhet ta kete familja Hoxha qe ka patur lidhje me autorin

Anėtarėsuar
    09-01-2009
    Postime
    132
    [QUOTE=Styx;1580129]

Selene/Mene/Athina/Diana/Bende/Artemis/Hekata/MAAT?

Styx do me beje nder ne mundesh te me thuash c'lidhje kane keto me njera tjetren? dhe me DODONEN,faleminderit

OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Citim Postuar mė parė nga gjergani Lexo Postimin

Styx do me beje nder ne mundesh te me thuash c'lidhje kane keto me njera tjetren? dhe me DODONEN,faleminderit
    styx nuk shkruan me,por duket qe ka erdhur nje i ri qe ta spjegon me mire se dhe vete styx.(meqenese styx ka vene (?) pas MAAT)
    ky ketu

http://www.forumishqiptar.com/member.php?u=47916

ps.sipas meje eshte e njejta perendeshe.....perendesha origjinale eshte perendesha Shqiptare MAAT....kurse dodona dihet,andej nga mali i tomorit,vendi antik i perendive,aty duhet te kete banuar dhe MAAT.

shpresoj mos me jape ndonje dru ky i riu
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga land : 23-01-2009 mė 16:12

Anėtarėsuar
    09-01-2009
    Postime
    132
    [

ps.sipas meje eshte e njejta perendeshe.....perendesha origjinale eshte perendesha Shqiptare MAAT....kurse dodona dihet,andej nga mali i tomorit,vendi antik i perendive,aty duhet te kete banuar dhe MAAT.

Ju faleminderit per sqarimin por HEKATE me MAAT mendoj se jane shume te ndryshme .MAAT eshte njekohesisht dhe ZONJA E MADHE e cila e lejon shpirtin te kaloje TARTARIN e tmerrshem qe te shkoj ne HAD pasi te kete plotesuar nje numer te caktuar veprash te mira dhe i vellai(HADI) ta rimisheron perseri shpirtin pra eshte nje gjykatese e shpirtit te njerezve dhe te perendive.HEKATE perfaqeson fuqine mistike te magjise kultin e pjellorise dhe njekohesisht eshte nje na rojet e tempullit te HADIT,ka tre fytyra NE TE NJEJTEN KOKE nje te nje gruaje qe shikon nga njerezia dhe nje qeni qe shikon nga HADI kurse e treta shikon nga TARTARI dhe qe nuk dallohet mire me cfare ngjan.Fytyra njerezore shikon ne drejtim te perendimit kurse fytyra si qen ne drejtim te jug-lindjes kurse e treta ne drejtim te lindjes perpara saj eshte nje fallust i madh kurse nen krahun e djathte poshte ne fund te trupores shquhet nje lloj shpendi qe une mendoj se duhet te jete gjel per arsye se eshte lajmetari qe shpirtrat te ktehen ne boten e nendheshme se po vjen dita.Interesant eshte qe ketu ne vendin tone ndodhet nje e tille e punuar ne permasa te medha nje shkemb te madh ne mes te nje mali, ne te dallohen shume qarte keto konture.Eshte e vertet qe ndonjehere meqeparaqitet si person i trefishte(Ne qiell hyjnesha e henes,ne toke si hyjneshe e lindjes dhe e rinise dhe nentoke si sundimtare e fuqive nentoksore) e marrin per hyjneshat SELENA,ARTEMIA dhe KIBELA ose ndonjehere e marrin per PERSEFONEN,qe ne nje gjuhe me te vjeter emrin e ka{KORA}. Per tu ruajtur nga inati i saj njerzit ngrinin shtylla fallustike te cilat vendoseshin neper vend banime para dyerve te qyteteve ose ne udhe kryqe

Selene/Mene/Athina/Diana/Bende/Artemis/Hekata/MAAT
    Ashtu sic e ke shkruajtur me germa kapitale, MA'AT eshte me te drejte zonja e madhe e nuk duhet rrjeshtuar me ato te tjerat, ku ndoshta ndonje prej tyre eshte pjelle e tjetres.
    Une doja te theksoja 2 elemente qe mund ti bashkojne te gjitha (pervec MA'AT), hena dhe gjarpri.

OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    [

Ju faleminderit per sqarimin por HEKATE me MAAT mendoj se jane shume te ndryshme .MAAT eshte njekohesisht dhe ZONJA E MADHE e cila e lejon shpirtin te kaloje TARTARIN e tmerrshem qe te shkoj ne HAD pasi te kete plotesuar nje numer te caktuar veprash te mira dhe i vellai(HADI) ta rimisheron perseri shpirtin pra eshte nje gjykatese e shpirtit te njerezve dhe te perendive.HEKATE perfaqeson fuqine mistike te magjise kultin e pjellorise dhe njekohesisht eshte nje na rojet e tempullit te HADIT,ka tre fytyra NE TE NJEJTEN KOKE nje te nje gruaje qe shikon nga njerezia dhe nje qeni qe shikon nga HADI kurse e treta shikon nga TARTARI dhe qe nuk dallohet mire me cfare ngjan.Fytyra njerezore shikon ne drejtim te perendimit kurse fytyra si qen ne drejtim te jug-lindjes kurse e treta ne drejtim te lindjes perpara saj eshte nje fallust i madh kurse nen krahun e djathte poshte ne fund te trupores shquhet nje lloj shpendi qe une mendoj se duhet te jete gjel per arsye se eshte lajmetari qe shpirtrat te ktehen ne boten e nendheshme se po vjen dita.Interesant eshte qe ketu ne vendin tone ndodhet nje e tille e punuar ne permasa te medha nje shkemb te madh ne mes te nje mali, ne te dallohen shume qarte keto konture.Eshte e vertet qe ndonjehere meqeparaqitet si person i trefishte(Ne qiell hyjnesha e henes,ne toke si hyjneshe e lindjes dhe e rinise dhe nentoke si sundimtare e fuqive nentoksore) e marrin per hyjneshat SELENA,ARTEMIA dhe KIBELA ose ndonjehere e marrin per PERSEFONEN,qe ne nje gjuhe me te vjeter emrin e ka{KORA}. Per tu ruajtur nga inati i saj njerzit ngrinin shtylla fallustike te cilat vendoseshin neper vend banime para dyerve te qyteteve ose ne udhe kryqe
    hmmmmmmmmmm lol me pak rrjeshta ke thene me shume sesa thone libra te tere.

ps.une kam nje foto te astarte dmth ashtoreth dmth aferdita me tre koka...lol

pastaj eshte dhe nje kalores trak me tre koka,nje gerion tresh etj...ēfare numri!

OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Darjus dy kopje jane ne ne Shqiperi me sa di une njeren e kam une kurse tjetren duhet ta kete familja Hoxha qe ka patur lidhje me autorin
    ka dhe ne Firenze

http://opac.bncf.firenze.sbn.it/opac...g_1=CFIV032313

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    11-11-2008
    Postime
    2,899
    Jo tamam.

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    11-11-2008
    Postime
    2,899
    Citim Postuar mė parė nga Styx Lexo Postimin

... mundesh te me thuash c'lidhje kane keto me njera tjetren? dhe me DODONEN,faleminderit
    Kane kuptimin qe nje perendeshe vetme eshte copezuar ne mijera therrime pasqyruese, me sakte ne shume perendesha.

Cfare kuptimi ka mjalti?

Tjeter, Bleta apo Dhija? Thone qe Dhija qe vajze e Melissit (Mjaltit).
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga javan : 24-01-2009 mė 04:49

Faqja 32 prej 91 FillimFillim ... 2230313233344282 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Etimologjia e emrit Pellazg
    Nga Henri nė forumin Gjuha shqipe
    Pėrgjigje: 511
    Postimi i Fundit: 13-07-2014, 14:41
  2. Kisha ėshtė Njė
    Nga Albo nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 14
    Postimi i Fundit: 29-05-2010, 11:25
  3. Qėllimi dhe kuptimi i fesė - besimit
    Nga ORIONI nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 04-12-2004, 16:59
  4. DOKTRINA - Kapitulli II. Simboli i Besimit
    Nga Albo nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 19
    Postimi i Fundit: 21-09-2004, 21:47

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •