Close
Faqja 73 prej 255 FillimFillim ... 2363717273747583123173 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 721 deri 730 prej 2545
    Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar më parë nga Tani Hauzeve
    Me çfarë t'i mas? Me veten tënde? Shihet qartë kush nuk e njeh shqipen nga ne të dy. Ti shkruan: Ti ke folur tere jeten shqip dhe shkuar ne shkolla shqipe dhe perseri nuk di shqip. Mirëpo kjo fjali nuk ka kuptim pasi është fjali pa sintksë. Nqs me drejtohesh mua atëherë fjalia duhet të ishte ''Ti ke folur tere jeten shqip dhe shkuar ne shkolla shqipe dhe perseri nuk din shqip.'' Sepse kështu siç e ke shkruar në pjesën e parë me drejtohesh mua, dhe në pjesën e dyte pohon për veten tënde se ti nuk njeh shqipen.
    Me mua nuk i mat dot se te thyhet matesja. Nuk eshte bere ende greku t'i mesoje shqip shqiptarit. Ti meso zgjedhiemt greke deri neser, as shqiptar nuk je dhe as grek nuk behesh dot ( se ke mohuar pjesen e vertete greke). Po ta ve kete pe nga interneti me qe nuk te tregoj dot livrat e shkolles fillore:

"4. Foljet e zgjedhimit të tretë të tipit: di, pi, fle, rri etj. me mbaresa vetore njëjtësohen shumë herë (por nuk duhet!- shenim i Styx)me ato të tri vetave të njëjësit të kohës së tashme të dëftores, si në shembullin: Sipas asaj që DIJ unë, ndërmarrja e çfarëdo sulmi të tillë kundër Irakut në këtë fazë do të ishte veprim i pamatur, tha Anan.
    Kjo kategori e vogël e foljeve, sipas një rregulle gramatikore, në të tri vetat e njëjësit nuk duhet të marrë asnjë mbaresë vetore, pra: unë/ ti/ai/ajodi, pi, fle, rri etj.;

http://www.albaglobal.com/article-print-1816.html

Pra, sic e kisha shkruar: Ti (ne veten e dyte, numuri njejes) NUK DI!

Citim Postuar më parë nga Tani Hauzeve
    Pyetjen e bëra më lartë. KUSH tha që kemi të bëjmë me mbishkrim varreze? A janë të gjitha mbishkrimet mortore? JO String, JO!
    Kur thashe qe e ke marre pershkrimin e gatshem, do te thote qe e di qe po komenton skeden e muzeut per aq sa ka lene te dokumetuar zoteria anglez. Do thuash ti se mundesia qe ky mbishkrim ka qene ne varr eshte po aq sa edhe ajo qe te mos kete qene. Pa po do hidhesh te me thuash qe sipas perkthimit kjo ka qene pllake ne stock market.

Mirepo shiko cafre thote Mari Helmani:
    ΔAswn teserakaiebdooeontovth "ejw;n ta;" oijkiva" ejcsepoivhsen "Asôn, alors qu'il était âgé de soixante-quatorze ans, a mené à son terme la construction de ces bâtiments".
    Date : milieu du VIe s. av. J.-C., d'après la forme des lettres.
    IG XII, 5, 252 ; D. Berranger, Recherches sur l'histoire et la prosopographie de Paros à l'époque archaïque (Clermont-Ferrand, 1992), 274-275, avec la biblio. antérieure.
    D'accord avec le dernier éditeur, nous estimons que les oikiai en question ne sont pas de simples édifices d'habitation 22, mais des bâtiments publics ou de sanctuaire, qui devaient mériter qu'on prît "la peine de graver cet événement", la pierre ayant sans doute été maçonnée dans un des édifices en question. "Tout le monde a supposé qu'il s'agissait d'un architecte, mais ce n'est pas une certitude" : car là aussi, l'ambiguïté du verbe (ejk)poivew ne permet pas d'affirmer que le nommé Asôn est bien le constructeur, plutôt que le commanditaire. A moins de considérer que l'indication d'un âge avancé s'expliquerait mieux dans le cas d'un architecte, qui voulait ainsi souligner son exploit ?"

Kjo thote qe Ason si zor te kete qene ndertuesi pasi pllaka deshmon moshe te thyer, po do kete qene arkitekti (). Me fjale te tjera nje moshe e shtyre, si ne cdo perkutimore. Helman por edhe Majer, Davies, Etien etj njezeri pranojne qe ky gur eshte zhvendosur nga pozivioni origjinal dhe perdorur me pas ne kullen ku eshte gjetur ne kohen tone (ne pjesen e pare e citimit).
    Ndryshuar për herë të fundit nga Baptist : 20-05-2008 më 20:51
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar më parë nga Bizantin Lexo Postimin
    Cila është pozita ime dhe pse është e vështirë? Do tregoj mosrespekt kur nuk tregojnë mosrespekt për mua...., Ai më quajti Tani Hauzeve (që nuk di sa ta marr, për sharje apo për lëvdatë) dhe unë e quajta String. Besoj se është i aftë të mbrojë veten pa avokatë.
    Po te me quash mua Styx une nuk e marr as per levdate e as per sharje, sepse eshte llagapi qe kam zgjedhur per veten. Ty pse te vjen turp qe je Tani Hauzeve?

Kush tjeter harxhon gjyme rroge per te blere "literature" me dac si Hauz e me dac si Bizant? Kush eshte bizantin dhe filolog? Kush eshte ushtar dhe doktor aka historian? A ka gje me te natyrshme se sa nje nje historian te punoje si ciceron ne ne muze te nje vendi te tjeter? Si koincidoi qe pasi mbroi disertacionin e dy kembeve (quhet digame ne gjuhen grarishte) Tani Hauseve largohet "i ofenduar" nga forumi per te na dale pas disa muajeve me nje pune te profilit? Mund te vazhdoj deri neser, per nje gje nuk e leviz topi: Ti ke shkruar nden nofken tan hauz.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Baptist : 20-05-2008 më 21:48
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

Siç thotë populli ... (e harrova, por ishte një shprehje e bukur).
    Ske si ta mbash mend. Duhet te jesh pjese e atij populli. Tani meqe me je drejtuar mua po te kujtoj qe ishte pikerisht per ata qe rregjistrojne emra te dyfishte. Nese e ndjen veten ne kete grup atehere mundohu te mos e besh me. Nese jo vazhdo pjesmarrjen ne teme brenda rregullave te saj dhe brenda kontekstit qe ka.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    10-08-2007
    Vendndodhja
    ne toke
    Postime
    1,100
    bizantini

edhe unë kam vrejtje për ty edhe mënyrën se si mundohesh të deformosh temën.Do të lutesha që të shikoje titullin e temës më prë se të futeshe këtu.Flasim për mbishkrimet shqipe ...ju mundë të na thoni diçka për mbishkrimet shqipe?.Në se po.bujrum,në se jo ..nuk është e vështir të hapësh një temë me mbishkrime greke edhe të shkruash atije.Postimin e parë që do bëshë jashtë teme tek kjo temë..të lajmëroj se do ta "dënoncoj" si jashtë teme në mënyrë që forumi të vendosin për të.

Miqë që më keni shkruajtur në rrugë jashtë forumit....kam probleme me yahoo time ,nuk më hapet.Sapo ta rregulloj difektin do ju përgjigjem.

Ernst Kaltenbrunner Maska e Bizantin
    Anëtarësuar
    26-01-2008
    Vendndodhja
    Swabia
    Postime
    670
    ΔAswn teserakaiebdooeontovth "ejw;n ta;" oijkiva" ejcsepoivhsen "Asôn, alors qu'il était âgé de soixante-quatorze ans, a mené à son terme la construction de ces bâtiments".
    Date : milieu du VIe s. av. J.-C., d'après la forme des lettres.
    IG XII, 5, 252 ; D. Berranger, Recherches sur l'histoire et la prosopographie de Paros à l'époque archaïque (Clermont-Ferrand, 1992), 274-275, avec la biblio. antérieure.
    D'accord avec le dernier éditeur, nous estimons que les oikiai en question ne sont pas de simples édifices d'habitation 22, mais des bâtiments publics ou de sanctuaire, qui devaient mériter qu'on prît "la peine de graver cet événement", la pierre ayant sans doute été maçonnée dans un des édifices en question. "Tout le monde a supposé qu'il s'agissait d'un architecte, mais ce n'est pas une certitude" : car là aussi, l'ambiguïté du verbe (ejk)poivew ne permet pas d'affirmer que le nommé Asôn est bien le constructeur, plutôt que le commanditaire. A moins de considérer que l'indication d'un âge avancé s'expliquerait mieux dans le cas d'un architecte, qui voulait ainsi souligner son exploit ?"
    Nuk di fërngjisht, po ke mundësinë përktheje.

Kjo thote qe Ason si zor te kete qene ndertuesi pasi pllaka deshmon moshe te thyer, po do kete qene arkitekti (). Me fjale te tjera nje moshe e shtyre, si ne cdo perkutimore. Helman por edhe Majer, Davies, Etien etj njezeri pranojne qe ky gur eshte zhvendosur nga pozivioni origjinal dhe perdorur me pas ne kullen ku eshte gjetur ne kohen tone (ne pjesen e pare e citimit).
    Në greqishte nuk kishte ndonjë folje ekzakte për punën e arkitektit, edhe puna e tij përshkruhet nga folja ΠΟΙΩ (=bëj diçka, ndërtoj, ndreq etj).

Po te me quash mua Styx une nuk e marr as per levdate e as per sharje, sepse eshte llagapi qe kam zgjedhur per veten. Ty pse te vjen turp qe je Tani Hauzeve?
    Thjesht nuk dua të më kalojnë për diçka tjetër. Por ç'ti bësh rrjetit që të jep lehtësinë të deklarosh çfarë të duash. Pra edhe ti mund të jesh Tani Hauzi.

Kush tjeter harxhon gjyme rroge per te blere "literature" me dac si Hauz e me dac si Bizant? Kush eshte bizantin dhe filolog? Kush eshte ushtar dhe doktor aka historian? A ka gje me te natyrshme se sa nje nje historian te punoje si ciceron ne ne muze te nje vendi te tjeter? Si koincidoi qe pasi mbroi disertacionin e dy kembeve (quhet digame ne gjuhen grarishte) Tani Hauseve largohet "i ofenduar" nga forumi per te na dale pas disa muajeve me nje pune te profilit? Mund te vazhdoj deri neser, per nje gje nuk e leviz topi: Ti ke shkruar nden nofken tan hauz.
    ???

Unë të gjitha këto më lartë? Po është kështu, pra të jem filolog e doktor, e ciceron (besoj se do kem edhe ndonjë rrogë të majme) etj atëhere do rri ta pranoj.

Ske si ta mbash mend. Duhet te jesh pjese e atij populli.
    Në fakt e kujtova, ishte shprehja ''mos na bëj sikur na ke prerë kërthizën''. Unë shprehje popullore e fjalë të urta vetëm të popullit shqiptar di. Ju jug-lindorët e Shqipërisë, me shkëmbimet kulturore që keni pasë (shpresoj që të mos jenë edhe shkëmbime genesh) me vllehë, grekë e sllavë mbase dini më shumë.

edhe unë kam vrejtje për ty edhe mënyrën se si mundohesh të deformosh temën.Do të lutesha që të shikoje titullin e temës më prë se të futeshe këtu.Flasim për mbishkrimet shqipe ...ju mundë të na thoni diçka për mbishkrimet shqipe?.Në se po.bujrum,në se jo ..nuk është e vështir të hapësh një temë me mbishkrime greke edhe të shkruash atije.Postimin e parë që do bëshë jashtë teme tek kjo temë..të lajmëroj se do ta "dënoncoj" si jashtë teme në mënyrë që forumi të vendosin për të.
    Mund të të them për mbishkrime shqipe kur do ndesh të tilla në temë. Kur sjell ti një mbishkrim edhe thua se është shqip nuk jam i detyruar ta pranoj si të tillë kur kam mëdyshje.
    Slagt ham! Kristenmands sønn har dåret. Dovregubbens veneste mø.

Gott mit Uns

Në greqishte nuk kishte ndonjë folje ekzakte për punën e arkitektit, edhe puna e tij përshkruhet nga folja ΠΟΙΩ (=bëj diçka, ndërtoj, ndreq etj).
    Ne fakt folja ΠΟΙ-Ω =POI-o nuk eshte aspak ""greqisht"".
    Ajo eshte folja shqipe bëj ne dialektin geg qe thuhet BOJ.
    Ne anglisht DO.

P dhe B jane praktikisht e njejta bashketingellore njera e pazeshme tjetra e zeshme.

Eshte e provuar psh se ndryshe nga "greket", """fqinjet""" e tyre veriore perdornin equjvalentin B ne vend te P-se.

Gjithashtu semi-zanorja J eshte pothuajse e njejte ne shqiptim me zanoren I.
    ΠΟΙ eshte forma e shkruar e foljes se sotme shqipe BOJ(bëj).
    Une boj nje shtepi=une ndertoj nje shtepi.
    ""Greqishtja"" e vjeter eshte ne thelb nje gegerishte.
    e verteta dhe e drejta jane miq me te mire se edhe vete Platoni, miku im

Citim Postuar më parë nga Styx Lexo Postimin
    Me mua nuk i mat dot se te thyhet matesja. Nuk eshte bere ende greku t'i mesoje shqip shqiptarit. Ti meso zgjedhiemt greke deri neser, as shqiptar nuk je dhe as grek nuk behesh dot ( se ke mohuar pjesen e vertete greke). Po ta ve kete pe nga interneti me qe nuk te tregoj dot livrat e shkolles fillore:

"4. Foljet e zgjedhimit të tretë të tipit: di, pi, fle, rri etj. me mbaresa vetore njëjtësohen shumë herë (por nuk duhet!- shenim i Styx)me ato të tri vetave të njëjësit të kohës së tashme të dëftores, si në shembullin: Sipas asaj që DIJ unë, ndërmarrja e çfarëdo sulmi të tillë kundër Irakut në këtë fazë do të ishte veprim i pamatur, tha Anan.
    Kjo kategori e vogël e foljeve, sipas një rregulle gramatikore, në të tri vetat e njëjësit nuk duhet të marrë asnjë mbaresë vetore, pra: unë/ ti/ai/ajodi, pi, fle, rri etj.;
    Eshte e qarte si drita e diellit, qe folja e perdorur prej teje, eshte perdorur sakte, por polemizuesi yt "harron" qe ky eshte nje forum ku njerezit 'flasin' shqip. Per nje cast mendoi se po polemizonte per ndonje folje te "greqishtes", ku sigurisht eshte kompetent.

Le te rikthehmi dhe njehere tek mbishkrimet dhe shkrimet.

Kjo e meposhtmja eshte nje faqe e Iliades te Homerit , kopje e shek.2 BC

Sic shihet eshte pothuajse e pamundur dhe per nje papirusolog ta identifikoj cfare eshte shkruar ne te.

Por une do preferoja mbishkrimet, ato jane me te dallueshme , te pakten germat dallohen lehte.

ose

Ndryshuar për herë të fundit nga dias10 : 21-05-2008 më 11:08

Citim Postuar më parë nga Ilira2 Lexo Postimin
    Dias10, a ka mundesi qe pjesa e pare e mbishkrimit te thote pak a shume EYNOIA VENE TOY = EYNOJ(E Hyjnoj) VENE (vendin) TOY (tuj? = tend?)
    Ne """"Greqishten"""" e vjeter(dhe te re) eynoia """perkthehet""" in favour.
    Por ky eshte nje kuptim dytesor per te mos thene tretesor.

Kuptimi kryesor eshte : me ju lut Perendive.

Clidhje ka kjo me shqipen??

Ka 100 %.
    Sepse shqipja ka fjalen e mrekullueshme HYU ose HYJNIA, perdorur rendom prej """grekerve""" te vjeter:

Per tju lutur perendive qe une mendoj para ne kohet pellazgjike ishin femra.

Pra pergjigja ime eshte PO, pjesa e pare do te thote E YJNOJ.
    ose me sakte:
    HYJNOJE
    Ndryshuar për herë të fundit nga dias10 : 22-05-2008 më 10:46

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    10-08-2007
    Vendndodhja
    ne toke
    Postime
    1,100
    dias10

mos debato së koti me të birin e anastas janullaqit pasi qellimi i tijë është shmangja edhe devijimi i temës.

këtu flasim për gjuhën shqipe edhe jo për gjuhën e fesë ortodokse.flasim për gjuhën e një kombi autokton edhe jo për gjuhën teknike të një kombi teknikë.
    mos i jep shkak janullaqit sepse e kthyet në bordello temën.

janullaqi

metoda jote e të arsyetuarit edhe e të vepruarit është fundë e krye një metode greke...dias10 ka rënë në kurthin tëndë edhe po merret më se koti me plehrat që po i sillni ju kësaj teme.këtu flasim për mbishkrimet shqipe edhe jo për idiotsirat që shkruani ju.Hapë temë tjeter edhe të premtoj që tja mbathësh nga ajo temë ..pasi të mësosh të vërtetën për gjuhën e priftërinjve.

MOS SHKONI NË KISHA EDHE XHAMIA
    FEJA E SHQIPTARIT ËSHTË SHQIPTARIA.

Mbishkrimi që pason vjenë nga azia e vogël(Likia).është dygjuhësh liko greke.
    Gjuha like është cilësuar nga dijetaret si gjuha e autoktonve,kështu thotë edhe antikiteti...përveç profesor janullaqit.

në anën e sipërme shkruhet në pellazgjishten like,ndërsa papagallët e janullaqit e përkthejn mbishkrimin KUPTIMISHTË në anën e poshtme.

Styx këtu jemi.

mbishkrimin e boton thomopulo i pari....unë kam dhënë mendimin timë për leximin e këtij mbishkrimi pak postime me lartë.

ndihmuam turqin
    gjallëm greqin..
    ...po shqipërin
    pse su kujtuam
    për kë luftuam
    çkemi taninë

NAIM BURRI

E BEIJA E RAVA ZIJA ME TË PRINA FATË SIDHERIJA DJALI I PARMENDARIT.........
    Fotografitë e Bashkëngjitura Fotografitë e Bashkëngjitura  
    Ndryshuar për herë të fundit nga alfeko sukaraku : 22-05-2008 më 11:46

Tema të Ngjashme

1. Në gjurmë të gërmave dhe shkrimit Pellazgo-Yllir #2
    Nga alfeko sukaraku në forumin Arkeologji/antropologji
    Përgjigje: 477
    Postimi i Fundit: 14-07-2010, 03:58
  2. Sola Scriptura
    Nga berat96 në forumin Komuniteti protestant
    Përgjigje: 17
    Postimi i Fundit: 24-08-2009, 11:48
  3. Letërsia shqiptare: probleme teorike-kritike në gjykimin e vlerave letrare
    Nga Kosovari_78_Ca në forumin Enciklopedia letrare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 25-01-2005, 15:56
  4. Makina e shkrimit
    Nga elvisi80 në forumin Humor shqiptar
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 08-11-2002, 03:31

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •