Close
Faqja 8 prej 16 FillimFillim ... 678910 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 71 deri 80 prej 156
    Paqe me shqiponjat. Maska e Korbi999
    Anëtarësuar
    08-04-2008
    Postime
    355
    Postuar me pare nga Lioness:

......Dhe perrallat me bisht per tryezat ne Kosove, apo ne Maqedoni shko tregoja ndonje tjetri. Se kam qene ne tryezat ne Maqedoni, dhe ato kosovare ne US. Nuk hahet kategorikisht mishi i derrit, po birra e vera e rakia jane ne mes te tavolines. E nuk po flas per karagjoza, por per familjare e njerez te nderuar e punetore.....

Mendimi i mesiperm eshte shume i sakte, bile, do te shtoja kudo qe ndodhen, qe nga Sidney deri ne Germany, Swiss, Angli, nuk mungon kurre alkooli ne tavoline(ose "nen tavoline"), le te jemi te sinqerte.
    Bese dhe hakmarrje.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    15-06-2008
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    190
    Citim Postuar më parë nga SNIPER 79 Lexo Postimin
    doja te dihet se si shpjegohet qe besimtaret ne shqiperi nuk jan aq fanatik sa besimtaret ne kosov ose maqedoni??pse???
    respekte
    ps: po flas per besimtaret e te gjitha besimeve
    Une mendoj qe jane dy arsye. E para se jemi me pak te perzier me turqit sesa kosovaret apo maqedonasit dhe e dyta eshte koha qe kemi kaluar ne komunizem i cili na e ka ndaluar rreptesisht te aplikojme fene dhe ritualet e sa apo zakonet e sat ejt ose te pakten edhe nese fshehurazi keto te fundit jane bere atehere nuk ju jane imponuar te tjereve keto ide fetare si dhe nuk u jane trasheguar.

Besimtar Musliman Maska e eldonel
    Anëtarësuar
    07-09-2007
    Vendndodhja
    Prishtina
    Postime
    1,219
    Arsyeja e vetme komunizmi i l.....
    Po ja kane nis po kfjellen , mire eshte puna .
    Ah sa n e qef i kam ateistat be .
    Baba i tyve cofi ta shohim tash keta ne te ardhmen .:D
    KOSOVA E MADHE

i/e regjistruar Maska e landi45
    Anëtarësuar
    10-04-2008
    Postime
    1,711
    sepse e moren fene turke nga zori pas 500 vjet pushtimi dhe spara u plas fort tani se ska me turqi

not exist Maska e skender76
    Anëtarësuar
    10-06-2003
    Vendndodhja
    Sa me larg Shqiperise...
    Postime
    4,790
    Citim Postuar më parë nga SNIPER 79 Lexo Postimin
    doja te dihet se si shpjegohet qe besimtaret ne shqiperi nuk jan aq fanatik sa besimtaret ne kosov ose maqedoni??pse???
    respekte
    ps: po flas per besimtaret e te gjitha besimeve
    Pershendetje SNIPER 79 (ta tham me miresjellje, nuk duhet me hap kshi temash ku, se plas boksi masanej...). Lezova vetem faqen e par te ksaj teme dhe meniher m'mori malli per XHAXHIN ENVER....Pergjigjia ime eshte kjo: Nuk mund te behet ni krahasim i atill pasi edhe pse jemi te gjith shqiptar, kemi jetu ne dy planete te ndryshme. Un jam per besimin te ZOTI, KRISHTI e MUHAMETI dhe jo te kisha e xhamia(theksoj se ka prifta apo hoxha qe me t'vertet jan per tu admiru) sepse un menoj se jan instituzione, pse jo edhe me qellime politike..s'po shkoj ma gjate. Du t'them se megjithese ne Shqipni nuk jena aq fanatik ja kalojm teper mire me njani-tjetrin(t'pakten ne ket drejtim...na vritna per gjana t'tjera...) dhe respektojm cdo lloj besimi. Fanatizmi ne Kosov apo ne Maqedoni simas meje ka arrit ne ket nivel edhe nga arsyea sepse SERBI eshte i nje feje tjeter(ndoshta mund ta kem gabim) Kto ishin thjesht menimet e mia, n.q.se nuk jeni dakort thjesht harrojini ato.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    15-06-2008
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    190
    Citim Postuar më parë nga Flora82 Lexo Postimin
    Ti ke fe , apo je atist si disa ? spontanisht te pyse
    Une nuk kam asnje fe dhe nuk besoj ne asnje fe sepse asnje fe nuk me duhet qe te me imponoje besimin ne Zot. Une nuk e falenderoj Zotin per fete apo librat fetare te ndrsyhem por e falenderoj Zotin qe me kadhene logjiken per te dalluar te miren nga e keqja si dhe e falenderoj ate qe me ke lene te lire te zgjedh mes te mires dhe te keqes.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    15-06-2008
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    190
    Citim Postuar më parë nga eldonel Lexo Postimin
    Arsyeja e vetme komunizmi i l.....
    Po ja kane nis po kfjellen , mire eshte puna .
    Ah sa n e qef i kam ateistat be .
    Baba i tyve cofi ta shohim tash keta ne te ardhmen .
    Tu thafte goja se nuk ka kosove te madhe por ka shqiperi te madhe o fodull. Edhe persa i perket asaj ke me na pa tashi qe nuk e kena baben po te them dicka qe e gjithe bota po shkon drejt besimit ne zot pa fe, pra besimit direkt.

...beyond Maska e Alienated
    Anëtarësuar
    19-09-2005
    Vendndodhja
    Cassiopeia Constellation
    Postime
    3,139
    Citim Postuar më parë nga drague Lexo Postimin
    nuk e kuptoj pse ju djeg vetem ju myslimanve?ne na la enveri mbrapa po juve kush ju la?
    Neve na la prapa po Enveri, por ai i Jugosllavise. TITO dhe propaganda serbe e cila "edukonte" prijesit fetare te shqiptareve (muslimane e katolike) ne Beograd, me libra te shenjte te Akademise se Shkencave te Rankovicit, tek te cilat thuhej (me perkujtonte gjyshja, ndjese paste) se femra muslimane nuk duhet te shkoje ne shkolle sepse humbet besimin, se muslimani nuk duhet te kete pension nga shteti sepse devijon besimin, se muslimani duhet te mos ndryshoje e te mos perparoje sepse e denon Allahu, etj.

S'ishte feja fajtor - ishte thjeshte regjimi Titist i Jugosllavise i cili, sic thashe dhe me siper, edukonte prijesit fetare ne Beograd.

Tani, shqiptaret e Maqedonise (sidomos rrethi i Shkupit dhe Kumanoves) kane me te theksuar besimin, biles (ne raste te izoluara) do thoja qe ka dhe fanatike ne mesin e tyre. Pjesa tjeter jane praktikues te besimit (jo fanatike), ose besimtare per nga trashegimia.
    Ne Kosove, kam pare raste te besimtareve muslimane qe konsumojne mishin e derrit, qe per muslimanet eshte i ndaluar, i konsideruar si i demshem (haram).
    Ne Shqiperi shkaku i komunizmit teper te theksuar (dikush kishte shkruar Shqiperia ka qene shtet ateist), nuk praktikohet shume feja, ose ne raste te ndryshme kam hasur njerez te cilet festojne Bajramin, Pashket, Krishtlindjet, te gjitha - pa dyshim...

Nga te gjitha demet qe na ka bere neve shqiptareve te ish Jugosllavise feja e mesuar ne Beograd, na ka dhene nje deshire dhe energji te madhe per te ruajtur identitetin kombetar.
    Megjithese ne nje mase te vogel te perdorimit te emrave orientale tek femijet, pjesa tjeter te gjithe kane emra shqip. Mund te them se me pak se 1% e muslimaneve te ish Jugosllavise jane martuar e jetojne me nje person te nje kombesie tjeter, dhe ketu gjithnje eshte pare si problem besimi, jo nacionaliteti i partnerit.
    Tre here me ka ndodhur qe ne nje hotel te Tiranes ku gjithmone qendroj kur vi te shoh femra shqiptare qe "bashkejetojne" ne ate hotel me burra italiane, greke, angleze, etj. Kjo nuk ndodh aq shpesh ne trojet shqiptare jashte Shqiperise. Ka raste, por jane shume te vogla - sa per mso me thene qe s'ekzistojne fare.
    Koha është e maskarenjëve
    Por atdheu i Shqiptarëve

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    15-06-2008
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    190
    Citim Postuar më parë nga Alienated Lexo Postimin
    Neve na la prapa po Enveri, por ai i Jugosllavise. TITO dhe propaganda serbe e cila "edukonte" prijesit fetare te shqiptareve (muslimane e katolike) ne Beograd, me libra te shenjte te Akademise se Shkencave te Rankovicit, tek te cilat thuhej (me perkujtonte gjyshja, ndjese paste) se femra muslimane nuk duhet te shkoje ne shkolle sepse humbet besimin, se muslimani nuk duhet te kete pension nga shteti sepse devijon besimin, se muslimani duhet te mos ndryshoje e te mos perparoje sepse e denon Allahu, etj.

S'ishte feja fajtor - ishte thjeshte regjimi Titist i Jugosllavise i cili, sic thashe dhe me siper, edukonte prijesit fetare ne Beograd.

Tani, shqiptaret e Maqedonise (sidomos rrethi i Shkupit dhe Kumanoves) kane me te theksuar besimin, biles (ne raste te izoluara) do thoja qe ka dhe fanatike ne mesin e tyre. Pjesa tjeter jane praktikues te besimit (jo fanatike), ose besimtare per nga trashegimia.
    Ne Kosove, kam pare raste te besimtareve muslimane qe konsumojne mishin e derrit, qe per muslimanet eshte i ndaluar, i konsideruar si i demshem (haram).
    Ne Shqiperi shkaku i komunizmit teper te theksuar (dikush kishte shkruar Shqiperia ka qene shtet ateist), nuk praktikohet shume feja, ose ne raste te ndryshme kam hasur njerez te cilet festojne Bajramin, Pashket, Krishtlindjet, te gjitha - pa dyshim...

Nga te gjitha demet qe na ka bere neve shqiptareve te ish Jugosllavise feja e mesuar ne Beograd, na ka dhene nje deshire dhe energji te madhe per te ruajtur identitetin kombetar.
    Megjithese ne nje mase te vogel te perdorimit te emrave orientale tek femijet, pjesa tjeter te gjithe kane emra shqip. Mund te them se me pak se 1% e muslimaneve te ish Jugosllavise jane martuar e jetojne me nje person te nje kombesie tjeter, dhe ketu gjithnje eshte pare si problem besimi, jo nacionaliteti i partnerit.
    Tre here me ka ndodhur qe ne nje hotel te Tiranes ku gjithmone qendroj kur vi te shoh femra shqiptare qe "bashkejetojne" ne ate hotel me burra italiane, greke, angleze, etj. Kjo nuk ndodh aq shpesh ne trojet shqiptare jashte Shqiperise. Ka raste, por jane shume te vogla - sa per mso me thene qe s'ekzistojne fare.
    Pershendetje. Desha te ndalem aty kur the se : Ne Shqiperi shkaku i komunizmit teper te theksuar (dikush kishte shkruar Shqiperia ka qene shtet ateist), nuk praktikohet shume feja, ose ne raste te ndryshme kam hasur njerez te cilet festojne Bajramin, Pashket, Krishtlindjet, te gjitha - pa dyshim...

Si mendon ti a eshte dicka e mire apo e keqe kjo dhe nese e mire a duhet te sillen gjithe shqiptaret kesthu pra te mos jene ekstrem ne nje ane te nje feje cfaredo feje qofte ajo?

...beyond Maska e Alienated
    Anëtarësuar
    19-09-2005
    Vendndodhja
    Cassiopeia Constellation
    Postime
    3,139
    Citim Postuar më parë nga Prodigious Lexo Postimin
    Pershendetje. Desha te ndalem aty kur the se : Ne Shqiperi shkaku i komunizmit teper te theksuar (dikush kishte shkruar Shqiperia ka qene shtet ateist), nuk praktikohet shume feja, ose ne raste te ndryshme kam hasur njerez te cilet festojne Bajramin, Pashket, Krishtlindjet, te gjitha - pa dyshim...

Si mendon ti a eshte dicka e mire apo e keqe kjo dhe nese e mire a duhet te sillen gjithe shqiptaret kesthu pra te mos jene ekstrem ne nje ane te nje feje cfaredo feje qofte ajo?
    Prodigious
    Te jesh besimtar dhe te jesh fanatik ne besim jane dy gjera te ndryshme.
    Une thashe qe besimtare ka gjithandej, por ne Shqiperi mungojne fanatiket dhe shkaku i pjeses se nenvizuar mungon dhe praktikimi i theksuar i besimeve.

Une jam kunder fanatizmit dhe cdo lloji tjeter te fundamentalizmit ose ekstremizmit qofte fetare ose i cfaredo forme a dimensioni tjeter. Do doja qe gjithe shqiptaret qe praktikojne fete e tyre t'i praktikojne gjithnje duke respektuar te drejten e tjetrit per te besuar ashtu si mendon se duhet. Per shembull, ne Kur'an i behet thirrje muslimaneve qe mos ja shajne apo ofendojne tjetrit menyren e besimit (normalisht brenda grupit te besimeve monoteiste), dhe duhet te respektohet kjo e drejte.

Qe ka fanatike, ekstremiste e fundamentaliste nuk e mohoj dot - dhe te tille ka ne cdo fe, e ne cdo grup te caktuar shoqeror, fetar apo jofetar.

Citim Postuar më parë nga Dragut Lexo Postimin
    Po shyqyr mër burr që e pranove... a nuk po ngjiremi duke thënë këtë gjë që prej sa e sa kohësh

kaq, maroi, më e thjeshtë nuk bohet
    Dragut
    Prej sa e sa kohesh po mundohem une te te sqaroj ty kete gje por me duket se tani me ne fund e paske kuptuar. Ja ku po e rikonfirmoj (lexoje me kujdes dhe deri ne fund, se s'do shkruaj shume) :

Prapambeturia tek shqiptaret e Maqedonise ne vecanti dhe te ish Jugosllavise ne teresi ne te kaluaren ka qene si rezultat i besimit te tyre. Meqe ne trojet e ish Jugosllavise shumica e shqiptareve i kane takuar besimit Islam, propaganda antishqiptare e Beogradit ka punuar per te bere nje propagande te tille (sic e kam pershkruar ke postimi im me siper), vetem e vetem qe kombi shqiptar (kujdes - ishte ceshtje nacionale) te mos perparoje e te ngelet aty ku kishte ngelur.

Besimi Islam nuk i ben thirrje besimtarit te mos perparoje, te mos shkollohet, te mos punoje - perkundrazi, porosia e pare e Allahut ne Kur'an eshte Ikkre, qe (me siguri e di dhe ti se) do te thote: meso, studio, hulumto...

Edhe pse je ateist, mundohu te kuptosh qe ne baze asnje fe nuk eshte e prirur t'ju beje thirrje komuniteteve te tyre te bejne agresion, ekstremizem, fanatizem e te ngelin mbrapa. Kane qene gjithnje, vazhdojne (shume me teper sot) te jene dhe (ishalla jo por kam frike se) do vazhdojne te jene dhe ne te ardhmen pikerisht keto PROPAGANDA qe i paraqesin besimet e religjionet e ndryshme ashtu sic fatkeqesisht po duken tani.
    Koha është e maskarenjëve
    Por atdheu i Shqiptarëve

Faqja 8 prej 16 FillimFillim ... 678910 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Çfarë mendoni për Ahmet Zogun?
    Nga honzik në forumin Elita kombëtare
    Përgjigje: 242
    Postimi i Fundit: 03-03-2014, 08:03
  2. Rreth Përhapjes Së Islamit Ndër Shqiptarët
    Nga cobra në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 20
    Postimi i Fundit: 20-09-2012, 14:47
  3. Greqia u jep shtetësinë minoritarëve
    Nga DYDRINAS në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 411
    Postimi i Fundit: 12-03-2008, 06:59
  4. Kuvendi që na la trashëgim ADN-në e Dushkut
    Nga Kosovari_78_Ca në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 22-05-2005, 01:24

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •