E ke parasysh "10 parts incuse square" qe gjendet le te themi ne monedhat e Aegines dhe Lykise?
Kam vrare mendjen per 10 trekendeshat qe ndajne ne menyre te barazvlefshme Katrorin se cfare mund te perfaqesojne. Mndoj se pergjigja eshte ne monedhen e vetme qe njihet e tille e ruajtur ne Muzeun Mbreteror Britanik, ku katrori ka brenda tri kembet rrotulluese te meduzes.
Pra 10 trekendeshat jane 10 stinet. Me kujtohet qe baptisti te kete shkruar se ne fillim kane qene 10 stine dhe jo 12.
Por ka edhe me. Ne faqen e pasme te monedhes kemi dicka qe shumica do e konsideronte trifil. Por nuk eshte. Eshte SELINOI. ZEllenoi, Zelle, ZIELLE, ZANAT duke qene prifterinjte e tij sic kam shkruar ne temen e BAAL.
Pra ZEUSI me sakte Zeuset jane 10 muajt? Meduza ishte 3 stinet? Pra zeuset jane vjetore, nje mbret i ri ne krye te cdo viti. Kjo perputhet me Z'ANI ku si ANI ashtu edhe Trinia/Tinia jane VITI dhe zoti veriut dhe ai suprem i panteonit per nje vit.
Aeneas Dardanus
Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...
Ja ku eshte dhe rrufeja e Zeusit qe cuditerisht ka formen e nje shqiponje(fot1)
![]()
![]()
![]()
e verteta dhe e drejta jane miq me te mire se edhe vete Platoni, miku im
![]()
qe ""cuditerisht"" eshte e njejte me shqiponjen tone
![]()
Nuk mund te flas me siguri, por kam pershtypjen se Monstra Tufan (qe i vodhi rrufene Zeusit dhe i gjemoi tokes me te, babai i ererave) ka si kembe Harmonine dhe Kadmin.
Eshte thene ne kete forum qe shenja rrufese eshte ylli gjashtecepesh i "Davidit", me sakte Atlasit. Pse valle 6? 2 trekendeshat e perendeshes, as above so below?
Aeneas Dardanus
Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...
Ne se Zana e Malit e ka ZAN(A) FILL.
Nje gje nuk kam dyshim. Figura, me sakte figurat e Zeusit jane rotative. Fillojne dhe Mbarojne cdo vit. Si ne gjeneanologjine angleze.
Aeneas Dardanus
Krijoni Kontakt