Close
Faqja 97 prej 255 FillimFillim ... 47879596979899107147197 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 961 deri 970 prej 2545
    Citim Postuar më parë nga Styx Lexo Postimin
    Shume interesant Dias10, qe dhjete=ziete.

Me ke po lufton Zeusi?
    Monstren TIFON.
    e verteta dhe e drejta jane miq me te mire se edhe vete Platoni, miku im

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    E ke parasysh "10 parts incuse square" qe gjendet le te themi ne monedhat e Aegines dhe Lykise?

Kam vrare mendjen per 10 trekendeshat qe ndajne ne menyre te barazvlefshme Katrorin se cfare mund te perfaqesojne. Mndoj se pergjigja eshte ne monedhen e vetme qe njihet e tille e ruajtur ne Muzeun Mbreteror Britanik, ku katrori ka brenda tri kembet rrotulluese te meduzes.

Pra 10 trekendeshat jane 10 stinet. Me kujtohet qe baptisti te kete shkruar se ne fillim kane qene 10 stine dhe jo 12.

Por ka edhe me. Ne faqen e pasme te monedhes kemi dicka qe shumica do e konsideronte trifil. Por nuk eshte. Eshte SELINOI. ZEllenoi, Zelle, ZIELLE, ZANAT duke qene prifterinjte e tij sic kam shkruar ne temen e BAAL.

Pra ZEUSI me sakte Zeuset jane 10 muajt? Meduza ishte 3 stinet? Pra zeuset jane vjetore, nje mbret i ri ne krye te cdo viti. Kjo perputhet me Z'ANI ku si ANI ashtu edhe Trinia/Tinia jane VITI dhe zoti veriut dhe ai suprem i panteonit per nje vit.
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

Ja ku eshte dhe rrufeja e Zeusit qe cuditerisht ka formen e nje shqiponje(fot1)

qe ""cuditerisht"" eshte e njejte me shqiponjen tone

Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar më parë nga dias10 Lexo Postimin
    Monstren TIFON.
    Nuk mund te flas me siguri, por kam pershtypjen se Monstra Tufan (qe i vodhi rrufene Zeusit dhe i gjemoi tokes me te, babai i ererave) ka si kembe Harmonine dhe Kadmin.

Eshte thene ne kete forum qe shenja rrufese eshte ylli gjashtecepesh i "Davidit", me sakte Atlasit. Pse valle 6? 2 trekendeshat e perendeshes, as above so below?
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

E ke parasysh "10 parts incuse square" qe gjendet le te themi ne monedhat e Aegines dhe Lykise?

Kam vrare mendjen per 10 trekendeshat qe ndajne ne menyre te barazvlefshme Katrorin se cfare mund te perfaqesojne. Mndoj se pergjigja eshte ne monedhen e vetme qe njihet e tille e ruajtur ne Muzeun Mbreteror Britanik, ku katrori ka brenda tri kembet rrotulluese te meduzes.

Pra 10 trekendeshat jane 10 stinet. Me kujtohet qe baptisti te kete shkruar se ne fillim kane qene 10 stine dhe jo 12.

Por ka edhe me. Ne faqen e pasme te monedhes kemi dicka qe shumica do e konsideronte trifil. Por nuk eshte. Eshte SELINOI. ZEllenoi, Zelle, ZIELLE, ZANAT duke qene prifterinjte e tij sic kam shkruar ne temen e BAAL.

Pra ZEUSI me sakte Zeuset jane 10 muajt? Meduza ishte 3 stinet? Pra zeuset jane vjetore, nje mbret i ri ne krye te cdo viti. Kjo perputhet me Z'ANI ku si ANI ashtu edhe Trinia/Tinia jane VITI dhe zoti veriut dhe ai suprem i panteonit per nje vit.
    Po te vesh re nicku im eshte ZEUS10, dmth Zeus+10. Per secilen prej ketyre simboleve mund te shkruaj gjate. Por per 10-n akoma nuk jam shume i sigurte nese ajo perfaqon energjine(vlimin), stinet, goditjen apo sundimin.
    Po shfletoj akoma libra per simboliken e saj.

ZAN dmth me zan dicka=me fillu dicka=me ngjiz dicka.
    Eshte shume shume komplekse.

Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Ne se Zana e Malit e ka ZAN(A) FILL.

Nje gje nuk kam dyshim. Figura, me sakte figurat e Zeusit jane rotative. Fillojne dhe Mbarojne cdo vit. Si ne gjeneanologjine angleze.
    Aeneas Dardanus

Citim Postuar më parë nga dias10 Lexo Postimin
    Ja ku eshte dhe rrufeja e Zeusit qe cuditerisht ka formen e nje shqiponje(fot1)
    E para majtas, qenka e jashtezakonshme, nuk e kisha pare deri me sot ne ate forme.
    Po dykrereshi, me ke mund te lidhet, me sepaten me dy tehe labrys ?
    A nuk e qellon Hefesti me te Zeusin ne koke ?

Nuk mund te flas me siguri, por kam pershtypjen se Monstra Tufan (qe i vodhi rrufene Zeusit dhe i gjemoi tokes me te, babai i ererave) ka si kembe Harmonine dhe Kadmin.
    Une mendoj se kemi te bejme me TIFON(semundje) qe ashtu si oktapodi TIPHON shtrin "tentakulat" e saj vdekjeprurese dhe njerezimi ska cte beje per te shpetuar. Eshte vetem nderhyrja e Perendise qe me "rrufene' e saj shkaterron monstren duke sjelle shpetimin.

Tema të Ngjashme

1. Në gjurmë të gërmave dhe shkrimit Pellazgo-Yllir #2
    Nga alfeko sukaraku në forumin Arkeologji/antropologji
    Përgjigje: 477
    Postimi i Fundit: 14-07-2010, 03:58
  2. Sola Scriptura
    Nga berat96 në forumin Komuniteti protestant
    Përgjigje: 17
    Postimi i Fundit: 24-08-2009, 11:48
  3. Letërsia shqiptare: probleme teorike-kritike në gjykimin e vlerave letrare
    Nga Kosovari_78_Ca në forumin Enciklopedia letrare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 25-01-2005, 15:56
  4. Makina e shkrimit
    Nga elvisi80 në forumin Humor shqiptar
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 08-11-2002, 03:31

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •