Close
Faqja 154 prej 255 FillimFillim ... 54104144152153154155156164204254 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 1,531 deri 1,540 prej 2545
    Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar më parë nga Darius Lexo Postimin
    Ta kisha ditur qe do ndizte kete debat sdo e kisha postuar ose sugjeruar fare Nuk pretendoj qe te shikohet ne te njejten menyre sic e shoh une por mbase te ka shpetuar nje fakt; burimi nuk eshte aspak mitologjia sumere.
    E pashe Darius qe burimi ishte nje alieni i ruajtur nga fiset indiane. Sic t ethashe kam qene ne kete literature shume vite me pare, sepse mendoja dikur qe jeta njerezore qe krijuar nga alienet. Vura re nje ngjashmeri te madhe te ketij shkrimi me Epiken e Gilgameshit, me sakte nje variant te daleboje me tone te luftes nderyjore. Shume pershkrime ngjarjesh nuk perputhen me gjetjet arkeologjike dhe me thene te drejten nuk besoj shume ne autencitetin e deshmise se ketij dokumenti. Edhe ne se deshmia aliene qendron, gotat e ujit qe i kane futur per ta bere gjelle ja kane ulur besueshmerine ne minimum. (Mendimi im nuk eshte ligj).

Por le te kthehemi tek germat.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Baptist : 07-08-2008 më 07:37
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar më parë nga BARAT Lexo Postimin
    Ketu ngaterrohet gjuha me rracen dhe ngjyren.
    Ne se shumeret jane ata qe hodhen themelet e fese (e cila me pas u bastardua) Brahmine, ky popull ishte i ardhur, i bardhe, dhe sipas gjithe tregueve (zakoneve, shkrimeve) pellazg.

Deri tani (me njohurite e kufizuara qe kam mbi shumeret) mendoj se keta jane shperndare ne bote (Indi ne kete rast) pas kulles se Babelit, pak para permbytjes. Sic kam shkruar, keta pellasge (te kulles) ishin nje gjini me tanet. Por ndersa ata u zhduken per shkak te mekatit dhe asimilimit, tanet mbeten ne token e te pareve.

Kushdo mund te shohe edhe ne harta mijeravjet me te reja se Antitanet jane fis i palevizur rreth Dodones.
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

Citim Postuar më parë nga Styx Lexo Postimin
    Vura re nje ngjashmeri te madhe te ketij shkrimi me Epiken e Gilgameshit, me sakte nje variant te daleboje me tone te luftes nderyjore. Shume pershkrime ngjarjesh nuk perputhen me gjetjet arkeologjike dhe me thene te drejten nuk besoj shume ne autencitetin e deshmise se ketij dokumenti.
    Do me lejoni te bej nje mini devijim per te vene ne pah dicka qe mund te kete rendesi per temat e tjera si dhe ne planin e pergjithshem per ate qe fshihet nga historia e vertete ne kete planet. Ne nuk dime asgje nga gjetjet arkeologjike ne ish Sumeri. Ka mbi 40 mije tabela me shkrime kuneiform nga te cilat vetem me pak se 2 mije jane bere publike. Po tjeter cfare ka ndodhur me Irakun e sotem dhe pse zhduken zbulimet arkeologjike? Ja nje excerpt nga nje interviste me Jim Marrs qe ka studiuar kete fakt:

What Did Bush Administration Want
    from Iraq National Museum in Baghdad?

Personally, I think it had more to do with the looting of the Iraqi National Museum because I have in my files news articles from the associated press and European media from 1999 through 2001, speaking of ‘amazing new discoveries being made in Iraq by French and German archaeological teams, which I find very fascinating because after all it was probably France and Germany that were most opposed to our invasion of Iraq.
    ....

We went straight to Baghdad and despite assurances to world museum directors by the Pentagon that the Iraqi National Museum would be protected, it was not and there was wholesale looting. According to Col. Matthew Bogdanos, who investigated the Iraqi Museum looting for General Tommy Franks, he described the looting of the basement as an ‘inside job.’ He said there were guards conveniently missing; they had keys to some of the locked vaults; they knew exactly what they were looking for; they by-passed expensive looking fakes. They went right for the new, uncatalogued stuff. ...

Le ti kthehemi temes se duhur dhe mbase hapet nje tjeter ose shtohet material tek fshehje te zbulimeve arkeologjike. Ky fakt me ka futur ne mendime se cfare mund te ndodhe me nentoken tone dhe gjetjet arkeologjike aty. Sa te sigurt jemi qe ato bien ne duar te duhura dhe sa te sigurt jemi qe ato nuk grabiten?

Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar më parë nga alibaba Lexo Postimin
    Nashta e kam keqkuptu XH.Gashin, po e unë e kam fjalën për çat simbolin kryq-iks, qi osht i përhapun te ilirët pellazgët edhe te kultura Komanit.
    Per qat simbolin kryq, iks, X kam ba fjale ne dhjetera tema tash e dy vjet gjere e gjate, e permes nje simboli nuk mund te krijosh nje alfabet te tere e as ta shnderrosh ne sistem planetar e te thuash se pellasget kane rene ne toke nga ajo vrima e ozonit dikund ne veri e pastaj kane zbritur teposhte drejte viseve me te nxehta se kishin qef.
    *
    Po nga tjetra ane une e di se kishte edhe ne mesin e sumereve nga lloji yne, por sumere nuk ishin.
    Aeneas Dardanus

Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Keshtu thone pllakat e Irakut. Nuk ju referova referova epikes kur thashe qe gruaja Noes nuk shpetoi.
    Cilat pllaka thone se gruaja Nuhes nuk ka pshtu bre?

E di sigurisht. Po a e di ti se cfare ishte ky uje i zi?
    e kam spjeguar fare mire nje here, cka eshte e si eshte dhe a ben te pihet...

Une mbaj mend shume mire se cfare kam thene per Thotin/Hermesin dhe Idrisin, sic man mend edhe XHGAshi. Postimi eshte ne forum dhe shume me i gjate se 2 rreshta. Ai libri, jo vetem qe nuk hapet per te lexuar, por as nuk lexohet kur ta hapin faqen qe duan vete, te tjeret. Per mermerin ke te drejte, eshte poroz ndaj uthulles
    Jo mermerin e brejne vetem acidet sulfutrike.
    Ti me xhgashin doni me me tregu se si lexohet libri im?
    Aeneas Dardanus

Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Sic kam shkruar, keta pellasge (te kulles) ishin nje gjini me tanet.
    A ti paske shkru a?
    Aeneas Dardanus

Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar më parë nga Baptist Lexo Postimin
    Per qat simbolin kryq, iks, X kam ba fjale ne dhjetera tema tash e dy vjet gjere e gjate, e permes nje simboli nuk mund te krijosh nje alfabet te tere e as ta shnderrosh ne sistem planetar e te thuash se pellasget kane rene ne toke nga ajo vrima e ozonit dikund ne veri e pastaj kane zbritur teposhte drejte viseve me te nxehta se kishin qef.
    *
    Po nga tjetra ane une e di se kishte edhe ne mesin e sumereve nga lloji yne, por sumere nuk ishin.
    Qat X mos ja luj Baptistit, se eshte germa H! Po nderkohe qe thote se germa H ishte eksluzivisht pellazge, nuk pranon se nje alfabet i cili permban germen H duhet te jete pellasg.

Mund te jete edhe ashtu sepse huazimet kane ndodhur historikisht, por shkrimet qe kane germe H zor te jene te huajtura.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Baptist : 07-08-2008 më 10:21
    Aeneas Dardanus

Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar më parë nga Baptist Lexo Postimin
    A ti paske shkru a?
    Postimi # 1504 ne kete teme eshte nga te fundit qe kam shkruar. Kjo nuk do te thote se askush tjeter nuk mund te kete arritur ne konkluzion te ngjashem ose me te avancuar.
    Aeneas Dardanus

i/e regjistruar Maska e XH.GASHI
    Anëtarësuar
    07-03-2007
    Vendndodhja
    Prishtine
    Postime
    1,123

Kjo figure e thotit-djehutit nuk eshte sumere , egjyptase eshte engjajshme me figuren e thotit postuar nga darius kjo figure u gjet ne Ekuador .
    Me habit frizura e kesaj figure eshte e ngjajhme me frizuren e pella.stianve( phillistinve).
    Perseri figura e thotit permban elementin e gjarprit ,flatrat ndohta te lejlekut qe simbolizojn perseri migrimin , ketu te kjo figure kemi disa elemente tjera qe jane per tu analizuar.
    Kerkoni ne google me shum crespi en glossel
    Ndryshuar për herë të fundit nga XH.GASHI : 07-08-2008 më 10:31

Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar më parë nga XH.GASHI Lexo Postimin

Kjo figure e thotit-djehutit nuk eshte sumere , egjyptase eshte engjajshme me figuren e thotit postuar nga darius kjo figure u gjet ne Ekuador .
    Me habit frizura e kesaj figure eshte e ngjajhme me frizuren e pella.stianve( phillistinve).
    Perseri figura e thotit permban elementin e gjarprit ,flatrat ndohta te lejlekut qe simbolizojn perseri migrimin , ketu te kjo figure kemi disa elemente tjera qe jane per tu analizuar.
    Kerkoni ne google me shum crespi en glossel
    Baptist, sa gishta i numeron ketij?
    Aeneas Dardanus

Tema të Ngjashme

1. Në gjurmë të gërmave dhe shkrimit Pellazgo-Yllir #2
    Nga alfeko sukaraku në forumin Arkeologji/antropologji
    Përgjigje: 477
    Postimi i Fundit: 14-07-2010, 03:58
  2. Sola Scriptura
    Nga berat96 në forumin Komuniteti protestant
    Përgjigje: 17
    Postimi i Fundit: 24-08-2009, 11:48
  3. Letërsia shqiptare: probleme teorike-kritike në gjykimin e vlerave letrare
    Nga Kosovari_78_Ca në forumin Enciklopedia letrare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 25-01-2005, 15:56
  4. Makina e shkrimit
    Nga elvisi80 në forumin Humor shqiptar
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 08-11-2002, 03:31

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •