Close
Faqja 35 prej 64 FillimFillim ... 25333435363745 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 341 deri 350 prej 637
    i/e regjistruar Maska e BARAT
    Anëtarësuar
    20-07-2006
    Vendndodhja
    Himarjot jet' e jet', Zot mbi male Hyll mbi det
    Postime
    2,565
    postuar nga Darius
    Mbase eshte thjesht paaftesia per te pare dhe gjetur cfare eshte poshte majes se ajzbergut
    Darius, ta thote ndonje tjeter, epo hajde. Po nuk ma merr mendja se beson akoma te paaftesia me shume se sa te "paaftesia".

postuar nga Nikas
    P.S. Tani u kujtova, këtë temë ne e hapëm jo si temë vetëm për Atlantin por më hollësisht Atlanti në Shqipëri. Ai Arbeni që ka themeluar idenë se Durrësi është Atlanti nuk e kam parë në këtë Forum. Do ishte mirë të paraqitej këtu dhe të debatonte me ne.
    Nikas, a ka me c'te diskutohet kur ti je i bindur se e ke gjetur ate qe kerkohet dhe kur me shume se nje here ke thene se eshte e kote te mendohet se Atlantida mund te jete edhe ne Shqiperi?
    Ka ndonje detaj te ri qe ndoshta e harron dhe nuk po na e thua, apo thjesht eshte nje deshire per te diskutuar ne lidhje me dicka qe sipas teje nuk ka arsye per ta diskutuar?

ALBANIAN ATTITUDE
    Anëtarësuar
    10-10-2003
    Vendndodhja
    usa
    Postime
    291

Emblema e atlantis ne Malte.

Nuk ka mbaruar akoma por thjesht po kerkoj nje mendim. Si duket?

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    a me not ke shku deri ne malte a!!!!!
    UNE JAM TI-TI JE UNE

E LA NOSTRA GIOIA CON NOI

ALBANIAN ATTITUDE
    Anëtarësuar
    10-10-2003
    Vendndodhja
    usa
    Postime
    291
    epo me kembe si ne Durres nuk vehet

Ketu keni ne modelin e Maltes, me te sakte.

Anëtarësuar
    20-07-2006
    Vendndodhja
    Postime
    2,565
    Pershendetje Nika-s

Nese hyn perseri ne kete teme, me hiq nje kuriozitet.
    Mire qe ke bere goxha pune dhe ke dhene variantin tend, po nje gje me duket totalisht shume e re ne krahasim me moshen e Atlantides.
    Kjo eshte germa .
    Mbase jam i gabuar kur mendoj se ajo eshte shtese (kete mendim ma forcon me teper germa ∑ ne fund te mbiemrit tend Nika-∑).
    Pse keto ∑-ra ne fund te emrave?
    A ke ndonje sqarim per greqizimin (mendoj se eshte nje fenomen i tille ky) e emrave?
    Pse nuk beht atlant-um psh?
    Ndryshuar për herë të fundit nga BARAT : 25-03-2008 më 13:38

ALBANIAN ATTITUDE
    Anëtarësuar
    10-10-2003
    Vendndodhja
    usa
    Postime
    291
    Citim Postuar më parë nga BARAT Lexo Postimin
    Pershendetje Nika-s

Nëse hyn përsëri në këtë temë, më hiq një kuriozitet.
    Mirë që ke bërë goxha punë dhe kë dhënë variantin tënd, po një gjë më duket totalisht shumë e re në krahasim me moshën e Atlantidës.
    Kjo është germa .
    Mbase jam i gabuar kur mendoj se ajo është shtese (kete mendim ma forcon me tepër germa ∑ ne fund te mbiemrit tënd Nika-∑).
    Pse këto ∑-ra ne fund te emrave?
    A ke ndonjë sqarim për greqizmin (mendoj se është një fenomen i tille ky) e emrave?
    Pse nuk beht atlant-um psh?
    Në radhë të parë Greqishtja ishte pothuajse gjuha e fundit që e përdori Σ. Ajo është një nga gërmat më të vjetra që është përdorur në gjuhë akoma më të vjetra se Greqishtja. S është një karakteristikë e gjuhës Ilirishte jo greqishtes së vjetër. Po të vësh re në shkrimet e vjetra Greke para 600 b.c ajo përdorej shumë pak dhe në vend të saj përdorej v (lexohet n në shqip)
    Shembull: pelages =pelagon, nisos=nison.
    Në ilirishte ajo vendosej diku andej nga mesi i fjalës që të tregonte se ku mbaronte një emër dhe fillonte tjetri.

KALEKSANDER
    KASANDRA
    ARISTOTELIT

Gjuhët gjithnjë marrin dhe japin nga njëra tjetra. Greqishtja S-ne e përvetësoi në kohën Bizantine të mbretit Konstantin. (jo Konstandini i madh! tjetër)

ok, diçka të lezetçme që kam gjetur në shkrimin e Platonit.

---------------------------------------------------------------------------
    Sa here qe kishte shpëtimtarë, siç e kam thënë edhe me përpara, ata ishin një popull qe jetonin maleve; Ata ishin injorant dhe nuk dinin te shkruanin, dhe kishin dëgjuar vetëm emrat e mbretërve te atij vendi (Atlantit) dhe shume pak gjera për veprat e tyre. Emrat (Atlantasve) dëshironin dhe u a jepnin fëmijëve te tyre (brez pas brezi) por ama virtytet dhe ligjet e te pareve ata thjesht i njihnin nga traditat.
    ---------------------------------------------------------------------------------------------------

Oh sa kam qeshur kur e lexova këtë pjesë, pavarësisht se nuk kam fakte jam i bindur që e ka pasur fjalën për Ilirët ose pellazgët. Jemi i vetmi popull në Mesdhe që s’kemi asgjë të shkruar nga koha e 600 b.c. flas në gjuhën Shqipe, jo greqishte apo Latinisht, sigurisht!

Është një përshkrim i përkryer ky i paraardhësve tanë qoftë Ilirët, ose Pellazgët, Paraardhësit e Ilirëve.

E shikon i dashur “Arben” që Atlanti nuk është në Shqipëri!

Oh, dhe diçka tjetër. Një Filolog modern Grek , BABINIOTIS, në një libër që kishte botuar në Greqi kishte deklaruar se fjala e vjetër Greke Pelagos (DETI/Thalasa) ka kuptimin e një grope të madhe me ujë që është shumë më e vogël se Deti!!! Një vërtetim që Atlantis Nisos nuk ishte “Oqeani Atlantik”. Gjithashtu prejardhjen ia jepte nga Pellasgishtja.

Sigurisht, i themi BABINOTIS, se është fjalë ilire:
    PELAG = PELG dhe në shqipen e sotme përkthehet PELLG!!!

Anëtarësuar
    20-07-2006
    Vendndodhja
    Postime
    2,565
    Citim Postuar më parë nga nikas Lexo Postimin
    Në radhë të parë Greqishtja ishte pothuajse gjuha e fundit që e përdori Σ. Ajo është një nga gërmat më të vjetra që është përdorur në gjuhë akoma më të vjetra se Greqishtja. S është një karakteristikë e gjuhës Ilirishte jo greqishtes së vjetër. Po të vësh re në shkrimet e vjetra Greke para 600 b.c ajo përdorej shumë pak dhe në vend të saj përdorej v (lexohet n në shqip)
    Në ilirishte ajo vendosej diku andej nga mesi i fjalës që të tregonte se ku mbaronte një emër dhe fillonte tjetri.

KALEKSANDER
    KASANDRA
    ARISTOTELIT

Gjuhët gjithnjë marrin dhe japin nga njëra tjetra. Greqishtja S-ne e përvetësoi në kohën Bizantine të mbretit Konstantin. (jo Konstandini i madh! tjetër)

ok, diçka të lezetçme që kam gjetur në shkrimin e Platonit.

---------------------------------------------------------------------------
    ---------------------------------------------------------------------------------------------------

Oh sa kam qeshur kur e lexova këtë pjesë, pavarësisht se nuk kam fakte jam i bindur që e ka pasur fjalën për Ilirët ose pellazgët. Jemi i vetmi popull në Mesdhe që s’kemi asgjë të shkruar nga koha e 600 b.c. flas në gjuhën Shqipe, jo greqishte apo Latinisht, sigurisht!

Është një përshkrim i përkryer ky i paraardhësve tanë qoftë Ilirët, ose Pellazgët, Paraardhësit e Ilirëve.

E shikon i dashur “Arben” që Atlanti nuk është në Shqipëri!

Oh, dhe diçka tjetër. Një Filolog modern Grek , BABINIOTIS, në një libër që kishte botuar në Greqi kishte deklaruar se fjala e vjetër Greke Pelagos (DETI/Thalasa) ka kuptimin e një grope të madhe me ujë që është shumë më e vogël se Deti!!! Një vërtetim që Atlantis Nisos nuk ishte “Oqeani Atlantik”. Gjithashtu prejardhjen ia jepte nga Pellasgishtja.

PELAG = PELG dhe në shqipen e sotme përkthehet PELLG!!!
    Nika-s, akoma nuk me sqarove se c'donte germa 'S' pas mbiemrit tend NIKA (s) ?
    Te gjithe qe te lexojne, fare mire mund te verejne qe ti je i perparuar si ne menyren e logjokimit ashtu edhe ne ate te studimit. POR...perseri me duhet te them modestisht (nuk jam as profesor e as kerkues) qe ti je kontradiktor.

Pse?

Sepse sic e thua ti ...

Ajo është një nga gërmat më të vjetra që është përdorur në gjuhë akoma më të vjetra se Greqishtja. S është një karakteristikë e gjuhës Ilirishte jo greqishtes së vjetër. Po të vësh re në shkrimet e vjetra Greke para 600 b.c ajo përdorej shumë pak dhe në vend të saj përdorej v (lexohet n në shqip)
    Eshte nje germe ILIRE, qe lexohet "N" e jo ""S"

Ti nuk thua "Une jam Niak-n, por thua une jam Nika-s". Ti thua "Nik'n e përmend'n n' k't citim. Pra ajo "N"-ja eshte edhe sot shume funksionale ne shqip, por jo aq e domosdoshme sa eshte per te tjetersuar emrat, sic e ben greqishtja, e cila eshte nje rudiment (i pellazgjishtes) e jo ajo vete (shqipja)

CUDIA nr.2

Një Filolog modern Grek , BABINIOTIS, në një libër që kishte botuar në Greqi kishte deklaruar se fjala e vjetër Greke Pelagos (DETI/Thalasa) ka kuptimin e një grope të madhe me ujë që është shumë më e vogël se Deti!!! Një vërtetim që Atlantis Nisos nuk ishte “Oqeani Atlantik”. Gjithashtu prejardhjen ia jepte nga Pellasgishtja.

PELAG = PELG dhe në shqipen e sotme përkthehet PELLG
    Ndersa ti ben pohimin e mesiperm, ku i trego personit ne fjale, se PELLGU eshte fjale shqipe, ti e kundershton kete pohim (edhe pse pa shume vlere ky kundershtim)

Pse?

sepse....

Jemi i vetmi popull në Mesdhe që s’kemi asgjë të shkruar nga koha e 600 b.c. flas në gjuhën Shqipe, jo greqishte apo Latinisht, sigurisht!
    Nese ne nuk kemi asgje te shkruar, por nga ana tjeter fjalet e greqishtes se vjeter perdoren rendom ne shqipen e sotme, i bie qe ne shqiptaret te kemi pasur ndonje pushtim grek prej me shume se 500 vj. (koha qe ngeli turku ketu)....apo ka qene e kunderta...qe ne kemi qene ne Athine para se te vinte gjuha greke nga Afrika?!!

Pra ti thua ne nuk shkruajtem, por ato prova qe ne marrim nga ato doreshkrime qe te pakten na paraqiten, kane gjurme qe etimologjikisht shpjegohen ne shqip...

Nese ti thua ate qe thone disa te guximshem, qe gjuha shqipe eshte celes per prejardhjen gjuhesore te gjuheve, atehere i bie qe iliret te jne nga Malta e jo nga Azerbajxhani.

Po gjithsesi ajo qe nuk mund te fshihet dot, eshte gjuha e folur SHQIP-celesi i enigmes....

ps

Ketu eshte rrenja me e rendesishme se sa fjaleza ISH

Ka le AND(Ë)RR

K(a)' ANDRRA

ne lidhje me Aristotelin(s)
    AR~Ar jan~ AT LASHT ("Te Lashtat" ose "Te ARTAT" janë Gruri i Artë)...shiko ketu binomin Grur-Metal (ARI i verdhe....gruri i verdhe)
    A ka ndonje gjuhe tjeter qe e VERDHA te jete AR ose e AR-të?
    MendjeARTË? apo Ari stotel, Ari stokrat, Ari stidh, Ari jan

KALEKSANDER
    KASANDRA
    ARISTOTELIT
    Ndryshuar për herë të fundit nga BARAT : 26-03-2008 më 13:00

Citim Postuar më parë nga nikas Lexo Postimin
    Nuk ka mbaruar akoma por thjesht po kerkoj nje mendim. Si duket?

Më mirë mos e mbaro, se është kot fare.
    Shijet e tua artistike lënë shumë për të dëshiruar ...
    Më mirë na sill arkifakte e argumentime të bazuara e jo kinezërira photoshop-i
    I je ngjitur rrodhe Platonit, por gjë nuk po nxjerr në dritë, vetëm tym bën.
    Pa na i rendit mirë e bukur se cfarë ka ngelur nga Atlantida në Maltë sipas teorisë tënde...
    Dhe pasi ti kesh renditur, pyetja e rradhës është:
    A mjaftojnë ato për të konkluduar përfundimisht në vërtetësinë e teorisë tënde ?!!!

ALBANIAN ATTITUDE
    Anëtarësuar
    10-10-2003
    Vendndodhja
    usa
    Postime
    291
    Citim Postuar më parë nga Dalan Lexo Postimin
    Më mirë mos e mbaro, se është kot fare.
    E thua ty. Nejse, njerëz te ndryshëm kane shije te ndryshme. Kur kam vizituar MOMA ne NY dhe kam pare disa Piktura te Pikasos mu duken si karikatura fëmijësh, megjithatë me e lira besoj se kushton rreth 30 milion.

Shijet e tua artistike lënë shumë për të dëshiruar ...
    Beu me konkret ne kritiken tende. Ku qëndron problemi. Cfare nuk te pëlqen nga imazhi?

Më mirë na sill arkifakte e argumentime të bazuara e jo kinezërira photoshop-i
    Artifaktet i kam sjell, thjesht ty nuk i ke lexuar!! Dhe ai imazhi nuk është bere me fotoshop por MS WORD.

je ngjitur rrodhe Platonit, por gjë nuk po nxjerr në dritë, vetëm tym bën.
    Fatkeqësisht është i vetmi qe shkroi për here te pare për Atlantin dhe me shume hollësi. Pa platonin s’ngelet gjë. Nuk do ekzistonte historia e Atlantit dhe nuk do behej ky debat. Dhe si thote populli ku ka tym ka edhe zjarr.

Pa na i rendit mirë e bukur se çfarë ka ngelur nga Atlantida në Maltë sipas teorisë tënde...
    E thash edhe me larte. I kam renditur sa zbehet me. Po te shkosh ne web-in tim i gjen aty.

Dhe pasi ti kesh renditur, pyetja e radhës është:
    A mjaftojnë ato për të konkluduar përfundimisht në vërtetësinë e teorisë tënde ?!!!
    Unë jam teoristi, ty qe bën kritikun është puna jote qe te nxjerrësh atë konkluzion.

Po ty lexoje një here punën time dhe pastaj komento.

http://www.atlantisinmalta.art.officelive.com/

Një njeri i edukuar mendon para se te flasë nuk merret me biseda pa kripe. Nga komentimet e tua pashe vetëm një njeri pa formim edukativ. Me vjen keq, po nuk kam si synim te te ofendoj. Thjesht po te tregoje.

Tani, për ty Barat, e kam thënë edhe here tjetër qe për jetën time personale nuk pranoj pyetje. Megjithatë me qe e kërkon me kaq intensitet; s’ka te bej fare me gjuhen greke por Italiane. Një paraardhësi im (2 gjenerata me përpara)ka ardhur prej Italisë(me origjine Shqiptare). Kjo është tema për Atlantin ne Shqipëri jo etimologjia e mbiemrave.

Persa i përket pyetjeve te tjera gjuhësore mënyra si i ke kuptuar komentimet e mia dhe si i ke rikomentuar me detyron mos te përgjigjem fare me. Me vjen keq por unë kohen e kam shume te kufizuar dhe nuk e shpërdoroj me debate pa “bukë”.

Respekte,
    NINI dhe VINI,
    NIKAS doja te thosha:

Ndryshuar për herë të fundit nga nikas : 26-03-2008 më 15:39

Faqja 35 prej 64 FillimFillim ... 25333435363745 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Guerilasit e LANC
    Nga Tannhauser në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 28
    Postimi i Fundit: 21-04-2007, 14:12
  2. Përgjigje: 17
    Postimi i Fundit: 24-12-2006, 01:46
  3. Miti i 'tolerances fetare' në Shqipëri
    Nga Qafir Arnaut në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 33
    Postimi i Fundit: 05-08-2006, 05:26
  4. Debat mes anti liberalëve dhe liberalëve
    Nga liridashes në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 22-03-2005, 19:26
  5. Ortodoksia dhe Shqipëria
    Nga shendelli në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 258
    Postimi i Fundit: 07-04-2004, 18:16

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •