Close
Faqja 30 prej 91 FillimFillim ... 2028293031324080 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 291 deri 300 prej 903
    Ky eshte lumi Styx:

Derisa ka pasur njerez qe e kane kaperxyer ate dhe jane kthyer gjalle, kjo do te thote qe dhe ti mund ta ēbėsh vendimin tend per te "kaperxyer" pragun e ketij forumi.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga dias10 : 28-09-2008 mė 18:47
    e verteta dhe e drejta jane miq me te mire se edhe vete Platoni, miku im

Ok, Styx po perdor nje menyre "dinake" per te terhequr prape ne teme:

Sipas variantit etimologjik ne gjuhen ""greke"" te emrit Harilaos kemi
    joy ( χαρα) of people (λαος)--gezimi i njerezve(popullit)

Po shqipja sa larg qendron?

hare=gezim

(me) le=(me) lind
    lerė(te lindur)=popull(te pjelle)=people(eng)=popolo(po pjell)=polla=shumezohem=behem shume

A nuk eshte kjo SHUME arsye e madhe qe ti te mos largohesh?
    Pergjigju Styx..
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga dias10 : 28-09-2008 mė 19:45

me 40 hajdutė Maska e alibaba
    Anėtarėsuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    me) le=(me) lind
    lerė(te lindur)=popull(te pjelle)=people(eng)=popolo(po pjell)=polla=shumezohem=behem shume
    Kėtė Laos, qė dmth "popull", unė e lidhi me fjalėn shqipe "llavė", sikur e kemi tek "llavė ujqėsh".

A nuk eshte ky forum Styx vendi ku kane LERE idete e "cmendura" prej njerezve te "cmendur" si puna jone, dhe prej teje si nje nga me te ""cmendurit"", qe ke bere qe keto ide te "cmendura" te sapolindura, te mos takojne TOKEN dhe te humbasin, por te percohen ne mendjet e bashkepatriotave tane??

Ndryshuar pėr herė tė fundit nga dias10 : 28-09-2008 mė 20:08

Citim Postuar mė parė nga alibaba Lexo Postimin
    Kėtė Laos, qė dmth "popull", unė e lidhi me fjalėn shqipe "llavė", sikur e kemi tek "llavė ujqėsh".
    mos e menderos muhabetin Alibaba

me 40 hajdutė Maska e alibaba
    Anėtarėsuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    mos e menderos muhabetin Alibaba
    Pse bre shoq a shumė shpjegim i mirė tė duket ai i yti??

LAOS, ia heqim prapashtesėn OS dhe na mbetet LA.

LLAVA ėshtė grup, POPULLI ėshtė grup. Jo mė kot LLAVA ėshtė TURMĖ ujqish, dhe POPULLI ndonjėherė quhet TURMA.

Ėshtė ngjashmėria logjike, analogjia mes dy fjalėve. Nuk ka tė bėjė me "lerė", "linda".

Citim Postuar mė parė nga alibaba Lexo Postimin
    Pse bre shoq a shumė shpjegim i mirė tė duket ai i yti??

LAOS, ia heqim prapashtesėn OS dhe na mbetet LA.

LLAVA ėshtė grup, POPULLI ėshtė grup. Jo mė kot LLAVA ėshtė TURMĖ ujqish, dhe POPULLI ndonjėherė quhet TURMA.

Ėshtė ngjashmėria logjike, analogjia mes dy fjalėve. Nuk ka tė bėjė me "lerė", "linda".
    E ke degjuar ndonje here fjalen PJELLA, pjellė?
    Ajo LLA-va jote nuk eshte gje tjeter vecse pjella ujqsh. Megjithate falemnderit, nuk e dija se ne shqip egzistoka fjala llave. Ajo me shton bindjen qe leos ose laos e "greqishtes" eshte nje fjale shqipe qe kate beje me foljen le(lind) dhe semantikisht rrjedh prej nje tjeter foljeje shqip ~ me lan~li.
    Megjithate une kam nje preokupim tjeter, largimin e Styx.

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar mė parė nga Styx Lexo Postimin
    Dhe me kete te dashur miq, mbyllet cikli i postime te mija ne forumin shqiptar.

Styx

Mbreme, me rastin e leximit te ketij posti, fillova te shkruaj ato qe mbaj per obligim. Arrita deri aty ku duhej te thurja edhe dy-tri fjale qe nuk do te thonin lamtumire.

Pavaresisht pervojes se shpeshte te humbjes se shume shkrimeve me subjekte ndoshta me te rendesishme per polemin se subjekti i kesaj, - nuk besoj se me eshte dhimbsur ndonje tjeter leter me fort se kjo qe sic shihet nuk u postua kurre dhe u zhduk pa gjurme pak para se ta perfundoja. Aniqe humbja e korrentit ne menyre te tille te papritur e pa paparalajmeruar, me ka kushtuar me shume studime subjektesh qe zor se do ti shkruaj me, - kete leter mbaj per detyre ta kompenzoj, anipse ta rishkruaj te njejten permbajtje - eshte e pamundur.

Shkrimet e mia te para paten hasur ne nje rezistence qė qe bazuar mbi dyshimin ne praktiken e kthimit te anetareve te vjeter si anetar te rinje me pseudonime tjera. Por une, me aq sa kam mundur i kam arsyetuar, nderkohe qe edhe une gadale po merrja vesh dukurine e kthimit te anetareve te vjeter nen pseudonime te reja, per te arsyetuar ate menyre komunikimi, sado qe me vriste padrejtesisht -per mua ka qene dhe mbetet kenaqesi e vecante qe kam pasur rastin te shkembej veshtrime, informata, ide, madje edhe ferkime qe mund t'i vinin "flaken" forumit brenda 2-3 replikash; pa kursyer njeri-tjetrin ne llogari te miresjelljes e kurtoazise falso qe implikon njohja ne person, - gje qe per mua ka qene dhe mbetet nje pasuri te cilen asjeri nga ne nuk mund ta shijoj ne perditshmeri.

Jam i bindur se predeterminante kryesore e 'ferkimeve' te natyres konkluzive, eshte bazamenti i struktures se "progameve" te ndyshme ne "biosin" tone. Thene figurativisht njeri prej nesh eshte "unigenesist" ndersa tjetri "poligenesist" qe ne mase te madhe predestinon menyren, kahjen, dhe formen iniciale te shikimit tone mbi boten, qe njeherit paracakton edhe kahjen dhe menyren e kerkimit tone mbi te verteten e saj. Ne, sic e di, zakonisht takoheshim aty diku -ne mes te ketyre dy ekstremeve infinite te se panjohures. Sado qe une ende besoj se shumesi formon njejesin e ri.

Kush e di - ndoshta rruga e vertete eshte diku ne mes. Ne kombinimin e ketyre dy qasjeve kunderthenese dhe aplikimit te tyre te sakte e metodik ne menyre sekuenciale duke iu pershatur kerkesave te hapesires se panjohur gjate hulumtimit te horizonteve qe ferkimi i ketyre dy qasjeve te shkrepte drite qe shpie drejt horizonteve te reja te pyetjeve qe me pare kane qene te paverejtura.
    Sepse varferine me te madhe te mendimtarit, perben mungesa e pyetjeve - jo e pergjegjeve.

Me shprese se nje dite - kjo ure lidhese qe na ndane ne mendime - do te zgjerohet aq sa gjeresite e njohurive te mbledhura do te mund te kalojne neper te duke u takuar aty diku ne mes si dy te panjohura te se njejtes bote (qe edhe mos e rrotullofshim, do te rrotullohet!). Te pershendes.

Sinqerisht,
    b.b. Troy III p.a.e.
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

i/e regjistruar Maska e ajzberg
    Anėtarėsuar
    22-09-2004
    Postime
    2,214
    Styx,eshte e drejta jote te maresh vendime ,por sinqerisht nuk do ta doja largimin tend nga forumi ,gjithsesi faleminderit per respektin ,kudo qe te shkosh kliko ndonjehere Forumi shqiptar ne do te na gjesh ketu.....................................
    Lamtumire mik
    Dija eshte injorance e mesuar.....

Faqja 30 prej 91 FillimFillim ... 2028293031324080 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Etimologjia e emrit Pellazg
    Nga Henri nė forumin Gjuha shqipe
    Pėrgjigje: 511
    Postimi i Fundit: 13-07-2014, 14:41
  2. Kisha ėshtė Njė
    Nga Albo nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 14
    Postimi i Fundit: 29-05-2010, 11:25
  3. Qėllimi dhe kuptimi i fesė - besimit
    Nga ORIONI nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 04-12-2004, 16:59
  4. DOKTRINA - Kapitulli II. Simboli i Besimit
    Nga Albo nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 19
    Postimi i Fundit: 21-09-2004, 21:47

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •