Qajo farė vjershe e ndonjė farė Talibanci ėshtė po si ajo propaganda me kafshėt qysh bėjnė alllah duke e bėrė zotin tė barabartė me kafshėt apo sikur ajo Videoja nė you tube me sytė e zotit nė Kumanovė! Broqkullė hesapi!
KJo ėshtė e vėrteta se si i do ZOTI tė jenė njerzit nė kėtė Botė:
Ja se si mbahet atdheu pa Fe sepse vet zOTI KA KĖRKUAR KĖTĖ GJĖ.
Vdes njė " musliman" dhe nė atė tjetren Botė duke shkuar pėr me hy nė derė tė xhenetit ( parajsės) e ndalė dhe nuk e lejon njė qen qė bėnte rojen pėr tė hyrė.
I thotė:
" Pėr ty s'ka vendė sepse Zoti tė ka caktuar nė Xhehnem ( ferr)".
" E ti kush je"- po e pyet ky Qenin Rojė. Ai i pėrgjigjet:
" Unė nė atė botė kam qenė Njeri por pasi qė kam qenė " Mesit" ( shkues) dhe kam bė pėr interesa personale Zoti mė ka bė QEn dhe caktuar Roje kėtu.
Pasi qė Qeni nuk e la tė hynte ky " muslimani" niset dhe shkon vet te ZOTI dhe po e pyet:
" O Zot a bon me ditė pse um ke caktue me shkue nė Ferr ( xhenem)?
Zoti po i thotė:
" PO tė tregoj, Ti ke me shkue nė xhehnem sepse mė ke ardhė kėtu Pa ATDHE! Ti je njė Njeri qė s'je kanė i Zoti me bė Atdhe dhe kėshtu e ke fituar Xhehnemin"!
- " PO unė jam fal 5 herė nė dit, o zot" - po i thotė muslimani.
- " E di " - po i thotė Zoti. " Kėtė e ke bė nga frika edhe pse s'ke pas nevojė ta lėsh Atdhenė pa e Bė pėr fenė"!
" PO kam agjeruar rregullishtė" i thotė Muslimani.
" Edhe kėta e edi por e ke bė nga frika qė ke pas prej meje. Ti asgjė s'ke bė me Vullnet tandin por krejt e ke ba nga Frika qė ke pas prej Emrit tim. Sikur ti tė keshė qenė siq duhet maspari e kishe formue njė Atdhe pėr Veti ku ishe nie njesoj si unė ZOTI. A, pe sheh qė unė pėr me kan ZOT mas pari u dashtė me ba Njerin edhe Token. Pra me ba Atdhenė tem. Kur e kam ba Atdhenė tani i kam ba edhe Fenė! Edhe ti u dashtė mas pari me ba ATDHE e pastaj me mendue me ba FE! hajt ikė tash o " musliman " e digju nė Xhehnem sepse um ke ardhė kėtu para meje pa Atdhe!"
Kėshtu qė ZOTI as qenė se kishte bėrė pėr me e lėnė me rujtė te dera por drejt e nė flakė tė xhehemit e kishte dėrguar sepse kishte shkuar para ZOTIT si njeri qė s'ka pas Atdhe!
Krijoni Kontakt