Close
Faqja 7 prej 16 FillimFillim ... 56789 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 61 deri 70 prej 156
    Gone!
    Anëtarësuar
    02-03-2006
    Vendndodhja
    Larg nga ketu!
    Postime
    2,871
    Citim Postuar më parë nga SNIPER 79 Lexo Postimin
    nga fakti qe shqiptaret e maqedonis dhe te kosoves po thon qe me an te fes kan ruajtur asimilimin e tyre nga serbet
    ke lexu apo vec ate qe kam shkrujt ne hapjen e temes
    lexo nga fillimi se kthjellohesh lale
    respekte
    Mendoj se feja nuk te mbron nga asimilimi (humbja e gjuhes), por ne njefare menyre i ka ruajtur shqiptaret qe mos te perzihen me sllavet, me konkretisht me shkiet, e sidomos kur flasim per shqiptaret e Medvegjes, qe jetojne ne qendra te urbanizuara si Beogradi, ku te rinjte flasin shume pak shqip dhe te vetmin dallim qe e bejne me tyre dhe shkieve, eshte feja.

Mua me ka rene rasti te degjoj nje vajze te tille, qe familja e saj (shqiptare) jetojne ne Beograd (e aferme e nje shoqes sime) , qe shqipen e fliste shume-shume pak ose thene me mire hic, dhe ajo e dallonte veten prej serbeve, duke thene une jam muslimane dhe nuk martohem kurre me nje serb. Shume interesant me eshte dukur ky fenomen. Ne ate kohe kur e pata takuar, pata menduar se ka dicka te vertete ne ate cka thote Konica.

DRAGUNOV Maska e SNIPER 79
    Anëtarësuar
    10-03-2008
    Vendndodhja
    TE CEPI I LAPRAKSAVE NE STADIUMIN QEMAL STAFA
    Postime
    252
    rina asimilim nuk esht vec humbja e gjuhes por edhe i zakoneve
    SHKELMIN NE FYT GJITHMON minjve bardh e blu
    ULTRAS PARTIZONI

Gone!
    Anëtarësuar
    02-03-2006
    Vendndodhja
    Larg nga ketu!
    Postime
    2,871
    rina asimilim nuk esht vec humbja e gjuhes por edhe i zakoneve

Po mire de se zakonet dhe menyra e jetes pak a shume duhet t"i pershtaten ambientit ku jeton (per ate fola konkretisht per gjuhen) ..por eshte interesant se ajo si shqiptare, prinderit e saj shqiptare, qe kishin lindur ne Beograd, dhe kjo rreth 18-19 vjece ka qene kur e kam pare une..shqipen nuk e fliste, apo shume-shume pak. Dhe te vetmin dallim ajo me serbet e shihte fene dhe prandaj i ndiente si te huaj. Interesant apo jo.

I vete perjashtuar! Maska e GeNi_25
    Anëtarësuar
    25-05-2005
    Vendndodhja
    Ne Shqiperi
    Postime
    562
    nga fakti qe shqiptaret e maqedonis dhe te kosoves po thon qe me an te fes kan ruajtur asimilimin respekte
    te ruash identitetin me ane te fese, nuk do te thote te jesh fanatik?

Ketu e kisha dhe une kuptimin, paç fat, sigurisht jo partizani
    Shyqyr qe filo-greket nuk administrojne dhe kete nen-forum te Forumit Shqiptar!

don't bother me Maska e Apollyon
    Anëtarësuar
    07-11-2007
    Vendndodhja
    periferi
    Postime
    8,589
    Përse shqiptarët e Shqipërisë nuk janë aq fanatikë në besim?
    Sepse jemi te zgjuar.
    There is no never ending banquet under the sun. All good things must come to an end.

superman Maska e rolling
    Anëtarësuar
    20-11-2007
    Vendndodhja
    rrokulli
    Postime
    132

Thumbs up

e kete te mire shuem te madhe e keni nga ai qe po e uerreni kaq shume, nga enver hoxha, megjithese as shqiptaret ene kosove nuk jane aq fanatike ne fe por me vie mire qe as ne shqiperi

i/e regjistruar Maska e Flora82
    Anëtarësuar
    17-04-2006
    Vendndodhja
    afer detit
    Postime
    899
    Njerzit qe s'kan besim , d.m.th pa fenê , jane te rrezikshum , une per veti i kam frik! ata nuk besojne ne asgje , ata jane te humbure , ata veprojne pa menduare asgje , cfar te ju shkrepet ne tru dhe veprojne ( mos ta merre askush per ofendim kete qe e thash , une shprehi ate qe e mendoje)

njerzit qe kane fe te ndryshme e te cilet jane shqiptare , nuk kemi pse te jemi fanatik te gjithe jemi te njejte , secili ka zgjedh besimin e vete , gje qe eshte e pranushem per te gjithe .

Nê kosove e ne maqedoni shqiptaret qe kane fe , jane te permbajtur ne qdo aspirat te jetes , ne edukimin e familjes gje qe eshte primarrje , me kete deshmohen se ka vrasje me pake , ka ngatrresa me pake .

kurse ne shqipri eshte ndryshe , tregojne edhe shifrat e vrasjev , prostiticioni , alkoli e te tjera si i permendi nicku BEHARI gje qe ndaje mendimin ne disa gjera .

ne perendim ka shum pake ateista (te pa fe) dhe per kete ka marre shteti obligim qe ta fute fene ne shkolla , qe ai femi te vedisohet se ka nje zot diku dhe te besoje , se nje njeri qe ka fe , ai njeri eshte ma i kujdeshum ne jete , per familje per rrethe per me gjere .

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    25-05-2008
    Postime
    3,745
    Ne daci me pa vampira(vahabista) me shumice ka ne Maqedoni ,shume me pak ne Kosove e ende me pak ne Shqiperi.
    Nuk besoj qe vampirat do te dukeshin ndryshe pos si vahabista.

i/e regjistruar Maska e alproud
    Anëtarësuar
    03-05-2008
    Postime
    292
    Sepse nuk ju ka zgjedhur kurre problemet e tyre gjate historise.

Nese mjerimi, pushtimi dhe ditet e erreta e kane kapluar vendin tone per shekuj me rradhe ka qene genjeshtra e besimit fetare qe ka dhene kontributin me te madh duke i percare shqipetaret ndermjet shume kampesh dhe ne fund i ka lene te pafuqi perpara armikut.
    Fali armiqte e tu por asnjehere mos harro emrat e tyre.

***LOVE*** Maska e Tironcja_BLN
    Anëtarësuar
    01-02-2008
    Vendndodhja
    Berlin City
    Postime
    3,440
    po ne shqiptaret e shqiperis jena bo shume modern more shko ne tiron dalin gjith by..perjasht e cfare feje do mbajn ata amon....i ka mbyt XHAXHI dhe tani dun liri se nuk i ka lon me besu athere ne fe dhe jan mesuar qy athere them une....kurse dhe kosovaret e mbajn gjasme por nga ana tjeter vec kur shkojn e pin nji got raki(jo te gjith dhe per ne nga shqiperia jo te gjith ka boll qe besojn shume dhe jan fanatik mas fes).........
    zemra ime tull shpirti jot llac dashurija jon pallat 15 kac

Faqja 7 prej 16 FillimFillim ... 56789 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Çfarë mendoni për Ahmet Zogun?
    Nga honzik në forumin Elita kombëtare
    Përgjigje: 242
    Postimi i Fundit: 03-03-2014, 08:03
  2. Rreth Përhapjes Së Islamit Ndër Shqiptarët
    Nga cobra në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 20
    Postimi i Fundit: 20-09-2012, 14:47
  3. Greqia u jep shtetësinë minoritarëve
    Nga DYDRINAS në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 411
    Postimi i Fundit: 12-03-2008, 06:59
  4. Kuvendi që na la trashëgim ADN-në e Dushkut
    Nga Kosovari_78_Ca në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 22-05-2005, 01:24

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •