Close
Faqja 171 prej 255 FillimFillim ... 71121161169170171172173181221 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 1,701 deri 1,710 prej 2545
    i/e regjistruar Maska e ZANOR
    Anëtarësuar
    25-09-2002
    Postime
    1,114
    Citim Postuar më parë nga Baptist Lexo Postimin
    Mos u anko po analizo pak ma shpesh cka po thu e pak ma rralle cka po tham...

Kjo siper, do me thane: Vidasi, Silvani, Pani e Fauni JANE QENIE TE NDRYSHME!
    Se vidhi, selvi - nuk asht; as selvija, panje nuk asht(?).
    Ani mire...,
    -e qysh mundet me kane keshtu?!!

(masandej cka dreqin asht "panja" amani t'kofte, e cfare gjuhe asht?)

P'e dijme ket sen... po ne fakt paraqitet vetem si gjysmenjeri-gjysmecjap, e kurre si njeri. (kqyr se njana pllake asht pak teper e demtume e i ka brinat e vogla e kambet nuk i shihen bash mire qe i ka te cjapit po te cjapit i ka.)

Koxha moti i kom pa.

Une nuk po shoh thana aty mire po shkruan nimfat e silvanit.

o nuk asht bre se ky dreq i gjelber asht i perhapun ngjith boten evropiane edhe ska kurrfare lidhje me panin, ky esht dukja e gjergjit te gjelber ne periudhen vjeshte dimen para se me u ba gjarpen e me hi ne toke kur te "vdes" natyra...

K'to jane perzimje kryshisht te mesjetes hereshme e te dynjdjeve te medha neper europe.

une jo valla! (myrta?)

une nuk di ku e kan fuqine zanat bile s'asht hiq interesant per argumentin e myrtes. Ze zanat kurre nuk jan kallzu as perfytyru si kafshe qi me pase atribut dhin a drenushen a naj kafshe tjeter t'eger t'malit, ja-a!

Jo myrta po myrteqipi.

(!!!) Cka po do me thane me ket pune?

O, kush na i ka shkru neve mitologjite na i hangte maca.
    Cfar faktesh na soll myrta? Asnja! Fakte - kape ngjite me lepak se nashta rrin naj dit. Q'aso faktesh na i murren ftyren neve.

How mer daj, ai vet e permeni martirin, jo une e martiri i ka festat koxha ngatas me shengergjin e ju kane ngaterru kabllat.

une tana po i shoh - vec faktet jo.

Ne cilen histori - ne te shkruemen a ne te pashkruemen? Se une qat histori s'pe dikna.
    Po get paskna fjete do dite, e s'me paskara as me lexu as me ndi qi dikush asht mundu me ia dhane pergjegjen (serioze) - pse ileret e viseve tjera u asimilune aq leht e u hupi fara krejt, kur qe neve qe kemi qene 100x ne pozita me te fshtira nuk na ka ndodhe me harru qi jemi shqiptar pellasg ilir (pos koheve te fundit).

A di ti naj studim te tille? (Q'ishtu bisedohet)

1. nuk di.
    2. nuk di.

Po, jo qi po m'intereson fort, po edhe une kisha pas qef me e ndi edhe naj send qi nuk di najhere.

po ku e ke hallin bre ti Bappist,

kur i merr emrat n'gojë mbaji e jep ndoj fakt, e jo përmend emra eu gojlig koke!

q'ishtu veç pistohet o bappist!

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    o ali ç'kemi,si ecen biologjia ketej?

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar më parë nga alibaba Lexo Postimin
    Me siguri nuk rritet në Kosovë, se edhe unë shumë vonë kam ndi për to.
    Veç shqip osht, sa osht edhe Pani. Në rrjet kjo fjalë përdoret gjithkund ku ka të bëjë me pyje që ka këtë bimë.
    Me sa kam degjuar une Panja perdoret si emertim ne Cameri. Druri i panjes eshte i lehte, por i forte, dhe i bardhe. Te thuash si variacion i Maple (gjethja ne flamurin kanadez).

Thone se panja ka ne malin e Shendelliu dhe Gavogjit. Ne keto male dhe ne tere Camerine rriteshin dhite sepse keto nuk stepen nga mali. Dele nuk kishin.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Baptist : 18-08-2008 më 20:23
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    oooooooooo rrezon po ti re ca do ktu?apo the tja fusje nje post kshu kot ktu.............nuk a buk per dmbt e tu kjo tem,a buk e fort ti thyn dhambt.

Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar më parë nga Baptist Lexo Postimin
    1. Kulla u ndertua mbas kijametit.
    2. Ndersa gjuhet u "prishen" mbas te dyjave. Me "qellim" qe te pengohet ngritja e Kulles demek.

Ata, qe studiuan shkaqet e kiametit; konstatuan shkaqet e kiametit; dhe idejuan menyren e preventimit te nje fijaskoje te re qiellore, dhe qe udhehiqnin projektin; ishin prifterinjet pellasg. Nga ata te vjetrit bile. Por popujt e kombet qe morren pjese ne implementimin e tij normalisht qe nuk ishin. Dhe ne realizimin e tij, vertete moren pjese shume popuj, mbase te gjithe popujt e qyteteruar te regjionit euroaziatik.

Keshtu e mbaj mend une. Kiameti nuk u perserit me ani qe projekti deshtoi per shkaqe objektive pjesa me e madhe e tij ishte kryer - te tjerat jane perralla protosemite.

E verteta eshte qe kiameti me nuk u perserit. Kompromis te jete?
    Nuk e besoj!
    Me gjuhen e sakte mitologjike. Kjo mund te interpretohet vertetesisht si nje kompromis dhe marreveshtje te pathyeshme mes njerezve dhe hyjve, -ne, te mos i kercnojme ata dhe ata te kene kujdes tjera here - sepse ne rastin tjeter ne i marrim gjerat nen kontrolle dhe sanojme shtyllat e qiellit vet. E ndoshta edhe u vijme larte e u permbysim si pacavure. Kjo force njerezore diktoi paktin i cili nuk u thye deri me sot.
    Keshtu thone pikerisht librat fetare qe ti i perbuz, qe kulla u ngrit pas qametit.
    Tani le te flasim pak per kete qamet. U shkaktua nga nje permbytje e madhe jo?

Ti shkrove se:
    1. pas te dhenave te perpunuara mitologjike kulla i ngrit qe te mos bjere qielli (uji) domethene.
    2. Sipas gjuhes se sakte mitologjike kulla u ngrit per te frikesuar alienete qe te mos shkaterronin token.
    3. Sipas paragrafit te fundit ne postimin tend te cilin nuk e kam cituar, kulla u ngrit per te mos lejuar largimin e atmosferes (pas a shume si kjo qe po ndodh sot).

Po i menjanoj interpretimet nga keto qe ke vene medhe po merrem direkt me anen me "shkencore" te fenomenit. Cfare i kishte ndodhur atmosferes qe shkaktoi qametin? Pse mendon qe problemi (pasi ta kemi degjuar se cili eshte) u riparua dhe si?
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

Smile

Tani nje sugjerim kisha une . Jane bere gjithsej gati 1800 komente. S'besoj se ka kush nge ti lexoj te tera. Perse nuk behet nje lloj raporti nga "Studiuesit" e forumit mbi arritjet dhe pikat e perbashketa per misionin e temes. Psh, per X ose Y hipoteze ose arkifakt, pas shume debateve e replikave midis "Pellazgolove" te FSH u arrit ky ose ai perfundim . Te behet pra nje raport qe te kemi nje ide te gjithe nese kjo teme ka arritur ndonje gje apo kot sa zgjatet e terzgjatet pa kuptim. Mbase mund ta dergojme raportin ne ndonje qender studimi (nga ato prej verteti) dhe ku i dihet c'ndodh.
    ABCÇDDhEËFGGjHIJKLLlMNNjOPQRRrSShTThUVXXhYZZh (Alfabeti Shqip, 36 gërma)

Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Shume ide e bukur, sepse studimet duhen bere dhe aprovuar me unanimitet. Pse nuk e merr ti persiper kete rol legendar?
    Aeneas Dardanus

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    po pse re bruk,ka jo vetem nje numer rekord postimesh por dhe leximesh,nja 45 mije po shkon,kjo do te thote qe eshte tema me e rendesishme ne absolut e te gjithe forumeve shqiptare............pra eshte nje teme kampion,shume postime me plot te verteta ketu rrezojne falsitetet historike te ndertuara me mund nga pseudohistoriane qe kane qene thjesht vegla te politikes.

ps.ke quan ti qendra prej verteti???ato qendra vari lesht qe vetem prej verteti nuk jane.

hahahahaha me shkrive lol,qendra prej verteti........................jevgjitet pellasgolo nga siria me fal gerqia doja te thoja kan bo qendra prej "verteti"
    Ndryshuar për herë të fundit nga land : 18-08-2008 më 21:01

Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Nga vegjelia mbaj mend kete perralle te Mujit dhe Halilit. Po e permbledh. Kur Muji do martohej, tri Zanat e malit ja ngrine kushqit me gjithe nuse dhe ja kthyen ne gure (kjo per faj te tyre se ata filluan muziken dhe pine uje ne mrizet e Zanave, ku Muji i kishte keshilluar mos ndalonin). Sidoqofte, Halili hyn ne bisede me Zanen e vogel dhe per te mesuar ku qendronte fuqi e tyre. Ai bente si shume i habitur dhe i merzitur. Pa i rene hiles, Zana e vogel i tregon qe jane tri dhi bore te bardha me brite te arte ne X mal. Sikur larg qofte dikush ti zeje ato dhi, fuqia jone ka mbaruar.

Muji dhe Halili i ndjekin tri dhite i kapin dhe i mbyllin ne shtepine e tyre. Zanat vijne jo duke fluturuar por duke "qare si grari" ne shtepi te tyre dhe i thone qe me mire le ti vrasin dhe ato se sa ti lene ashtu pa fuqi. ne perfundim Muji dhe Halili ja u kthjne dhite me kishte qe t'i lejojne dasmoret dhe keshtu behet.

Tani le te shikojme se cfare thone per Athene dhe "mungesen" e lidhjes se saj me dhine:

"Dhia qe ne kohet e lashta kafsha e shenjte ose misherimi Athines, gje qe shihet edhe nga praktika e paraqitjes se saj me lekure dhije (aegis). megjitheate, dhija nuk eshte sakrifikura kurre per te si ligh, por as lejuar te hynte ne shrinen e saj, Akropolin e Athines" J. G. Fraser

Dhe ngule mire ne mend, Maata, Artemisa/Diana dhe Athina jane nga nje lekure e vetme.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Baptist : 18-08-2008 më 20:57
    Aeneas Dardanus

Perjashtuar Maska e Zëu_s
    Anëtarësuar
    02-05-2006
    Postime
    1,672
    Citim Postuar më parë nga brooklyn2007 Lexo Postimin
    Tani nje sugjerim kisha une . Jane bere gjithsej gati 1800 komente. S'besoj se ka kush nge ti lexoj te tera. Perse nuk behet nje lloj raporti nga "Studiuesit" e forumit mbi arritjet dhe pikat e perbashketa per misionin e temes. Psh, per X ose Y hipoteze ose arkifakt, pas shume debateve e replikave midis "Pellazgolove" te FSH u arrit ky ose ai perfundim . Te behet pra nje raport qe te kemi nje ide te gjithe nese kjo teme ka arritur ndonje gje apo kot sa zgjatet e terzgjatet pa kuptim. Mbase mund ta dergojme raportin ne ndonje qender studimi (nga ato prej verteti) dhe ku i dihet c'ndodh.
    Po lype shum ti, se kjo qe po kerkon ti eshte nje pune qe s'behet kurrsesi, sepse, ne qoft se nuk e ke vrejtur ti, temat tona nisen me 4-5-6 perfundime dhe perfundohen me 4-5-6 perfundime, ose nuk perfundohen fare sepse i kishim 4-5-6 perfundime qe ne postimet e para dhe nuk na han palla fort per 4-5-6 perfundime te tjera.

Tema të Ngjashme

1. Në gjurmë të gërmave dhe shkrimit Pellazgo-Yllir #2
    Nga alfeko sukaraku në forumin Arkeologji/antropologji
    Përgjigje: 477
    Postimi i Fundit: 14-07-2010, 03:58
  2. Sola Scriptura
    Nga berat96 në forumin Komuniteti protestant
    Përgjigje: 17
    Postimi i Fundit: 24-08-2009, 11:48
  3. Letërsia shqiptare: probleme teorike-kritike në gjykimin e vlerave letrare
    Nga Kosovari_78_Ca në forumin Enciklopedia letrare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 25-01-2005, 15:56
  4. Makina e shkrimit
    Nga elvisi80 në forumin Humor shqiptar
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 08-11-2002, 03:31

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •