Close
Faqja 75 prej 255 FillimFillim ... 2565737475767785125175 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 741 deri 750 prej 2545
    Citim Postuar më parë nga alfeko sukaraku Lexo Postimin
    miku imë Barat më njoftoj më lartë për përkthimin e Hahn në gjuhën shqipe.Unë njohë shumë të dhëna nga ky libër KRYEVEPËR E SHQIPES EDHE SHQIPTARIS-TURPË I ÇABEJ ME KOMPANI QË NUK NA I PËRKTHYN MË PARË.
    kur ta marin në dorë këtë kryevepër shqiptarët,atëher të gjejnë vrymë edhe të futen karagjozët e shkencës shqiptare.
    kur do ta lexojnë Dardanët (kosovarët edhe maqedonasit) ..atëher do shlyhet turpi i dijes 100 vjeçare shqiptare,sepse ata do gërrmojnë më shumë në këtë drejtimë-largë akademis tradhëtare shqiptare.Njohurit nga ky vëllim janë shkencore edhe të pranuara tej për tej ,botërishtë..edhe nga greku.

Hahn na kujton se EPIRI EDHE MAQEDONIA ISHIN TË SË NJËJTËS FAMILJE ME ILIRËT-kështu thotë edhe Straboni.Bollano -nano-berisha...gjeni vrimë të futeni për shkollat greke që hapët në shqipëri ,duke e grekëzuar shqiptarin ME TË NJËJTËN TRADITË TË LASHTË. Hahn përmbleth folklorin popullorë shqiptarë të kohës së tij,duke e krahësuar me të dhënat pellazge...sidomos me Likët pellazgë...të cilëve ju përket mbishkrimi i mësipërm.
    kur të lexoj Hahn bizantini ka për ta tradhëtuar janullaqin.

Pikerisht ja ku eshte
    http://img370.imageshack.us/img370/9...nturybcgi4.gif

Ndryshuar për herë të fundit nga dias10 : 23-05-2008 më 13:15

Ernst Kaltenbrunner Maska e Bizantin
    Anëtarësuar
    26-01-2008
    Vendndodhja
    Swabia
    Postime
    670
    ku vajti bizantin djali?.Përse u trëmbë edhe iku?.E verboj mbishkrimi shqipë që solla më lartë?.Sepse ai thotë që "nuk është shkruajtur gjuha shqipe"....zakonishtë nuk i futë hundët në forum kur shfaqen mbishkrimet shqipe.
    O shakë, mos e devijo temën duke kërkuar mendimin tim. Ju i sillni dhe i ''lexoni'' vetë mbishkrimet nuk ju duhen opinione të tjera. Nuk mund t'ju ndërpres unë tash që jeni në vlugun e krijimtarisë patriotike.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Bizantin : 23-05-2008 më 13:45
    Slagt ham! Kristenmands sønn har dåret. Dovregubbens veneste mø.

Gott mit Uns

"b" ka munguar nga alfabetet e lashta,ndaj edhe vëndin e saj e zë shpesh "m,p".

Ne mbishkrimin frigas te mesiperm fjala e pare eshte BABA.
    Une nuk e di nese ajo eshte fjala qe perdorim sot apo jo.
    Ndryshuar për herë të fundit nga dias10 : 23-05-2008 më 16:01
    e verteta dhe e drejta jane miq me te mire se edhe vete Platoni, miku im

Citim Postuar më parë nga Kreksi Lexo Postimin
    Duhet te kete lexuar ndonjeri prej jush librat e autorit Danez; Conrad Malte - Brune ?
    Nese jo, pepiquni te gjeni permes google books.com duke kerkuar; albanais illyriens...
    http://www.google.co.uk/books?id=tUo...&ie=ISO-8859-1

.. kur ta marin në dorë këtë kryevepër shqiptarët,atëher të gjejnë vrymë edhe të futen karagjozët e shkencës shqiptare.
    kur do ta lexojnë Dardanët (kosovarët edhe maqedonasit) ..atëher do shlyhet turpi i dijes 100 vjeçare shqiptare,sepse ata do gërrmojnë më shumë në këtë drejtimë-largë akademis tradhëtare shqiptare.Njohurit nga ky vëllim janë shkencore edhe të pranuara tej për tej ,botërishtë..edhe nga greku.

.
    Ne fakt ajo do i shtoje dicka me shume arkivit tone te dijes.

Citim Postuar më parë nga dias10 Lexo Postimin

Gjithashtu me duket sikur fjala e dyte fillon MEME=nene=mama

Do te thoshja po.

BABA: MEME-FAIZ:

Do te thoshja po.

BABA: MEME-FAIZ:
    Dhe interesante eshte se ne po te njejtin vend ne nje tjeter stele varri gjendet ky mbishkrim:

Sic shihet ajo fillon me fjalen ATI qe eshte sinonim i fjales BABA ne shqip. Mund ta themi me siguri qe ajo eshte fjala shqipe BABA ose ATE

Ndryshuar për herë të fundit nga dias10 : 23-05-2008 më 16:39

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    10-08-2007
    Vendndodhja
    ne toke
    Postime
    1,100
    Citim Postuar më parë nga Bizantin Lexo Postimin
    Nuk di fërngjisht, po ke mundësinë përktheje.

Mund të të them për mbishkrime shqipe kur do ndesh të tilla në temë. Kur sjell ti një mbishkrim edhe thua se është shqip nuk jam i detyruar ta pranoj si të tillë kur kam mëdyshje.
    e drejtë,pasi ju kuptoni vetëm në rrugën "beso edhe mos kontrollo".

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    10-08-2007
    Vendndodhja
    ne toke
    Postime
    1,100
    Citim Postuar më parë nga Bizantin Lexo Postimin
    O shakë, mos e devijo temën duke kërkuar mendimin tim. Ju i sillni dhe i ''lexoni'' vetë mbishkrimet nuk ju duhen opinione të tjera. Nuk mund t'ju ndërpres unë tash që jeni në vlugun e krijimtarisë patriotike.
    ky është surrati i dytë edhe surrati i vërtet i juaji.Më lartë u mbrojtët"shkencërishtë",ndersa tani po na kujtoni stilin tuaj të njohur të një shqiptari fetarë ortodoksë .Në se do kishe ruajtur shqiptarin nuk do ishte nevoja të përdorje dredhin në këto momente.
    Jo "ju i lexoni",por të lexuara nga Iakovo Thomopulo që nga 1912.Nuk jamë unë "krijimtari patriotë",por ishte një Grekë ai që i lexoj këto mbishkrime.Grekë por jo si puna e fanatikve ortodoks të tipit bizantin serafim e anthimo-bollano-nano e berisha.Ju jeni ajo pjesë që quhet turpi i të qënit grekë,pasi miqë grekë unë kamë jashtë mase..prifterinj-profesor-e popull.Ju jeni pakica e flliqur e cila erdhi në Epirë -Iliri-Dardani me anë të fesë edhe tani falë trapllëkut zogu-hoxha-nano-berisha ,vetquheni minoritarë.Nuk jeni minoritarë,jeni shqiptarë që mësuat greqishten falë fesë edhe politikës injorante shqiptare.

TË MBETEN DY RRUGË.1)PRANOJE ME NDERË MBISHKRIMIN SHQIPË=I DOBISHËM PËR TEMËN.2)VAZHDO TË MBETESH NJË INJORANT I TIPIT BESO EDHE MOS
    KONTROLLO= I PADOBISHËM PËR TEMËN.

DIAS 10.
    mbishkrimet i boton edhe thomopulo 1912.unë nuk i kam studjuar hollësishte edhe nuk dua të fluturoj pa i studiuar hollësishtë.një mbishkrim nga këta e ka sjellë edhe BARAT në këtë temë.

Tema të Ngjashme

1. Në gjurmë të gërmave dhe shkrimit Pellazgo-Yllir #2
    Nga alfeko sukaraku në forumin Arkeologji/antropologji
    Përgjigje: 477
    Postimi i Fundit: 14-07-2010, 03:58
  2. Sola Scriptura
    Nga berat96 në forumin Komuniteti protestant
    Përgjigje: 17
    Postimi i Fundit: 24-08-2009, 11:48
  3. Letërsia shqiptare: probleme teorike-kritike në gjykimin e vlerave letrare
    Nga Kosovari_78_Ca në forumin Enciklopedia letrare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 25-01-2005, 15:56
  4. Makina e shkrimit
    Nga elvisi80 në forumin Humor shqiptar
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 08-11-2002, 03:31

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •