Close
Faqja 36 prej 64 FillimFillim ... 26343536373846 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 351 deri 360 prej 637
    i/e regjistruar Maska e Kreksi
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Vendndodhja
    Francë
    Postime
    5,636
    A duhet te mirremi ne me temen apo me Nika-sin me "s" "z" apo "y" ipsilon ?
    I beni nje intervju njehere dhe mbaroj dyshimi...

Sa i perket temes une fare nuke po i kuptoj keto figurat qe perngjajne ne Aylatiden me lloje lloje nghyre, me duket si ne Las Vegas...nje tentim fytyristike por deshtim total....

Na flisni diçka se ku jemi me Atlantiden, sa jane gjasat qe mund te jete edhe ne detin shqiptar jy kontinent i zhdukur apo jo dhe na sjellni diç te re; ndonje legjende te vjeter per qyetetet bregdetare shqiptare qe u fundosen ne deti si psh. Ulciniumi i vjeter oae Raguzza e vjeter ose Spalato, Adera etj te cilat dikur ishin ne tungun e ilirise edhe keto qytette dalmatine qe mund te quhet "shqipnija e vjeter" ku egziston mundesia te jete fundosur ky qytetrim i shquar.

shendet

Posti #342
    nikas - Emblema e atlantis ne Malte.
    Nuk ka mbaruar akoma por thjesht po kerkoj nje mendim. Si duket?

A nuk kërkove ti në këtë post të jepej një mendim mbi krijimin tënd?
    Statusi im si anëtar në këtë forum ma jep të drejtën për të dhënë një mendim apo jo ?!!!
    Aq më tepër që pamjet nuk kanë lidhje me temën por e shëmtojnë atë.
    Moderatori ndoshta duhet ti kishte fshirë, përndryshe ec e të postojmë të gjithë cfarë të na pjellë mendja.
    A nuk është ky konkluzioni yt në faqen tënde:

In conclusion, I am only sure for one thing; If Atlantis ever existed, the only place that matches all the directions given by Plato is MALTA, every other location-theory; it’s just a mirror reflection of MALTA!
    Në tërë faqet vetëm citime të Platonit përmend, pothuajse asgjë tjetër me fakte shkencore (përmend që është ngritur niveli i ujrave).
    Unë nuk jam as teoricien dhe as nxjerrës konkluzionesh, thjesht një lexues.
    Pyetjet e mia:
    A ka qenë i lidhur ose pjesë përbërëse gjeografikisht terreni i Maltës së sotme me atë të Atlantidës ?
    Nëse po, cfarë gjurmësh të këtij civilizimi janë trashëguar (në të gjitha fushat) në Maltën e sotme?

Citim Postuar më parë nga nikas Lexo Postimin
    Po ty lexoje një here punën time dhe pastaj komento.
    http://www.atlantisinmalta.art.officelive.com/
    Po, madje edhe mund të antarsohem në forumin tënd prej 80 postimesh gjithsej.

Welcome to SUPERATLANTIS. The Biggest forum online about the lost city of ATLANTIS!
    Forum Stats
    Forum Stats 80 Posts in 50 Topics by 14 Members.

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    " Molte grandi opere pertanto della città vostra (Atene) qui si ammirano, ma a tutte una ne va di sopra per grandezza e per valore; perocché dice lo scritto di una immensa potenza cui la vostra città pose termine, la quale violentemente aveva invaso insieme l'Europa tutta e l'Asia, venendo fuori dal mare atlantico. Infatti allora per quel mare la si poteva passare; che innanzi a quella foce stretta che si chiama, come dite voi, colonne d'Ercole, c'era un isola. E quest'isola era più grande della Libia e dell'Asia insieme… In tempi posteriori per altro, essendo succeduti terremoti e cataclismi straordinari, nel volgere di un giorno e di una brutta notte [...] tutto in massa si sprofondò sotto terra, e l'isola Atlantide similmente ingoiata dal mare scomparve ".

kte shkrojti platoni ne timeo duke risjelle dialogun qe athinasi solon(638-558 p.e.s)pati me prifterinjte sais.

vete platoni e pozicionon zhdukjen e atlandides reth vitit 9500 p.e.s dhe pastaj flet per luftrat qe bene banoret e kontinentit te mbytur me athinasit,gje qe me asnje menyre nuk mund te kete ndodhur sepse civilizimi i athinasve eshte shume me i vonshem(athinasit duken ne histori mijera vjet me vone).

ps.keshtu qe te gjithe ne kete teme bejne lufte me mullinjte e eres,nuk ka patur asnje atlantide,nuk ka asnje fakt qe ta provoje kete,platoni tregonte peralla me atlantide

Por Solonit po ashtu i thane ne Sais se populli i tij e ka harruar historine dhe lavdine e dikurshme. Te deduktosh qe pse Platoni ka thene qe Atlantasit bene lufte me Athinasit ne nje kohe kur sipas arkeologjise ortodokse nuk ka patur Athine 9500 p.e.s., atehere Atlantida ska ekzistuar, eshte logical fallacy

Mos valle duhet perdorur i njejti deduktim per acteket, majat, tolteket, mizteket etj apo polinezianet, berberet e Afrikes e deri tek zulute e bushmenet?

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    mund te jete vertet logical fallacy,por vete platoni ka jetuar ca mijera vjet pas atlandides qe thote ai.

une nuk e di!!por nuk kam degjuar ndonje fakt qe athina te kete egzistuar 9500 vjet me pare

shume eshte folur per kete atlantiden gjithandej ne tv,media,internet,por gje te sakte dhe te sigurt nuk ka akoma.boh

Aha ne momentin qe thua skam degjuar ndonje fakt, bie ne poziten e atyre qe na kane mbushur koken me versionin e cunguar te historise. Per shume gjera dhe sidomos ne temat qe flasim faktet duhen kerkuar dhe nuk duhet pritur qe ti gjejme nga establishment. Nga ata mund te marrim vetem dogmen e zakonshme dhe pjesen qe nuk na zgjon nga letargjia kolektive.

ALBANIAN ATTITUDE
    Anëtarësuar
    10-10-2003
    Vendndodhja
    usa
    Postime
    291
    Citim Postuar më parë nga zenith Lexo Postimin
    " Molte grandi opere pertanto della città vostra (Atene) qui si ammirano, ma a tutte una ne va di sopra per grandezza e per valore; perocché dice lo scritto di una immensa potenza cui la vostra città pose termine, la quale violentemente aveva invaso insieme l'Europa tutta e l'Asia, venendo fuori dal mare atlantico. Infatti ……………

kte shkrojti platoni ne timeo duke risjelle dialogun qe athinasi solon(638-558 p.e.s)pati me prifterinjte sais.
    Nuk e dija qe Platoni paska folur Italisht! Ndoshta Latinisht por jo Italisht. Ka jetuar disa vjet ne Italine jugore. Platoni ka shkruajtur Timeun ne Greqishten e vjeter (Versioni Atikas).

"
    vete platoni e pozicionon zhdukjen e atlandides reth vitit 9500 p.e.s dhe
    “Vet” Platoni nuk pozicionon asgje, ai thjesht ne “servir” ne nje histori qe ka kaluar si gojedhene nga Soloni tek Kritia. Rreth 4 generata. Solon, Dropides, Kritias 1, Kritias 2. Platoni na paraqet neve nje diskutim midis Kritias (2) dhe Sokratit. Platoni eshte nje filozof, dhe vet fjala filozof do te thote (filo-Sofia) mik-mencurise. In other words love for wisdom! Eshte turp qe ekzistojne sot skeptike qe vene ne dyshim kredibilitetin e Platonit. Kur dihet qe themelet e demokracise moderne jane ne baze te veprave te tij, ne vecanti “Republika” dhe “Ligjet”.

Stili I shkrimeve qe ai ka perdorur eshte ne Stilin Sokratik (Dialogu) I cili eshte celsi qe gjesh te verteten ne nje Enigme.

" pastaj flet per luftrat qe bene banoret e kontinentit te mbytur me athinasit,gje qe me asnje menyre nuk mund te kete ndodhur sepse civilizimi i athinasve eshte shume me i vonshem(athinasit duken ne histori mijera vjet me vone). [/B]
    Sic tha edhe Darius mund te thuash te njejten gje edhe per civilizime te tjera une po shtoj vetem kete gje; Po civilizimi I Minoaneve (1350 b.c) qe deri ne shekullin e 20 ishte thjesht nje myth? A e dini qe ai civilizim ishte shume me I perparuar se dhe vet Athina(600 b.c) e lashte? Bota nuk ecen kurre mbrapsht. Vetem zhduket dhe mund te filloje prape nga fillimi. Lexoje mire Timeusin dhe pay attention kur prifti Egjiptian thote se njerezit e asaj kohe u zhduken pasi ndodhen shume katastrofa dhe ju (athinasit) nuk keni kujtesen e asaj Epoke. Eshte e vertete qe deri tani nuk mund te vertetohet me saktesi n.q.se Atlanti ka egzistuar por gjithashtu nuk mund te vertetohet qe nuk ka egzistuar……..
    " [/B]

i/e regjistruar Maska e Kreksi
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Vendndodhja
    Francë
    Postime
    5,636
    Ilustrimt jane te bukura, ndoshta ia kalojne edhe produkcionit "Waltt Dysneyyyyy, mirepo puna ku mbeti ore nikas, ku ta vendosim Atlantiden sipas jush ?
    Askush nuk te pyt: ç'ka bere atedheu per ty por ç'ke bere ti per Atedheun ! - JFK

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Nuk e dija qe Platoni paska folur Italisht! Ndoshta Latinisht por jo Italisht. Ka jetuar disa vjet ne Italine jugore. Platoni ka shkruajtur Timeun ne Greqishten e vjeter (Versioni Atikas).
    e mire se nuk thashe qe platoni ka shkruar italisht,gabimi im qe nuk e perktheva,po deshe ta jap ne shqip,une ne italisht e gjeta dhe ashtu e postova

“Vet” Platoni nuk pozicionon asgje, ai thjesht ne “servir” ne nje histori qe ka kaluar si gojedhene nga Soloni tek Kritia. Rreth 4 generata. Solon, Dropides, Kritias 1, Kritias 2. Platoni na paraqet neve nje diskutim midis Kritias (2) dhe Sokratit. Platoni eshte nje filozof, dhe vet fjala filozof do te thote (filo-Sofia) mik-mencurise. In other words love for wisdom! Eshte turp qe ekzistojne sot skeptike qe vene ne dyshim kredibilitetin e Platonit. Kur dihet qe themelet e demokracise moderne jane ne baze te veprave te tij, ne vecanti “Republika” dhe “Ligjet”.

Stili I shkrimeve qe ai ka perdorur eshte ne Stilin Sokratik (Dialogu) I cili eshte celsi qe gjesh te verteten ne nje Enigme.
    e theksoj platoni nuk ka pare vete atlandide me sy,dhe ai eshte i pari qe e permend kte fare atlandide,pra atij i kane thene qe ka pas nje atlantide,ke degju noj her per legjenda e mite ti???

Sic tha edhe Darius mund te thuash te njejten gje edhe per civilizime te tjera une po shtoj vetem kete gje; Po civilizimi I Minoaneve (1350 b.c) qe deri ne shekullin e 20 ishte thjesht nje myth? A e dini qe ai civilizim ishte shume me I perparuar se dhe vet Athina(600 b.c) e lashte? Bota nuk ecen kurre mbrapsht. Vetem zhduket dhe mund te filloje prape nga fillimi. Lexoje mire Timeusin dhe pay attention kur prifti Egjiptian thote se njerezit e asaj kohe u zhduken pasi ndodhen shume katastrofa dhe ju (athinasit) nuk keni kujtesen e asaj Epoke. Eshte e vertete qe deri tani nuk mund te vertetohet me saktesi n.q.se Atlanti ka egzistuar por gjithashtu nuk mund te vertetohet qe nuk ka egzistuar……..
    ok atlantiden gjithandej ne bote kane dashur ta padronizojne

shiko ketu,gjermont

The concept of Atlantis attracted Nazi theorists. In 1938, SS Officer Heinrich Himmler organized a search in Tibet to find a remnant of the white Atlanteans. According to Julius Evola (Revolt Against the Modern World, 1934), the Atlanteans were Hyperboreans—Nordic supermen who originated on the North pole (see Thule). Similarly, Alfred Rosenberg (The Myth of the Twentieth Century, 1930) spoke of a "Nordic-Atlantean" or "Aryan-Nordic" master race.

se fundi ,une them qe askush nuk mund ta vertetoje kte fare atlantide qe ka egzistuar................dhe nuk eshte detyra e te tjereve te provojne qe nuk ka egzistuar,ai/ajo qe bejne nje pohim duhet ta mbeshtesin me prova,fakte

Faqja 36 prej 64 FillimFillim ... 26343536373846 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Guerilasit e LANC
    Nga Tannhauser në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 28
    Postimi i Fundit: 21-04-2007, 14:12
  2. Përgjigje: 17
    Postimi i Fundit: 24-12-2006, 01:46
  3. Miti i 'tolerances fetare' në Shqipëri
    Nga Qafir Arnaut në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 33
    Postimi i Fundit: 05-08-2006, 05:26
  4. Debat mes anti liberalëve dhe liberalëve
    Nga liridashes në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 22-03-2005, 19:26
  5. Ortodoksia dhe Shqipëria
    Nga shendelli në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 258
    Postimi i Fundit: 07-04-2004, 18:16

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •