Close
Faqja 26 prej 64 FillimFillim ... 16242526272836 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 251 deri 260 prej 637
    ALBANIAN ATTITUDE
    Anëtarësuar
    10-10-2003
    Vendndodhja
    usa
    Postime
    291
    Citim Postuar më parë nga Baptist
    Alo nikas!
    1. Mos është fjala për 750 vjete, qe nga koha e Platonit?
    Mblidhe me shekullin ne te cilin ka jetuar ai dhe shih me cilën date historike po te perputhet![/B]
    Kaq mire e keni lexuar Platonin sa e keni qare. O baptist, po me kujton atë KONTINENTIN. Gjithashtu tingëllon si ai Arbeni qe thotë Atlanti është ne Shqipëri. Kam një software qe analizon mënyrën e te shkruajturit edhe me indikon se je i njëjti person. Ndoshta e kam gabim....
    Anyway, Shkrimi nuk është nga 400 b.c. Platoni e shkroi ne 400 b.c (pak a shume) por komenti vjen nga 600 b.c nga Soloni. Ajo është pika e referencës. Pra...nuk është 1180 por 1380 b.c. Mendoi gjerat para se ti shkruash.
    Për atë përkthimin qe i ke bere greqishtes se vjetër as nuk po e komentoje..ahahahahahaha e ke qare. Po te jap një këshillë; mos ia trego as te paktën ndonjërit qe di greqishte te re, jo me edhe atë te vjetrën. Si e ke sakatosur greqishten ne atë mënyrë. Nga e nxore fjalën KEFALEON = KRITI. E vetmia shkronje e përbashkët është K. KEFALEON do te thotë; komplet/Koka si kapak. S’ka as një lidhje me Kritin. Kreta nuk ekzistonte si emër akoma.
    Po vazhdove me komente te tilla do te “fus” ne te njëjtin grup me Genesis. A e ke ven re qe nuk i po i përgjigjem fare. Ne fakt asnjeri nuk po i përgjigjet me Genesesit.
    P.S. Mendoi gjerat para se ti komentosh se tingëllon si vogëlush me ato komente. Unë po ta them për te mirën tende.

ALBANIAN ATTITUDE
    Anëtarësuar
    10-10-2003
    Vendndodhja
    usa
    Postime
    291
    Citim Postuar më parë nga Darius
    Ka me shume se 100 vjet qe kur Ignatius Donnelly themeloi Atlantologjine dhe u be pionieri i kerkimeve per kete toke te mbytur. Ka 100 vjet qe jane shkruar me mijera libra, artikuj... jane kryer studime pafund, kane dale teori pa fund... dhe kjo pyetje ska gjetur ende pergjigje. Pikat shume here bashkohen ne Ballkan dhe shume here largohen. Per mendimin tim Atlantida do gjehet se ku eshte vetem kur te riparohet historia qe eshte shtrembruar me pas. Ne kete rast i bie qe ta fillojme mbrapsht. Pra duhet shkuar nga fundi i p.e.s. dhe te vazhdohet duke u shtyre para ne kohe...
    Shume bukur e the DARIUS. Unë mendoj se jam I vetmi qe kam bere atë gjë. Reverse Linguistics. Iu ktheva historikes aq sa kisha mundësi dhe po e shqyrtoje përkundrejt kësaj te rese.

R[love]ution Maska e Hyllien
    Anëtarësuar
    28-11-2003
    Vendndodhja
    Mobil Ave.
    Postime
    7,708
    Citim Postuar më parë nga nikas
    Kaq mire e keni lexuar Platonin sa e keni qare. O baptist, po me kujton atë KONTINENTIN. Gjithashtu tingëllon si ai Arbeni qe thotë Atlanti është ne Shqipëri. Kam një software qe analizon mënyrën e te shkruajturit edhe me indikon se je i njëjti person. Ndoshta e kam gabim....
    Anyway, Shkrimi nuk është nga 400 b.c. Platoni e shkroi ne 400 b.c (pak a shume) por komenti vjen nga 600 b.c nga Soloni. Ajo është pika e referencës. Pra...nuk është 1180 por 1380 b.c. Mendoi gjerat para se ti shkruash.
    Për atë përkthimin qe i ke bere greqishtes se vjetër as nuk po e komentoje..ahahahahahaha e ke qare. Po te jap një këshillë; mos ia trego as te paktën ndonjërit qe di greqishte te re, jo me edhe atë te vjetrën. Si e ke sakatosur greqishten ne atë mënyrë. Nga e nxore fjalën KEFALEON = KRITI. E vetmia shkronje e përbashkët është K. KEFALEON do te thotë; komplet/Koka si kapak. S’ka as një lidhje me Kritin. Kreta nuk ekzistonte si emër akoma.
    Po vazhdove me komente te tilla do te “fus” ne te njëjtin grup me Genesis. A e ke ven re qe nuk i po i përgjigjem fare. Ne fakt asnjeri nuk po i përgjigjet me Genesesit.
    P.S. Mendoi gjerat para se ti komentosh se tingëllon si vogëlush me ato komente. Unë po ta them për te mirën tende.
    Cti pergjigjesh Genesit, ti ben si Albo. Albo zgjedh se kujt ti pergjgijet qe te ngjaj i zgjut dhe cun me seder.
    Hajde sharlatanos kur do e nxjerresh teorine tende i her ta lexojme e te mahnitemi ?

Jo o Zemrushe se nuk eshte se nuk i pelqejne kritikat atit, ai ka nje plan te caktuar dhe smund te humbasi kohe te lejoj veten te devijohet e te japi ca "real reference" se ka fryke se i vjedhin punen me demek. Ai kritikat nuk i kupton ne rradhe te pare se aq sa njef ai historine, njef dhe Albo apo ndonje tjeter ketu.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Hyllien : 28-06-2007 më 09:49
    "The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar më parë nga nikas
    Po eshte fakt qe nuk i pergjigjesh Genesis sepse te mungojne pergjegjet. Ndersa te une qe mendove se nuk te mungojne ato, e paske bere lloc.

Te gjithe studiuesit serioz modern te kesaj problematike, Atlantiden e vendosin ne regjionin e Egjeut e disa e identifikojne me Kreten, sic kam bere edhe une ketu. Sepse te dhenat ekzistuese dhe krahasimore nuk lene tjeter mundesi historike. Por c'te duhet historia ty, ti ke "hartat".

cit.:
    Kam një software qe analizon mënyrën e te shkruajturit edhe me indikon se je i njëjti person. Ndoshta e kam gabim....
    -Gabim?!! - Si te kesh perzier naten me dite -jo me shume!
    Nuk e paske pjekur as kete zanat si duhet, (nje me dy fije mend do ta dinte se eshte e pamundur). Dikush jo fort i zgjuar do te zgjidhte je qasje me te frytshme do te mundohej te gjente IP adresen dhe te bente krahasimin e duhur, por jo ti!

Ndersa ketu i ke vene zjarrin fare:
    cit:
    "Anyway, Shkrimi nuk është nga 400 b.c. Platoni e shkroi ne 400 b.c (pak a shume) por komenti vjen nga 600 b.c nga Soloni. Ajo është pika e referencës."

Po ti or djal, kaq shume logjike ke, sa qe kur shkruan per luften e dyte boterore dhe u referohesh shkrimeve te nje autori tjeter mban te njejtin numer vjetesh ne transmetim dhe thua serish qe L2B ka ndodhur para 40 vjetesh pa i zbatuar fare vitet qe keni ndermejt ju???

E ke shkrire fare!

OK me duhet te ta riperdor kete:"Mendoi gjerat para se ti shkruash" -o zot sa shpesh me ndodh kjo koheve te fundit!

cit.:
    "Kreta nuk ekzistonte si emër akoma."

Do komment: qyeterimi me i vjeter ne evrope nuk kishte emer vendi.
    Q:R:[E], emri dhe fjala me e vjeter pellasge nuk paska ekzistuar.

Me keto zografisjet ketu ke treguar saktesisht qe nuk di gje. Ti mundohesh ta zberthesh nje shkrim dhe nje tregim te atij shkrimi kur grekerit nuk kan ekzistuar fare, dhe derivati i emrit KRE, eshte pamohueshem folja kreu, kryer, edhe fjaleformimi perkryer thote te njejten gje laro, dhe bazen etimologjike e ka ne KRYE.
    Por perkundrazi perkthimi im tingellon plotesisht i kuptueshem dhe i fresket. Por kam pershtypjen se ti lexon vetem veten ketu ne forum, andaj te pjell mendja edhe insinuata te tilla sic i paske futur aty.

κέΦάλάιον ne variantin perendimor te pellasgjishtes se "re" eshte i njejte, vetem morfologjia peson pak cvendosje bile as dallim nuk mund te quhet, sepse kualtitativisht ngelet e njejte Kefal-la-ion shnderohet ne Kefal[l]-oni-a, e qe do te thote Kreta origjinale sepse me vone themelohet edhe nje vend me emrin Kefaloni. Por emri i vertete dhe origjinal i Kretes eshte QeReTe. Qe shenohet me koke Kau qe percillet me diskun Ret...

Andaj 9.000-shin ben mire ta pjestosh me 12 qe ta nxjerresh vitin e sakte per fillim, pastaj meso disa nga rregullat themelore te llogaritjes se viteve te brishta qe kesaj shume ti heqesh ose ti shtosh edhe ca vjet kusuresh qe t'i afrohesh pak me mire dates historike te kesaj ngjarjeje sa per fillim, sepse nga une nuk do te marresh tjeter feedback.

Kam menduar se je pak me i edukuar sepse as keto nuk do t'i shkruaja.
    Faleminderit per mikpritjen, -lamtumire.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Baptist : 28-06-2007 më 14:34
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

Citim Postuar më parë nga Baptist

Te gjithe studiuesit serioz modern te kesaj problematike, Atlantiden e vendosin ne regjionin e Egjeut e disa e identifikojne me Kreten, sic kam bere edhe une ketu. Sepse te dhenat ekzistuese dhe krahasimore nuk lene tjeter mundesi historike.
    Te vetmit studiues 'serioze' qe njoh une qe mbeshtesin teorine e Egjeut jane:

K.T. Frost profesor historie ne Queen University te Belfastit dhe padiksutim dy te famshmit fare, Spyridon Marinatos dhe A.G. Galanopoulos.

Sesa serioze eshte teoria e ketyre dy te fundit mjafton te besh nje search ne interenet se gjehet me lehtesi...

ALBANIAN ATTITUDE
    Anëtarësuar
    10-10-2003
    Vendndodhja
    usa
    Postime
    291
    Citim Postuar më parë nga Darius
    Te vetmit studiues 'serioze' qe njoh une qe mbeshtesin teorine e Egjeut jane:

K.T. Frost profesor historie ne Queen University te Belfastit dhe padiksutim dy te famshmit fare, Spyridon Marinatos dhe A.G. Galanopoulos.

Sesa serioze eshte teoria e ketyre dy te fundit mjafton te besh nje search ne interenet se gjehet me lehtesi...
    Një korrigjim te vogël këtu Darius; Spyridon Marinatos nuk deklaroi kurrë se Santorini është Atlanti. Ai e zbuloi Akroterin por nuk besoi kure se kishte te bënte me Qytetin lashte te Atlantikes. Ky është një nga arkeologet e pakte qe unë kam shume respekt (Ai ka vdekur qe ne vitet 70'). Ishte shume i matur. Ai ka një vajze qe është profesore ne Kaliforni. Kam pasur rastin ta takoje te bijën. Shume e përgatitur!
    Është Galanopoulos qe beson se Santorini është thjesht frymëzimi i Platonit për shkrimin e Platonit.
    Qe te kuptosh diçka Darius, Marinatos ishte një nga te paktet qe dinte Greqishten e vjetër, megjithatë ai ishte Grek dhe kishte shume frike ta kërkonte atë jashtë Greqisë. Imagjino një Zbulim i një qytetërimi me te lashte se Greqia dhe me e Zhvilluar se ajo. (Egjipti nuk përmendet pasi nuk na ka lënë shume gjera te shkruajtura si Greqia!) Kisha ortodokse greke nuk do ta lejonte kurrë një diçka te tille.
    Per atyre qe u intereson: Ka thënë dikur Sokrati qe; Me injorantin mos u ha se ai gjithnjë te mund ...me injorancën e vet.....

Une nuk percaktova asnje vendndodhje se ku e ka thene njeri apo tjetri. Ti sapo konfirmove me komentin tend ate qe une kam shkruar me siper. Pra qe keta te dy nuk levizin nga istikami i tyre i Egjeut.

Nese nje shkenctar verbohet nga nacionalizmi deri ne kete pike atehere kjo e ben ate as me shume dhe as me pak qesharak. Galanopoulos dhe Marinatos ne arkeologji jane po aq sharlatane sac eshte Aris Poulianos ne antropologji.

i/e regjistruar Maska e Kreksi
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Vendndodhja
    Francë
    Postime
    5,636
    1682 (lufta e pare e Trojes, + shperthimi ne Kitera)

Nejse deri dikund pajtohem me kete kronologjine e fundit por vetem me kete jo sepse kataklizmi ne Santorin(thera) nese e ke fjalen per kete atehere ky kataklizem ka ndodhur me 1450 per e jo ne shek. XVII per si e citon ketu me siper.
    Te lxosh shume libra nganjehere te ngatrrohen edhe referancat sepse aty ka gabime pastaje njera pas tjetres...duke numruar edhe gabimet e shtypit por ne keto raste kur lexon libra te tille, se paku duhet akumuluar nje kronoligji me baza historike e jo me hamendje...
    Asnje historian deri me sot nuk ka dalur i saket se lufta e Trojes ka ndodhur me kete apo ate dat te saket...
    E vetmja gje eshte se sot iu permbahemi vetem shenimeve egjiptase qe jane me te sakta kur flasim per Atlantiden e per Trojen hasim krejte pakez njohuri ne shkrimet e tyre perpos nje gojdhane gjoja se Parisi na paska zbritur ne portin egjiptas me nje grua te rrembyer e qe egjiptasit nuk dhan strehim nga frika qe mos do sulmoheshin nga Akejet...
    Pra nese analizohet holle kjo ngjarje, egjiptasit ishin me te fuqishem se sa helenet dhe popujt tjere ne keto kohera, e perse te frigoheshin nga keta atehere ?
    Me siguri se ketu eshte nje ngatrrim. une per vete keta Akejet i ze per Atalantet ne vend te helenve(grekve) e ky ndryshim me siguri qe ka ardhur pas Homerit nga perkthyes te ndryshem, megjithese edhe keshtu ne nuk kemi asnje dorshkrim origjinal te Homerit.
    Tani shtrohet pyetja; a thua egjiptiasit kishin frike nga keta helenet(grekerit) apo mos kishin frike te hynin ne lufte me Atlantet ?
    Qe keu ne mund te fillojmi gjurmimet e reja, apo si te doni, nje harrnim i historisë, pse jo ?
    Ka mundesi qe Helena te jete nje grua e Atlanteve dhe se Troja te jete djegur, jo nga grekerit por nga ndonje bomb te hedhur nga Atlantet ?
    Ndryshuar për herë të fundit nga Kreksi : 28-06-2007 më 18:20

Citim Postuar më parë nga Kreksi
    1682 (lufta e pare e Trojes, + shperthimi ne Kitera)

Nejse deri dikund pajtohem me kete kronologjine e fundit por vetem me kete jo sepse kataklizmi ne Santorin(thera) nese e ke fjalen per kete atehere ky kataklizem ka ndodhur me 1450 per e jo ne shek. XVII per si e citon ketu me siper.
    Te lxosh shume libra nganjehere te ngatrrohen edhe referancat sepse aty ka gabime pastaje njera pas tjetres...duke numruar edhe gabimet e shtypit por ne keto raste kur lexon libra te tille, se paku duhet akumuluar nje kronoligji me baza historike e jo me hamendje...
    Asnje historian deri me sot nuk ka dalur i saket se lufta e Trojes ka ndodhur me kete apo ate dat te saket...
    E vetmja gje eshte se sot iu permbahemi vetem shenimeve egjiptase qe jane me te sakta kur flasim per Atlantiden e per Trojen hasim krejte pakez njohuri ne shkrimet e tyre perpos nje gojdhane gjoja se Parisi na paska zbritur ne portin egjiptas me nje grua te rrembyer e qe egjiptasit nuk dhan strehim nga frika qe mos do sulmoheshin nga Akejet...
    Pra nese analizohet holle kjo ngjarje, egjiptasit ishin me te fuqishem se sa helenet dhe popujt tjere ne keto kohera, e perse te frigoheshin nga keta atehere ?
    Me siguri se ketu eshte nje ngatrrim. une per vete keta Akejet i ze per Atalantet ne vend te helenve(grekve) e ky ndryshim me siguri qe ka ardhur pas Homerit nga perkthyes te ndryshem, megjithese edhe keshtu ne nuk kemi asnje dorshkrim origjinal te Homerit.
    Tani shtrohet pyetja; a thua egjiptiasit kishin frike nga keta helenet(grekerit) apo mos kishin frike te hynin ne lufte me Atlantet ?
    Qe keu ne mund te fillojmi gjurmimet e reja, apo si te doni, nje harrnim i historisë, pse jo ?
    Ka mundesi qe Helena te jete nje grua e Atlanteve dhe se Troja te jete djegur, jo nga grekerit por nga ndonje bomb te hedhur nga Atlantet ?
    Mos eshte me e drejte qe te mos abuzohet me perdorimin e termit "grek" vend e pa vend dhe aq me teper duke iu referuar koherave kur ky term nuk ekzistonte!
    Apo e kam une gabim?
    Neve lexuesve mos na e coroditni koken

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Dalan,
    Pajtohem plotesisht ne ate periudhe historike grekerit nuk kan ekzistuar fare. Edhe njerezit e rendomte qe kane lexuar dy fabula mitologjie e dijne se Helena ishte Pellasge.

Kreks,
    Sa per santorinin ose QTR (qe eshte nje variant i afert i emrit te Kretes, QRT), historianet nuk jane ne pajtim ne lidhje me datimin Kreksi,
    ne lidhje me datimin e kesaj, jane mes grupemeve tjera me te vogla ekspertesh , poashtu tri grupe kryesore qe mbeshtesin data te ndryshme por qe perputhen mjaft mire me tri datat e ndryshme per te cilat zihen historianet ne lidhje me luften e Trojes.

Nuk fals per perputhje sinkronie por per perputhje vazhdimsie te ngjarjeve qe permbyllin njera tjetren.
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

Faqja 26 prej 64 FillimFillim ... 16242526272836 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Guerilasit e LANC
    Nga Tannhauser në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 28
    Postimi i Fundit: 21-04-2007, 14:12
  2. Përgjigje: 17
    Postimi i Fundit: 24-12-2006, 01:46
  3. Miti i 'tolerances fetare' në Shqipëri
    Nga Qafir Arnaut në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 33
    Postimi i Fundit: 05-08-2006, 05:26
  4. Debat mes anti liberalëve dhe liberalëve
    Nga liridashes në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 22-03-2005, 19:26
  5. Ortodoksia dhe Shqipëria
    Nga shendelli në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 258
    Postimi i Fundit: 07-04-2004, 18:16

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •