Mos u anko po analizo pak ma shpesh cka po thu e pak ma rralle cka po tham...
Kjo siper, do me thane: Vidasi, Silvani, Pani e Fauni JANE QENIE TE NDRYSHME!
Se vidhi, selvi - nuk asht; as selvija, panje nuk asht(?).
Ani mire...,
-e qysh mundet me kane keshtu?!!
(masandej cka dreqin asht "panja" amani t'kofte, e cfare gjuhe asht?)
P'e dijme ket sen... po ne fakt paraqitet vetem si gjysmenjeri-gjysmecjap, e kurre si njeri. (kqyr se njana pllake asht pak teper e demtume e i ka brinat e vogla e kambet nuk i shihen bash mire qe i ka te cjapit po te cjapit i ka.)
Koxha moti i kom pa.
Une nuk po shoh thana aty mire po shkruan nimfat e silvanit.
o nuk asht bre se ky dreq i gjelber asht i perhapun ngjith boten evropiane edhe ska kurrfare lidhje me panin, ky esht dukja e gjergjit te gjelber ne periudhen vjeshte dimen para se me u ba gjarpen e me hi ne toke kur te "vdes" natyra...
K'to jane perzimje kryshisht te mesjetes hereshme e te dynjdjeve te medha neper europe.
une jo valla! (myrta?)
une nuk di ku e kan fuqine zanat bile s'asht hiq interesant per argumentin e myrtes. Ze zanat kurre nuk jan kallzu as perfytyru si kafshe qi me pase atribut dhin a drenushen a naj kafshe tjeter t'eger t'malit, ja-a!
Jo myrta po myrteqipi.
(!!!) Cka po do me thane me ket pune?
O, kush na i ka shkru neve mitologjite na i hangte maca.
Cfar faktesh na soll myrta? Asnja! Fakte - kape ngjite me lepak se nashta rrin naj dit. Q'aso faktesh na i murren ftyren neve.
How mer daj, ai vet e permeni martirin, jo une e martiri i ka festat koxha ngatas me shengergjin e ju kane ngaterru kabllat.
une tana po i shoh - vec faktet jo.
Ne cilen histori - ne te shkruemen a ne te pashkruemen? Se une qat histori s'pe dikna.
Po get paskna fjete do dite, e s'me paskara as me lexu as me ndi qi dikush asht mundu me ia dhane pergjegjen (serioze) - pse ileret e viseve tjera u asimilune aq leht e u hupi fara krejt, kur qe neve qe kemi qene 100x ne pozita me te fshtira nuk na ka ndodhe me harru qi jemi shqiptar pellasg ilir (pos koheve te fundit).
A di ti naj studim te tille? (Q'ishtu bisedohet)
1. nuk di.
2. nuk di.
Po, jo qi po m'intereson fort, po edhe une kisha pas qef me e ndi edhe naj send qi nuk di najhere.
Krijoni Kontakt