Close
Faqja 87 prej 255 FillimFillim ... 3777858687888997137187 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 861 deri 870 prej 2545
    Citim Postuar më parë nga alfeko sukaraku Lexo Postimin
    styx,po ashtu është.
    nga linear b mungon "L",ndaj drejtësishtë është përcaktuar nga Michael Ventri zëvëndësimi i dëgjimit të saj nga "r-d".
    Alfeko,
    Une mendoj se gjithe puna e Ventris eshte nje e pavertete e mbuluar me petkun e "zbulimit sencacional",
    bashkengjitur ke dy faqe te """zbulimit""" Ventris -Chadwick

Ndryshuar për herë të fundit nga dias10 : 06-06-2008 më 15:20
    e verteta dhe e drejta jane miq me te mire se edhe vete Platoni, miku im

une jam plotesisht joentuziast per ""zbulimin"" e Ventris, qekur ai e kishte paracaktuar qe ajo na qenkesh greqisht.
    Fotografitë e Bashkëngjitura Fotografitë e Bashkëngjitura  
    Ndryshuar për herë të fundit nga dias10 : 06-06-2008 më 15:19

Persa i perket Pilikes mund te them se perkulem me respekt, jo sepse ai mbron tezen shqiptare por sepse ai ka eleminuar anen emotive dhe subjektive me nje metodologji qe une e shfrytezoj per punimet e mia.
    Ai mbetet nje KOLOS .
    Ja fillimi i librit:

Per me teper:
    http://p100.ezboard.com/fbalkansfrm9...icID=689.topic

Dhe ai jep vetem fakte te pakundershtueshme qe ne fillim:

Po le te rrikthehemi tek mbishkrimet.
    I meposhtmi eshte transliteruar-skriptuar prej nje filologu italian.
    A vini re fjale shqip ne te ?:

Ndryshuar për herë të fundit nga Darius : 07-06-2008 më 11:38

i/e regjistruar Maska e BARAT
    Anëtarësuar
    20-07-2006
    Vendndodhja
    Himarjot jet' e jet', Zot mbi male Hyll mbi det
    Postime
    2,565
    Përshëndetje dhe ty Dias

Mbishkrimi i Shkodrës ka rëndësi të veçantë, për mendimin tim. Veç faktit se është shkruar me një alfabet të vjetër etrusk dhe vendgjetjes së tij, ai ka rëndësi për faktin se një shkrim i tillë kuptohej nga vendasit, të cilët edhe e përdornin. Mund të ketë qenë tip "vule" për tulla që përdoreshin në ndërtime specifike dhe kjo gjë do të thotë që nuk është mbishkrimi i vetëm i atij lloji.

Intersante janë edhe 4 pllakat e dyllit me mbishkrime të padeshifrueshme. Megjithatë ka akoma shumë për tu gërmuar në këtë drejtim, por me këtë gjumë që bëjnë shqiptarët, zor se do të zbulohet gjë.

Alfeko shiko te gërma "f" e nënvizuar. A nuk të ngjan si simboli arkaik i i Zeusit kretan i gdhendur në gurë?

Tani, meqë i ngeli Styx-it pishman, simboli i atij zotit që erdhi nga larg, ja me poshtë dhe Hefesti dora vet me qylaf

Perjashtuar Maska e Zëu_s
    Anëtarësuar
    02-05-2006
    Postime
    1,672
    Citim Postuar më parë nga BARAT Lexo Postimin
    simboli i atij zotit që erdhi nga larg, ja me poshtë dhe Hefesti dora vet me qylaf
    Hefisti

Njeriu duhet ta tregoj edhe arsyen/shkakun pse pohon ai qe Hefaist-os eshte baras me Hefisti.

i/e regjistruar Maska e BARAT
    Anëtarësuar
    20-07-2006
    Vendndodhja
    Himarjot jet' e jet', Zot mbi male Hyll mbi det
    Postime
    2,565
    Postuar me pare nga Zëu_s

Njeriu duhet ta tregoj edhe arsyen/shkakun pse pohon ai qe Hefaist-os eshte baras me Hefisti.
    Shumë dakort jam. Meqë nuk bëra veprime matamatikore me shenjën barazim, pse nuk i na i bën ti?
    Jam shumë kurioz te di përfundimet e tua, ashtu si dhe të të tjerëve.
    Meqë nuk e shquan mirë arsyen e postimit tim, ja dhe një ZOT (Hephaestus) tjetër me qylaf.

Ndërsa këtu e kemi edhe në profil

....prapë me qylaf. Shikoje thumbin mbi qylafin e tij.
    Ndryshuar për herë të fundit nga BARAT : 08-06-2008 më 10:30

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    10-08-2007
    Vendndodhja
    ne toke
    Postime
    1,100
    në radhë të parë do flasë për Michael Ventris.

[FONT="Arial Black"]"duke vërtetuar se një numër i konsiderushëm emrash vendor përfundonin me "an-en?" Ventri nuk vërtetoj ekzistencën e asnjë fjale të vetme greke në linear b,pasi emrat vendore në greqi janë vërtetuar, prej shumë kohëve më parë ,që i përkasin qytetrimit pellazgë-para grekë.J T Hooker.Linear b An introduction.

gabimi kryesor i Ventrit edhe i të gjithë atyre që meren me linear b ,ishte se ata kurr nuk u ulën të lexonin dy fjalë bashkë,por hedhin mendime se kjo apo ajo fjalë lexohet kështu ose ashtu .J T Hooker.linear b......

Michael Ventri arriti të dëshifronte linear b-alfabetin rrokorë-duke shkelur mbi cupet e Alicia Kober.

me 1950 Ventri mendonte se linear b ishte gjuhë etruske,ose e familjes etruske....shif Anna Sacconni-M,Ventri,Work notes on minoan language.....

më 1953,shpalli manifestin e nxituar se njohi gjuhën greke në alfabetin e sapo ndertuar.

më 1956 e hoqën qafe në një karambol automobilistik.

po ,është shumë e lehtë që të ngjajësosh një fjalë të linear b me një fjalë të sotëm,por kur vjenë ora që në një mbishkrim do të duhet të lexosh këto fjalë që besove se i njihje veçantishtë,atëherë vrenë se është e pamundur që fjalët që njohe me lehtësi më lartë ,të ken të njëjtin kuptim edhe të lexohen të dyja bashke,p sh.në se veçmas njeh fjalët "dimër -bora-akull-ngrohte-pjepër",atëher në mbishkrim do ndeshësh fjali të tillë.. "Në dëborë edhe në akull u poq pjepri" ...ndaj fjalët që Ventri dyshon se i njeh si të tilla,nuk vërtetohen në mbishkrime,ndaj themi se gjuha greke ka dështuar të jet gjuha e linear b.

mbishkrimi që pason i përket linear b.Ventri ka njohur dy fjalshin "ijereja doera=skllavja e shenjte"(kështu thoshte edhe shabja jone ,tre vjet më parë),për fjalët e tjera nuk mundë të flasin me saktesi.Personalishtë kam punuar mbi mbishkrimin---e kam postuar edhe më lartë---

pu-ro,PRANOHET nga gjithsija dijetare si emri i Pilos së Nestorit të homerit.

i-je-re-ja,ije=yje...reja =reja=ao që rri tek ret ,tek yjet=e shenjta.Fjala rruhet si titull edhe në greqishten e sotme,por shpërbërja e saj është shqipja E PAKUNDËRSHTUESHME.

do-e-ra,ëmëri i mbrekullueshëm i shqipes pellazge Doera,e do era.Do dona,Do lopa etje.Deri më këtu kemi " Pilo,shenjtorja Doera...",edhe jo skllavja e shenjte--në se do flisnim me gjuhën e llogjikës edhe jo të përrallave të janullatos e compani.pasi në se do donim të pranonim ekzistencen e "skallaveve të shenjta",atëherë mbretërit edhe familja e tyre duhet të kryenin rolin e kundërt,pra "skellëver të shenjtë,edhe mbretër skllever",në një kohë që njohim shumë mirë se "mbreti, në kohet e lashta ,ishte edhe i shenjtë" Përralla me mbreter skllever edhe skllevër të shenjtë do dëgjoni shpesh ,pasi po ta dojë nevoja e vërtetimit të gjuhës së lashtë greke,"mbretërit bëhen skllever".........

e-ne-ka, ene ka,ënë ka,hënë ka.Si dëgjohet përmëndja e emrit të një shenjtori,pasohet pasthirrja "e shenjta,e bekuara etje",po kështu edhe këtu kemi : PILO ; SHENJTORJA DOERA ,HËNË KA,....

ku-ru-so-jo,dy zanore të përsëritura =dëgjimi vetëm i njërës prej tyre=Alicia Kober 1948..Jurnal of hellenic study. ku-ru ,kuru=kru,krua,kroj.so-jo,sojo,soj,shoj ,shpëtoj.deri këtu ; PILO ; SHENJTORJA DOERA HËNË KA, NË KRUA SHOJ....pason ideograma e një gruaje edhe numri 14=14 GRA.

i-je-ro-jo= ijeroj,hyjëro,hyjëroni,faljuni

si përfundim

PILO ; IJEREJA DOERA ,HËNË KA,NË KRUA SHOJ 14 GRA-YJËRONI.

njohë shumë mbishkrime të linear b,ndaj nuk flasë për rastësi.
    Ndryshuar për herë të fundit nga alfeko sukaraku : 08-06-2008 më 11:05

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    10-08-2007
    Vendndodhja
    ne toke
    Postime
    1,100
    përsa i përket Pilikës,askush nuk mundë të më bindin se nuk u vu dorë mbi dorëshkrimin e tijë.[nuk ka asnjë mundësi që Pilika të mos i thurte hymne Tomorrit tonë, edhe të fliste për Tomurin klonë...vepra e tij u BASTARDUA.njohurit që do marrim në të ardhmen do ta bëjnë më të kuptueshme ekuacionin 2+2=5,që kërkojnë të na thonë varrërrëhmijtësit e Gjigandit.Pilikën e varrosën,por nuk munden të varrosin Naim Frashrin-SaminÇajupin,Kristoforidhin-traditën e pelegrinazhit në Tomorrë...etje...dale daleeeeee

barat

shumë mirë vepron që na i kujton traditat edhe zakonet tona të sterlashta,pikërishtë ruajtja e traditave edhe zakoneve është çelsi i jetgjatësis së një kombi...pikërishtë lufta që ju bëhet zakoneve edhe traditave tona nga fetë e ndryeshme, të cilat sjellin emrat-traditat edhe zakonet e huaja ,shqetëson ndërgjegjien time.Do isha i çmëndur në se do i "shaja" fenë dikujt në kushte të tjera.TI RUAJMË ZAKONET EDHE TRADITAT TONA TË CILAT NA DALLOJNË NGA ASIMILUESIT TANË,NË SE KRISHTI ME MUHAMETIN E DUAN SHQIPTARIN NË KRAH TË TYRE,ATËHERË LËR TË BËHEN ATA SHQIPTARE,EDHE JO TË BËHEMI NE GREKO-TURQË.
    Ndryshuar për herë të fundit nga alfeko sukaraku : 08-06-2008 më 11:11

Perjashtuar Maska e Zëu_s
    Anëtarësuar
    02-05-2006
    Postime
    1,672
    Citim Postuar më parë nga BARAT Lexo Postimin
    Shumë dakort jam. Meqë nuk bëra veprime matamatikore me shenjën barazim, pse nuk i na i bën ti?
    "Veprime matematikore" ne ere bere o i madhi BARAT, aq marim vesh edhe ne.

Jam shumë kurioz te di përfundimet e tua, ashtu si dhe të të tjerëve
    Edhe pse hiq nuk po ma mer mendja qe je kurioz ti shikosh perfundimet e te tjerve, une do te te tregoj, mirpo se pari duhet te me tregosh ti mua se çka do te thone fjalet shqipe 'i faist' dhe 'e faist', ose me mire te te pyes cileve lloj njerzish iu thone shqiptaret "Filani ish njeri i faist" ose "thmi i faist ish i biri i Filanit" ose "beba e Filanit ish bebe e faist" etj.

Meqë nuk e shquan mirë arsyen e postimit tim, ja dhe një ZOT (Hephaestus) tjetër me qylaf.

Ndërsa këtu e kemi edhe në profil

....prapë me qylaf. Shikoje thumbin mbi qylafin e tij.
    Paj, natyrisht qe bartnin plisa te bardhe pasiqe ishin Shqiptar.

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Macedonian soldier wearing...
    UNE JAM TI-TI JE UNE

E LA NOSTRA GIOIA CON NOI

Tema të Ngjashme

1. Në gjurmë të gërmave dhe shkrimit Pellazgo-Yllir #2
    Nga alfeko sukaraku në forumin Arkeologji/antropologji
    Përgjigje: 477
    Postimi i Fundit: 14-07-2010, 03:58
  2. Sola Scriptura
    Nga berat96 në forumin Komuniteti protestant
    Përgjigje: 17
    Postimi i Fundit: 24-08-2009, 11:48
  3. Letërsia shqiptare: probleme teorike-kritike në gjykimin e vlerave letrare
    Nga Kosovari_78_Ca në forumin Enciklopedia letrare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 25-01-2005, 15:56
  4. Makina e shkrimit
    Nga elvisi80 në forumin Humor shqiptar
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 08-11-2002, 03:31

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •