Aeneas Dardanus
Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...
Darius jo per te debatuar kot, por shifrat per patriarket i kane perpunuar hebrejte gati ne menyre perfundimtare kur i kaluan ne liber traditat gojore fale skllaverimit babilonez,pasi aty u njohen me gjera qe me pare as qe e kishin idene,perfshire Noen.
Kurse keto shifrat e tjera une nuk e kam idene fare se ku bazohen. Ky qe i jep e ben si puna a Mato Grudes:
-Po pse Mato ?
- Ate pune e di une.
-Jo,jo Mato...
-Rri urte Agush, ate pune e di une.
Ka disa shkrime thote qe i kuptonin vete 3 indiane e nga Mu-ja permes Indise erdhen ne Egjipt. Po logjika ta do qe Japonia,Kina e Australia do ishin te parat qe do kishin perfituar bashke me Amerikat e jo qe te mbijetuarit te kene hyre ne Egjipt nga India.
Shqiptari e ka care rrugen e historise me Palle ne dore!
Aha e humbe fillin fare me kete qe ke shkruar. Ne toke kembet hyj ne toke se je offQe mos dalim nga tema e perseri brenda temes, e ke lexuar me vemendje kete koment te javan? :
Postuar më parë nga javan
Absence Of Evidence Does Not Correlate To Evidence Of Absence... © Deny Ignorance © Autochthonox
Gjurmet e Civilizimeve te zhdukura Dodona pjese e trashegimise se vjedhur Fshehje te Zbulimeve Arkeologjike Shtetet Ilire Antropologjia e Ballkanit
Mesjeta Shqiptare dhe periudha e pushtimit Osman Rilindja Kombetare Illuminati ! Kulti i syrit qe sheh cdo gje Lufta Dulces Mistere Histori e Letersise Shqiptare
Nuk thashe qe u be lidhja mes emrit e pellumbave, perkundrazi thashe qe e kishim para syve dhe nuk e beme. Te pakten mbi rrenjen Dod une kam qene i bindur e biles te kam pyetur mbi domethenien e emrit Doda e ne ka qene tradite tu vihej te parelindurve apo jo.
Dodone me dardan une se kam pranuar ndonjehere. Per mua dardan sic e kam thene dikund ne forum lidhet me fjalen dru e ne origjine ka qene nje fis me doret e daorset.
Crendesi ka ne eshte e varur apo e pavarur, rendesi ka qe pertej 1600 p.l.k kemi mitin ne formatin 'Noe'.
Kisha e Sirise apo libri i mbreterve kane konkurrente shume te forte tek Hebrejte.
Mos e bej edhe ti si Matoja tani.
Hahn nuk ben asnje lidhje mes Dardanit, Dod-anit dhe Dodes. Perkundrazi ai ben lidhjen e njohur Dardhe, Dru.
Lidhjen me Kumurine e bera une. Hahn jep vetem kete fakt. Qe pyeta se si quhej ky shpend (kumrija) dhe me thane Dode. Do ta citoj te sakte tere frazen kur ta gjej se nuk e kam ketu tani.
Alfeko po ashtu tha qe edhe sot kumrise i thone DUDU. Ne shqiperine e mesme i kane thene GUGUftu. E ti po deshe lidhe me geget.![]()
Interneti eshte shume interesant:
THE LEGEND SAYS THE NAME CAME FROM MAHARISHI DUDA. OTHERS SAY THAT HOODA- AND
DOODA JATS WERE TWO REAL BROTHER.
HOODA GOTAR START FROM HOODA JAT AND DUDI JAT GOTAR FROM YOUNGER BROTHER DOODA
OR DUDA.
Hoda e Doda ishin vellezer .....Doda ose Duda e Hoda besoj ka edhe Hodo.
Nje vend tjeter e lidh kete legjende me nje mbreteri Ariane e me nagat.
Javan emri dudu-dudy-dudi ka shume gjasa te jete satemizim i Gugu, praktikisht i njejti emer e perdoren si sinonime nga zona ime, i thuhet guguftu ose dudi(kumrije gati se perdorim fare edhe pse dihet qe flitet per dudine).
Detyrohem te bej Maton sepse ti del me konluzione te tipit "me qe eshte domate, ka qene patjeter njeri". Ky posti me lart eshte vari leshte. Nderkohe qe une po them se gjeja me e rendesishme qe po del nga shume debate mbi Dodonen, eshte se Doda/Dardani lidhet nepermjet emrit/pellumbit pazgjithmerisht, ti ja fut duke thene qe je dakord me Cabejin qe e ben dardhe dhe me Hahnin qe e ben dru. Po mire a nuk ishe ti qe thoje se pas nje gjetjeje ne Dodone, Herakles te del ne Dodone si i trete? E pra, po ta shohesh holle holle, Kumria dhe Dardani jane shpirti i shenjte.
Sic te tha Darius, ti lexon shume perciptash dhe pastaj desheron te bindesh oponentin se teza qe keta mbrojne eshte e drejte. Me c'rast keta te fundit mbeten pa fjale, kishin qene duke folur proze tere kohen.
Ndryshuar për herë të fundit nga javan : 28-11-2008 më 12:40
Po ma shtremeberon mendimin sipas qejfit. Herakliu vertet me del i treti ne Dodone dhe Aferdita e katerta (cun e goce, si planifikimi familjar i kohes se xhaxhit) por une skam thene qe Dardani eshte Herakliu,ti po e ke thene, biles me e thene sinqerisht une dyshoj fuqimisht ne ekzistencen e Dardanit i cili ti kete dhene emrin fisit,ashtu sikunder nuk besoj ne keto emrat, iliri,pellazgu,enkeleu,autari,taulau etj.
Dardan nga dru( dardhe vete vjen nga dru, ashtu si fjala latine Dardo-shigjete) mua me duket me e drejta.
Pastaj une spo bind kend, mua me vjen mire qe ty te shkoi mendja tek nje gje kaq e thjeshte ne dukje e kaq e veshtire per tu bere. Po edhe kaq nuk mjafton, se ka nevoje per kritike. Psh nga ne thuhet per keq, te kendofte guguftuja (jo kukumjacka qe eshte zog tjeter) ne dritare.
E fundit, dodona e dudija qendrojne mjaft mire edhe pa Dardanin e une nuk e kuptoj pse ti do ta futesh Dardanin me zor. Pastaj cpune ka ky dardani jot herakli me pellumbin ?
Po thoja per dode dhe dude. Une edi se dode eshte vetem emer njeriu madje eshte deminutiv i mundshem i emrit Dawd, [!David], Daut = Dodë.
Prandaj nuk arrij ta lidh as me kumrijen as me dudijen sepse nuk gjej lidhje.
Dude Dudë jo "dudu", ndersa ne Shqiperine veriore i kane thene Gu-gu-j-suf / (ku-ku-isuf) gugujsuf, por ky emer eshte siper-emerim i vonshem dhe per me teper, onomatope.Alfeko po ashtu tha qe edhe sot kumrise i thone DUDU. Ne shqiperine e mesme i kane thene GUGUftu. E ti po deshe lidhe me geget.![]()
Per Dodonen kam dhene nje here mendim dhe veshtire se mund te lekundem prej tij. Dodone do te thote "shumegjuheshe" (por jo ne kuptimin "poliglote"), qe 'sterthote', 'qe thote vendosur' por edhe "shumkuptimeshe" sepse emri i saj eshte menyre figurative dhe mund te dhuroje diska kuptime funksionale logjike. Prej ku del edhe fjala Tho\të.
Aeneas Dardanus
Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...
Krijoni Kontakt