Close
Faqja 98 prej 255 FillimFillim ... 488896979899100108148198 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 971 deri 980 prej 2545
    Citim Postuar më parë nga Styx Lexo Postimin
    Ne se Zana e Malit e ka ZAN(A) FILL.

Nje gje nuk kam dyshim. Figura, me sakte figurat e Zeusit jane rotative. Fillojne dhe Mbarojne cdo vit. Si ne gjeneanologjine angleze.
    Jo une mendoj se Zana~zona~zonja eshte nimfa qe formen natyrore e ka nje DHI dhe lidhet drejtperdrejt me A-MAL-THI-ne= A-MAL(it)-DHI(ne)=A-MAL-ZOI(ne)=Asht zana e malit.
    e verteta dhe e drejta jane miq me te mire se edhe vete Platoni, miku im

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar më parë nga dias10 Lexo Postimin
    Une mendoj se kemi te bejme me TIFON(semundje) qe ashtu si oktapodi TIPHON shtrin "tentakulat" e saj vdekjeprurese dhe njerezimi ska cte beje per te shpetuar. Eshte vetem nderhyrja e Perendise qe me "rrufene' e saj shkaterron monstren duke sjelle shpetimin.
    Tifon eshte Tufani. Shiko Flatrat, shiko Gjarperinjte. Dicka eshte bere lemsh.
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

Citim Postuar më parë nga Dalan Lexo Postimin
    E para majtas, qenka e jashtezakonshme, nuk e kisha pare deri me sot ne ate forme.
    Ngjashmeria eshte mahnitese.

Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Jo une mendoj se Zana~zona~zonja eshte nimfa qe formen natyrore e ka nje DHI dhe lidhet drejtperdrejt me A-MAL-THI-ne= A-MAL(it)-DHI(ne)=A-MAL-ZOI(ne)=Asht zana e malit.
    Dhe nuk te thote kjo qe Zeusi i mekua nga perendesha briarte ne formen natyrore?

Tek Dodona II kam shkruar se 2 brite paraqesin harkun Lunor/Henor, pra jane trajtat njerezore te perendeshes. Sigurisht qe te demit ja dhane Thotit/MAAT dhe te Dashit Hermesit/Athina por ne thelb jane Lunore dhe jo Diellore.
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

Tifon eshte Tufani. Shiko Flatrat, shiko Gjarperinjte. Dicka eshte bere lemsh.
    Ndoshta, por me duket e cuditshme qe simbolika te jete tufani dhe Zeusi te luftoje kunder tij ,ne nje kohe qe ai shpeshhere ishte burimi i tij.

Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Ngjashmeria eshte mahnitese.

Barat, sikur ke vene diku nje monedhe me blete. Nuk e di perse por "trupi" rrufese me shembellen me bleten. Sidomos pjesa poshtme.
    Aeneas Dardanus

Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Ndoshta, por me duket e cuditshme qe simbolika te jete tufani dhe Zeusi te luftoje kunder tij ,ne nje kohe qe ai shpeshhere ishte burimi i tij.
    Pyetje e qelluar. Nje te ngjashme i bera dikur Baptistit (nenkupto edhe vetes), se perse Kadmi qe perfaqesohej me Shqiponje vret Gjarperin?

Kurse ne pikturen qe ke vene Zeusi po merr pronesine e Shqiponja/Rufese nga Tufani (Kadmi?)
    Ndryshuar për herë të fundit nga Baptist : 22-06-2008 më 19:32
    Aeneas Dardanus

Dhe nuk te thote kjo qe Zeusi i mekua nga perendesha briarte ne formen natyrore?

Tek Dodona II kam shkruar se 2 brite paraqesin harkun Lunor/Henor, pra jane trajtat njerezore te perendeshes. Sigurisht qe te demit ja dhane Thotit/MAAT dhe te Dashit Hermesit/Athina por ne thelb jane Lunore dhe jo Diellore.
    Ngjashmeria etimologjike midis fjales DHI dhe DIA-s~Theia, eshte aq e madhe sa me ben te mendoj qe ajo eshte vete nje Perendi dhe jo thjeshte nje nimfe. Me tej me informacionin qe kemi eshte gati e pamundur te arrish ne nje konkluzion.

Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Ngjashmeria etimologjike midis fjales DHI dhe DIA(s)~Theia, eshte aq e madhe sa me ben te mendoj qe ajo eshte vete nje Perendi dhe jo thjeshte nje nimfe. Me tej me informacionin qe kemi eshte gati e pamundur te arrish ne nje konkluzion.
    Ekzaktesisht. Prandaj kem filluar te zbavis opinion se Zeuset ishin bashkeshortet Diellor te Henes Qiellore. Nuk e di ne se ka rol kisha ketu qe Token e kishte bere qender te sistemit diellor.

Por dihet qe Zeusi eshte burre i ri dhe aspak perendia/esha originale.
    Aeneas Dardanus

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    postim pa lidhje,per qef
    Fotografitë e Bashkëngjitura Fotografitë e Bashkëngjitura  

Tema të Ngjashme

1. Në gjurmë të gërmave dhe shkrimit Pellazgo-Yllir #2
    Nga alfeko sukaraku në forumin Arkeologji/antropologji
    Përgjigje: 477
    Postimi i Fundit: 14-07-2010, 03:58
  2. Sola Scriptura
    Nga berat96 në forumin Komuniteti protestant
    Përgjigje: 17
    Postimi i Fundit: 24-08-2009, 11:48
  3. Letërsia shqiptare: probleme teorike-kritike në gjykimin e vlerave letrare
    Nga Kosovari_78_Ca në forumin Enciklopedia letrare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 25-01-2005, 15:56
  4. Makina e shkrimit
    Nga elvisi80 në forumin Humor shqiptar
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 08-11-2002, 03:31

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •