Close
Faqja 47 prej 255 FillimFillim ... 3745464748495797147 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 461 deri 470 prej 2545
    Hyllin Maska e Hyj-Njeriu
    Anëtarësuar
    22-07-2007
    Vendndodhja
    Fatkeqesisht mes ndergjinoresh
    Postime
    2,945
    Citim Postuar më parë nga BARAT Lexo Postimin

E kush tha qe nuk jane studiuar piktogramet e tyre?
    Madje, kane ngjashmeri me ato te gjetura ne Krete, ne mos gaboj
    Ne fakt e kisha fjalen nga shqiptare jo nga te huaj ... Hititeve u jane zberthyer shume,po jo te gjitha shkrimet per arsye 'kohore'... Nje te huaji dicka qe mund te kete lidhje fare mire me shqiptaret,i duket kineze para se shqiptare...
    Shqiptari e ka care rrugen e historise me Palle ne dore!

i/e regjistruar Maska e BARAT
    Anëtarësuar
    20-07-2006
    Vendndodhja
    Himarjot jet' e jet', Zot mbi male Hyll mbi det
    Postime
    2,565
    Argosi njihet si pellazgjik.
    Simboli me ato lloje pikash eshte edhe ne variant ilir, por me pak ndryshim..

i/e regjistruar Maska e BARAT
    Anëtarësuar
    20-07-2006
    Vendndodhja
    Himarjot jet' e jet', Zot mbi male Hyll mbi det
    Postime
    2,565

shikoni se c qethje flokesh ka personi

Ne kete skice te Edit Durhamit perseri jepet rruajtja e kokes ne pjeset anesore nga shqiptaret e vone..

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar më parë nga Hyj-Njeriu Lexo Postimin
    Dardani jot eshte maksimumi i vitit 1500 p.l.k (nese perllogaritjet e jetes se pasardhesve te tij i marrim si normale,jo si jeta e Adamit gati 1 mije vjecare),po qe se po flet per ate mitologjikun qe ka te beje me trojen...Keshtu qe ai 1 mije vjecar nuk i figuron llogarive....

Ti ne vend te pyesesh,me mire pergjigju perpara,a e zberthen dot linearin A ,nese po me ke partizan te linjes se pare,nese jo,une ngelem akoma tek lineari B se me pelqen,ngaqe i bej lidhje logjike me faktet arkeologjike....
    Pse thua ti qe nuk i figorin ai mijevjecar llogarive? Sepse rreth 1151 PES ke Dekalionin, domethene permbytjen e trete dhe djegjen e Phaetonit. Keshtu qe me kete ane te globit nuk mbeti gje, madje as memorja per Dardanin. Nga do qe te hedhesh syte lexon qe Moses jetoi 120 vjet. E pavertete, Moses kishte jetuar rreth 350 vjet ne kohen kur Cekropi 45te udhehiqte Athinen. Kjo do te thote qe Dardanit "tim" nuk i atribuoj dot jetegjatesi normale. Aryeja eshte se nga koha e ketij Cekropit te 45te te Athines e deri ne rrezimin e Trojes kalojne 200 vjet. Po te besh hesap numrin e gjenerateve te ndermjetme nga Dardani tek Priami, del qe Dardani mund te jete sepaku ne gjeneraten e Mozes, pra me jetegjatesi jo normale. Nje pikture te parfert na kjep edhe Annius nje paragraf te te cilit e kam kuotuar me lart.

Nga Abrahami tek Permbytja e Madhe jane se paku 1080 vjet. Por jashtezakonisht interesant eshte fakti se nga Permbytja e Madhe (ne se kjo eshte e Noes, ky ishte rreth 600 vjec) tek ADAMI-Njeriu i Pare kalojne 2242 vjet! Ne se Noa/familja qene njerez, pse quhet Adami njeriu i pare?

2. Me vjen shume mire qe je fokusuar ne zberthimin e linearit A, por nuk ke menduar me pare te hulumtosh se cdo te thote Linear. Linear A nuk eshte gjuhe. Lineari eshte nje sistem i cili tregon se gjuha qe ploteson konditat strukturore renditet /vjen nje shkalle me poshte ne rrenje, me nje fjale eshte me e lashte ndaj gjuheve me siper si B dhe C. Sikurse A vjen para B dhe para C. Pra lineari vete nuk e ka pergjigjen brenda. Kerkohet argumentim se mbishkrimet e nje gjuhe edhe me te panjohur se ato qe kemi (disku Phaestos ne kete rast) mund te zberthejne gjuhet e njohura tashme. Pra deshifrimi qe thua ti, i veshtire sa mund te jete eshte vetem hapi i pare. Se dyti, edhe hulumtimet ndahen ne disiplina. Nuk mendoj qe kimisti dhe matematicieni kane te njejtin funksion ndonese perdorin gjeresisht formula.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Baptist : 24-01-2008 më 14:55
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar më parë nga Styx Lexo Postimin
    Sa interesant. Kurse une mendoj qe pelikani ka ngjashmeri metaforike me feniksin per arsye se pelikani i vendos vezet ne nje vrime, dhe ne se, te themi zjarri merr vendin ku jane vendosur vezet ai perpiqet ta shuaje zjarrin me krahe duke e u djegur vete. A nuk thashe ce cdo fabul lejleku njesohet me nje origjinale te pelikanit?
    Ti mendon por nuk eshte ashtu. Mes tjerash pok kall shume dru ne dobi te feniksit i cili nuk ka kurrfare vlere as historike as tradicionale per popullin shqiptar pa asnje nevoje. Enegji te shpenzuara kot.

Shqip flasim vesh nuk merremi. Ne se emri pelikan eshte jo-autokton, emri pellask/pellargji eshte po aq jo-autokton. Perqasja qe ke dhene me lart pervec "deshires se mire" per te me hapur udhe, nuk ka asnje baze logjike.
    Nuk eshte e thene qe edhe emri pellasg te mos jete autokton. Sqarimi plotesus qe dhash ndaj lidhjes organike kuptimore te shprehjes pellarg dhe leleg nuk perjashton me asgje mundesine se te dyja i takojne leksikut pellasg por qe shenjojne kuptime te ndryshme te se njejtes gjini; klase : tip = te dyja shpeze.

Tani ti mund te thuash me tutje, se te dyja: "zogj" dhe "shpeze" nuk mund te jene fjale shqipe. Por nuk ke si e kundershton kete se ato te dyja jane shprehje shqipe pavaresisht pse shprehja zog mund te jete minimizues i shprehjes Zot, kjo nuk e diferencon ate nga kuptimi "shpeze" perkundrazi, vetem e ploteson ate. Kalimi nga shenjezimi i pervecem ne ate pergjithesues edhe dukuri gjuhesore qe nuk ndalon se zhvilluari edhe sot me te njejtin intensitet si gjithmone.

Por per sa i perket emrit pelikan dhe pelikanit vet kjo shpeze nuk eshte e lidhur me kulturen tone dhe nuk ka ndonje rendesi etnopsikologjike per ne. Madje edhe vet lejleku shumefish me i popullarizuar ka nje rendesi margjinale.

Ke shkruar qe dardanet shkuan nga Kosova ne Troje dhe pastaj u kthyen prap pas renies se saj. Pastaj erdhi nje teze tjeter qe Dardanet kishin shtepi verore ne Turqi, me nje fjale e bere Trojen organizim veror.
    Ketu behet fjale per pamjaftueshmerine tende per te kuptuar ato qe kam nisur te tregoj por jo ato qe kam rrefyer. Por ky eshte faji yt me shume se i imi sepse ti merresh me konkluza ne vend se me thellim ne studim. Dhe une nuk kisha vullnetin te te detyroj te kuptosh fshehtesine dhe thellesine e asaj kulture pelasge te periudhes se arte dhe menyres se jeteses se fiseve pellasge ne ate kohe. Pastaj Kosova nuk ka ekzistuar ne ate kohe madje edhe sot eshte nje term gjeografik artificial pa kurrfare lidhjesh historike as kulturore. Nje shpikje serbe per te eliminuar vazhdimsine historike te shqiptareve ne trojet e veta parahistorike.
    Ne shkrime te tjera ke dhene te kuptohet qe kultura hitite dhe dardane jane njelloj, me sakte ke parashtruar qe kultura dardane eshte shkrire ne ate hitite aziatike. Qe prej fillimit, Genesis, Barat, Darius dhe une i jemi kundervene ketyre teorie Vehbi-ste. Ndersa une mendoj qe Troja nuk ka qene asnjehere ne Turqi. Leleget mund te kene qene.
    Ja edhe nje shembull tipik i refuzimit te mospranimit te ballafaqimit me mosdijen tende ne kete fushe qe me arrogance nxjerre paragjykime te te kuptuarit te asaj qe nuk e ka kuptuar.
    E para, ti nuk e di kush ishin hetitet. As ciles kulture i takojne as kush me kend u shkri. Keshtu qe i bie se ti pa nevojen e te perziesh tjere emra ketu iu ke "kundervene" (?kundervene!) mullinjeve te eres ne je lendine ku nuk kishte as mulli.

Ti mund te mendosh cfre te duash -mendimi eshte i lire, mund te mendosh se Troja as qe ka ekzistuar ndonjehere. Po mendimi mbetet mendim, e Troja, Troje pavaresisht mendimit.

C'te keqe ka ky? Eshte ngjyre roze si bora dhe paqetor! Perpos po e ke marre nga familja flamingove
    Eshte Pelikan, sigurisht qe nuk ka asgje te keqe perpos qe eshte nga ai lloji i te "shemtuarve".

Sa per deshiren tende te pashuar te lidhjes se Pelikanit me krijesa tjera mitologjike. Te propozoj te lexosh disa mitologji qe lidhen me Lejlekun tek pastaj te hulumtosh pelikanin. Ja, pë shë, cfare ka mbledhur wikimiki nga keto:

"Stork" eshte "Lejlek"; "Crane" eshte dicka tjeter mos eshte "Pelikan"?
    Most of these myths tend to refer to the White Stork.

The motto "Birds of a feather flock together" is appended to Aesop's fable of the farmer and the stork his net caught among the cranes that were robbing his fields of grain. The stork vainly pleaded to be spared, being no crane.

Kjo fabule ka per qellim dallimin mes tyre.

The Hebrew word for stork was equivalent to "devotee" (namelay a devout, God-fearing, religiously observant or righteous, pious and kind woman), and the care of storks for their young, in their highly visible nests, made the stork a widespread emblem of parental care. It was widely noted in ancient natural history that a stork pair will be consumed with the nest in a fire, rather than fly and abandon it.

In Greek mythology, Gerana was an Æthiope, the enemy of Hera, who changed her into a stork, a punishment Hera also inflicted on Antigone, daughter of Laomedon of Troy (Ovid, Metamorphoses 6.93). Stork-Gerana tried to abduct her child, Mopsus. This accounted, for the Greeks, for the mythic theme of the war between the pygmies and the storks.

In popular Western culture, there is a common image of a stork bearing an infant wrapped in cloths held in its beak; the stork, rather than absconding with the child Mopsus, is pictured as delivering the infant, an image of childbirth.

The stork is alleged in folklore to be monogamous although in fact this monogamy is serial monogamy, the pair bond lasting one season (see above).

For Early Christians the stork became an emblem of a highly respected "white marriage", that is, a chaste marriage. This symbolism endured to the seventeenth century, as in Henry Peacham's emblem book Minerva Britanna (1612) (see link).

In Norse mythology, Hoenir gives to mankind the spirit gift, the óðr that includes will and memory and makes us human (see Rydberg link). Hoenir's epithets langifótr "long-leg" and aurkonungr "mire-king" identify him possibly as a kind of stork. Such a Stork King figures in northern European myths and fables. However, it is possible that there is confusion here between the White Stork and the more northerly-breeding Common Crane, which superficially resembles a stork but is completely unrelated.

In rural Denmark, it means bad luck if a stork builts a nest on your roof; it means, that someone in the house will die before the end of the year.
    Though "Stork" is rare as an English surname, the Czech surname "Čapek" means "little stork".

In Bulgarian folklore, the stork is a symbol of the coming spring (as this is the time when the birds return to nest in Bulgaria after their winter migration) and in certain regions of Bulgaria it plays a central role in the custom of Martenitsa: when the first stork is sighted it is time to take off the red-and-white Martenitsa tokens, for spring is truly come.

For the Chinese, the stork was able to snatch up a worthy man, like the flute-player Lan Ts'ai Ho, and carry him to a blissful life.

In Ancient Egypt the Saddle-billed Stork was associated with the human ba; they had the same phonetic value. The ba was the unique individual character of each human being: a stork with a human head was an image of the ba-soul, which unerringly migrates home each night, like the stork, to be reunited with the body during the Afterlife. [1]

A series of sightings of a mysterious pterodactyl-like creature in South Texas' Rio Grande Valley in the 1970s has been attributed to an errant jabiru that become lost during a migratory flight and wound up in an unfamiliar region, or an Ephippiorhynchus stork escaped from captivity (see Big Bird).

Sa per kuriozitet, nu kulturen pernedimore kjo skene eshte metafore e kundervenies ndaj shtatzanise.
    http://upload.wikimedia.org/wikipedi...anPostcard.jpg
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Per piken e pare, qe Peleget jane me te lashte, me sakte jane origjina e lelegeve zgjerova postin tim me lart. Kjo eshte pika krysore ku kamei pasur gjithenje kundershti. Sic jame shprehur shpeshhere, une mendoj se Ballkani ka qene pika centrigugale e kultures pellazge qe me pas eshte shperndare ne Azi. Gjetja e relikeve siriane nderkohe qe asgje domethenese nuk i ka qendrusar kohes ne ballakn, shpjegohet me invazionet e panumurta te shoqeruara me shkaterrim per shkak te urrejtjes ndaj te bukures dhe me te lartes.

Chami eshte nje nga tre djemte e Noes (me i vogli) sipas literatures se shkaterruar dhe te ckishezuar nga keshilli Nikeas. Mendohet qe permbytja te kete ndoshur kur Noa ishte rreth 600 vjet.
    Interesant. Kete poashtu e kam thene vazhdimisht pa sukses qe ta kuptosh ti dhe tani per cudi ti me thua mua se paskemi pasur kundershti. E mundur qe kemi pasur kundershti por kundershtia vinte nga ana jote. Por megjithate tani e shoh se kemi arritur nje pikepajtim ne lidhje me ate se pellasgjet i zgjeruan kufijte e ndikimit te tyre duke themeluar tempuj te tyre rreth e rrotull botes qe ata si hulumtues te medhenje po zbulonin vazhdimisht. Me nje perjahtim te voge se une nuk po beja analogji me centrifugen. Sespee ne kete menyre do te dilnim te pyetja ce ku gjindej qendra e kesaj centrifuge gje me te cilen ti nuk do te pajtohesh edhe per nje kohe te gjate sigurisht.

Per te dyten me interesoi si e barazove Shemin/Çamin me Zeusin? Ose c'lidhje ka tradita jone okcidentale me orientalizmin e tradites deluviane te Azise?
    Aeneas Dardanus

Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    1. kete fakt e ke hedhur poshte me pare, duke argumentuar qe Ibisi dhe sekretari i tij nuk jane te njejte.
    Sigurisht problemi serish qendron te ti -jo te une. Sepse une poashtu them se Zeusi dhe Shqiponja nuk jane njeri dhe i vetmi. Por qe megjithate Shqiponja eshte Zeusi por ne kutim krejtesisht tjeter. Kam menduar se eshte tejkaluar kjo veshtiresi dallimi...
    Ne se ky eshte bere fakt keto kohe (sigurisht qe me gjetjen e materialeve te reja mendimi evoluon), une mendoj se ky fakt konfirmon edhe me shume qe pelikani-bir i Atlantides behet drejtues shpirteror i Egjiptit.
    Por ky eshte thjeshtesim i tepruar qe edhe spekulimimin e ule ne nje nivel te parespektueshem.

Eshte interesant fakti qe ne fiset autoktone indidane te Amerikes ekziston besimi qe ata kane jetuar permes "meshires" se nje zogu ne ate kohe kur bota u be nje liqen i madh uji. Pelikani jeton ne uje, dhe ngre folene ne vende te larta.
    Kete nuk vjen kush ta kunderstoje as ta pohoje, por sa i kontribon asaj qe po flasim ne ketu une nuk arrij ti bej lidhje. Edhe nese e le anash mundesine se shprehja pelikan eshtepak e ngasterruar dhe nuk eshet e sigurte se cilin shend e e videnton ajo me saktesi.
    Aeneas Dardanus

Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Nje shkrim i gjate sa edhe i padobishem. Me vjen po aq keq per pergjigjen time, te cilen po e jap vetem per respekt.

Se pari. Pelikanin nuk e kam krijuar une, madje heren e fundit qe kontrollova nuk e kisha futur une ne kulturen/heraldiken dhe habitatet boterore ose shqiptare. Pelikani mund te kishte qene fare mire nje shpeze tjeter. Hidhi nje sy linkut me pulla qe vuri Barati dhe shiko sa eshte numri pullave me pelikan kundrejt shpezeve te tjera. Nga an tjeter me vjen keq qe nuk kishe degjuar me pare per pelikanin. Vashdon mendimi se jo gjithcka mbi te cilen nuk ke degjuar me pare nuk ka vlere.
    Koha qe po shpenzojme mbi nje a dy shpeze ne nje teme historie tregon qarte se problemi ketu nuk eshte te zgjedhim shpezen me te bukur, por te gjejme orgjininen e munguar te biografise.

Se dyti. Pamundesia ime per te te kuptuar shkon dore per dore me pamundesine per te kuptuar thellesine dhe natyren kontradiktore te tezave qe hedh disahere. (Kjo nuk do te thote qe nuk teza solide per te cilat zakonisht nuk bej komente sepse i kam gjetur - pas mendimin tim- ne nje lartesi ku nuk ka nevoje te shtosh gje. ) Per nje kohe kam menduar se naiviteti yt per te kuptuar lekundshmerine e tezave te tilla ka qene i shtirur.

Se treti. Me behet qejfi shume qe lejleku eshte monogam, ndonese shumica e studimeve shkencore e hedhin poshte kete gje. Po ashtu mund te hapesh nje fushate alertizuese per grate qe nuk duhet te kene frike nga leKleKet. Edhe piktura e gruas me cader eshte shume e bukur, me ngjyra.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Baptist : 24-01-2008 më 16:06
    Aeneas Dardanus

Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Harrova nje element te rendesishem. Etimologjia lejlekut lidhet me Ujkun, e pelikanit me Cakallin(?).
    Une nuk e kam te njohur nje etimologji te tille. A ka ndonje burim, sepse nuk e besoj se e nxore nga mendja.
    Me sa duket lejleku njihet edhe si "Sterqoke" ne Shqiperi. Me kujtohet kjo fjale nga femijeria por nuk e kisha lidhur dot me lejlekun.
    Kjo perpos tjerash tregon faktin se sa pak i njohim shpezet dhe emrat e tyre ne shqiptaret e sotem. Sterqoka nuk mund te jete tjeter perpos çukapikut, ndersa duke pranuar haptas se edhe une si gjithe shqiptaret tjere bashkohor nuk e di cilen shpeze emeron fjala sterqoke, por meqenese eshte fjale shqipe ne te pernjoh cukapikun.

Edhe nje here, Lejleku eshte shpeze shtegtuese e llojit te gjahtareve mocalik, por qe nuk jeton ne uje. Eshte shume i rende dhe u takon fluturuesve "rreshqites ajror" pe te kursyer energjite - ky nder tjera eshte edhe shaku perse nderton folen ne lartesi sa me et medha...
    Aeneas Dardanus

Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar më parë nga Darius Lexo Postimin
    Ok edhe njehere, ke te drejte qe eshte thjesht alfabet. Ajo qe kam postuar jane vetem germat dhe nuk perben tekst. Nuk pata mundesi ta skanoja nje tekst dhe vura vetem alfabetin.
    Ne rregull eshte. S'kisha asnje dyshim.

Nje informacion fare i shkurter, quhet angelic script ndertuar nga Johannes Trithemius ne shekullin e 15-te.
    As pe kete nuk kisha dyshim kur thassh se eshte "forged"

Deri ne kete pike nuk ka asgje te vecante por Johannes nuk e polli nga mendja dhe informacioni per te eshte shume i vaget (nga ato qe nuk thuhen dhe shkruhen ose ruhen mire ne arkivat e Vatikanit dhe gjetke) por dihet mire qe ai eshte bazuar ne nje shkrim shume te vjeter, perpara atij hebraik dhe ka nderthurur edhe germa hebraike. Cudia fillon me faktin qe ndonese ai e ben kete shkrim ose alfabet ne shekullin e 15-te, i njejti shkrim identik zbulohet ne Angkor (Kamboxhia) dhe ne Persine Jugore ku gjurmet flasin se eshte lene si dokument nga Tre Magi (Tre te Urtet) ose Tre Mbreterit e Orientit sipas Bibles. E di qe po zgjatem por bera nje paralajmerim qe ne fillim qe diskutimi mbi kete teme mund te shkoje tejet i gjate
    OK ne lidhje me keto mund te bisedojme ne temen qe ke permendur heres qe shkoi.
    Qe mos e zgjeroj shume ideja eshte kjo: Magi njihen si ruajtesit e nje doktrine dhe njohurie shume shume te vjeter. Numri i tyre varion nga 3 ne 12 (pak bien dakort mbi kete shifer por kjo ska rendesi). Kane qene nga zona te ndryshme te Europes dhe Azise dhe dihet (te pakten si mit) qe jane pasardhesit direkt te doktrines se Thot-it. Shkrimi i tyre pretendohet se eshte ai i ardhur nga lashtesia kur zotat jetonin midis njerezve. Eshte kjo gjuha dhe shkrimi qe ju mesua njeriut nga Nente Eneid e Medhenj te Heliopolisit ndersa ishte Thot ai qe e shperndau ne bote. Eshte gjuha dhe shkrimi i Angelic Beings, Nefilim (te Renet) dhe e vete Zotave. Zeusi ka folur kete gjuhe dhe sipas Berosuss e mesoi ne token ku lindi. Kuptimi mund te jete figurativ ose jo. Analogjia eshte me shume per te germuar thelle ne largesine e epokave. Etj etj etj...
    Mos qofsha gabuar ne nje vend kam dhene sqrimin e fjales Magji duke thene qe rrjedh nga nyja mag dhe Mag/ë ishte emri me te cilin Egjiptianet sherbeheshin per thene Prift/erinje.
    Informacioni qe po jap ketu nuk eshte nga ato qe gjendet online. Ai informacion qe ekziston per angelic script eshte thjesht standart dhe i njohur normalisht nga te gjithe. Ndersa keto qe shkruajta vijne nga ato burime qe smund ti permend por qe i besoj dhe mundohem ti ruaj duke respektuar rendesine e rezervimit te informacionit. Premtoj qe do hap nje shkrim te zgjeruar per kete teme dhe aty do flas dhe per gjera te tjera qe lidhen me nje epoke shume shume te larget.
    Nje gje qe nuk e kam cekur ne pergjegjet e para ne lidhje me paraqitjen grafike te atyre simboleve eshte ajo e cila pa medyshje diskualifikon vertetesine e kyetyre simboleve ngelet per ndonjehere tjeter.

Me falni per daljen pjeserisht nga tema.
    Une mendoj se ishe plotesisht ne kuader te kategorise se temes qe rrahe tema e qe eshte shkrimi. Shume me jashte teme ngjet qeshtja e pelikanit perpos nese ate e lidhim me Ibisin qe eshte grade e catipit ne egjipt dhe simbol i nje atributi te Thotit.

Por me mire te bisedohet dicka se asgje.
    Aeneas Dardanus

Tema të Ngjashme

1. Në gjurmë të gërmave dhe shkrimit Pellazgo-Yllir #2
    Nga alfeko sukaraku në forumin Arkeologji/antropologji
    Përgjigje: 477
    Postimi i Fundit: 14-07-2010, 03:58
  2. Sola Scriptura
    Nga berat96 në forumin Komuniteti protestant
    Përgjigje: 17
    Postimi i Fundit: 24-08-2009, 11:48
  3. Letërsia shqiptare: probleme teorike-kritike në gjykimin e vlerave letrare
    Nga Kosovari_78_Ca në forumin Enciklopedia letrare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 25-01-2005, 15:56
  4. Makina e shkrimit
    Nga elvisi80 në forumin Humor shqiptar
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 08-11-2002, 03:31

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •